floricica, la 28 March 2012 - 12:52 PM, a spus:
Apai Caraibele is la un bat distanta, cum ar fi Baia Mare de Bucuresti, da' mie-mi trebuie ghiocei si toporasi, ciubotica cucului, aia galbena si branduse lila, na, eu de astea vreau. Si-mi trebuie sa vad Carpatii mei ca ma sufoc fara ei. Puneti si voi o poza, va rog frumos.
Floricico, poze cu munti ti-au pus fetele, o multime!
Si ti-as putea arata si eu altele, destule!
Dar ptr ca tu esti o sensibila si stiu c-ai sa rezonezi la pozele astea, ma gandesc sa-ti mai arat un targ de duminica dintr-o comuna mai rasarita din Arges, Rucar pe numele ei.
La poalele Carpatilor, aproape de nasterea Dambovicioarei din inima muntelui, intr-o duminica insorita de-nceput de primavara, am nimerit in zarva targuielilor de duminica ale rucarenilor.
Marfurile asezate direct in drum, putintele, ca dup-o iarna grea, dar laudate mai ceva ca-n bazarul turcesc.
merele erau autohtone, usor zbarcite si cu cate-o zgaiba ici-colo
miez de nuca
arpagicul era la putere
radacinoase din zona, pline de pamant
prunele losnite erau dementiale
si ceva alcoale locale
sare bulgari
cozonaci buni-buni, de-aia mai aspri, cum facea bunica la tara
miere de tot felu'
si comerciantii
ceaune, tingiri, gratare. mi-a fost jena sa pozez vanzatorii, niste tigani mustaciosi si burtosi, erau f pitoresti. am intrat in vorba cu ei, pareau f decenti si descuiati.
casii cu paine veche ptr animale
poate aveti vreo herghelie
vreun chimir? vanzatori si producatori din nationalitatile conlocuitoare mustacioase.
varietati de teracota, care mai de care mai colorata
si la final, merge si-un mic!
astea mi-au placut cel mai mult, cele mai bune gogosi ever de ever!
3 fimei -nasa-hina si cumatra, framantau, mozoleau de zor, si omu' prajea gogosile si le pescuia c-o tepusa din cei 10l de ulei care prajisera mii de gogosi. da' ce mai conta! oricine cumpara macar 5!
masa pe care modelau gogosile semana c-un sicriu plin de coca gata portionata. ligheanul in care se prajeau era pus direct pe-o soba de tuci, alimentata constant cu lemne de catre fiul patronului
observati burlanul de evacuare care respecta cela mai stricte reguli de mediu si psi
si-ti mai arat, Floricico, cel mai frumos viitor tap, abia ii cresteau coarnele si-avea un chef nebun de joaca. era tare fortzos!