Apoi le-am facut pentru pranzul de Pasti si mi-au placut si la gust.
Reteta de pe blogul "Culorile din farfurie"
Ingrediente pentru blat (pentru o tava de 28 cm x 40 cm)
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de faina
200 gr spanac fiert (la final dupa ce spanacul este fiert si stors)
3 linguri de smantana
3 lingurite praf de copt
sare
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, sarea si spanacul fiert, stors bine de tot de apa si taiat marunt.
Se adauga smantana, faina si praful de copt.

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia facuta initial, usor usor.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei (inclusiv marginile) si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine cu dosul unei linguri.

Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 20 de minute.
Aluatul trebuie sa se intareasca, dar sa-si pastreze culoarea verde crud.
Pregatim un prosop umezit si stors bine, il intindem pe masa, punem cu grija rulada deasupra si lasam la racit.
Se taie apoi marginile care sunt de obicei mai denivelate, dupa care se imparte in trei parti egale pe latime (deci fiecare parte va avea circa 13 cm x 28 cm).
Ingrediente umplutura:
250 gr branza philadelphia
100 gr branza Feta
3 linguri smantana
ciuperci champignon din conserva de 400 ml
marar
5 gr gelatina
Punem la inmuiat in apa rece 5 gr de gelatina, timp de 10 minute.
Intr-un castron destul de incapator se amesteca bine branza philadelphia cu branza Feta maruntita si apoi se adauga smantana.
Se adauga gelatina stoarsa si se amesteca bine de preferat la mixer, asa incat gelatina sa fie bine amestecata in compozitie (eu am amestecat totul la Termomix).
Ciupercile din conserva se scurg de apa, se taie bucatele si se adauga la crema de branza impreuna cu mararul.

Intindem pe masa de lucru o bucata de folie de plastic, punem primul blat peste care intindem jumatate din crema. Punem al doilea blat si restul de crema intinsa bine si finalizam cu al treilea blat.



Impachetam cu folia de plastic pusa intial dedesubt si dam la frigider pana a doua zi cand se taie cuburi si se serveste.
