Sper ca ati petrecut sarbatorile bine, cu sanatate, liniste si intelegere.
Pranzul de Pasti a suferit mici modificari din ceea ce imi propusesem initial si asta pentru ca nu am gasit prapure si organe pentru drob, asa ca drobul l-am taiat de tot de pe lista.
Iata ce am pregatit.
Masa in ansamblu

Sambata seara mi-am facut timp si m-am dus la florarie si am luat si flori.



La gustare am avut oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Pentru ca nu am avut coji de ceapa suficiente, altele le-am vopsit cu colorant, cu care eu personal nu prea sunt de acord si nici nu-mi place din mai multe motive: cand curat oul degetele imi raman pictate de rosu si in plus daca crapa vreun ou la fiert, vopseaua patrunde in ou.
Din acest motiv, cele 3 oua care mi-au crapat la fiert, le-am inlocuit cu alte 3 pe care le-am fiert dupa.
Dar surpriza, culoarea tot a intrat pe ou, chiar si necrapat fiind.
E adevarat, sunt mai rosii, dar eu le prefer cu coji de ceapa, natural, asa cum am vazut mereu la mama mea. Pentru Inaltare o sa strang de pe acum coji de ceapa, sa am suficient.
Paine de casa in forma de colac, iar la mijloc am pus o parte din oua

Dupa ce am ciocnit cu totii ouale rosii, le-am servit cu un sos minunat facut cu maioneza, mustar, iaurt grecesc, patrunjel, castraveti in otet si arpagic in otet.


Apoi rulada umpluta cu pateu din ficat de pui. Blatul de rulada este cel al lui Lori http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
Pateul este a lui Lili http://artaculinara....n-ficat-de-pui/

Salata de vinete cu maioneza

Cheescake cu gorgonzola


Cuburi umplute cu branza si ciuperci de pe blogul "Culorile din farfurie"

Apoi pappardelle cu ragù de iepure

Rulou de porc umplut cu pancetta, nuci si prune uscate, acompaniat de cartofi umpluti si prune umplute http://artaculinara....uci-si-cartofi/


Miel de lapte la cuptor cu usturoi si rozmarin

Sarmalute-n foi de vita facute de mama cand a fost aici la noi, congelate crude, iar acum eu doar le-am decongelat si le-am fiert

Cozonac cu nuci si rahat dupa reteta lui Geany
http://artaculinara....gres-niciodata/

Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide, prima pasca facuta de mine


Trufe de ciocolata dupa reteta Stellinei http://artaculinara....e-de-ciocolata/
