Forum Culinar: Cuburi cu spanac, branza si ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuburi cu spanac, branza si ciuperci

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2012 - 11:28 AM

Mi-a placut foarte mult aspectul, cand am vazut cuburile astea.
Apoi le-am facut pentru pranzul de Pasti si mi-au placut si la gust.
Reteta de pe blogul "Culorile din farfurie"

Ingrediente pentru blat (pentru o tava de 28 cm x 40 cm)
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de faina
200 gr spanac fiert (la final dupa ce spanacul este fiert si stors)
3 linguri de smantana
3 lingurite praf de copt
sare

Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, sarea si spanacul fiert, stors bine de tot de apa si taiat marunt.
Se adauga smantana, faina si praful de copt.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-1335432348367.jpg

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia facuta initial, usor usor.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13354323719178.jpg

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei (inclusiv marginile) si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine cu dosul unei linguri.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13354323984259.jpg

Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 20 de minute.
Aluatul trebuie sa se intareasca, dar sa-si pastreze culoarea verde crud.
Pregatim un prosop umezit si stors bine, il intindem pe masa, punem cu grija rulada deasupra si lasam la racit.
Se taie apoi marginile care sunt de obicei mai denivelate, dupa care se imparte in trei parti egale pe latime (deci fiecare parte va avea circa 13 cm x 28 cm).

Ingrediente umplutura:
250 gr branza philadelphia
100 gr branza Feta
3 linguri smantana
ciuperci champignon din conserva de 400 ml
marar
5 gr gelatina

Punem la inmuiat in apa rece 5 gr de gelatina, timp de 10 minute.
Intr-un castron destul de incapator se amesteca bine branza philadelphia cu branza Feta maruntita si apoi se adauga smantana.
Se adauga gelatina stoarsa si se amesteca bine de preferat la mixer, asa incat gelatina sa fie bine amestecata in compozitie (eu am amestecat totul la Termomix).
Ciupercile din conserva se scurg de apa, se taie bucatele si se adauga la crema de branza impreuna cu mararul.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13354324267746.jpg

Intindem pe masa de lucru o bucata de folie de plastic, punem primul blat peste care intindem jumatate din crema. Punem al doilea blat si restul de crema intinsa bine si finalizam cu al treilea blat.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13354324482328.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13354324609657.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13354324771035.jpg

Impachetam cu folia de plastic pusa intial dedesubt si dam la frigider pana a doua zi cand se taie cuburi si se serveste.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13354325039766.jpg

#2 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 26 April 2012 - 11:41 AM

Oau, super arata!

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2012 - 12:34 PM

Vezi postarea2ut, la 26 April 2012 - 11:41 AM, a spus:

Oau, super arata!


Multumesc :notworthy: !

#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 April 2012 - 12:40 PM

Any, daca mai puneai pe cuburi si niste jumatati de rosioare, aterizam la tine in secunda urmatoare. :notworthy:
asa ai scapat ieftin ! :floare:

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 April 2012 - 12:57 PM

Si eu as pune ceva rosu langa ciuperci nu stiu de ce!! Dar nu rosii ca alea lasa zeama.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 April 2012 - 01:03 PM

Vezi postareazerda, la 26 April 2012 - 12:57 PM, a spus:

Si eu as pune ceva rosu langa ciuperci nu stiu de ce!! Dar nu rosii ca alea lasa zeama.


tu incoroneaza cuburile cu rondele de ardei gras rosu, ca eu tot cu rosioare de tip cherry le fac motzu'. :notworthy: sîc, n-au zeama ! :floare:

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2012 - 01:23 PM

Vezi postareauptown girl, la 26 April 2012 - 12:40 PM, a spus:

Any, daca mai puneai pe cuburi si niste jumatati de rosioare, aterizam la tine in secunda urmatoare. :notworthy:
asa ai scapat ieftin ! :floare:



Vezi postareazerda, la 26 April 2012 - 12:57 PM, a spus:

Si eu as pune ceva rosu langa ciuperci nu stiu de ce!! Dar nu rosii ca alea lasa zeama.



Vezi postareauptown girl, la 26 April 2012 - 01:03 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 26 April 2012 - 12:57 PM, a spus:

Si eu as pune ceva rosu langa ciuperci nu stiu de ce!! Dar nu rosii ca alea lasa zeama.


tu incoroneaza cuburile cu rondele de ardei gras rosu, ca eu tot cu rosioare de tip cherry le fac motzu'. :-* sîc, n-au zeama ! :P


Gagici, m-am scos, am pus fata de masa rosie :hungry: !

#8 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 April 2012 - 06:05 PM

Wow, ce-mi plac!
O sa le fac si eu pentru picnicul de 1 Mai ca am musafiri, cam ce dimensiui are un cub, Any?

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2012 - 06:37 PM

Vezi postareaGelutza, la 26 April 2012 - 06:05 PM, a spus:

Wow, ce-mi plac!
O sa le fac si eu pentru picnicul de 1 Mai ca am musafiri, cam ce dimensiui are un cub, Any?



Gela, considera ca bucata din care am taiat cuburile are 13 x 30 cm.
Nu mai stiu cat a avut un cub, de obicei sunt foarte precisa, dar cubul nu l-am masurat :lol: .
Oricum, pe platou am avut 10 cuburi si nu erau toate, adica numai pe astea le-am taiat, ca mai ieseau cateva.

#10 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 April 2012 - 09:29 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 April 2012 - 06:37 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 26 April 2012 - 06:05 PM, a spus:

Wow, ce-mi plac!
O sa le fac si eu pentru picnicul de 1 Mai ca am musafiri, cam ce dimensiui are un cub, Any?



Gela, considera ca bucata din care am taiat cuburile are 13 x 30 cm.
Nu mai stiu cat a avut un cub, de obicei sunt foarte precisa, dar cubul nu l-am masurat :scratch: .
Oricum, pe platou am avut 10 cuburi si nu erau toate, adica numai pe astea le-am taiat, ca mai ieseau cateva.

Am inteles dimensiunile acelor benzi, ma gandesc sa le tai in doua, pe latime, ar iesi cam de sase si ceva...si pe lungime in vreo sase, vad eu...merci de raspuns prompt!

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2012 - 10:53 PM

Gela, probabil tu te gandesti daca o sa ajunga sau nu pentru toata lumea. Eu zic ca da, mai ales daca mai faci si altele

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi