Pagina 1 din 1
Tort de ciocolata cu banane si glazura de ciocolata
#1
Postat 08 May 2012 - 06:18 PM
Din categoria "chocolate rules" Reteta mai usoara de atat nu cred ca am facut (sursa retetei: Joy of Baking)
Ingrediente:
400g zahar (eu am pus doar 300...nu ne plac deserturile prea dulci)
250g faina
75g cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1 1/2 bicarbonat
1/2 lingurita sare
2 oua
240ml apa calduta
120ml lapte
120ml ulei
2 banane medii bine coapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 mana de nuci maruntite (optional)
Amestecati intr-un bol zaharul, faina, cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt bol, bateti usor cele 2 oua, adaugati apa calduta, laptele, ulei, vanilia si piureul de banane (eu le-am maruntit cu furculita). Combinati ingredientele uscate cu cele lichide (folositi un tel, nu e nevoie de mixer), turnati in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coaceti pana trece testul scobitorii la 180grC. !! Aluatul e destul de lichid, dar nu intrati in panica, asa trebuie sa fie
Glazura de ciocolata:
50g unt
7 linguri zahar
7 linguri cacao
250ml lapte
Puneti toate ingredientele intr-un vas si puneti pe foc. Lasati sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. E o glazura delicioasa si merge folosita la orice, de la torturi pana la inghetata.
Dupa ce atat tortul, cat si glazura s-au racit, intidenti un strat generos de glazura desupra si acoperiti cu nuci macinate/maruntite daca va plac.
#2
Postat 08 May 2012 - 07:44 PM
Chiar ca pare simplu de facut si pare super ciocolatos ,si cu nuci!!
Am retinut si glazura,se zvanta sau ramane umeda?!
Forma in care ai copt ce dimensiuni avea?!
Arata f. apetisant Olgutz'
Am retinut si glazura,se zvanta sau ramane umeda?!
Forma in care ai copt ce dimensiuni avea?!
Arata f. apetisant Olgutz'
#3
Postat 08 May 2012 - 07:51 PM
Geany, la 08 May 2012 - 07:44 PM, a spus:
Chiar ca pare simplu de facut si pare super ciocolatos ,si cu nuci!!
Am retinut si glazura,se zvanta sau ramane umeda?!
Forma in care ai copt ce dimensiuni avea?!
Arata f. apetisant Olgutz'
Am retinut si glazura,se zvanta sau ramane umeda?!
Forma in care ai copt ce dimensiuni avea?!
Arata f. apetisant Olgutz'
Multumesc, Geany!!
Glazura se zvantase a doua zi
Forma cred ca e undeva pe la 30x20cm.
E super super ciocolatos, intr-adevar
#4
Postat 09 May 2012 - 09:28 AM
L-am admirat si pe blog si pe FB , imi place tare mult cum arata . Eu sunt chocoholic , asa ca ...
#5
Postat 09 May 2012 - 10:10 AM
#6
Postat 09 May 2012 - 12:30 PM
Te cred ca e bun, am facut muffinsii Ioanei dupa aceeasi reteta si mi-au placut!
#7
Postat 09 May 2012 - 12:32 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1