W Mamadeus Paparotti, la 02 April 2012 - 10:36 AM, a spus:
Ca maine la fac, dar fara smantana ca domnele mele tin postul. Post, sau frupt gatim ciuperci de cel putin 3 ori pe luna. Huge fans!
Cum de cele mai multe ori lucrez cu champignons si pleurotus eu potentez aroma silvestra cu o lingurita plina de "vegeta" naturala de ciuperci - Ciuperci uscate trambita piticului - Craterellus cornucopioides Fries
Citeaza
Sau chanterelles (galbiori) uscate macinate in rasnita electica. (Nu-mi lipsesc niciodata din dulapul cu condimente).
Makes the difference!
(Si se gasesc in supermarketurile de la noi)
Dupa ce l-am auzit pe chef H. Varlan spunand ca ciuperca se pupa bine cu piperul si cimbrul, am incercat si eu si de atunci folosec mereu floare de cimbru uscata + oregano macinat.
Tot ca o optiune personala (dependenta ?), dat fiind ca ciupercile fac parte printre grupa de alimente ce contin apreciatul gust umami, ajut si cu o jumatate de lingurita de sos de soya.
Shefoo, si eu pun ciumpearca uscata macinata daca am, dar nu aveam decît shiitake prin casa
Pentru papila mea, ciuperca se pupa bine cu cimbru, patrunjel dar si marar! Piper pun oricum totdeauna, si daca e si-un sos alb pe dedesubt, neaparat si olea' de nucsoara razuita
Tu esti ca fiica-mea cu sosul de soia! Baga la greu