Moqueca
#1
Postat 07 May 2012 - 01:10 PM
Acum zburam direct in Brazilia.Servim o Moqueca si ne intoarcem.
Veti gasi mai multe variante, cu sau fara lapte de cocos.Cu peste, cu creveti.
300-400 gr peste dezosat.Eu am avut filè-uri de merluciu.
2-3 rosii bine coapte.Eu am folosit cherry.6-7-8 depinde de marime.
o ceapa rosie
un ardei gras
aproximativ 150 ml de lapte de cocos
usturoi, chilli
sucul de la o limetta
Am "frulat" jumatatea din cantitatea de rosii, ceapa si ardei.
Am pus pestele la marinat in sosul obtinut prin "frularea" legumelor.
Am lasat 1/2 ora la rece.
Am pus intr-o tigaie la calit in ulei de masline( ca de palmier n-aveam), restul de ceapa, ardei si rosii.
Am calit usor si am adaugat pestele cu marinata.
Am pus capac si am lasat la fiert 15-20 de minute.
Am adaugat laptele.Eu va sfatuiesc sa puneti treptat.Gustati si mai adaugati, daca nu va satisface gustul.
Si sucul de la limetta.Si aici, la fel.Depinde de gustul fiecaruia.
Mai lasati pe foc 5-6 minute si gata.Eu usturoiul si chilli l-am adaugat la sfarsit.
Pentru un gust mai delicat, recomand calirea usturoiului si eliminarea lui inainte de a adauga pestele.
Serviti cu orez fiert.
L-am facut deja de doua ori.Data viitore il fac cu creveti.
#2
Postat 07 May 2012 - 01:41 PM
#4
Postat 07 May 2012 - 02:15 PM
imi place cum suna reteta. o trec in meniu pe ziua de miine, ca azi e ziua pieptului de pui.
#6
Postat 07 May 2012 - 02:25 PM
#8
Postat 07 May 2012 - 02:55 PM
#9
Postat 07 May 2012 - 03:09 PM
Poate destinul imi indreapta pasii si spre Bucuresti, dar tu aduci cachaca?Ok?
#11
Postat 07 May 2012 - 06:42 PM
Puteti face linistite moqueca si cu pui/gaina, se cheama "a baiana", provine din statul Bahia.
Sa va fie de bine! Tchin-tchin!
#12
Postat 07 May 2012 - 07:06 PM
Eataly, la 07 May 2012 - 02:25 PM, a spus:
Acu ca pomensti de piepti, mai ca as face si o moqueca de pui.Dar nu le spune brazilienilor.
Lilly, promit sa nu suflu o vorbulita, daca nu ma spui nici tu !
de fapt, moqueca inseamna tocanita in portugheza. deci, nu cred sa ma ia de urechi brazilienii, ca pestele meu a fost un mutant cu pene.
asadar am imbalsamat 300 g piept de pui in amestecul de "frulata" (2 rosii + 1/2 ardei galben + 2 cepe verzi + un pic de patrunjel) - doamne, ce parfum placut avea !
am calit legumele, printre care am scapat si 1/4 de dovlecel, ca il aveam in programul de azi
iar apoi am urmat pasii descrisi de tine
ce pot sa-ti spun in final ?
saru' mina pt. masa, ca a fost buna si gustoasaaaaaa !
moqueca cu peste sau/si creveti o sa incerc negresit
#13
Postat 07 May 2012 - 07:16 PM
Baby da ce unghii "regulamentare" ai !
Si in afara de unghii si moqueka ,imi mai plac mie multe in pozele tale ,dar cel mai mult ....
platanul de lemn .
Cris the builder ti l-a facut ?
Mac sa-mi strig Omul sa vada si sa ia exemplu ca a taiat acum doi ani o buturuga de sejar secular ,in felii dar tot nelacuite stau .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 07 May 2012 - 09:24 PM
Incerc si eu cu pui, mai ales ca avem "dezlegare" de la Laura.
Any, exista si varianta fara lapte de cocos.Dar mi se pare mai putin exotica.Mirosea asa de bine ca vedeam balerine dansand samba si balerini de capoeira!
Lia, stii cum se zice cizmarul umbla cu cizmele rupte.De doua saptamani ma rog de el sa-mi cumpere doua surcele sa mi le lipeasca si sa-mi fac recuzita.Dar.... sa zic mersi ca ieri mi-a reparat aragazul care de un an, repet DE UN AN, pierdea gaz.
Ieniuei funduletul ala l-am cumparat si m-a costat frumusetea de 18 ieuro.Asa ca sa se invete minte.
Ps.
Prietena mea cand ma vede fara oja pe unghii ma intreba daca sunt bolnava?
#16
Postat 07 May 2012 - 09:53 PM
Eataly, la 07 May 2012 - 09:24 PM, a spus:
Incerc si eu cu pui, mai ales ca avem "dezlegare" de la Laura.
Any, exista si varianta fara lapte de cocos.Dar mi se pare mai putin exotica.Mirosea asa de bine ca vedeam balerine dansand samba si balerini de capoeira!
Lia, stii cum se zice cizmarul umbla cu cizmele rupte.De doua saptamani ma rog de el sa-mi cumpere doua surcele sa mi le lipeasca si sa-mi fac recuzita.Dar.... sa zic mersi ca ieri mi-a reparat aragazul care de un an, repet DE UN AN, pierdea gaz.
Ieniuei funduletul ala l-am cumparat si m-a costat frumusetea de 18 ieuro.Asa ca sa se invete minte.
Ps.
Prietena mea cand ma vede fara oja pe unghii ma intreba daca sunt bolnava?
Ai ,ai ,si eu care ziceam ca ai mester in casa .
Eu l-am si adus la raport pe om sa vada "fundul tau" si l-am luat la rost cu privire la stejar .
A raportat ca .... este,se afla si se gaseste in magazie ,.....intact .
Asadar acum i-am dat tema de casa sa-l finiseze s.Sa vedem cand se executa .
18 Euroi ?Asta da pedeapsa .Dar fie vorba intre noi(femeile) ,merita .
Cat despre unghii ,io am crezut ca ti s-a terminat lacul verde si ala mov care-mi place mie .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 07 May 2012 - 09:55 PM
Fundul tau nu l-am vazut ,da-mi place tocana ta .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#18
Postat 07 May 2012 - 10:05 PM
#19
Postat 08 May 2012 - 12:29 AM