Forum Culinar: Caise grillate - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caise grillate Have a bite !

#1 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 June 2012 - 12:31 PM

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-48-13391511712508.jpg

Din ciclul "Mic dejun cu dragoste " , va prezint astazi ,Caisele grillate .
Le-am facut cu ce-am gasit prin batatura si dupa cum m-a dus inspiratia.
Nu va spun nimic despre gust .
Va las sa-l descoperiti singuri .:floare:


Ingrediente :


cateva caise coapte
branza telemea partial desarata
samburi de nuca
miere de albine de Padure
frunze de cimbru


Taiem caisele in doua cu un cutit ,scotem samburii si le grillam sec , fara ulei , doua minute intr-un teflon.
Prajim in teflon si cativa sambri de nuca .
Taiem branza telemea in bucati potrivite si ...incepem sa construim soldateii :
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-48-13391512144213.jpg


- o jumatate de caisa grillata,o bucata de telemea,un sambure de nuca,cateva picaturi de miere si frunzulite de cimbru .


Gustul ?
Hmmmm.....
Nu pot decat sa va ofer o muscatura . :)
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-48-13391511851109.jpg



P.S .Pozele sunt cam mari .Scuzati !Nu mai am timp sa le micsorez ca ma grabesc tare.Revin dupamasa si le bag la apa .Imagine postata

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 June 2012 - 12:36 PM

M-ai terminat, acu s-au copt toate impreuna si tre sa le dam gata, eu iti fur ideea ca aperitiv pentru cina de miine seara :floare:

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 June 2012 - 12:49 PM

Superbe poze, imi vine sa musc direct din monitor! :floare:
Tre' sa ma uit prin piata dupa caise, desi nu m-a dat pe spate ce-am vazut. Doar pretul m-a impresionat (negativ), fructele pareau cam crude... :)

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 June 2012 - 05:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 June 2012 - 12:36 PM, a spus:

M-ai terminat, acu s-au copt toate impreuna si tre sa le dam gata, eu iti fur ideea ca aperitiv pentru cina de miine seara :-*


Adriana ,

Daca vrei sa iasa mai "smechere " ,poti sa le grillezi in tava din aia speciala cu dungulite,in care se grilleaza carnea .
Sa-mi spui cum au iesit .Imagine postata



Vezi postareaFoxyy, la 08 June 2012 - 12:49 PM, a spus:

Superbe poze, imi vine sa musc direct din monitor! :drool:
Tre' sa ma uit prin piata dupa caise, desi nu m-a dat pe spate ce-am vazut. Doar pretul m-a impresionat (negativ), fructele pareau cam crude... :(



Foxi ,

Eu am gasit la 8 lei kg si erau foarte coapte si dulci .Sunt aduse din Italia .
Dar mai ai un pic de rabdare si o sa apara si cele romanesti .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 June 2012 - 05:48 PM

Eu pentru chestiile astea(nu, nu mi-as taia o mana :-* ) as sari cina, pranzu si "merenda".
Super faine, le fac pentru mine si pentru Manu!Le vedeam bine si cu o branza mucegaita! :drool:

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 June 2012 - 08:21 PM

Eu o sa le fac cu Feta :drool:! Super idee, Lia!

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 June 2012 - 09:49 PM

Vezi postareaEataly, la 08 June 2012 - 05:48 PM, a spus:

Eu pentru chestiile astea(nu, nu mi-as taia o mana :-* ) as sari cina, pranzu si "merenda".
Super faine, le fac pentru mine si pentru Manu!Le vedeam bine si cu o branza mucegaita! :drool:


Daca aveam branza cu "mucigai " ,asa faceam si eu ,dar s-a votat telemeaua ca mai avea un pic si facea mucegai de frigider ,asa ca ...Imagine postata

Vezi postareaany_annette, la 08 June 2012 - 08:21 PM, a spus:

Eu o sa le fac cu Feta :(! Super idee, Lia!


Feta e perfecta .Imagine postata
Branza e bine sa fie putin sarata ,ca se pupa perfect cu aroma caisei ,cu nuca prajita si cu dulceata mierii .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 June 2012 - 10:58 PM

Dadada,splendida ideea, se adjudeca .... tot in seria asta pentru aperitive, Adriana, am mancat smochine cu branza de capra, grilate la cuptor....bune rau si alea...
si ...daca tineti minte, pusesem dincolo o idee din provence...felii de baguette, branza de capra si miere de lavanda...tot grilate la cuptor....iarasi dau iama-n branzeturi, si doar Lia e divina....

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 June 2012 - 08:56 PM

Arata de milioane! :)
Sorina

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 13 June 2012 - 12:29 PM

Anca, i-am facut lista gourmet lui sf. Petru pt. cind merg in rai, cu ce sa ma astepte la poarta:

in semn de bun venit: caise la gratar
felul I: tourain blanchi
felul II: confit de canard cu cartofi sarladaise
desert: clafoutis de cirese cu inghetata

(ma rog, sper sa ajung la etaj, daca nu, ma intorc inapoi pe pamint si mi le pregatesc singura :) )

caisele la gratar au fost ex-ce-len-teeee !!! :D
saru' mina pt. reteta :)

Imagine postata




#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 13 June 2012 - 02:36 PM

no,astazi am fost la cumparaturi,dar caise nu am luat(m-am zgarcit :D )...dar pentru reteta asta chiar o sa cumpar cateva.Nuci mai am intregi de anul trecut,or mai fi bune?
Eu le fac cu Camembert...poate chiar astazi,ca oricum mai ies o data din casa :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 June 2012 - 07:53 AM

UpTG ,


La asa meniu ,au coborat sigur din cer toti ingerii .
N-ai observat ca au lins farfuriile ?Imagine postata



Petunela ,

Hai cu caisele !Imagine postata
Sper sa le placa si copiilor .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 June 2012 - 01:19 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 June 2012 - 07:53 AM, a spus:

UpTG ,


La asa meniu ,au coborat sigur din cer toti ingerii .
N-ai observat ca au lins farfuriile ?Imagine postata




am observat ca sint tare nemanierati, chiar si degetele si le-au lins ... :)
acum mi-am facut provizii, ca si-au anuntat pe simbata inca o vizita. i-am invatat cu narav. :rolleyes:

Imagine postata



#14 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 29 July 2012 - 12:39 PM

Draga Piscotel,
Trebuie musai sa-ti transmit mesajele de multumire de la "alde Dumi" care au papat pe saturate si au vrut si repetir. Ne-a placut mult...am avut miere de tei,iar cimbrul se dezlantuie bestial in combinatia asta si iese ceva de nedescris.
Eu am zdrobit si samburii de caise, fiindca erau dulci si i-am si grilat...o nebunie!
Nu stiu de ce am asteptat sa mi se termine caisele pentru a ma invrednici sa incerc reteta asta...mai am un pomisor care se coace la sfarsitul lui august, daca am norocul sa le si culeg, voi repeta la nesfarsit experienta.
O dovada...
Am pus si la topicul"ce mancam azi "alte poze, sa nu ma repet plictisind lumea pe aici...
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-134355824901.jpg
Saru'mana! =))

#15 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 July 2012 - 09:27 PM

Vezi postareaGelutza, la 29 July 2012 - 12:39 PM, a spus:

Draga Piscotel,
Trebuie musai sa-ti transmit mesajele de multumire de la "alde Dumi" care au papat pe saturate si au vrut si repetir. Ne-a placut mult...am avut miere de tei,iar cimbrul se dezlantuie bestial in combinatia asta si iese ceva de nedescris.
Eu am zdrobit si samburii de caise, fiindca erau dulci si i-am si grilat...o nebunie!
Nu stiu de ce am asteptat sa mi se termine caisele pentru a ma invrednici sa incerc reteta asta...mai am un pomisor care se coace la sfarsitul lui august, daca am norocul sa le si culeg, voi repeta la nesfarsit experienta.
O dovada...
Am pus si la topicul"ce mancam azi "alte poze, sa nu ma repet plictisind lumea pe aici...
Atasament Picture 824.jpg
Saru'mana! =))


Gela sa va fie de bine .Imagine postata

Ce fain e sa-ti culegi caisele din pomisor .Asa dulci , aromate ,incalzite de soare .
Pana acum am gasit la piata doar caise din import .Acum incep sa apara cele Romanesti .
La noi nu se fac .Nu le prieste solul .E prea acid .
Ne scoatem parleala cu merele ,prunele ,nucile si perele .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#16 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 31 July 2012 - 09:08 PM

[quote name='Piscotel' date='29 July 2012 - 11:27 PM' timestamp='1343590024' post='158713']
[quote name='Gelutza' date='29 July 2012 - 01:39 PM' timestamp='1343558375' post='158681']


Gela sa va fie de bine .

Ce fain e sa-ti culegi caisele din pomisor .Asa dulci , aromate ,incalzite de soare .
Pana acum am gasit la piata doar caise din import .Acum incep sa apara cele Romanesti .
La noi nu se fac .Nu le prieste solul .E prea acid .
Ne scoatem parleala cu merele ,prunele ,nucile si perele .
[/quote]
Multumesc, Piscotel!
Asa este cu pomii; noi avem si meri,nuc, pruni, mai putin peri pe rod..poate la anul.Dar am o prietena virtuala din zona ta, care mi-a trimis suc de mere ambalat la cutie la o fabricuta din zona voastra de am zis mmm si yami, yami de nu stiu cate ori dupa fiecare inghititura! Sa fim sanatosi cu totii pe acolo pe unde ne este datul sa vietuim. Azi am culesc caise parguite din caisul care mi se coace ultimul si peste cateva zile vor fi tocmai bune pentru o noua tura de grilate, abia astept sa le fac si cu Gorgonzola!
Inca o tura de pupici ! :love7:

#17 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 22 August 2012 - 01:06 PM

A zis cineva de Gorgonzola??? M-ati nimerit!
Daca trebuie sa-mi recunosc viciile, atunci imi recunosc dependenta de camembert si gorgonzola. Asadar, caisele mele cu gorgonzola cremoso , cimbru uscat, ca am uita sa iau proaspat din piata... :)
Multam fain , Ancuta... :) grozava reteta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-1345633560267.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi