Am facut-o de F1.
Ingrediente:
200 gr de faina monti (faina integrala 100g + tarate de ovaz 100g)
80g fructoza
200 gr de unt moale (eu am pus 120 ml de ulei)... tot ulei am folosit si eu
2 oua si un galbenus (batute)
1 lingurita de praf de copt
scoarta de lamaie (eu am pus esenta de rom)... tot rom am folosit
un varf de sare
dulceata sau gem ... de capsuni (am folosit eu)
Am amestecat bine faina integrala, taratea de ovaz, fructoza si praful de copt cu o lingura.
Apoi am adaugat ouale si galbenusul (batute cu un pic de sare, cu furculita), uleiul si esenta de rom... am mixat bine, si gata, problema rezolvata.
Se ia cu lingura si se pune-n tava (folositi cu incredere hartia de copt). Apoi cu ajutorul lingurii faceti niste goluri pe care apoi le umpleti cu dulceata/gemul care va place. Aveti grija sa nu ajungeti pana la fundul tavii, asa cum am facut eu. Cred ca ar fi trebuit sa fac 1 doza si jumatate, chiar doua...
Spre deosebire de tarta lui Anny, a mea nu a reusit sa creasca asa mult. Asa ca ori dublati reteta, ori dublati praful de copt.
As fi vrut sa folosesc ceva mai acrisor (caise), dar nici batuta nu am gasit borcanele de dulceata. Cine stie pe unde le-oi fi ascuns?!
Am dat peste cele cu capsuni, asa ca pe ele le-am folosit.
Cum mie nu-mi plac dulceturile dulci, s-a dovedit ca si aceasta era acrisoara.
Dupa ce ati umplut cuiburile o bagati la cuptor la 180°c aproximativ 40minute.
Superbuna! S-a papat deja jumate la micul dejun. A placut la toata lumea.
Multumesc, Anny!

Si acum dovada... Poveste: dupa cum o sa vedeti bucata nu e taiat ca la orice om normal, nuuuuu. Pai se putea? Cand am vrut sa o bag la sedinta foto, am luat-o frumos de pe hartia pe care a copt, si bine-inteles ca mi s-a rupt in doua si s-a umplut de firmituri.
Asa ca scuzati... mai bine de atat nu se putu!