Gratare De interior si exterior. Electric, pe gaz, pe carbuni/lemne?
#1
Postat 07 June 2012 - 06:18 PM
M-ar tenta un Weber, pentru exterior, dar nu stiu ce si cum sa aleg, ce caracteristici ar fi recomandabil sa aiba, care se intretin usor, care isi fac treaba bine? Stie cineva sa existe reprezentanta si in Bucuresti? Ce minunatii poti face cu el?
Pt. interior as fi interesata de un George Foreman.
Dar iau in calcul orice varianta imi recomandati.
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2
Postat 07 June 2012 - 07:55 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 07 June 2012 - 09:41 PM
iulia nicoleta, la 07 June 2012 - 08:29 PM, a spus:
George al meu s-a dus pe pluta, dar nu e el de vina. E un gratar electric superb! Am avut modelul mare, în care se puteau griala 6 sandwichuri deodata! Era puternic, si grila ca un maestro! Orice! Fiica-mea i-a facut capatul
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 07 June 2012 - 09:45 PM
Smokey Mountain e bun si usor de intretinut, combustibilul (carbuni sau brichete) e ieftin, poti face gratare si sa afumi carnea de asemeni, iar daca n-ai mai multi invitati de 4-6 persoane la masa, e ideal !
Summit-ul e o alta poveste - o adevarata bucatarie de vara !
are 6 arzatoare pe gaz pt. gratar + 1 arzator de tip ochi de aragaz, pe care poti sa fierbi legume sau chiar felul 1 la masa, o supa, si prepari un adevarat festin pt. intregul cartier.
un al 3-lea gratar de curte pe care il mai am, e un Weber Q 200, tot pe gaz, iar pe asta il folosesc mai ales la fript fructe de mare sau cind azvirl numai 2 antricoate/cotlete/muschiulet sau cirnaciori pe el.
am mai avut un Weber Spirit 310 - Premium, cu 3 arzatore tot pe gaz, dar l-am dat de pomana unor prieteni, cind mi-am luat Summit-ul. e perfect, atunci cind n-ai mai mult de 10 persoane invitate la masa. de asta ma leaga multe amintiri ... un cuib de viespii si un incendiu.
vad ca exista o reprezentanta chiar in Bucuresti.
#6
Postat 07 June 2012 - 10:59 PM
Maya, George se vinde si in Europa? Al tau facea si fripturi, sau doar sandwichuri?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 08 June 2012 - 01:25 PM
Daniella, la 07 June 2012 - 10:59 PM, a spus:
Daniella, informatii generale despre gratarele Weber pe gaz, carbuni sau electrice, mai putin cele legate de nr. de persoane/portii, le gasesti pe site-ul lor (vezi link-ul ce l-am dat aseara). nu stiu ce pregatire au vinzatorii de la reprezentanta din Romania, dar in mod normal ei ar trebui sa-ti faca o prezentare detaliata a produselor ce le vind si unde nu intelegi, sa-i intrebi - ca doar de aia sint platiti.
inainte de achizitionare ar trebui sa te gindesti ce vrei sa pregatesti la gratar, cit timp/an ai la dispozitie sa-l folosesti si de ce finante dispui. un gratar Weber nu-i tocmai ieftin, si-ar trebui sa fie o investitie pe termen lung. iar asta inseamna ca trebuie si intretinut ca atare.
lampa UV se foloseste pt. a da bronzului fripturilor atit o culoare mai pronuntata, cit si a le face o crusta crocanta spre final.
uite un exemplu de pui facuti la rotisorul Summit-ului
aici puii sint facuti la rotisor doar la caldura gratarului
iar spre final citeva minute sub lampa UV, ca sa prinda culoare, iar pielea sa devina crispy
pofta mare !
#8
Postat 08 June 2012 - 02:29 PM
la Weber ne gandim si noi mai incolo nitel, o sa mai studiez topicul la momentul potrivit. a avut socru unul care a decedat, rotund era, acum va deveni pot de ierburi la mine in curte ca nu am loc sa pun in pamant, ala e super ca marime
#9
Postat 08 June 2012 - 03:41 PM
la model orientează-te după cantităţi şi la ce vrei să-l foloseşti cel mai des, dacă ai mosafiri mulţi tot timpul, îţi trebuie unul mai mare, dacă e pentru voi 3, îţi ajunge şi cel mic.
#10
Postat 08 June 2012 - 07:28 PM
#11
Postat 09 June 2012 - 09:11 AM
Sa vad cum ma inteleg cu Mr.D. ca sustine ca placerea lui e sa faca gratar cu lemne/carbuni. Eu as prefera electric, din motive de gatit mai sanatos. Macar sa ma duca la reprezentanta, ca apoi ma descurc eu... singura...
Dana, necesita experienta pana nimeresti bine fripturile ?
Multumesc tuturor de raspunsuri ...sa vedem ce reusesc ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#12
Postat 09 June 2012 - 12:07 PM
Daniella, la 09 June 2012 - 09:11 AM, a spus:
Sa vad cum ma inteleg cu Mr.D. ca sustine ca placerea lui e sa faca gratar cu lemne/carbuni. Eu as prefera electric, din motive de gatit mai sanatos. Macar sa ma duca la reprezentanta, ca apoi ma descurc eu... singura...
Dana, necesita experienta pana nimeresti bine fripturile ?
Multumesc tuturor de raspunsuri ...sa vedem ce reusesc ...
Daniella, desigur necesita o oaresce experienta atit in utilizarea gratarului (in primul rind sa-i cunosti puterea calorica, iar daca e unul x-tradotat cu functiuni diverse trebuie sa te familiarizezi cu ele), cit si in alegerea tipului de carne.
la fripturile din muschi sau cotlete nefeliate (deci, bucati mari de carne), de un real ajutor e termometrul digital. cunoscind timpii optimi de frigere (in singe, medium, bine-facut) pt. diferite tipuri de carnuri, mergi la sigur.
spre exemplificare, o bucata din cotlet de miel
pofta mare !
la antricoate, felii de cotlete exista un factor de risc in privinta timpului, pt. ca depinde de grosimea pe care ti le taie macelarul si textura carnii; iar atunci trebuie sa stai cu ochii pe ele si sa faci testul degetelului.
dar despre asta o sa-ti povestesc dupa ce-ti iei gratar. succes la cumparaturi !
#13
Postat 13 June 2012 - 10:40 AM
Nu de alta, dar as vrea sa-mi achizitionez si eu unul si sa vad la ce prieteni din afara sa apelez....
#14
Postat 13 June 2012 - 11:09 AM
iulia nicoleta, la 13 June 2012 - 10:40 AM, a spus:
Nu de alta, dar as vrea sa-mi achizitionez si eu unul si sa vad la ce prieteni din afara sa apelez....
Ai încercat sa te uiti pe net, daca nu e vreun distributor care livreaza în zona ta? Sau ebay, ceva?
#15
Postat 13 June 2012 - 10:18 PM
iulia nicoleta, la 13 June 2012 - 10:40 AM, a spus:
Nu de alta, dar as vrea sa-mi achizitionez si eu unul si sa vad la ce prieteni din afara sa apelez....
Am gasit pe okazii.ro sub denumirea de Gratar Grill electric George Foreman, dar au preturi nesimtit de mari si gratare nesimtit de mici
Eu l-am avut pe cel mare si l-am luat la oferta cu 69 euro.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 14 June 2012 - 06:52 AM
Maya, la 13 June 2012 - 10:18 PM, a spus:
iulia nicoleta, la 13 June 2012 - 10:40 AM, a spus:
Nu de alta, dar as vrea sa-mi achizitionez si eu unul si sa vad la ce prieteni din afara sa apelez....
Am gasit pe okazii.ro sub denumirea de Gratar Grill electric George Foreman, dar au preturi nesimtit de mari si gratare nesimtit de mici
Eu l-am avut pe cel mare si l-am luat la oferta cu 69 euro.
Alea sunt singurele care le-am gasit si eu in tara, la 600-700 de lei, ceea ce mi se pare si mie nesimtire curata.
Am vorbit cu un priteten care e in Anglia, dar din pacate nu vine prea devreme acasa.A ramas sa se intereseze de un cost de transport prin posta.