Fetele-gospodinele si prietenele, va salut pe toate si va pup cu drag!
De sub rachete inamice(
) - glumesc, dar...), va scriu azi ce am facut ieri pentru super-modestul si frugalul nostru shabat(adica pentru masa de shabat, ca sa fiu mai clara)
N-am avut antreuri, n-am avut supe, am facut doar paste super-bunisssssime cu somon afumat, un strop de smantana, vreo 5-6 capere de o calitate fara cusur(nici nu-mi dau seama cum am putut cumpara ceva asa de bun! adica cum de m-am priceput!)si cateva frunze de bucuioc tocate. Sa nu ziceti ca nu merg astea impreuna, ca va inselati amarnic!
Pastele (sa ma ajute Adriana sau alta experta, ca eu nu stiu cum se cheama, dar au fost perfecte)
Somonul, facut lamele convenabile
Si proptite-n farfurie, spre deliciul unicilor doi meseni
Am zis ca se ne mai...indulcim si noi putin si am facut melci cu mere, dupa sfaturi luate de aici de pe forum, dar nu dati cu pietre daca fix in acest moment nu stiu cui sa-i ridic osanale - am uitat cine a pus reteta initiala, dar oricum: mii de multumiri!
Am oparit feliile de mar cu 2 linguri de zahar, ceva scortisoara si apa cat sa le acopere, le-am strecurat si le-am pus la zvantat pe un prosop
Intre timp s-a dezghetat aluatul frantuzesc, cumparat cu multa gratie de la supermarket
Pe el am presarat zahar dupa voie(noi nu prea avem voie
) si scortisoara si am tras putin cu ruloul, ca sa se fixeze pe aluat.
Apoi am taiat aluatul in fasii cam de 1,5 cm si pe fasii am pus frumos si ordonat feliile de mar
Am rulat cu grija fiecare fasie si au rezultat acesti trandafiri
Si - ta-tam! - rezultatul in farfurie
Asta a fost tot
Sa fiti sanatoase si fericite si sa aveti toata linistea si pacea pe care ne-o doresc si noua!
Shabat shalom!
PS: despre challah va povestesc alta data