Pagina 1 din 1
Ghem de branza in haina de ardei copti
#1
Postat 15 December 2009 - 10:30 PM
Bine, poate e mult spus ghem de branza, dar cu asta seamana. Si beneficiarul a spus ca e bun foarte inspre foarte bun, asa ca am hotarat sa va arat minunea.
Minunea s-a vrut de fapt altceva, a intrat pe fir neuronul creativ si a rezultat asta (intentia initiala a fost sa fac ceva gratinat, dar cum spuneam, m-am razgandit ):
Deci (pentru doua ghemuri ):
3 ardei capia, 125 gr mozzarella in zer, 1/2 lingurita de ardei iute fulgi (sau mai mult daca sunteti mai curajosi), 1/2 lingurita de busuioc uscat, 1/2 lingurita sare, ulei de masline, 2 lingurite pasta de masline
Proces tehnologic:
1. Coacem ardeii (eu folosesc varianta "clean", adica: ii pun pe tava pe folie de aluminiu, ii bag la grill cate 10 minute pe fiecare parte, dupa care ii las sa se raceasca, ii curat si folia de aluminiu merge la gunoi. Cum spuneam, foarte curat, fara sa murdaresc tavi sau alte cele)
2. Branza o faramitam (ar fi fost fain sa obtin ate, dar uite ca nu se poate), o amestecam cu ardeiul iute, sarea, busuiocul su o stropim cu ulei de masline
3. Facem guguloaie de branza, le imbracam in fasii de ardei copti, punem cate o lingurita de pasta de masline deasupra si verdeata de decor, servim cu paine prajita
4. Pofta buna!
Minunea s-a vrut de fapt altceva, a intrat pe fir neuronul creativ si a rezultat asta (intentia initiala a fost sa fac ceva gratinat, dar cum spuneam, m-am razgandit ):
Deci (pentru doua ghemuri ):
3 ardei capia, 125 gr mozzarella in zer, 1/2 lingurita de ardei iute fulgi (sau mai mult daca sunteti mai curajosi), 1/2 lingurita de busuioc uscat, 1/2 lingurita sare, ulei de masline, 2 lingurite pasta de masline
Proces tehnologic:
1. Coacem ardeii (eu folosesc varianta "clean", adica: ii pun pe tava pe folie de aluminiu, ii bag la grill cate 10 minute pe fiecare parte, dupa care ii las sa se raceasca, ii curat si folia de aluminiu merge la gunoi. Cum spuneam, foarte curat, fara sa murdaresc tavi sau alte cele)
2. Branza o faramitam (ar fi fost fain sa obtin ate, dar uite ca nu se poate), o amestecam cu ardeiul iute, sarea, busuiocul su o stropim cu ulei de masline
3. Facem guguloaie de branza, le imbracam in fasii de ardei copti, punem cate o lingurita de pasta de masline deasupra si verdeata de decor, servim cu paine prajita
4. Pofta buna!
#3
Postat 15 December 2009 - 11:38 PM
Mmmmmm,bun,bun,bun!!!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 15 December 2009 - 11:45 PM
raluca elena a spus:
Ai facut un pitic fericit
Arata tare bine Cori!
Arata tare bine Cori!
Piticul a avut altceva in meniu, ca nu serveste inca iute (m-am chinuit eu sa il conving, dar degeaba ) Multumesc!
#5
Postat 15 December 2009 - 11:48 PM
Maya a spus:
Mmmmmm,bun,bun,bun!!!
Maya, Asa a zis si omul, eu nu am de unde sti, il cred pe cuvant!
#6
Postat 09 February 2010 - 12:18 AM
Nu stiu cum se face ca eu abia acum, cautind cu totul altceva, am vazut ideea asta care imi place tare.
Teoretic daca mozzarella ar fi adevarata, ai reusi sa o rupi fisii cu degetele, dar e buna si asa farimitata.
Teoretic daca mozzarella ar fi adevarata, ai reusi sa o rupi fisii cu degetele, dar e buna si asa farimitata.
#7
Postat 09 February 2010 - 07:51 AM
Imi place ideea Bunny si am s-o pun in practica cat de curand .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 09 February 2010 - 10:41 AM
yummy,yummy,ce apetisant!!!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine
#9
Postat 09 February 2010 - 06:49 PM
Adriana, la 09 February 2010 - 12:18 AM, a spus:
Nu stiu cum se face ca eu abia acum, cautind cu totul altceva, am vazut ideea asta care imi place tare.
Teoretic daca mozzarella ar fi adevarata, ai reusi sa o rupi fisii cu degetele, dar e buna si asa farimitata.
Teoretic daca mozzarella ar fi adevarata, ai reusi sa o rupi fisii cu degetele, dar e buna si asa farimitata.
Adriana, La noi mai greu mozzarella adevarata, nici nu imi mai amintesc cand am vazut din lapte de bivolita pe aici. Din asta de vacuta insa gasesc peste tot si e bunicica la gust.
Piscotel, la 09 February 2010 - 07:51 AM, a spus:
Imi place ideea Bunny si am s-o pun in practica cat de curand .
Pofta buna, Pisco
taylor, la 09 February 2010 - 10:41 AM, a spus:
yummy,yummy,ce apetisant!!!
Taylor, multam fain
Arata acest topic
Pagina 1 din 1