Forum Culinar: Meniuri de shabat - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniuri de shabat acasa la redivivus

#161 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 September 2012 - 09:21 AM

Nu ai de ce sa te explici in fata mea. Am zis ca nu vreau sa starnesc dezbateri.
Mama mea este filosemita, este luata in atentia intregii familii din cauza asta.In afara de mine, toata lumea rade de ea ca-i plac...n-o sa spun cuvantul fiindca este o batjocura. Nu am un singur prieten care sa nu fie antisemit,unul singur macar, uneori ma gandesc ca am luat-o pe urmele mamei! Numai ca ea nu-i suporta pe arabi si le zice unsurosi, ceea ce eu nu fac!
Eu sunt jurista, eu am reactionat la cuvantul " sperjur".
Pentru ca tin foarte mult la notiunea de dreptate, nu pot judeca un om dupa credinta lui sau culoarea pielii!
Eu doar spuneam, daca esti familiara cu notiunea de martir sau macar ai invatat despre Constantin Brancoveanu la istorie, ca nu esti niciodata obligat sa juri stramb, poti alege sa mori, sa-ti pastrezi demnitatea si legea ta. Are vreun sens sa-ti vorbesc despre protestanti cat au fost prigoniti?Sau ortodocsii nostri in Transilvania, carora le-au daramat bisericile?? La asta ma refeream, nu au jurat stramb, ceea ce este sperjur!

Fireste ca este mai bine sa traiesti, decat sa mori, dar daca ai destula credinta, faci ce te indeamna constiinta.Stiu ca nu sunt toti oamenii atat de puternici,cei mai multi, nu sunt, evident, dar nici sa inventezi o rugaciune sa te scuzi ca esti cum esti, nu mi se pare corect! Strict juridic, ai jurat stramb. Dumnezeu stie asta mai bine ca oricine.Si daca scoti ideea de religie din context, in cadru mai larg e chiar mai complicata povestea.
Asta era punctul meu de vedere.
Sigur ca o sa te urmaresc in continuare cu placere si curiozitate, imi place sa citesc ce scrii, eu doar ti-am expus o stare de fapt. Si daca nici faptele nu vorbesc de la sine, nu prea stiu ce ar mai putea vorbi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#162 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 11:03 AM

Zerda draga, e treaba grea :-*

Si nu stiu cat reusesc sa exprim si sa transmit, dar am o educatie solida si o cultura consistenta :-*. Insa, repet, e mult mai complicat subiectul decat se permite pe site-ul nostru, pe care vreau si eu sa-l lasam doar pentru "cunoastere" gastronomica, restul fiind doar "condimente".

Un ultim comentariu: ma intreb, stiut fiind ca nu cred sa fi existat un popor mai surghiunit PERMANENT, timp de aproape 6000 de ani, decat evreii, oare noi, romanii, cum am fi actionat, in locul lor ? :((
Ca noi suntem proverbiali cu punerea in practica a dictoanelor: "capul plecat sabia nu-l taie" si "sa te faci frate cu dracul pana treci puntea" - ca sa citez numai doua.
Totdeauna ma gandesc ca e bine ca , in general, nu ne da Dumnezeu cat putem duce...

Nu m-am explicat, ca nu avem ce si de ce, mi-a facut doar placere sa discut(ai uitat? eu sunt romanca si crestina, n-am niciun parti-pris!)

#163 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 11:43 AM

Citeaza

Eu doar spuneam, daca esti familiara cu notiunea de martir sau macar ai invatat despre Constantin Brancoveanu la istorie, ca nu esti niciodata obligat sa juri stramb, poti alege sa mori, sa-ti pastrezi demnitatea si legea ta.

Le-a dat pe afara demnitatea romanilor sub comunism 45 de ani...sa ne aducem un pic aminte de cum "se turnau" unii pe altii la securitate?

#164 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 September 2012 - 02:55 PM

Asta s-a intamplat in toate tarile din blocul comunist, inclusiv in Germania. S-a intamplat si in SUA pe vremea lui McCarthy, deci nu are legatura cu natia, ci cu un regim care initiaza o teroare de un anumit tip! Unii romani, vezi Corneliu Coposu sau Arhiepiscopul Todea sau conationalul dvs, Nicolae Steinhardt au facut ani grei de puscarie fiindca nu au abdicat de convingerile lor.
Eu nu am facut nicio alegatie rauvoitoare referitoare la vreo natiune, vad insa ca altii au facut.
Daca ce spuneti voi este adevarat dupa atatea secole sub habsburgi unii, sau sub turci altii, eram toti catolici sau musulmani! Si nu suntem!

#165 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 September 2012 - 03:04 PM

Vezi postarearedivivus, la 28 September 2012 - 08:44 AM, a spus:

Eu sunt viguros impotriva oricaror discriminari, ca e vorba de evrei, de tigani, de musulmani, uite, mai nou, de romani!, de homosexuali, de negri, de verzi, de albastri, de orice! La naiba! Trebuie sa ajungem sa invatam, fara sa fie nevoie sa ne omoram unii pe altii, sa traim impreuna pe pamantul asta si in absolut efemera noastra viata. Ca daca ar fi sa traim sute de ani, mai zic, dar asa? Pentru doar circa 70 de ani merita sa ne distrugem vietile pe cauze absurde??

Total de acord!

De la mine, niste mere cu miere de albine (care s-au desfatat în florile portocalilor),
ca sa va îndulcesc si parfumez sfîrsitul de saptamîna! :)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13488372519252.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#166 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 03:24 PM

Vezi postareaMaya, la 28 September 2012 - 03:04 PM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 28 September 2012 - 08:44 AM, a spus:

Eu sunt viguros impotriva oricaror discriminari, ca e vorba de evrei, de tigani, de musulmani, uite, mai nou, de romani!, de homosexuali, de negri, de verzi, de albastri, de orice! La naiba! Trebuie sa ajungem sa invatam, fara sa fie nevoie sa ne omoram unii pe altii, sa traim impreuna pe pamantul asta si in absolut efemera noastra viata. Ca daca ar fi sa traim sute de ani, mai zic, dar asa? Pentru doar circa 70 de ani merita sa ne distrugem vietile pe cauze absurde??

Total de acord!

De la mine, niste mere cu miere de albine (care s-au desfatat în florile portocalilor),

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13488372519252.jpg

Mama ce pofta mi-ai facut!!

#167 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 28 September 2012 - 04:04 PM

Draga redivivus, f. interesant tot ce-ai scris despre Yom Kipur. In sfarsit, am inteles si eu ce-i cu aceasta sarbatoare. Astept cu nerabdare sa citesc postarile tale sapt viitoare ( in weekend, nu am timp de net), si-ti multumesc ca-ti faci timp sa ne explici in detaliu.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#168 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2012 - 04:08 PM

Asta va fi gustarica mea de azi dupa-masa.

Mere si miere tuturor fetelor ;)

#169 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 05:19 PM

Atasament Mar cu miere.jpg[/center]

vai ce frumooos! si marul ala de portelan face toate paralele ;)

#170 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 05:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 September 2012 - 04:08 PM, a spus:

Asta va fi gustarica mea de azi dupa-masa.

Mere si miere tuturor fetelor ;)

sa va fie viata dulce si buna, tuturor!

#171 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 28 September 2012 - 05:24 PM

Vezi postareazerda, la 28 September 2012 - 02:55 PM, a spus:

Asta s-a intamplat in toate tarile din blocul comunist, inclusiv in Germania. S-a intamplat si in SUA pe vremea lui McCarthy, deci nu are legatura cu natia, ci cu un regim care initiaza o teroare de un anumit tip! Unii romani, vezi Corneliu Coposu sau Arhiepiscopul Todea sau conationalul dvs, Nicolae Steinhardt au facut ani grei de puscarie fiindca nu au abdicat de convingerile lor.
Eu nu am facut nicio alegatie rauvoitoare referitoare la vreo natiune, vad insa ca altii au facut.
Daca ce spuneti voi este adevarat dupa atatea secole sub habsburgi unii, sau sub turci altii, eram toti catolici sau musulmani! Si nu suntem!

Cred ca doar nu ne-am inteles pret de cateva minute si cateva cuvinte/idei, atata tot, ce naiba! Doar aici chiar suntem toate prietene!

Eu IN ORICE CAZ am inteles ce ai spus si am zis ca e probabil doar vina mea ca nu stiu sa explic ca lumea.
Hai sa traim! ;) :) ;)

#172 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 30 September 2012 - 06:39 PM

29 septembrie 2012

Sambata asta a fost putin mai...altfel. Adica a fost mai leguminoasa:)

Intai am avut supa crema de dovleac si nu trebuie sa dau nicio reteta, ca numai ce a postat Adriana de curand, daca tin eu minte. Oricum e clasic-clasic, nu am adus nimic contributie personala. Va pun doar poza.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490168121052.jpg

Fel de baza am avut legume umplute, ca in Grecia.
Umplutura e aproape ca la sarmale, doar ca eu am pus si morcov ras, oregano, un cartof ras si 2 catei de usturoi precum si niste piept de porc afumat, taiat cu cutitul, pentru un plus de aroma, plus mult parunjel si marar tocat. Carnea e amestecata - porc si vita, in proportie de 2/3 la 1/3.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490166361624.jpg

Legumele de umplut au fost ardei gras, dovlecei(aici imi pare rau ca nu am facut o poza inainte de a-i curata - sunt dovlecei rotunzi ca o minge, speciali pentru umplut), vinete pitice si rosii.

Am pregatit intai o cratita incapatoare, pe fundul careia am pus bucatele de lemn.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490166560966.jpg

Legumele pregatite pentru a fi umplute

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490167083593.jpg

Operatiunea cu dovlecelul si mana mea umflata(putin)si cu marar la unghie :floare:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490167248214.jpg

Legumele se aranjeaza frumos in cratita

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-134901673814.jpg

Apoi li se confectioneaza niste "cusme" din rosie

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490167502887.jpg

Se adauga, peste, MUUULTE rosii tocate si niste crengute de cimbru proaspat,dupa care se dau la cuptor - primele 3 ore cu un "capac" din folie de aluminiu peste cratita, apoi 20 de minute libere, sa se rumeneasca.

Asa arata in farfurie, din fata si din profil :D

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490167812716.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490167980226.jpg

Finalul a fost cu mere, vedetele perioadei: invartita cu mar a surorii mele

Aluatul este unul simplu si extrem de bun facut cu 500 g faina, 2 linguri de zahar, 2 galbenusuri, drojdie, sare, 50 g unt topit, totul amestecat cu atata lapte caldut cat trebuie sa se faca un aluat moale, cleios, amestecat doar cu lingura, la o adica.
Se lasa la crescut, dupa care se intinde cu mana unsa cu ulei o foaie pe un blat de asemeni uns cu ulei, iar pe foaia intinsa se unge de asemeni ulei.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490168793144.jpg

Cat a crescut aluatul, am pregatit merele: vreo 4-5 mere frumoase date pe razatoare, o bucata de ghimbir proaspat, la fel, dat pe razatoare(atentie sa nu fie mai mult de o bucata cat o nuca mare, ca ghimbirul e iute si s-ar putea sa aveti surprize :D ), zahar, dupa gust, scortisoara - la fel, vreo 50 g unt - puse toate la fiert pana scade lichidul merelor, dar nu e nevoie sa scada complet.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490168349387.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490168480986.jpg

Merele astfel rezultate se amesteca cat sunt fierbinti cu o lingura buna de gris, ca sa se umfle grisul si sa absoarba tot excesul lichid.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490168647734.jpg

Eu am pus mai mult ghimbir, ca ne place sa fie mai "piscacios" :D

Pe foaia intinsa si unsa cu ulei ca sa nu se cruzeasca, am pus niste branza de vaci mai ne-umeda, fara sa o amestec cu nimic, dar sora mea o pune amestecata cu galbenus si zahar si o lingura de faina - voi, daca sunteti interesate, puteti face cum vreti.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490168938167.jpg

Peste branza am presarat niste stafide uriase, care fusesera macerate intr-o solutie de rom de buna calitate

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-1349016907388.jpg

In continuare, am intins merele fierte, peste care am aranjat niste felii subtiri de mar crud

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490169667101.jpg

Se ruleaza, se pune in tava, se unge cu ou si se presara (eu) cu mac, dupa care se da pentru 45 de minute la cuptor la 180 grade, cu atentie sa nu se parleasca (eu mai acopar, daca e cazul, cu o hartie sau cu folie de aluminiu).

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490169869825.jpg

Cand e gata, se scoate si SE LASA IN TAVA macar 20 min, sa se mai racoreasca, chiar daca se umezeste putin hartia de copt de la condens. Apoi se scoate din tava si se lasa la racorit. Arata, exterior,exact ca un cozonac :D

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490170022655.jpg

Sfatul meu e sa nu lasati pe nimeni sa va ajute, ca pe mine m-a "ajutat" Dan :D, dornic sa nu fac efort cu mana mea cea buclucasa, si mi-a scos placinta din tava imediat ce a scos-o din cuptor, ceea ce se vede ca s-a crapat putin pe lateral, motiv pentru care nici feliile nu au mai fost perfecte.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490170202102.jpg

O tuica de pere (de la tata) la inceput, un vin rosu-negru israelian la legumele umplute, cafea la placinta si totul a fost perfect. :D

Asta a fost ieri.De shabat.

In seara asta a inceput o alta sarbatoare,Sukot sau "sarbatoarea corturilor", care tine o saptamana.
Aceasta sarbatoare rememoreaza exodul din Egipt si cu aceasta ocazie se construiesc asa-numitele suca (nu stiu cum s-ar putea pune la plural, in romaneste, cuvantul asta). Ele sunt niste adaposturi care e obligatoriu sa aiba acoperisul facut din frunze de palmier si care se orneaza cu ornamente asemanatoare cu ornamentele noastre de Craciun - multa beteala, ghirlande cu becuri, chestii de atarnat, diverse.
Traditia spune ca in suca sa se puna ce ai mai bun in casa: fete de masa fastuoase, cele mai bune vase, tacamuri, etc.. si in suca se primesc toti musafirii pe care ii ai in aceasta saptamana de Sukot.
Religiosii chiar locuiesc in suca toata aceasta perioada, dar restul israelienilor care isi construiesc acest adapost traditional doar primesc musafiri acolo si servesc masa festiva.
Suca se face in curtea casei, in curtea blocului sau chiar pe balcon! :D

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490219630985.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490219816135.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490219970651.jpg

Exista, de asemeni, suca municipala, in mijlocul localitatii, deschisa oricui(de fapt orice suca este deschisa ORICUI, simbolul absolut al ospitalitatii si a impartirii cu ceilalti a tot ce ai), ca si suca in fata cate unui magazin, pe trotuar!

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490220102897.jpg

In piata centrala are loc intotdeauna intre Yom Kippur si prima zi de Sukot un targ unde se vand toate ornamentele de care va spuneam,

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490221970055.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490222261925.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-1349022248583.jpg

plus, CEL MAI IMPORTANT, 4 lucruri necesare rugaciunilor din aceste zile : un etrog (un fel de citric, special), o frunza inca nedesfacuta de palmier, o creanga de maghiran si o ramura de o planta neutra (nu stiu sa va spun echivalentul probabil romanesc).
Aceste 4 elemente reprezinta poporul evreu in totalitatea sa astfel: din cele 4 elemente unul e cu miros si gust(etrog), unul cu miros(maghiranul), unul cu gust (frunza de palmier) si unul si fara miros, si fara gust, toate 4 simbolizand: etrogul- bine-credinciosii care fac tot ce spune Torah si toate faptele bune, frunza de palmier- cei care cred, dar nu fac chiar tot ce trebuie, maghiranul - cei care fac fapte bune dar nu sunt credinciosi, iar planta neutra - cei care nici nu cred, nici nu fac fapte bune. Cele 4 elemente sunt tinute toate alaturate in mana pe timpul rugaciunii care se face pentru intreg poporul lui Israel, indiferent cum sunt oamenii din popor, mai mult sau mai putin merituosi.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490222806298.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490223067745.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490223592038.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490223963948.jpg

Si o felicitare de Sukot :D

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13490224362522.jpg

Sa aveti o saptamana urmatoare minunata!

PS: Pozele datate sunt de acum cativa ani, cele fara data sunt facute azi dupa-amiaza, exact la "spartul targului", inainte de a strange totul de acolo

#173 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 September 2012 - 07:27 PM

Vezi postarearedivivus, la 30 September 2012 - 06:39 PM, a spus:

Am pregatit intai o cratita incapatoare, pe fundul careia am pus bucatele de lemn.

si eu am facut ardei umpluti si am pus pe fundul oalei o legatura mare de tije cu frunze de telina. mi se pare f potrivita aroma ptr aceasta mancare.
tu folosesti mereu betisoare, sunt noi, se cumpara ptr acest scop?

in rest, ma bucur ca am mai aflat despre o alta sarbatoare evreiasca si vreau sa te felicit ptr cozonacul cu mere. mie mi se pare tare greu sa fac aluaturi.

#174 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 September 2012 - 07:52 PM

''Traditia spune ca in suca sa se puna ce ai mai bun in casa: fete de masa fastuoase, cele mai bune vase, tacamuri, etc.. si in suca se primesc toti musafirii pe care ii ai in aceasta saptamana de Sukot.''

Marele tau noroc;nu stiu unde este suca ta.

As vrea invartita,as vrea si ardeii umpluti...

Sincere felicitari pentru munca si daruirea de care dai dovada,pe mine ma impresionezi cu povestile/imaginile/si retetele scrise.Sa fii sanatoasa si Sarbatori fericite.
:floare:

PS.acum notez ''invartita surorii tale''.

#175 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 September 2012 - 08:23 PM

Redivivus :floare: , faina invartita, dar nu stiu daca oi avea curaj sa ma lansez s-o fac.
Sukot...e cort sau coliba?

#176 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 30 September 2012 - 08:23 PM

Interesant ca de obicei,mie cel mai tare mi-au placut vinetele pitice si dovleceii rotunzi umpluti. Sa nu crezi ca nu mi-a placut invartita, dar si eu ca si moatza cu aluaturile sunt foarte precauta!
Nu pare foarte greu, dar e doar chestiunea cu " nu pare"!
Sunt curioasa daca in Romania se fac suca?? Stie cineva?! Mi-ar placea sa vad una cu ochii mei,pana la voi, e cam departe!

#177 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 September 2012 - 09:00 PM

Superb povestit, iar bucatele arata extraordinar: mi-ai facut o pofta nebuna de legume umplute, iar invartita trebuie sa fie delicioasa!

#178 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 30 September 2012 - 09:15 PM

Foarte frumos topic! :)

Ce bine ca abea am facut ardei umpluti altfel asi fi poftit tare rau :) asa am incasat socul mai usor! :floare:

De obicei la fundul' :-* cratitei/ceaunului,se pune ceva sa nu se prinda ardeii,sarmalele,porumbul fiert etc eu la ardei/sarmale pun varza ,la porumb,panuse (frunzele + matasea) dar daca nu este se mai poate pune o farfurie adanca cu fata in jos (bunica punea o farfurie sparta cioburi dar cioburi mari gen 2 jumatati de farfurie ,are rolul si de a sigila fundul' oalei sa nu se prinda dar si distribuie caldura/temperatura)deasemeni se poate pune si deasupra ca le tine scufundate in zeama :-*

#179 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 30 September 2012 - 09:44 PM

acu cativa ani am primit un "tip" de la o doamna de aici din Haifa: cand fac ardei umpluti pe fundul cratitii sa pun felii de mere. mie imi place tare mult ca iese cu gust acrisor. a incercat cineva?

#180 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 30 September 2012 - 09:48 PM

Vezi postareaclau_ash, la 30 September 2012 - 09:44 PM, a spus:

acu cativa ani am primit un "tip" de la o doamna de aici din Haifa: cand fac ardei umpluti pe fundul cratitii sa pun felii de mere. mie imi place tare mult ca iese cu gust acrisor. a incercat cineva?

Nu, nu am stiut dar suna fain! :) si mie imi place gustul acrut asa ca-i stropesc cu vin, cand nu am avut am pus feliute de lamaie !

Draga red' sper ca nu stric topicul cu palavrageala mea :floare:

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic