Cornuri din dovleac
#1
Postat 27 March 2012 - 01:23 PM
Reteta este din cartea Lindei Collister "Easy Baking".Ea, di aluatul asta a facut paine.Eu am facut cornuri.
300 gr de pireu de dovleac.Copt la vapori.Altfel absoarbe prea multa apa si pierde din gust.
1-2 linguri de ulei de masline extra
3-4 linguri de zahar
2 linguri rase de drojdie uscata(25 gr drojdie proaspata)
1 linura de apa calduta unde am dizolvat drojdia
390-400 gr de faina.Adaugati faina treptat, poate e nevoie de mai mult sau mai putina faina, depinde cat de "apos" era dovleacul.
Am dizolvat drojdia in apa si o lingura zahar.Am lasat la dospit.
Am amestecat-o cu pireul cald.Am adaugat uleiul si am framantat, adaugand treptat faina.
Cand rezulta un aluat elastic, moale acoperim si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul in asa fel incat sa obtinem un disc de 1/2 cm grosime.Taiem triunghiuri egale si le umplem cu gem.Rulam si coacem cornurile la 190 de grade, 30 de minute aproximativ.
Eu i-am umplut cu cugnà facut de mine, despre cugnà si cum este facut am povestit aici.
Moi si pufosi.
Si-s de post pentru cine vrea.
#3
Postat 27 March 2012 - 02:08 PM
#4
Postat 27 March 2012 - 02:17 PM
Gyorgy, exact.Dovleacul este partea "hidratanta" lichida din aluat.
#5
Postat 27 March 2012 - 02:36 PM
Chiar azi ma uitam la niste bucati faine de dovleac, nu am luat pentru ca m-am gandit rapid: de supa nu mi-e pofta, de paste nu mi-e pofta, deci ce sa fac cu el? Nu am luat, l-am lasat acolo si rau am facut !
#6 Guest_Gelutza_*
Postat 27 March 2012 - 02:57 PM
Reteta este din cartea Lindei Collister "Easy Baking".Ea, di aluatul asta a facut paine.Eu am facut cornuri.
rl].
Moi si pufosi.
Arata bine, suna bine, se fac usor dar imi inspira teama:(
Deja nu mai incap in fustele drepte, dar am niste dovleac si poate am sa fac ceva bun cu el, tot e frig si vreau pe langa cuptoare!
Multumim de postare, Lili!
#8
Postat 28 March 2012 - 01:38 PM
Gelutza, tu poti sa-i faci, ca stiu ca dai si la altii.
Adriana, ramane pentru la iarna atunci.
#9
Postat 28 March 2012 - 10:46 PM
#11
Postat 29 March 2012 - 12:29 PM
Da dovleacul e de gen feminin "la zucca" in italiana!
#12
Postat 29 March 2012 - 09:32 PM
Lasa Adriana ca acusi acusi vin zucchini pe interval de n-o sa mai stii ce sa faci cu ei!
Scuze de off topic. By the way arata splendid cornuletele!
#13
Postat 30 March 2012 - 06:54 AM
Daca-mi zici ca la voi au inflorit trandafirii ,io ma duc sa ma-npusc .
Ma incalzesc totusi cu gandul ca e de pe un trandafir la ghiveci .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 30 March 2012 - 12:59 PM
Piscotel, la 30 March 2012 - 06:54 AM, a spus:
Daca-mi zici ca la voi au inflorit trandafirii ,io ma duc sa ma-npusc .
Ma incalzesc totusi cu gandul ca e de pe un trandafir la ghiveci .
La noi e verde mereu si multe plante dau flori tot anul. Tufele de trandafirii si camelii sunt inflorite toata iarna!
#15
Postat 30 March 2012 - 01:37 PM
Lia, e din ghiveci, am primit un ghiveci de trandafirasi albi si un ghiveci cu o alta floricica pe care o sa o vedeti in urmatoarea reteta!
Dar oricum, a inflorit liliacul, au cazut petalele la magnolii si s-au scuturat zarzarii.
#16
Postat 05 April 2012 - 08:01 PM
laura_lala, la 30 March 2012 - 12:59 PM, a spus:
Piscotel, la 30 March 2012 - 06:54 AM, a spus:
Ma incalzesc totusi cu gandul ca e de pe un trandafir la ghiveci .
La noi e verde mereu si multe plante dau flori tot anul. Tufele de trandafirii si camelii sunt inflorite toata iarna!
Eataly, la 30 March 2012 - 01:37 PM, a spus:
Lia, e din ghiveci, am primit un ghiveci de trandafirasi albi si un ghiveci cu o alta floricica pe care o sa o vedeti in urmatoarea reteta!
Dar oricum, a inflorit liliacul, au cazut petalele la magnolii si s-au scuturat zarzarii.
Of ce ciuda am pe voi !
Azi au fost 20 de grade ,si tineretzii erau deja in tricou ,dar seara se lasa un frrrriggg ...
Ma mut in Cuba !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 21 October 2012 - 03:26 PM