Forum Culinar: Profiterol - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Profiterol "magnific" - asa l-a definit socrella mea

#121 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,787
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 May 2012 - 11:55 AM

Vezi postareaany_annette, la 08 May 2012 - 09:11 AM, a spus:

Vai Adi, cum sa scapi cojile pe jos :( ? Eu cred ca ma faceam verde :) !

Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bleaga am fost... Am vrut sa intorc tava in cuptor dar aveam manusa doar pe o mana :) , norocul totusi ca le-am scapat pe usa aragazului si numai cateva au cazut pe pardoseala, celelalte le-am recuperat de pe usa, noroc ca erau aproape coapte si nu s-au deformat. Dar mai multe au "disparut" inainte de vreme din celalat motiv :lol: , zau ca-s bune atunci scoase din cuptor, fara frisca, doar cu glazura, sunt chiar... dietetice :) ...

#122 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 May 2012 - 01:51 PM

Vezi postareaadi_edi, la 08 May 2012 - 11:55 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 08 May 2012 - 09:11 AM, a spus:

Vai Adi, cum sa scapi cojile pe jos :( ? Eu cred ca ma faceam verde :) !

Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bleaga am fost... Am vrut sa intorc tava in cuptor dar aveam manusa doar pe o mana :) , norocul totusi ca le-am scapat pe usa aragazului si numai cateva au cazut pe pardoseala, celelalte le-am recuperat de pe usa, noroc ca erau aproape coapte si nu s-au deformat. Dar mai multe au "disparut" inainte de vreme din celalat motiv :( , zau ca-s bune atunci scoase din cuptor, fara frisca, doar cu glazura, sunt chiar... dietetice :) ...


Eu deja mi te-am imaginat langa cuptor plina de nervi! Am revazut toata scena.
Si eu fac de astea cateodata, iau oala de pe aragaz fara manusi sau vreun prosop si incep sa tip :lol: , sa ma vezi e ca la circ.

#123 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 29 June 2012 - 02:21 PM

Va citesc si cat de bine va inteleg. Numai cine nu munceste nu greseste :rolleyes: . Dar uneori parca-ti vine sa dai cu toate cele. Eu am cuptorul in dreptul frigiderului si uneori tare ma incomodeaza.
Dar fiindca tema este profiterol eu obisnuiesc sa fac gogosile umplute cu crema, deasupra 2 cupe de inghetata, peste ea frisca din greu si neaparat un toping de ciocolata (motz). In amintirea profiterolului pe care-l mancam pe cand eram in liceu la cofetaria CASATA din Bucuresti. :scratch:

#124 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 July 2012 - 11:38 AM

Vezi postareaGeorgeta Violeta, la 29 June 2012 - 02:21 PM, a spus:

Va citesc si cat de bine va inteleg. Numai cine nu munceste nu greseste :D . Dar uneori parca-ti vine sa dai cu toate cele. Eu am cuptorul in dreptul frigiderului si uneori tare ma incomodeaza.
Dar fiindca tema este profiterol eu obisnuiesc sa fac gogosile umplute cu crema, deasupra 2 cupe de inghetata, peste ea frisca din greu si neaparat un toping de ciocolata (motz). In amintirea profiterolului pe care-l mancam pe cand eram in liceu la cofetaria CASATA din Bucuresti. :D


Exact, numai cine nu munceste nu greseste :D !

#125 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 23 August 2012 - 02:10 AM

Vai ce bine arata! imi aduce aminte de un profiterol pe care-l gaseam la o anumita cofetarie din braila; am degustat recent un profiterol, dar nici vorba de vechiul gust; cu prima ocazie incerc si eu reteta

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#126 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2012 - 05:54 PM

Vezi postareadaly2007, la 23 August 2012 - 02:10 AM, a spus:

Vai ce bine arata! imi aduce aminte de un profiterol pe care-l gaseam la o anumita cofetarie din braila; am degustat recent un profiterol, dar nici vorba de vechiul gust; cu prima ocazie incerc si eu reteta

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/


Daca-l incerci sper sa-ti placa!

#127 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 25 November 2012 - 04:46 PM

Iarasi le-am facut,a nu stiu cata oara.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13538545434869.jpg

Dar ce vroiam sa spun, e ca acum le-am pus crema de ciocolata pe care am pastrat-o la congelator.La gust n-am simtit mare diferenta,deci se pastreaza bine,atat ca daca raman pentru a doua zi, nu mai este asa lucioasa,pe prajituri,caci in recipient,luceste.

#128 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2012 - 01:12 AM

Ellani sa va fie de bine!
Am uitat sa scriu, vara asta am facut si eu proba, am pus crema la congelator si cand am dezghetat-o a fost ok.
Eu am congelat-o in pahare de plastic si am mancat-o la micul dejun cu lingurita :71:.

#129 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 February 2013 - 03:42 PM

De ziua mea n-am avut chef sa fac clasicul tort, asa ca am facut croquembouche:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13607626793085.jpg

Le-am umplut cu "ganache de caramel" l-am botezat eu.
Am caramelizat 5 linguri de zahar brun, am adaugat jumatate de cutie de frisca lichida(100 ml).
Am lasat un pic la racit am adaugat cealalta jumatate de cutie.Am omogenizat bine crema si am dat la frigider.
Cam dupa o ora am mixat frisca pana am obtinut o frisca carameloasa.

Any, ce mi-a ramas din gogosi, le-am congelat goale.
Iti multumesc pentru reteta asta simpla si de efect. :lol:

#130 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2013 - 08:11 PM

Sa cad jos si alta nu cand am vazut crochenbusul tau!
Eu nu lucrez cu caramel ca nu ma-ncred. Adica fac numai tort de zahar ars si-atat (faceam)
Frumos tare, Lili!

#131 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2013 - 08:25 PM

Profiterolul meu de dinainte de Craciun

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13607799478045.jpg

#132 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 February 2013 - 08:33 PM

Eataly si Any visez si plang, plang si visez...
Doamne, cum poa' sa arate!
de gust nu ma indoiesc!

#133 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 February 2013 - 08:43 PM

Ah, Any daca am ajuns sa fac gogosele de profiterol e numai "vina" ta!
Adica tu m-ai "creeat", tie trebuie sa-ti multumesc. =))

La caramel si eu am retineri, dar niste firicele anonime am reusit sa creez.

Iulia, nu veau sa plangi! :)

#134 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2013 - 08:46 PM

Iulia, n-ai idee cum sufar eu acum =)) !
Lili, tu esti prea modesta :) ! Si-apoi firicelele anonime cum le numesti tu, sunt perfecte, eu n-as reusi in veci sa fac asa ceva, as face mai degraba niste sireturi :D !

#135 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 13 February 2013 - 09:40 PM

Am vazut topicul sus si ma puse Scaraoschi sa intru aici...
Lily, Any, mor incet de pofta !=))((((((((

#136 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2013 - 10:30 PM

Vezi postareaGelutza, la 13 February 2013 - 09:40 PM, a spus:

Am vazut topicul sus si ma puse Scaraoschi sa intru aici...
Lily, Any, mor incet de pofta !:D((((((((



:) Taci tu Gela, ca-i mai bine sa le vezi si sa te faci ca ploua decat sa nu le vezi. Eu asa fac si rezist. Si cand ii fac torturi pentru micul dejun lui dl.Any si le vad zilnic pe masa, cum e? Nu vreau si gata. Beau apa =)) .

#137 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 April 2013 - 07:52 PM

Am facut portie dubla pentru a doua zi a Pastelui catolic. Mi-au iesit 80 de coji de profiterol. Puteau iesi mai multe, dar unele le-am facut mai mari.
Le-am facut sambata, le-am lasat la racit, apoi le-am pus in pungi de hartie. Pana luni.
Luni dimineata le-am umplut si le-am acoperit cu crema. Crema si frisca le-am facut-o luni, ca si asa se fac unu doi.

Am scris numai sa va zic chestia cu facutul inainte, deci se poate, eu le-am facut cu 2 zile inainte si au fost ok, numai trebuie pastrate in pungi de hartie.
Aici in poza, nu-s toate.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-13-13651843842055.jpg

#138 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 April 2013 - 08:55 PM

Any draga, ghici ce-am mesterit eu in seara asta? Imagine postata
Si la ce mai e buna foaia de silicon pt macarons:
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-115-1365188164065.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-115-13651881721795.jpg
Astept sa se raceasca si le pun in punga de hartie pana maine seara cand continui reteta.
Duminica daca-mi iese pasenta vin cu profiterolul !
Multumesc pentru toate indicatiile !
Pana in prezent n-am mai incercat sa fac choix-uri...

#139 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 April 2013 - 09:25 PM

Ptiu ptiu nu fi deochi, ce frumoase ti-au iesit :-* ! Pai ale mele zici ca-s de pe alta planeta pe lana ale tale ;) !
Bravo Iulia!

#140 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 April 2013 - 09:48 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 13 February 2013 - 08:33 PM, a spus:

Eataly si Any visez si plang, plang si visez...
Doamne, cum poa' sa arate!
de gust nu ma indoiesc!

+1! ;) :-*
Tre' sa pun si eu labuta sa fac profiteroale, ca nu se mai poate. Bine ca nu vede jupanu' pozele.... (adica bine de bine ca tin ecranul un pic intr-o parte, ca e langa mine acu')... Ca altfel ma trimitea rapid la bucatarie.... ;)

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi