Forum Culinar: Dieta Montignac - Placinta cu iaurt, fara foi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Placinta cu iaurt, fara foi ... furata de la Geany

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 08:53 AM

Dupa cum spuneam e furata de aici de la Geany.

Ingrediente:

- 1 litru iaurt
- 8 oua
- 4-5 linguri fructoza, chiar mai putin... Eu am pus 5 linguri (rase) pt ca am pus muuulta branza sarata
- minim 4 linguri de branza sarata rasa... Eu am pus muuuult mai mult. Nu ma intrebati cat, am luat punga si am inceput sa pun in castron. Am folosit branza aceea, la punga, deja data pe razatoare, grana padana.
- arome... vanilina am folosit eu
- stafide... fara ele e o reteta de F1, cu ele NU E MONTI
- dar in locul stafidelor se pot pune caise uscate, ciocolata, afine uscate (vedeti voi ce mai gasitit) ca sa fie de F1
- de F2 se pot pune prune uscate, smochine uscate
- tarate de ovaz... la fel, putina, nu multa, dar nu as sti sa va spun cat. Am aplicat aceeasi metoda ca la branza, am desfacut punga si am varsat. Oricum, minim 100g, de asta sunt sigura. Dar, cu siguranta, se poate si fara.

E greu tare de facut...
Se toarna iaurtul in castron, apoi se adauga outele.
Se baga mixerul in functiune pana cand obtinem o chestie lichida omogena.
Am adaugat fructoza, branza, vanilina si taratele de ovaz. Mixam bine si gata.
Se poate ramane la acest stadiu si e de F1. Daca vreti si ceva fructe uscate aveti grija ce folositi, pt ca alunecati in AFARA LUI MONTI daca alegeti stafidele, asa cum am facut eu.
La cuptor 200°C, timp pfuuu, nu stiu cat ca eram in mare viteza si nu m-am uitat la ceas. Stiu doar ca intre timp am pregatit cornurile pufoase (le-am intins, umplut, facut si lasat la odihna 10 minute).
Deci nu foarte mult, sa zicem 30 minute, aproximativ... va uitati si voi in cuptor. Poate nu o bronzati asa ca mine, eu am cam uitat de ea.
Delicioasa, superdelicioasa!!!
Nota: eu vazand ca e o chestie lichida si muuulta, mi-a fost frica sa folosesc o tava mai mica, asa ca mi-a iesit o tava mare de placinta subtire. Voi folositi cu incredere o tava mai mica si inalta. Cu siguranta, data viitoare eu asa voi face.

Si acum pozele... nu sunt prea reusite, pt ca le-am facut seara tarziu...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-133-13323990600321.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-133-13323990723229.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-133-13323990905047.jpg

Nu ratati sansa de a o face... e exceptionala!
Sorina

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 March 2012 - 11:51 AM

woaw! o sa o fac si eu cand termin detoxul
Imi place placinta cu branza/iaurt, dar nu imi plac foile. Adaptarea ta a retetei vine la marele tzanc pe gustul meu.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2012 - 12:03 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 08:53 AM, a spus:

- tarate de ovaz...

Sorina, cine-s taritele de ovaz pe italiana?

Arata de nu se poate a doua poza =))

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 March 2012 - 12:09 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 08:53 AM, a spus:

- stafide... fara ele e o reteta de F1, cu ele e de F2 nu e monti
- dar in locul stafidelor se pot pune caise uscate, ciocolata, afine uscate (vedeti voi ce mai gasitit) ca sa fie de F1
- de F2 se pot pune prune uscate, smochine uscate
stafidele nu au ce cauta aici, au IG=65, adica mult peste limita de F2.
in rest ai dreptate in toate cele ce spui. o am si eu pe lista pentru dupa paste.

ca o idee pentru F1, stafidele se pot inlocui si cu coacaze uscate. la inceputurile mele in monti, cand eram tot timpul la magazinul naturist din cartier, cumparam saptamanal o punguta. imi placeau si asa goale. pentru mine ele sunt inlocuitorul perfect pentru stafide.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-84-1332410889599.jpg

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 12:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 March 2012 - 12:03 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 08:53 AM, a spus:

- tarate de ovaz...

Sorina, cine-s taritele de ovaz pe italiana?

Arata de nu se poate a doua poza =))


Multumesc!
Tarate de ovaz = crusca di avena... se gaseste peste tot. In ultimul timp si la Carrefour am gasit-o.
De obicei o vei gasi in erboristeriile mai mari sau in magazinele bio, sau on-line.
Eu am o erboristerie micuta la mine-n sat care acum doi ani nu aducea asa ceva. Doar ca vorbind cu proprietara mi-a adus la inceput pe comanda, ajungand acum sa aiba un dulapior dedicat produselor de acest gen.


Vezi postareaboni, la 22 March 2012 - 12:09 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 08:53 AM, a spus:

- stafide... fara ele e o reteta de F1, cu ele e de F2 nu e monti
- dar in locul stafidelor se pot pune caise uscate, ciocolata, afine uscate (vedeti voi ce mai gasitit) ca sa fie de F1
- de F2 se pot pune prune uscate, smochine uscate
stafidele nu au ce cauta aici, au IG=65, adica mult peste limita de F2.
in rest ai dreptate in toate cele ce spui. o am si eu pe lista pentru dupa paste.

ca o idee pentru F1, stafidele se pot inlocui si cu coacaze uscate. la inceputurile mele in monti, cand eram tot timpul la magazinul naturist din cartier, cumparam saptamanal o punguta. imi placeau si asa goale. pentru mine ele sunt inlocuitorul perfect pentru stafide.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-84-1332410889599.jpg


Si tu acum, chiar vrei sa-mi strici bucuria. Mie imi plac la nebunie stafidele... uitasem.
Bine, nu le mai folosesc... pana la Paste. =)) Da' sa nu zici la nimeni...
Sorina

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 12:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 March 2012 - 11:51 AM, a spus:

woaw! o sa o fac si eu cand termin detoxul
Imi place placinta cu branza/iaurt, dar nu imi plac foile. Adaptarea ta a retetei vine la marele tzanc pe gustul meu.



Vezi postarea2ut, la 22 March 2012 - 11:53 AM, a spus:

Ce faci, Dani, tot bantui? Si eu am notat reteta, pentru dupa sau de Pasti.



Fetelor, ma bucur ca va place. Atunci va astept, care de/dupa Paste, care dupa detox.

Gata, am modificat... am reparat 'stafidele'... scuze, Boni! =))
Sorina

#7 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 March 2012 - 12:25 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 12:22 PM, a spus:

Si tu acum, chiar vrei sa-mi strici bucuria. Mie imi plac la nebunie stafidele... uitasem.
Bine, nu le mai folosesc... pana la Paste. =)) Da' sa nu zici la nimeni...
tocmai, ca nu vreau sa-ti stric bucuria din ultimul an Imagine postata
de aceea am si dat alternativa cu coacazele, pentru ca mi se par substitutul perfect.

s-apai n-am scris doar pentru tine. am scris sa fie aici, pe "hartie", pentru oricine citeste, sa nu faca prostii Imagine postata


EDIT:

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 12:25 PM, a spus:

Gata, am modificat... am reparat 'stafidele'...
asa Imagine postata

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 12:31 PM

Adriana, da' coacaze uscate (ribes) ai gasit pe aici? Bine-inteles, fara zahar.
Dar eu nu le-am vazut deloc pana acum, nici cu zahar, nici fara zahar.
Sorina

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2012 - 12:37 PM

Mersi Sorina, de gasit sigur se gaseste fara probleme, vroiam sa fiu sigura de denumire.

De ribes nu stiu ca n-am cautat, in magazinul de biologice in care merg citeodata au o multime de fructe dintr-astea uscate, acolo m-as putea duce sa le caut intrebind evident, daca o sti sa raspunda, daca au sau nu zahar.

#10 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 12:44 PM

In mod normal ar trebui sa scrie pe ambalaj, sau daca sunt varsate ar trebui sa aiba o scheda insotitoare.
Intreaba, ca sigur chiar daca nu stie, are de unde sa se informeze.
Eu am patit asa cu glutenul... si pana la urma am reusit sa rezolvam problema.
Sorina

#11 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 22 March 2012 - 03:13 PM

Arata splendid! Imi lasa gura apa! Unde mai pui ca poti face varianta sarata ori varianta dulce! :pupic:

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 03:22 PM

Absolut... mie-mi place varianta sarato-dulce. Stii impusc doi iepuri dintr-un foc.
Dar ai dreptate, e de ajuns sa nu mai pui fructoza si fructele uscate.
In schimb, poti sa pui ceva rosii uscate tocate mititel, sau maslinute sau ciupercute (ca tot este in trend sa folosim diminutivele).
Ia uite ce idei imi dai tu mie acum...
Sorina

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2012 - 08:43 AM

Deci daca tu ai folosit grana padano rasa la punga eu as putea sa o fac cu parmigiano, nu?

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2012 - 08:43 AM

V-as ruga sa incercati sa va mentineti on topic mai ales la subiecte ca asta in care vorbim despre o reteta, am mutat mesajele care se refereau la detox in subiectul lui.

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 March 2012 - 11:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 March 2012 - 08:43 AM, a spus:

Deci daca tu ai folosit grana padano rasa la punga eu as putea sa o fac cu parmigiano, nu?


Absolut. Eu asta aveam in frigider.
Ceea ce conteaza, cred, e ca branza sa nu fie data pe razatoarea mare, ci sa fie cum sunt cele la punga.
Sorina

#16 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 February 2013 - 02:25 PM

Am facut deja de doua ori saptamana asta prajitura.Am folosit Quark si numai 7 oua.Prima am facut-o cu Cranberries in jumatate de tava,jumatate am facut-o fara.
A doua oara,ieri,am pus in compozitia de iaurt+quark si niste fructe de padure.Are o culoare tare ciudata prajitura,dar e delicioasa,putin dulce,putin acrisoara.Ieri am vrut sa o fac de sarbatoare,adica sa o decorez cu putina ciocolata topita,dar nu am mai avut chef :notworthy:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-59-13617086598777.jpg

Multumesc,Sorina!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 February 2013 - 12:55 PM

Ce ma bucur! Bine că mi-ai adus aminte de ea.
Nu am mai scris, dar eu am făcut-o și cu bucățele de ciocolată prin ea. Asa e mai simplu, nu mai trebuie să glazurezi.
Arata de milioane!
Sorina

#18 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 February 2013 - 03:47 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 February 2013 - 12:55 PM, a spus:

Ce ma bucur! Bine că mi-ai adus aminte de ea.
Nu am mai scris, dar eu am făcut-o și cu bucățele de ciocolată prin ea. Asa e mai simplu, nu mai trebuie să glazurezi.
Arata de milioane!


Aaa,pai e super daca pot pune ciocolata;nu mi-a trecut prin scafarlie.Urmatoarea tura asa va fi Imagine postata .
:pupic:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi