Forum Culinar: Cotlete de miel cu sparanghel si pastai de mazare - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cotlete de miel cu sparanghel si pastai de mazare

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 April 2012 - 01:55 PM

Cotletelele de miel le-am pregatit inspirata dintr-o reteta vazuta mai dedemult la TV, prezentata de Lea Linster. Eu nu ma dau în vînt dupa carnea de miel si nici Denise nu lesina dupa ea, dar sotului îi place mult... din cînd în cînd trebuie sa-i mai facem si lui pe plac =)) Lea Linster a servit parca 3 cotletele de persoana, sparanghel alb cîte 2 de persoana, cîte 6 pastai de mazare... etc. Eu nu am numarat legumaraia.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346634428937.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346634540344.jpg



Ingrediente:


  • cotlete de miel
  • sparanghel alb si verde (jumatatile cu vîrf, am folosit eu)
  • pastai tinere de mazare
  • ceapa rosie lunguiata
  • ulei de masline
  • catei de usturoi
  • ramurele de rozmarin
  • piper, sare


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346635227831.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346635328217.jpg

Si aici am început cu prepararea garniturii.
Am rumenit bucatile de ceapa în putin ulei. Le-am scos deoparte.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346635454331.jpg

Am continuat cu pastaile de mazare în aceeasi tigaie. Am pus în doua ture, pentru ca nu voiam sa le pierd "punctul" de culoare si crocantete.
Ca sa nu pierdeti punctul, fiti atenti la schimbarea culorii. Din verdele mat, pastaile se transforma în verde luminos si lucios.
Prima data devin patate, apoi culoarea devine uniforma. Practic trebuiesc saltate de cîteva ori în tigaie si sînt gata.
Daca pierdeti punctul, adica le tineti prea mult, devin un verde mai închis spre kaki si se înmoaie. Le-am asezat frumos lînga ceapa.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346635617838.jpg

Am început cu sparanghelul alb care era mai gros, iar dupa 2-3 minute l-am adaugat si pe cel verde.
Am tot saltat tigaia pîna sparanghelul verde a început a se înmuia/ alte 2-3 minute.
Am dat deoparte, i-am sarat putin si i-am lasat acoperiti.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346635724426.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346635832289.jpg

Cotletele le-am piperat. De sarat se sareaza dupa rumenire.
Am încins uleiul de masline împreuna cu ramurelele de rozmarin si cateii de usturoi,
si am prajit cotletele cîte 2 minute pe o parte si înca 2 pe cealalta pe foc iute.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-1334663594939.jpg

Au fost foarte bune! Mi-au placut chiar si mie :D

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13346636149903.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-1334663639764.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 April 2012 - 02:07 PM

Ce-mi place la tine e ca tu nu ne prezinti o reteta ci un fel de mancare.Adica: aia+aia.Miel+garnitura.
Adica accentul la tine cade pe toata farfuria, nu numai pe un element. =))

Baidauei mie imi place mielul.Si Da ...mi-e foame si n-am mancat nimic. :D

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 03:09 PM

Mie imi place mielul.
Si-mi mai place farfuria. Nici nu puteai sa alegi una mai potrivita cu tonul primavaratec din farfurie =)).

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi