Cornete a la Mamasa cornete in forma de morcovi
#1
Postat 05 April 2012 - 01:02 AM
Vreau sa va impartasesc aceasta reteta de aperitiv de la soacra mea. Noua ne place foarte mult.
Am modificat un pic reteta ca sa fac cornetele si mai atractive pentru cei mici, le-am facut in forma de morcovi, ca pt sarbatorile de Pasti: am adaugat putina culoare de portocaliu in aluat si am folosit codite de marar pt decorarea lor.
Sper sa va placa si voua...
Ingrediente
1kg faina
sare
2 lingurite drojdie uscata/20 g drojdie proaspata
lapte caldut cat cuprinde
sare
cateva picaturi de colorant alimentar portocaliu (optional)
Umplutura
branza proaspata de vaci
putin unt (cantitatea dupa preferinta fiecaruia)
ceapa, taiata marunt (cantitatea dupa preferinta fiecaruia)
sare
Mod preparare
Se dizolva drojdia impreuna cu sarea in putin lapte caldut. Apoi se adauga toata faina si se toarna cate un pic de lapte si tot se framanta, pana se ajunge la un aluat elastic
si deloc lipicios. Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza
volumul.
Apoi se intinde cate o foaie dreptunghiulara subtire de 4mm si se taie in fasii de 1 cm.
Fasiile se infasoara pe forme de cornet din aluminiu in spirala.
Mamasa in rolul principal
Apoi, se prajesc cornetele in baie de ulei la foc potrivit, pana se rumenesc.
Apoi se scot pe hartie de bucatarie, ca sa absoarba uleiul, si se lasa la racit.
Se amesteca toate ingredientele pt umplutura. Umpleti cornetele cu ea cu 30 min inainte de a le servi. Daca le umpleti cu mult timp in avans se vor inmuia prea mult de la umplutura.
Pot fi lasate neumplute la frigider, pt maxim o saptamana. Le umpleti atunci cand vreti sa le serviti.
Se pot umple si cu orice altfel de crema preferati, fie sarata, fie dulce.
#2
Postat 05 April 2012 - 06:23 AM
Ce frumoase sunt!!
Ma tenteaza f mult!
pup si multumiri(de unde iau con din metal?????)
#3
Postat 05 April 2012 - 07:23 AM
carmaw, la 05 April 2012 - 06:23 AM, a spus:
Ce frumoase sunt!!
Ma tenteaza f mult!
pup si multumiri(de unde iau con din metal?????)
Eu le-am gasit pe net, dar parca si prin magazine le-am vazut, chiar zilele trecute.
#4
Postat 05 April 2012 - 12:24 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5
Postat 05 April 2012 - 12:25 PM
#6
Postat 05 April 2012 - 03:19 PM
Laic, laic si iar, LIKE!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 05 April 2012 - 05:50 PM
#8
Postat 05 April 2012 - 11:16 PM
#9
Postat 05 April 2012 - 11:17 PM
#10
Postat 05 April 2012 - 11:19 PM
#11
Postat 05 April 2012 - 11:22 PM
Geany, incerca-le sunt f f f f bune
Pupici!
#12
Postat 06 April 2012 - 07:02 AM
vreau sa te intreb: nu se pot coace in cuptor? ca eu cu friptele nu ma impac nici macar din cand in cand
spor la ce vrei sa face (dulciuri, dieta etc etc)
#13
Postat 06 April 2012 - 08:44 AM
Si imi aduc aminte de copilarie, aveam o matusa care imi face aceste cornete dar cu crema de vanilie, deci dulci si erau o nebunie. Dar s-a dus matusa, s-au dus si cornetele!
Si ea avea cornete de astea de metal confectionate de cineva, cred ca pe vremuri se gaseau si de cumparat.
#14
Postat 06 April 2012 - 08:55 AM
bristena, la 06 April 2012 - 07:02 AM, a spus:
vreau sa te intreb: nu se pot coace in cuptor? ca eu cu friptele nu ma impac nici macar din cand in cand
spor la ce vrei sa face (dulciuri, dieta etc etc)
Eu cred ca merg si-n cuptor. In picioare, ar trebui sa stea, bine tre' sa fie si aluatul destul de teapan....
#15
Postat 06 April 2012 - 09:39 AM
#16
Postat 06 April 2012 - 02:31 PM
bristena, la 06 April 2012 - 07:02 AM, a spus:
vreau sa te intreb: nu se pot coace in cuptor? ca eu cu friptele nu ma impac nici macar din cand in cand
spor la ce vrei sa face (dulciuri, dieta etc etc)
Cornetele merg umplute cu orice crema dulce vrei, soacra mea le umple si cu frisca amestecata cu nuca- nu am mancat ,si nu stiu cum sunt la gust, dar din auzite stiu ca sunt bune.Alte gospodine folosesc budinci cu diferite arome...
Ai putea sa le faci si la cuptor, eu vreau sa incerc dar conurile mele nu merg puse in picioare, am sa-mi cumpar altele din Romania si am sa incerc sa fac si la cuptor sa vad cum ies.
Multumesc de apreciere
Pupici!
#17
Postat 06 April 2012 - 02:37 PM
Giorgiana, la 06 April 2012 - 08:44 AM, a spus:
Si imi aduc aminte de copilarie, aveam o matusa care imi face aceste cornete dar cu crema de vanilie, deci dulci si erau o nebunie. Dar s-a dus matusa, s-au dus si cornetele!
Si ea avea cornete de astea de metal confectionate de cineva, cred ca pe vremuri se gaseau si de cumparat.
Multumesc
Merg umplute cu orice crema. Eu de la soacra mea le stiu, si-mi plac la nebunie cu crema de barnzica La mine acasa nu se faceau cornete, nu am stiut de ele...
Pupici!
#18
Postat 06 April 2012 - 02:41 PM
#19
Postat 06 April 2012 - 03:34 PM
#20
Postat 06 April 2012 - 05:46 PM