Pranzul de Pasti 2012 acasa la noi
#1
Postat 16 April 2012 - 03:48 PM
Sper ca ati petrecut sarbatorile bine, cu sanatate, liniste si intelegere.
Pranzul de Pasti a suferit mici modificari din ceea ce imi propusesem initial si asta pentru ca nu am gasit prapure si organe pentru drob, asa ca drobul l-am taiat de tot de pe lista.
Iata ce am pregatit.
Masa in ansamblu
Sambata seara mi-am facut timp si m-am dus la florarie si am luat si flori.
La gustare am avut oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Pentru ca nu am avut coji de ceapa suficiente, altele le-am vopsit cu colorant, cu care eu personal nu prea sunt de acord si nici nu-mi place din mai multe motive: cand curat oul degetele imi raman pictate de rosu si in plus daca crapa vreun ou la fiert, vopseaua patrunde in ou.
Din acest motiv, cele 3 oua care mi-au crapat la fiert, le-am inlocuit cu alte 3 pe care le-am fiert dupa.
Dar surpriza, culoarea tot a intrat pe ou, chiar si necrapat fiind.
E adevarat, sunt mai rosii, dar eu le prefer cu coji de ceapa, natural, asa cum am vazut mereu la mama mea. Pentru Inaltare o sa strang de pe acum coji de ceapa, sa am suficient.
Paine de casa in forma de colac, iar la mijloc am pus o parte din oua
Dupa ce am ciocnit cu totii ouale rosii, le-am servit cu un sos minunat facut cu maioneza, mustar, iaurt grecesc, patrunjel, castraveti in otet si arpagic in otet.
Apoi rulada umpluta cu pateu din ficat de pui. Blatul de rulada este cel al lui Lori http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
Pateul este a lui Lili http://artaculinara....n-ficat-de-pui/
Salata de vinete cu maioneza
Cheescake cu gorgonzola
Cuburi umplute cu branza si ciuperci de pe blogul "Culorile din farfurie"
Apoi pappardelle cu ragù de iepure
Rulou de porc umplut cu pancetta, nuci si prune uscate, acompaniat de cartofi umpluti si prune umplute http://artaculinara....uci-si-cartofi/
Miel de lapte la cuptor cu usturoi si rozmarin
Sarmalute-n foi de vita facute de mama cand a fost aici la noi, congelate crude, iar acum eu doar le-am decongelat si le-am fiert
Cozonac cu nuci si rahat dupa reteta lui Geany
http://artaculinara....gres-niciodata/
Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide, prima pasca facuta de mine
Trufe de ciocolata dupa reteta Stellinei http://artaculinara....e-de-ciocolata/
#2
Postat 16 April 2012 - 04:54 PM
Cheseecakeul arata fantastic! Si ce faine au iesit ouale cu coji de ceapa. Mie nu mi-au iesit asa bine. Ma refer la culoare.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 16 April 2012 - 04:55 PM
Sarbatori linistite in continuare !
#4
Postat 16 April 2012 - 05:14 PM
Maya, la 16 April 2012 - 04:54 PM, a spus:
Cheseecakeul arata fantastic! Si ce faine au iesit ouale cu coji de ceapa. Mie nu mi-au iesit asa bine. Ma refer la culoare.
Merci Maya !
E si bun chesscake-ul asta, as fi vrut sa-l fac in forme mignon, dar n-am avut.
O sa vina si reteta.
Ouale imi plac la nebunie in coji de ceapa.
Acasa la mine nu s-au facut niciodata oua colorate, numai rosii in coji de ceapa. Dar imi place sa le vad pe ale voastre colorate !
Eu n-am avut suficiente coji si deci n-am avut curaj sa vopsesc toate ouale. Alte 6 oua le-am facut cu vopsea din comert.
iulia nicoleta, la 16 April 2012 - 04:55 PM, a spus:
Sarbatori linistite in continuare !
Merci mult Iulia !
Sambata am isit din bucatarie la 3 noaptea, m-a certat dl Any, a zis ca nu-s normala, ca nimeni nu mai face de mancare noaptea, numai eu .
E obositor, dar eu nu simt cand trece timpul in bucatarie si in plus am vrut sa ma trezesc fara mult stres duminica dimineata.
Dar ragù-ul de iepure si fripturile le-am facut duminica.
#5
Postat 16 April 2012 - 05:33 PM
Duci arta culinara dincolo de limitele pe care noi le putem accede... ( da, vorbeste invidia din mine, nu lua in sama" )
Si daca vrei sa stii, cel mai mult ma enerveaza ca ai facut asa frumoase oua in coji de ceapa!
In fiecare an imi propun asta, dar nu reusesc! Ca, noa, nu sunt Any, degeaba imi doresc.
Familia ta cred ca deja te-a nominalizat pentru titlul de sotia/nora perfecta!
Daca nu , te propun eu...
#6
Postat 16 April 2012 - 05:40 PM
any_annette, la 16 April 2012 - 05:14 PM, a spus:
Acasa la mine nu s-au facut niciodata oua colorate, numai rosii in coji de ceapa.
Eu n-am avut suficiente coji si deci n-am avut curaj sa vopsesc toate ouale. Alte 6 oua le-am facut cu vopsea din comert.
Si eu sunt tare mandra de ouale mamei fierte in coji de ceapa.
Cred ca e "un mic secret" si aici . Mama a pus mai multa coaja de ceapa rosie si parca-s mai inchise decat ale tale.
#7
Postat 16 April 2012 - 05:47 PM
koral, la 16 April 2012 - 05:33 PM, a spus:
Duci arta culinara dincolo de limitele pe care noi le putem accede... ( da, vorbeste invidia din mine, nu lua in sama" )
Si daca vrei sa stii, cel mai mult ma enerveaza ca ai facut asa frumoase oua in coji de ceapa!
In fiecare an imi propun asta, dar nu reusesc! Ca, noa, nu sunt Any, degeaba imi doresc.
Familia ta cred ca deja te-a nominalizat pentru titlul de sotia/nora perfecta!
Daca nu , te propun eu...
Hai mai Corina, ca doar aici am invatat cot la cot cu voi in toti anii astia!
Si tu esti prea buna
Da, cica mi-a zis familia sa ma duc la Masterchef!
Si le-am raspuns ca nu pot ca nu stiu sa tai ceapa rapid .
iulia nicoleta, la 16 April 2012 - 05:40 PM, a spus:
any_annette, la 16 April 2012 - 05:14 PM, a spus:
Acasa la mine nu s-au facut niciodata oua colorate, numai rosii in coji de ceapa.
Eu n-am avut suficiente coji si deci n-am avut curaj sa vopsesc toate ouale. Alte 6 oua le-am facut cu vopsea din comert.
Si eu sunt tare mandra de ouale mamei fierte in coji de ceapa.
Cred ca e "un mic secret" si aici . Mama a pus mai multa coaja de ceapa rosie si parca-s mai inchise decat ale tale.
Da, apoi le-am uns cu slanina sa lucesca cum face mama. Si am avut slanina de la bunica .
Eu m-am "trezit" prea tarziu si am strans putine coji de ceapa.
Dimpotriva, vineri la cumparaturi, am mai luat 1 kg de ceapa si am mai si strans de-acolo de la aprozar niste coji din lada !
#8
Postat 16 April 2012 - 08:11 PM
Si vad ca te-ai decis si la prima pasca autentica!
Desi sunt deja satula de bucate de sarbatoare(cred ca si de la faptul ca le-am pregatit),tot as lua din fiecare,caci tare imbietor arata toate. Dar rulada cu pateu ar prevala,caci eu de aia am facut oua umplute cu ficat de pui si am decis ca le fac chiar daca nu era s-avem oaspeti.
#9
Postat 16 April 2012 - 08:30 PM
Ellani, la 16 April 2012 - 08:11 PM, a spus:
Si vad ca te-ai decis si la prima pasca autentica!
Desi sunt deja satula de bucate de sarbatoare(cred ca si de la faptul ca le-am pregatit),tot as lua din fiecare,caci tare imbietor arata toate. Dar rulada cu pateu ar prevala,caci eu de aia am facut oua umplute cu ficat de pui si am decis ca le fac chiar daca nu era s-avem oaspeti.
Multumesc mult, Ellani !
Eu le faceam pe toate cu coji de ceapa daca aveam destule.
Mama mea numai asa le face de-o viata. Si cand le-am zis la socrii cum sunt facute, pe astea au vrut sa le ciocneasca.
Rulada cu pateu e foarte buna.
Cat despre oua umplute, n-am facut niciodata, dar imi plac la nebunie.
#10
Postat 16 April 2012 - 08:37 PM
Eu am mancat o data la cineva si-am cerut reteta si de-atunci numai asa le fac,adica inabus ficatul in putin unt,calesc ceapa.Dau prin masina de tocat impreuna cu galbenusurile.Amestec cu maioneza si gata.E si buna de reciclat ouale ramase de la sarbatori.
Ouale vopsite natural sunt doar un plus pentru cei ce au rabdare si nu le e musai sa aiba oua verzi,albastre,sidefate,etc,pentru ca alea chiar ma-ndoiesc c-ar iesi cu ceva coloranti naturali.
#11
Postat 16 April 2012 - 08:54 PM
Eu vreau sa gust papardelele si cheesecake-ul ca de astea nu am avut, ... cu toate ca ... friptura de miel, desi am mancat si acasa si la mama arata de as manca si din aia o pulpa ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#12
Postat 16 April 2012 - 11:09 PM
Ellani, la 16 April 2012 - 08:37 PM, a spus:
Eu am mancat o data la cineva si-am cerut reteta si de-atunci numai asa le fac,adica inabus ficatul in putin unt,calesc ceapa.Dau prin masina de tocat impreuna cu galbenusurile.Amestec cu maioneza si gata.E si buna de reciclat ouale ramase de la sarbatori.
Ouale vopsite natural sunt doar un plus pentru cei ce au rabdare si nu le e musai sa aiba oua verzi,albastre,sidefate,etc,pentru ca alea chiar ma-ndoiesc c-ar iesi cu ceva coloranti naturali.
Ziceam ca imi plac ouale umplute, pentru ca am mancat. Pai cum nu?
Imi aduc aminte de nasa mamei de botez, cand am fost odata la ea ne-a dat oua umplute. Eram mica, da-mi aduc aminte de bune erau!
Daniella, la 16 April 2012 - 08:54 PM, a spus:
Eu vreau sa gust papardelele si cheesecake-ul ca de astea nu am avut, desi friptura de miel, desi am mancat si acasa si la mama arata de as manca si din aia o pulpa ...
Merci Dani, mielul l-am facut simplu de tot dar a fost foarte aromat.
Datorita faptului ca a fost de lapte, nu l-am marinat absolut deloc. N-a fost nevoie la un miel asa tanar.
Doar l-am pus in tava cu ulei ev, rozmarin si catei de usturoi. O nebunie.
#13
Postat 16 April 2012 - 11:14 PM
any_annette, la 16 April 2012 - 11:09 PM, a spus:
Datorita faptului ca a fost de lapte, nu l-am marinat absolut deloc. N-a fost nevoie la un miel asa tanar.
Doar l-am pus in tava cu ulei ev, rozmarin si catei de usturoi. O nebunie.
Adicatelea cate kg avea?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#14
Postat 16 April 2012 - 11:14 PM
Eu una vreau sa iau din mielul de lapte...tre sa fie o nebunie la gust.
Felicitari domnului Any ca are asa o "moglietina perfetta"
#15
Postat 16 April 2012 - 11:43 PM
Daniella, la 16 April 2012 - 11:14 PM, a spus:
any_annette, la 16 April 2012 - 11:09 PM, a spus:
Datorita faptului ca a fost de lapte, nu l-am marinat absolut deloc. N-a fost nevoie la un miel asa tanar.
Doar l-am pus in tava cu ulei ev, rozmarin si catei de usturoi. O nebunie.
Adicatelea cate kg avea?
Ptin fata avea saracu'.
Uite poza cu juma' de miel, adica putin peste 2 kg.
stella, la 16 April 2012 - 11:14 PM, a spus:
Eu una vreau sa iau din mielul de lapte...tre sa fie o nebunie la gust.
Felicitari domnului Any ca are asa o "moglietina perfetta"
Ma duc sa-i transmit . Da' sa stii ca nu-s perfecta . Doar sunt taur. Si Dani stie ca am dreptate .
#16
Postat 17 April 2012 - 08:05 AM
#17
Postat 17 April 2012 - 09:02 AM
#18
Postat 17 April 2012 - 09:18 AM
#19
Postat 17 April 2012 - 10:59 AM
Adriana, la 17 April 2012 - 08:05 AM, a spus:
Multumesc Adriana , o sa le scriu numai sa-mi fac un pic de timp sa micsorez pozele pas cu pas .
Foxyy, la 17 April 2012 - 09:02 AM, a spus:
Merci Fox !
Deci eu am platit 25 de euro si a fost 11 euro kg. Deci avea cam 2 kg si 300.
Mielul mi-a zis macelarul ca avea cam 6 kg (cu cap, organe, etc).
Si tata zice la fel ca astia mici sunt toxici. Acuma nu m-oi intoxica de la un bulanas de miel .
Giorgiana, la 17 April 2012 - 09:18 AM, a spus:
Merci Giorgi . Lumea asa zice, ca a fost bun!
#20
Postat 17 April 2012 - 11:01 AM
any_annette, la 17 April 2012 - 10:59 AM, a spus:
Deci eu am platit 25 de euro si a fost 11 euro kg. Deci avea cam 2 kg si 300.
Mielul mi-a zis macelarul ca avea cam 6 kg (cu cap, organe, etc).
Si tata zice la fel ca astia mici sunt toxici. Acuma nu m-oi intoxica de la un bulanas de miel .
Aaaaa, asa, da. Eu am crezut ca tot mielul avea vreo 4 kg. Am avut impresia ca tu l-ai luat intreg.