De shabat nu circula autobuzele, decat in orase ca Haifa, unde locuiesc si foarte multi arabi si crestini de toate neamurile, nici avioanele companiei El Al. Sambata dimineata cand ma trezesc e o liniste ca la tara, in prima zi de Pasti

Greu tare cu shabatul asta

Dar trecand la treburile noastre, sambata e ziua in care adoratul sta acasa si, in consecinta, e ziua in care mica noastra familie se aduna la ora pranzului in jurul unei mese pe care eu ma straduiesc, cand pot, sa o fac mai speciala. Nu PREA speciala, in ultimul an, ca...deh! - probleme
Ieri am avut, sa zicem, mai mult chef si putere si am "comis" urmatoarele:
Niste mini- bruschete, ca sa le zic asa, cu bagheta usor prajita, unt, o felie translucida de cascaval grecesc, ca sa sustinem si noi putin economia unei tari iubite la maximum, o frunza de bucuioc, o firimitura de gorgonzola, o frunzulita de patrunjel pe care a coborat o buburuza

Nu m-a dat afara din casa rabdarea, dar ne-am amuzat toti trei - ca asta-i toata familia: Dan, soacra-mea si cu mine

Apoi un gulas de vitel cu cartofi mititei, gulas cerut insistent de Dan de o buna bucata de vreme...

A urmat o prajitura cu caise, dar am avut niste oua cam palide si n-am mai avut putere sa ma mai duc ha-hat departe sa cumpar altele, ca sambata nici magazinele nu sunt deschise, decat un singur lant, rusesc, ca astia n-au nicio lege, au pana si porc in magazin

In mod execptional am facut ieri si o dulceata din cirese albe si nectarine, ca aici e sezon furibund de aceste fructe si aveam prea multe, care riscau sa se deprecieze. Nu mai comentam ca in casa de diabetici nu are ce sa caute asa ceva, dar.......

As incheia cu urarea de aici: Shabat shalom (sambata in pace), desi azi e duminica - dar nici voi nu tineti shabatul, asa ca nu e nicio greseala. Nici eu nu-l tin, ca-s crestina