Forum Culinar: Meniuri de shabat - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniuri de shabat acasa la redivivus

#301 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 November 2012 - 05:46 PM

Redi, care-i situatia, am inteles de la telejurnal ca s-a incetat focul, asa-i?

#302 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 22 November 2012 - 05:49 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 November 2012 - 05:46 PM, a spus:

am vorbit cu ea ieri era bine....doar ca au probleme de sanatate cu soacra....dar poate ca s au rezolvat intre timp!

#303 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 22 November 2012 - 05:56 PM

Vezi postareaverber, la 22 November 2012 - 05:49 PM, a spus:

am vorbit cu ea ieri era bine....doar ca au probleme de sanatate cu soacra....dar poate ca s au rezolvat intre timp!

Offfff :sad4: sa speram ca se rezolva toate problemele !

#304 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 22 November 2012 - 08:30 PM

Vezi postareaalimocanu, la 22 November 2012 - 05:36 PM, a spus:

Am citit topicul, postarile, tot, chiar de mai multe ori! Am considerat intotdeauna ca-s prea saraca in cuvinte ca sa adaug ceva, dar vreau sa stii ca ti-am fost alaturi cu gandul. Cand ai mentionat de problemele de sanatate si de curele ce aveau sa urmeze ai fost in gandul meu zile intregi si intram sa vad cand dai un semn, cand ai aparut am rasuflat usurata caci deh, mie mi-e bine aici, pe forumul asta, printre oamenii astia care de multe ori mi-au fost mai aproape decat orice alta cunostinta si tin la binele tuturor.. fizic, psihic, basta ca apareti aici si spuneti ce frumoasa este viata si ca sunteti bine.
Am fost intotdeauna fascinata de . alte culturi, alte religii, alte traditii. Mereu am pus intrebari si de foarte multe ori am dat peste oameni care nu au fost capabili sa explice, tu atragi pentru ca nu numai ca stii ce sa spui, dar ai o maniera fermecatoare de a o face.
Eu vad doi oameni deosebiti, tu si Dan, care s-au gasit pentru ca asa trebuia sa fie. Sa va tina Dumnezeu sanatosi si la fel de inimosi mult si bine!
Te pup Camelia, considera doar ca pana acum am fost .. muta de admiratie!

Ce mi-a placut !!! M-am emotionat toata.
Da' nu merit eu chiar asa cuvinte frumoase, o sa le trec pe toate in contul lui Dan, ca el merita si-l iubesc foarte mult.
Esti invitata si bine-venita oricand la shabatul nostru, aici, pe forum, sau de-adevaratelea, ca fiecare din prietenele mele virtuale.
Si sa pui orice intrebare vrei - eu sa stiu sa stiu sa-ti raspund!

#305 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 22 November 2012 - 08:35 PM

Any, s-a semnat incetarea focului si israelienii au incetat, iar palestinienii au tras numai vreo 20-30 de rachete in vreo 2 ore :biggrin: - asa inteleg ei
Dar e bine, crede-ma. Noi avem norocul ca stam intr-un loc unde nu a fost nici macar o singura sirena, desi de jur imprejur au fost si au mai si cazut rachete. Asa cum ii spuneam si mamei mele, singura noastra problema e Vivi, soacra mea, care e tot rau, desi i-au pus alaltaieri un stimulator cardiac. Nu mai stim ce sa mai zicem si doar mai speram, atat.
Multumesc de gandul bun, cum multumesc tuturor care mi-au scris si poate nu le-am raspuns.

#306 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 22 November 2012 - 08:46 PM

De fapt nu mi se pare frumos ca voi sa-mi scrieti si eu sa nu zic nimic

Deci MULTUMESC tuturor pentru ca va ganditi la mine, la noi:

moatza
Micul
CarmenL
alpha
zoazorel
Gellutza(pentru trandafirii cu mere)
Adriana(pentru gnocchetti)
azerty
Daniella

Va doresc numai bine si sa fim cu totii sanatosi, ca restul e floare la ureche.

#307 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 22 November 2012 - 08:54 PM

Vezi postarearedivivus, la 22 November 2012 - 08:46 PM, a spus:

De fapt nu mi se pare frumos ca voi sa-mi scrieti si eu sa nu zic nimic

Deci MULTUMESC tuturor pentru ca va ganditi la mine, la noi:

moatza
Micul
CarmenL
alpha
zoazorel
Gellutza(pentru trandafirii cu mere)
Adriana(pentru gnocchetti)
azerty
Daniella

Va doresc numai bine si sa fim cu totii sanatosi, ca restul e floare la ureche.

Noi te pupam si suntem cu ochii dupa vestile tale bune!
Sa dea DD. ca soacra ta sa mearga spre bine!

#308 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 23 November 2012 - 10:05 AM

Camelia, sanatate maxima si tie si soacrei tale, si iaca maine e iar shabat, astept cuminte sa ne pove ce si cum ai crosetat :biggrin:

#309 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 23 November 2012 - 11:43 AM

Sanatate multa soacrei tale si sa dea DD sa fie totul bine la voi.

#310 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 23 November 2012 - 01:12 PM

Redi, si eu astept aici, cuminte, vestile tale bune, povestirile interesante si pozele minunate!
Sper ca si soacra ta isi va reveni, dar si ca tu te simti bine si ca ultimul hop pe care l-ai trecut a fost ULTIMUL!!
Imagine postataImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#311 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 November 2012 - 01:49 PM

Ma asez si eu cuminte, la rand, in asteptarea meniului, dar mai ales a povestilor care-l insotesc.
Multa, multa sanatate tie si soacrei tale!

#312 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2012 - 02:24 PM

Sanatate tuturor si-un shabat in liniste si pace va doresc!

#313 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 23 November 2012 - 11:42 PM

Vezi postarearedivivus, la 17 November 2012 - 09:11 AM, a spus:

Prostii... Eu ii astept pe ai mei si pe una din surori in decembrie, sa facem Revelionul impreuna, iar ai mei vor sta aici 3 luni!
Asa ca fa-ti calatoria linistita, NU MOR CAII CAND VOR CAINII !
Si e loc si pe la altii, nu doar in TA, Haifa sau Nazareth :drool:

Sar'na pentru invitatie! Daca ajungem prin Israel, dam de stire, sa iesim la o plimbare.
Momentan nu ne facem nici un plan, eu am inceput aici sa lucrez la un proiect nou si din ianuarie o sa-l continui in tara, iar jupanu' incepe un proiect nou din ianuarie. Cat or sa dureze.... inca nu stim. Noi am vrea sa aflam cat mai repede programul, ca sa putem lua bilete de avion din timp, in caz ca vizitam Israelul. Dar, cum ziceam, nu depinde de noi. :drool:
Multa sanatate tie si familiei! :drool:

#314 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 28 November 2012 - 08:18 PM

28 noiembrie 2012

Fetele, daca nu scriu azi, nici nu mai scriu pentru sambata trecuta! Deci iertare pentru intarziere, dar stiti ca am viata grea

Sambata trecuta , fiind tot pe fuga, ca de obicei, in ultimul timp, am facut tot doar doua preparate, ca pentru un shabat de criza (de timp, evident)

Preparatul de baza au fost niste chiftele indiene din carne de vita.
Cred ca va dati seama ca e un non-sens, pentru ca vita e animal sacru in India, dar cum in India traiesc si musulmani, si crestini...cred ca se poate sa gasesti si asa ceva :rolleyes:. In orice caz eu am mancat acest fel de chiftele la cineva care si-a petrecut copilaria si o parte din adolescenta in India si care face si alte mancaruri cu carne de vita.

Ne trebuie cam jumatate de kilogram de carne de vita tocata, o bucata generoasa de ghimbir dat pe razatoare, cat ardei iute suportati, vreo 3-4 catei de usturoi zdrobiti, o ceapa potrivita, 1 cartof mare dat pe razatoarea mica, 2-3 oua, o lingurita de garam-masala, o lingurita de turmeric, sare, menta tocata, cui ii place si coriandru proaspat tocat. Mie nu-mi place, mi se pare ca are mirosul plosnitelor de gradina, care se aseaza pe zmeura, de exemplu, si daca le deranjezi fac ca sconcsii: lasa o secretie neplacuta la maximum. Cand eram copil le uram sincer si dezinteresat ( :lol: ), neplacute mi-au ramas toata viata, pana acum.
Revenind la chiftele:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13541237344368.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13541237570839.jpg

Se vede carnea, cartoful marginit de ginger, ceapa, menta, turmericul, garam-masala - tot!

Amestecam ingredientele si lasam vasul la frigider pana dam o fuga la spital, ca e ora pranzului si Vivi nu mananca daca nu e unul din noi acolo.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13541237810764.jpg

Cand te intorci de la spital, intocmesti rapid chiftelele, ca Dan e mort de foame(ca de obicei), le rumenesti usor in tigaie si apoi le asezi frumos intr-o cratita incapatoare, torni deasupra sos de rosii, ienibahar, 2 frunze de dafin, sare, piper si le flasi sa forfoteasca acolo la foc mai mititel pana se ingroasa sosul si Dan striga ca din gura de sarpe

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13541237998407.jpg

Intre timp se face de unul singur(ca cine sa mai stea si de el...) orezul indian cu turmeric.

In farfurie,

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-1354123823121.jpg

cu scuzele de rigoare ca nu am decat poza asta, pe care am facut-o, cica, sa particip la concurs, dar nu am apucat sa vad ca biletul e semi-indescifrabil :lol:)

Alta poza nu am mai apucat sa mai fac.

Prajitura mea cu ciocolata, nuca si visine mi-am amintit-o tot "rasfoind" aici, pe forum, si vazand ca reinviati retete de demult. Reteta asta o faceam acum o gramazenie de ani, intr-o alta viata. Este o reteta excelenta, foarte simpla si foarte placuta, pe care o gasiti la Concursul de toamna
http://artaculinara...._0

Poza unei felii:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13541238872282.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13541239045341.jpg

Daca as fi fost evreica si/sau daca Vivi nu era de asa mult timp in spital, poate m-as fi incumetat o data macar sa fac si eu o challah, painea speciala si ritualica de shabbat.

Acuma trebuie sa stiti ca masa de shabbat e asa de importanta si de sfanta pentru evrei, incat pentru acest prilej se pastreaza cele mai bune lucruri, cele mai bune si mai scumpe alimente, masa se decoreaza cu cele mai frumoase farfurii, tacamuri si pahare, se aranjeaza cele mai frumoase flori iar mesenii se imbraca cu cele mai frumoase haine ale lor. Nu se poate sa nu fi vazut vreun film cu evreii in timpul holocaustului, care strangeau tot ce puteau in amaratele lor saptamani, ca sa aiba ceva cat de cat mai mult si mai bun pentru masa de shabbat!

Cam asa arata o challah, dar sunt fel de fel de forme, de regula impletite

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-1354125826741.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13541258475909.jpg

Challah se gaseste si de cumparat, chiar si la supermarket, sau la diverse brutarii, dar o evreica ce se respecta face singura acasa aceasta paine speciala.
Aluatul este diferit de alt aluat de paine, el cuprinde si oua si ulei, uneori e usor dulce, dar nu are nici lapte, nici unt, pentru ca trebuie sa fie "parve", adica sa se poata manca si cu produsele din carne, si cu produsele lactate, fiecare la masa respectiva.

Zilele urmatoare o sa va scriu despre rabini si despre triburile iudaice, ca si despre cei mai speciali evrei, falashii, adica evreii etiopieni.
Mai este foarte putin pana incepe sarbatoarea luminilor, Hanukkah, cand vreau sa va povestesc despre obiceiurile culinare de aceasta sarbatoare. Fiti pe faza si urati-mi sa nu intervina nimic mai neplacut decat ce avem acum, ca sa pot sa va povestesc cu drag despre toate.

Sa aveti cata bucatica de saptamana a mai ramas minunata si LA MULTI ANI tuturor Andreelor si Andreilor din familiile voastre. Fetelor tinere si nemaritate le doresc vraji elocvente in noaptea de sfantul Andrei, dar sfatul meu e sa nu le luati prea in serios, ca ursitul va asteapta acolo unde credeti cel mai putin =))

#315 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 November 2012 - 09:49 PM

oh, Cami, chiar ca ai viata grea!
dar sper sa iei totul mai usor si sa fii impacata cu gandul ca faci o fapta buna fiind alaturi de Vivi - ce frumos mi se pare ca-i zici pe nume!

prajitura ma tenteaza tare - si s-au pus asa de multe retete tentante pe forum! succes la concurs cu ea!

abia astept sa ne povestesti despre Hanukkah, sunt o buna ascultatoare :violent6:

sanatate tuturor, zile linistite si putere de-a trece usor peste toate, te pup!

#316 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 29 November 2012 - 06:53 PM

Citesc cu mare drag tot ce spui. Povestesti atat de frumos incat simt ca fac si eu parte din viata ta si stau si eu la soare cu tine si-mi adie vantul si mie in plete si ma bucur cand te bucuri tu si plang si eu cand lacrimezi tu.
D-zeu cel al tuturor sa te aiba in in grija pe tine si pe cei dragi tie.

#317 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 30 November 2012 - 10:37 AM

moatza, cris31 - va multumesc!

sper ca macar pe jumatate sa va faca placere ce scriu eu aici cat imi face mie placere sa va scriu

#318 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 30 November 2012 - 02:39 PM

Placerea noastra de-a citi e mare, cel putin placerea mea!Stau ca un copil, cuminte si ascultator, sa primesc darurile minunate din povestirile tale!
Sper din tot sufletul ca soacra ta ra-si revina repede si tu sa continui sirul povestilor.

Hanuka si celebrul candelabru ritualic, cu 7 brate...Fascinant! Abia astept!

Sanatate multa! :tongue3: :headbang:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#319 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2012 - 04:06 PM

Redivivus, pun si aici intrebarea:Prajitura n-are faina?

#320 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 30 November 2012 - 10:48 PM

Vezi postareaEataly, la 30 November 2012 - 04:06 PM, a spus:

Redivivus, pun si aici intrebarea:Prajitura n-are faina?

n-are! :iamwithstupid:

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic