Obatzda Crema de Camembert
#1
Postat 23 June 2012 - 01:22 PM
E prima oara cand o fac,si a iesit chiar bine,dupa gustul meu.
Exista multe retete si variante,eu am ales-o pe cea de mai jos,inspiratie de la chefkoch.de
Avem nevoie de:
-3 Camembert(in poza apar doar doua,am mai adaugat unul mai apoi ca sa fie mai multe)
-1 pachet jumate de Brie(jumatate am pus mai apoi)
-unt(multi pun crema de branza)
-iarba ciorii
-sare,piper,boia dulce,chimen macinat,zeama de lamaie
-cateva linguri de bere,cat sa iasa consistenta buna de intins pe paine.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
In reteta scria ca se taie branza in cuburi mici,eu am dat-o prin masina de carne.Se mixeaza untul cu branza,se condimenteaza dupa gust cu cele de mai sus.Se adauga si berea si se amesteca bine.La sfarsit se adauga iarba ciorii.Se lasa cateva ore pana la servire ca sa se imbine bine aromele.
Se serveste cu brezeln/crackers/sticks-uri sau cu covrigi proaspeti,paine,etc cum va place.
"Sectiune" nu am ,ca am dus castronul la gradinita si am uitat sa las macar o lingura pt acasa
#2
Postat 23 June 2012 - 01:36 PM
Dar modul in care ai prezentat-o e bestial! Ma face sa incerc retzeta , cat mai repede!
#3
Postat 23 June 2012 - 01:40 PM
Mutti, la 23 June 2012 - 01:36 PM, a spus:
Dar modul in care ai prezentat-o e bestial! Ma face sa incerc retzeta , cat mai repede!
Si eu m-am gandit ca cine stie ce complicat o fii de facut,mai ales ca m-au intrebat pe la gradinita ca o cumpar?(Tot timpul la diverse Feste,se pune o lista la intrare si parintii trebuie sa se treaca pe lista cu ce aduc)
Sunt mai multe variante,cum am mai scris,dar mie asta mi s-a parut cea mai ok.
#4
Postat 23 June 2012 - 03:07 PM
Pe mine ma derajeaza pe creier cantitatea aceea de unt, se poate inlocui cu ceva gen philadeplhia, la asta te referi cind zici crema de brinza?
#5
Postat 23 June 2012 - 03:22 PM
Adriana, la 23 June 2012 - 03:07 PM, a spus:
Pe mine ma derajeaza pe creier cantitatea aceea de unt, se poate inlocui cu ceva gen philadeplhia, la asta te referi cind zici crema de brinza?
Daca o faci nu renunta de tot la unt. Pune macar cît o nuca În rest, da, poti pune philadelphia si folosi chiar "resturi" de camembert, brie, limburger... adica amestec de brînzeturi de genul asta.
Foarte frumos ai decorat, Petu! Cred ca fac si eu mîine.
Eu mai fac cu ceapa si usturoi verde, asa-mi place mai mult.
Ingrediente:
- 150 g Camembert
- 150 g brînza cremoasa gen Philadelphia
- 20-30 g unt
- 2-3 fire ceapa verde
- 1 lingura rasa boia dulce
- sare, piper, boia iute, chimen macinat fin
- erba cipollina pentru decor/servit
- 1 catel mic de usturoi (optional)
- 2-3 linguri bere sau vin
Camembertul îl strivesc cu furculita, adaug untul moale, crema de brînza, ceapa tocata si usturoiul, condimentele, amestec bine. Bere sau vin se adauga în functie de consistenta dorita. Las sa traga la rece vreo juma' de ceas, si gata! Cel mai bine e daca se serveste în ziua în care a fost facut. Se poate folosi cu succes si bere nealcoolizata. Servesc cu erba cipolina tocata fina... sau grob si covrig proaspat.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 23 June 2012 - 05:04 PM
...si eu care in alta existenta am fost soarece intr-o fabrica de branza...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#8
Postat 23 June 2012 - 08:35 PM
O sa-mi fac!!
Chiar vroiam sa pozez cutia sa va rog sa-mi spuneti ce contine!!Acum nu mai am nevoie!!
Poate o pozez dupa ce fac ca tot trebuie sa depozitez branza in ceva!
Petunie, dar mie mi se pare ca ai pus si branza tip Philadelhia, aia original franzosischer weiskase, nu??
#9
Postat 23 June 2012 - 10:13 PM
Adriana, la 23 June 2012 - 03:07 PM, a spus:
Pe mine ma derajeaza pe creier cantitatea aceea de unt, se poate inlocui cu ceva gen philadeplhia, la asta te referi cind zici crema de brinza?
Mersi frumos!Sa stii ca nu am pus pachetul intreg de unt,cam jumatate.Da ,la branza gen Philadelphia ma refeream.
Maya, la 23 June 2012 - 03:22 PM, a spus:
Foarte frumos ai decorat, Petu! Cred ca fac si eu mîine.
Eu mai fac cu ceapa si usturoi verde, asa-mi place mai mult.
Ingrediente:
- 150 g Camembert
- 150 g brînza cremoasa gen Philadelphia
- 20-30 g unt
- 2-3 fire ceapa verde
- 1 lingura rasa boia dulce
- sare, piper, boia iute, chimen macinat fin
- erba cipollina pentru decor/servit
- 1 catel mic de usturoi (optional)
- 2-3 linguri bere sau vin
Camembertul îl strivesc cu furculita, adaug untul moale, crema de brînza, ceapa tocata si usturoiul, condimentele, amestec bine. Bere sau vin se adauga în functie de consistenta dorita. Las sa traga la rece vreo juma' de ceas, si gata! Cel mai bine e daca se serveste în ziua în care a fost facut. Se poate folosi cu succes si bere nealcoolizata. Servesc cu erba cipolina tocata fina... sau grob si covrig proaspat.
Mersi,Maya!Cu usturoi verde as putea sa probez zilele urmatoare.Se simte ceva aroma de la vin?O sa incerc sa vad diferenta.Berea nu s-a simtit.
W Mamadeus Paparotti, la 23 June 2012 - 05:04 PM, a spus:
...si eu care in alta existenta am fost soarece intr-o fabrica de branza...
Pe mine?Pai de ce ca n-am vrut
zerda, la 23 June 2012 - 08:35 PM, a spus:
O sa-mi fac!!
Chiar vroiam sa pozez cutia sa va rog sa-mi spuneti ce contine!!Acum nu mai am nevoie!!
Poate o pozez dupa ce fac ca tot trebuie sa depozitez branza in ceva!
Petunie, dar mie mi se pare ca ai pus si branza tip Philadelhia, aia original franzosischer weiskase, nu??
In mare asta-i toata branza la "Obatzda" asta,se poate jongla insa cu ingredientele dupa gustul fiecaruia.Poti sa ti-o faci acasa si sigur o sa-ti placa mai mult ca aia cumparata.
Aia nu e Philadelphia,e Brie,are "crusta" in genul Camembert-ului.
#10
Postat 23 June 2012 - 10:19 PM
Mai am o nelamurire vad ca Maya pune ceapa verde, tu ai pus ceapa ciorii si inauntru?? parca asa se vede din poze.
#11
Postat 23 June 2012 - 11:07 PM
zerda, la 23 June 2012 - 10:19 PM, a spus:
Mai am o nelamurire vad ca Maya pune ceapa verde, tu ai pus ceapa ciorii si inauntru?? parca asa se vede din poze.
Da,am pus si inauntru pentru ca nu aveam ceapa verde acasa
#12
Postat 24 June 2012 - 09:24 AM
Cand am vazut produsul finit cu covrigeii ,mi-au palpait ochii ca beculetele de Craciun !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 24 June 2012 - 09:35 PM
#14
Postat 24 June 2012 - 09:40 PM
Piscotel, la 24 June 2012 - 09:24 AM, a spus:
Cand am vazut produsul finit cu covrigeii ,mi-au palpait ochii ca beculetele de Craciun !
sper sa-ti placa!
moatza, la 24 June 2012 - 09:35 PM, a spus:
Moatza,asta se serveste pe post de aperitiv,asa o bila-doua,ca de inghetata, ca fel principal bagi salata cu salata ,iar ca desert o tura de fuga si ai scos caloriile
#15
Postat 24 June 2012 - 09:43 PM
in rest, de-acord cu desertu'!
#16
Postat 25 June 2012 - 10:04 AM
moatza, la 24 June 2012 - 09:43 PM, a spus:
in rest, de-acord cu desertu'!
Tot e bine;eu dupa aperitiv si felul principal,nu cred ca as mai servi si desertul
#17
Postat 25 June 2012 - 10:23 AM
#18
Postat 25 June 2012 - 10:50 AM
zerda, la 25 June 2012 - 10:23 AM, a spus:
Uite,inca o varianta buna pt moatza
#19
Postat 25 June 2012 - 12:45 PM
Pupam Petunica si Maya pentru idei.
Am niste usturoi verde in gradina si chiar ma gandeam ce as putea sa fac cu el.
#20
Postat 25 June 2012 - 04:24 PM