FAINA "teoria fainei"-informatii ,opinii,intrebari si raspunsuri
Postat 30 April 2012 - 04:56 PM
eu acum as incepe prin a va intreba,voi ce faina agreati si anume la ce o folositi?
Postat 30 April 2012 - 05:03 PM
Pe cea de grau dur , daca tot ai pomenit-o, o folosesc la facut paste, pizza, am facut biscuiti, am fript coaste de miel date prin faina de grau dur amestecata cu apa si ou.
Postat 30 April 2012 - 05:08 PM
Faina de griu dur se foloseste la paste si la piine in nici un caz la ceva dulce mai ales la panettone la care trebuie folosita o faina OO careia daca ai i se poate adauga o faina cu continut mare de gluten care aici se numeste manitoba sau faina americana, care e speciala pentru aluaturi care trebuie sa creasca bine si sa fie elastice, cum e cel de panettone.
Postat 30 April 2012 - 05:26 PM
voi incerca atunci sa procur "de amorul artei " si faina de care spui tu,adriana.
Postat 30 April 2012 - 05:33 PM
Eu le folosesc pe amandoua.
Pe cea de grau dur , daca tot ai pomenit-o, o folosesc la facut paste, pizza, am facut biscuiti, am fript coaste de miel date prin faina de grau dur amestecata cu apa si ou.
[/quote
dar ce parere ai de faina asta de la lidl,nu ti se pare parca "prea buna"?parca sunt o moara stricata cu faina asta dar imi iau timp sa lucrez cu maia si nu cu drojdie din comert si pe de alta parte ar fi culmea sa-mi iau teapa cu o faina prea aditivata.
am vazut despre ce biscuiti spui.arata minunat si mi se par tentanti inmuiati in vin mai mult decat in lapte.biscuitii acestia ai tai par a fi frati cu unii biscuiti ai seimei,daca iti amintesti de ea,doar ca erau negri si nu blonzi ca ai tai.
Postat 01 May 2012 - 09:42 AM
any_annette, la 30 April 2012 - 05:34 PM, a spus:
Am luat eu dar sincera sa fiu , nu am fost chiar foarte incantata (parca ii zice castelano)cred . Acum ce sa zic.... poate ca am comparat cu faina din ungaria (si aia un model ca nu toata imi place) care ajunge aici la noi ajunge care este mai ieftina in ungaria si aici destul de scumpa)si depinde ptr ce aluat doresti sa faci. Au multe feluri.
Mie imi place la cea ungureasca ca poti face cu cea BL 55 poti face cam orice din ea Eu si cozonac fac cu ea). Acum am cam de multa vreme tot BL55 dar Naghyi titka. La fel se comporta ca si cea care o aveam inainte.
Am folosit si faina alba din cehia si am fost multumita de ea. De la kaufland folosesc cea cu pachet galben (seamana cu baneasa ambalajul.
De celelalte numai sunt multumita d emult. Le iei folosesti si cand trece vremea si cumperi iara te trezesti ca numai este aceiasi chestie. Acum sa nu sariti pe mine nu critic fainurile noastre (parerea mea personala ca numai sunt la fel).
Postat 01 May 2012 - 01:37 PM
a mai pomenit adriana de faina de gluten.ati folosit asa ceva si daca da,cam cum ati procedat?
Postat 03 May 2012 - 02:45 PM
Datorita dietei care o tin, eu folosesc un amestec de faina integrala si tarate de ovaz (jumi-juma)... in majoritatea cazurilor.
Doar ca daca vreau sa fac ceva care trebuie sa cresca (exemplu: gogosi) atunci sunt obligata sa pun gluten. Il folosesc in felul urmator:
- 200g faina integrala
- 200g tarate de ovaz
- 100g gluten.
In rest se procedeaza inainte cu propria reteta (gogosi, croissant, cozonaci, paine...).
Postat 04 May 2012 - 07:41 AM
sorinadaniela, la 03 May 2012 - 02:45 PM, a spus:
Datorita dietei care o tin, eu folosesc un amestec de faina integrala si tarate de ovaz (jumi-juma)... in majoritatea cazurilor.
Doar ca daca vreau sa fac ceva care trebuie sa cresca (exemplu: gogosi) atunci sunt obligata sa pun gluten. Il folosesc in felul urmator:
- 200g faina integrala
- 200g tarate de ovaz
- 100g gluten.
In rest se procedeaza inainte cu propria reteta (gogosi, croissant, cozonaci, paine...).
scuzele mele,m-am exprimat gresit.
multumesc de raspuns.deci tu ai folosit procentaj 4:1 ,asta in cazul in care vorbim despre aditia de tarate.
probabil pentru faina trebuie folosit mult mai putin.
acum mi-a venit in cap si amidonul.
despre acesta ce parere aveti?ma refer la copturi,desigur .
Postat 04 May 2012 - 08:46 PM
Postat 04 May 2012 - 09:40 PM
eu nu am habar deloc de amidon.afara de ingrosat sosuri......
Postat 04 May 2012 - 10:53 PM
Carmen T, la 04 May 2012 - 09:40 PM, a spus:
eu nu am habar deloc de amidon.afara de ingrosat sosuri......
In aluaturi , amidonul afaneaza, ajuta sa devina mai pufos, sau cum folosesc cei din brutarii pt a face painile mai vartoase.
De evitat il evit ca nu e el prea sanatos, bine cel de porumb, ca parca mai e si de orez,ala mai merge.
Postat 04 May 2012 - 11:33 PM
acolo am vazut glutenul si mi-a ramas mintea la el.am cumparat in schimb amidon si praf de roscove.pe acesta din urma nu l-am folosit pentru ca ar da constipatie.radio santz.trebuie sa verific stirea.a,am mai achizitionat niste fulgi de drojdie inactiva dar nu m-am documentat nici la aspectul acesta.