Caise grillate Have a bite !
#1
Postat 08 June 2012 - 12:31 PM
Din ciclul "Mic dejun cu dragoste " , va prezint astazi ,Caisele grillate .
Le-am facut cu ce-am gasit prin batatura si dupa cum m-a dus inspiratia.
Nu va spun nimic despre gust .
Va las sa-l descoperiti singuri .
Ingrediente :
cateva caise coapte
branza telemea partial desarata
samburi de nuca
miere de albine de Padure
frunze de cimbru
Taiem caisele in doua cu un cutit ,scotem samburii si le grillam sec , fara ulei , doua minute intr-un teflon.
Prajim in teflon si cativa sambri de nuca .
Taiem branza telemea in bucati potrivite si ...incepem sa construim soldateii :
- o jumatate de caisa grillata,o bucata de telemea,un sambure de nuca,cateva picaturi de miere si frunzulite de cimbru .
Gustul ?
Hmmmm.....
Nu pot decat sa va ofer o muscatura .
P.S .Pozele sunt cam mari .Scuzati !Nu mai am timp sa le micsorez ca ma grabesc tare.Revin dupamasa si le bag la apa .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 08 June 2012 - 12:36 PM
#3
Postat 08 June 2012 - 12:49 PM
Tre' sa ma uit prin piata dupa caise, desi nu m-a dat pe spate ce-am vazut. Doar pretul m-a impresionat (negativ), fructele pareau cam crude...
#4
Postat 08 June 2012 - 05:45 PM
Adriana, la 08 June 2012 - 12:36 PM, a spus:
Adriana ,
Daca vrei sa iasa mai "smechere " ,poti sa le grillezi in tava din aia speciala cu dungulite,in care se grilleaza carnea .
Sa-mi spui cum au iesit .
Foxyy, la 08 June 2012 - 12:49 PM, a spus:
Tre' sa ma uit prin piata dupa caise, desi nu m-a dat pe spate ce-am vazut. Doar pretul m-a impresionat (negativ), fructele pareau cam crude...
Foxi ,
Eu am gasit la 8 lei kg si erau foarte coapte si dulci .Sunt aduse din Italia .
Dar mai ai un pic de rabdare si o sa apara si cele romanesti .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 08 June 2012 - 05:48 PM
Super faine, le fac pentru mine si pentru Manu!Le vedeam bine si cu o branza mucegaita!
#7
Postat 08 June 2012 - 09:49 PM
Eataly, la 08 June 2012 - 05:48 PM, a spus:
Super faine, le fac pentru mine si pentru Manu!Le vedeam bine si cu o branza mucegaita!
Daca aveam branza cu "mucigai " ,asa faceam si eu ,dar s-a votat telemeaua ca mai avea un pic si facea mucegai de frigider ,asa ca ...
any_annette, la 08 June 2012 - 08:21 PM, a spus:
Feta e perfecta .
Branza e bine sa fie putin sarata ,ca se pupa perfect cu aroma caisei ,cu nuca prajita si cu dulceata mierii .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 08 June 2012 - 10:58 PM
si ...daca tineti minte, pusesem dincolo o idee din provence...felii de baguette, branza de capra si miere de lavanda...tot grilate la cuptor....iarasi dau iama-n branzeturi, si doar Lia e divina....
#10
Postat 13 June 2012 - 12:29 PM
in semn de bun venit: caise la gratar
felul I: tourain blanchi
felul II: confit de canard cu cartofi sarladaise
desert: clafoutis de cirese cu inghetata
(ma rog, sper sa ajung la etaj, daca nu, ma intorc inapoi pe pamint si mi le pregatesc singura )
caisele la gratar au fost ex-ce-len-teeee !!!
saru' mina pt. reteta
#11
Postat 13 June 2012 - 02:36 PM
Eu le fac cu Camembert...poate chiar astazi,ca oricum mai ies o data din casa
#12
Postat 14 June 2012 - 07:53 AM
La asa meniu ,au coborat sigur din cer toti ingerii .
N-ai observat ca au lins farfuriile ?
Petunela ,
Hai cu caisele !
Sper sa le placa si copiilor .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 14 June 2012 - 01:19 PM
Piscotel, la 14 June 2012 - 07:53 AM, a spus:
La asa meniu ,au coborat sigur din cer toti ingerii .
N-ai observat ca au lins farfuriile ?
am observat ca sint tare nemanierati, chiar si degetele si le-au lins ...
acum mi-am facut provizii, ca si-au anuntat pe simbata inca o vizita. i-am invatat cu narav.
#14 Guest_Gelutza_*
Postat 29 July 2012 - 12:39 PM
Trebuie musai sa-ti transmit mesajele de multumire de la "alde Dumi" care au papat pe saturate si au vrut si repetir. Ne-a placut mult...am avut miere de tei,iar cimbrul se dezlantuie bestial in combinatia asta si iese ceva de nedescris.
Eu am zdrobit si samburii de caise, fiindca erau dulci si i-am si grilat...o nebunie!
Nu stiu de ce am asteptat sa mi se termine caisele pentru a ma invrednici sa incerc reteta asta...mai am un pomisor care se coace la sfarsitul lui august, daca am norocul sa le si culeg, voi repeta la nesfarsit experienta.
O dovada...
Am pus si la topicul"ce mancam azi "alte poze, sa nu ma repet plictisind lumea pe aici...
Saru'mana!
#15
Postat 29 July 2012 - 09:27 PM
Gelutza, la 29 July 2012 - 12:39 PM, a spus:
Trebuie musai sa-ti transmit mesajele de multumire de la "alde Dumi" care au papat pe saturate si au vrut si repetir. Ne-a placut mult...am avut miere de tei,iar cimbrul se dezlantuie bestial in combinatia asta si iese ceva de nedescris.
Eu am zdrobit si samburii de caise, fiindca erau dulci si i-am si grilat...o nebunie!
Nu stiu de ce am asteptat sa mi se termine caisele pentru a ma invrednici sa incerc reteta asta...mai am un pomisor care se coace la sfarsitul lui august, daca am norocul sa le si culeg, voi repeta la nesfarsit experienta.
O dovada...
Am pus si la topicul"ce mancam azi "alte poze, sa nu ma repet plictisind lumea pe aici...
Picture 824.jpg
Saru'mana!
Gela sa va fie de bine .
Ce fain e sa-ti culegi caisele din pomisor .Asa dulci , aromate ,incalzite de soare .
Pana acum am gasit la piata doar caise din import .Acum incep sa apara cele Romanesti .
La noi nu se fac .Nu le prieste solul .E prea acid .
Ne scoatem parleala cu merele ,prunele ,nucile si perele .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#16 Guest_Gelutza_*
Postat 31 July 2012 - 09:08 PM
[quote name='Gelutza' date='29 July 2012 - 01:39 PM' timestamp='1343558375' post='158681']
Gela sa va fie de bine .
Ce fain e sa-ti culegi caisele din pomisor .Asa dulci , aromate ,incalzite de soare .
Pana acum am gasit la piata doar caise din import .Acum incep sa apara cele Romanesti .
La noi nu se fac .Nu le prieste solul .E prea acid .
Ne scoatem parleala cu merele ,prunele ,nucile si perele .
[/quote]
Multumesc, Piscotel!
Asa este cu pomii; noi avem si meri,nuc, pruni, mai putin peri pe rod..poate la anul.Dar am o prietena virtuala din zona ta, care mi-a trimis suc de mere ambalat la cutie la o fabricuta din zona voastra de am zis mmm si yami, yami de nu stiu cate ori dupa fiecare inghititura! Sa fim sanatosi cu totii pe acolo pe unde ne este datul sa vietuim. Azi am culesc caise parguite din caisul care mi se coace ultimul si peste cateva zile vor fi tocmai bune pentru o noua tura de grilate, abia astept sa le fac si cu Gorgonzola!
Inca o tura de pupici !
#17
Postat 22 August 2012 - 01:06 PM
Daca trebuie sa-mi recunosc viciile, atunci imi recunosc dependenta de camembert si gorgonzola. Asadar, caisele mele cu gorgonzola cremoso , cimbru uscat, ca am uita sa iau proaspat din piata...
Multam fain , Ancuta... grozava reteta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!