


Ingrediente:
- cotlete de miel
- sparanghel alb si verde (jumatatile cu vîrf, am folosit eu)
- pastai tinere de mazare
- ceapa rosie lunguiata
- ulei de masline
- catei de usturoi
- ramurele de rozmarin
- piper, sare


Si aici am început cu prepararea garniturii.
Am rumenit bucatile de ceapa în putin ulei. Le-am scos deoparte.

Am continuat cu pastaile de mazare în aceeasi tigaie. Am pus în doua ture, pentru ca nu voiam sa le pierd "punctul" de culoare si crocantete.
Ca sa nu pierdeti punctul, fiti atenti la schimbarea culorii. Din verdele mat, pastaile se transforma în verde luminos si lucios.
Prima data devin patate, apoi culoarea devine uniforma. Practic trebuiesc saltate de cîteva ori în tigaie si sînt gata.
Daca pierdeti punctul, adica le tineti prea mult, devin un verde mai închis spre kaki si se înmoaie. Le-am asezat frumos lînga ceapa.

Am început cu sparanghelul alb care era mai gros, iar dupa 2-3 minute l-am adaugat si pe cel verde.
Am tot saltat tigaia pîna sparanghelul verde a început a se înmuia/ alte 2-3 minute.
Am dat deoparte, i-am sarat putin si i-am lasat acoperiti.


Cotletele le-am piperat. De sarat se sareaza dupa rumenire.
Am încins uleiul de masline împreuna cu ramurelele de rozmarin si cateii de usturoi,
si am prajit cotletele cîte 2 minute pe o parte si înca 2 pe cealalta pe foc iute.

Au fost foarte bune! Mi-au placut chiar si mie


