Meniul meu de Karfreitag 2012, 2013
#21
Postat 29 March 2013 - 11:21 PM
Dupa cum bine stiti, azi e Karfreitag (Vinerea Mare), iar copila mea e catolica, asa ca am sarbatorit.
Meniul, ca de obicei simplu si usor de realizat si din peste de la cap la coada, asa cum se obisnuieste. Ba pardon, pîna la desert (ca asta n-are peste)... care de fapt nu ar fi trebuit sa-l servim, pentru ca dulcele nu ar avea ce cauta în meniu. Dar na, noi nu sîntem catolici, iar Denise abia acum l-a servitl, dupa apusul soarelui
Meniul de Karfreitag (Vinerea Mare)
- Tartine cu icre si somon afumat
- Patratele picante
- Grisine cu susan - cumparate
- Supa de peste
- Salau cu ragoût de rosii si masline
- Tiramisú de portocale
Tratine cu icre - icrele cum le fac mereu, ca aici, pe pîine alba, ornate cu somon salbatic afumat si patrunjel.
Patratele picante - foietaj uns cu sos facut din rosii depielitate + usturoi, sare, piper, ulei de masline si verdeata de care am chef pe moment. Acum busuioc. Copt la 200 °C pîna aluatul se rumeneste dupa plac.
Supa de peste - e simpla. Am fiert resturile a doi pesti - adica ce a ramas dupa filetat (somon si crap ce i-am servit nu demult. Le-am pastrat resturile in congelator) cu morcovi, patrunjel verde si radacina, rosie, ceapa, frunze proaspete de dafin, sare, piper boabe - asta a fost supa/zeama/fondul. Am strecurat, apoi am procedat ca aici (supa cu trei feluri de peste), dar fara praz si folosind în locul celor trei feluri de peste doar file de salau, care le-am lasat la fiert pe foc mic, doar 5 minute. Salaul e un peste finut, se destrama repede.
Salau cu ragout de rosii si masline - reteta urmeaza... desi numele e aproape toata reteta
Tiramisú de portocale - reteta urmeaza.
Am aranjat olecuta masa, dar acum vad ca am cam încurcat ordinea tacîmurilor din viteza
Nu-i nimic, poate de Pasti sînt mai atenta
Aperitivele de rontait. Patratelele picante si icrele negre, caviarul , cu somon salbatic si iarba (patrunjel)
Supa de peste. Un deliciu, spune Dan, care a servit doua portii
Salaul cu ragoût de rosii si masline - misto de tot combinatia, desi aveam retineri în timp ce pregateam
Ma gîndeam ca ragoût-ul sa nu fie prea aromat, picant pentru salau. Dar a mers de minune!
Desertul... data viitoare tre' sa fac un valau
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#22
Postat 29 March 2013 - 11:32 PM
Si eu fac tiramisù in pahar de martini e fain tare impactul vizual, da bine tare.
#23
Postat 29 March 2013 - 11:34 PM
Deci placut pana la urma combinatia cu ragout - arata super bine...iar de Tiramisu, ma faci sa "ud" paharele noi
Sa va fie de bine!
#24
Postat 30 March 2013 - 04:19 AM
#25
Postat 30 March 2013 - 08:44 AM
Se poate ?
Decorul e de basm .
Mov + roz =
http://povesticulinare.blogspot.com/
#26
Postat 30 March 2013 - 10:29 AM
Meniu si aranjamente desavarsite, felicitari pentru ochi bun si atentie la detalii.
#27
Postat 30 March 2013 - 11:35 AM
dom'le nu-i chiar asa departe Bavaria asta, oi ajunge eu odata si-odata ( amenintare serioasa draga Maya )si am sa vin sa trag cu ochiul cand pregatesti, ca e totul ca-n reviste.
Paste ferivit Denisei; ( aici ploua mocaneste, sprer ca pe la voi e timpul mai de sezon )
#28
Postat 30 March 2013 - 03:32 PM
Vad o lumina noua in pozele tale, mie imi place.
Minunata prezentarea si meniul, Maya!
#29
Postat 30 March 2013 - 05:15 PM
Ca de obicei, totul este la superlativ! Este o placere sa urmaresc mesele voastre festive, chiar si de la distanta. Pozele si descrierea, dar si preparatele parca ma aduc si pe mine la masa voastra. Iti multumesc, Maya, pentru toate aceste minunatii pe care le imparti!
#30
Postat 30 March 2013 - 10:25 PM
Tot ce ai fotografiat, aranjamentul, floricelele, mancarea, lumina degaja multa caldura....
Paste fericit Denisei!
#31
Postat 30 March 2013 - 11:50 PM
Si eu tot la supa de peste trag ... mai e?
Felicitari si multumim de postarea cu care ne-am clatit ochii
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#32
Postat 31 March 2013 - 12:27 AM
any_annette, la 29 March 2013 - 11:32 PM, a spus:
Si eu fac tiramisù in pahar de martini e fain tare impactul vizual, da bine tare.
Eu pentru desert am luat paharele, ca Martini nu bem
Merci, Any
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#33
Postat 31 March 2013 - 12:28 AM
Uma, la 29 March 2013 - 11:34 PM, a spus:
Deci placut pana la urma combinatia cu ragout - arata super bine...iar de Tiramisu, ma faci sa "ud" paharele noi
Sa va fie de bine!
Cam o portie mai este, deci calare pe matura Lufthansei si te asteptam în gradina
Treci la udat de pahare!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#34
Postat 31 March 2013 - 12:30 AM
aura, la 30 March 2013 - 04:19 AM, a spus:
Eu nu a agit niciodata prea mult la aranjat. Cît mai simplu Mov îmi place mult
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#35
Postat 31 March 2013 - 12:31 AM
Piscotel, la 30 March 2013 - 08:44 AM, a spus:
Se poate ?
Decorul e de basm .
Mov + roz =
Si mie-mi plac culorile astea la masa
Decorul minimalistic, dar cam a sa e la noi mereu. Noi sintem simplisti
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#36
Postat 31 March 2013 - 12:32 AM
Carmen L, la 30 March 2013 - 10:29 AM, a spus:
Meniu si aranjamente desavarsite, felicitari pentru ochi bun si atentie la detalii.
Multumesc la fel, Carmencita draguta. Rar te vad
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#37
Postat 31 March 2013 - 12:36 AM
stella, la 30 March 2013 - 11:35 AM, a spus:
dom'le nu-i chiar asa departe Bavaria asta, oi ajunge eu odata si-odata ( amenintare serioasa draga Maya )si am sa vin sa trag cu ochiul cand pregatesti, ca e totul ca-n reviste.
Paste ferivit Denisei; ( aici ploua mocaneste, sprer ca pe la voi e timpul mai de sezon )
Meniurile de Karfreitag nu prea-s pe placul meu asa în general, ca eu nu ma dau în vînt dupa "peshtioase", dar alor mei le place, si daca tot se poarta meniu cu peste, apoi peste sa fie
Si la noi aceeasi vreme, ploua.
Multumesc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#38
Postat 31 March 2013 - 12:38 AM
Eataly, la 30 March 2013 - 03:32 PM, a spus:
Vad o lumina noua in pozele tale, mie imi place.
Minunata prezentarea si meniul, Maya!
Multumim
Te referi la lumina desertului?
Daca am chef ma mai joc si eu cu camaruta, dar din pacate nu-s asa pasionata la suflet cum sînt la cap, cînd e vorba de fotografie
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#39
Postat 31 March 2013 - 12:39 AM
Foxyy, la 30 March 2013 - 05:15 PM, a spus:
Ca de obicei, totul este la superlativ! Este o placere sa urmaresc mesele voastre festive, chiar si de la distanta. Pozele si descrierea, dar si preparatele parca ma aduc si pe mine la masa voastra. Iti multumesc, Maya, pentru toate aceste minunatii pe care le imparti!
Multumim pentru cuvintele frumoase!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#40
Postat 31 March 2013 - 12:39 AM
iulia nicoleta, la 30 March 2013 - 10:25 PM, a spus:
Tot ce ai fotografiat, aranjamentul, floricelele, mancarea, lumina degaja multa caldura....
Paste fericit Denisei!
Multumesc, Iulia
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges