Forum Culinar: Meniuri de shabat - Forum Culinar

Salt la continut

  • 28 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniuri de shabat acasa la redivivus

#81 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 30 August 2012 - 04:42 PM

Apropos de usturoi - gratargioaicele ar trebui sa incerce odata sa puna pe gratar o capatana intreaga de usturoi si sa aiba grija sa o intoarca pe toate partile, sa nu se arda si sa se coaca bine.

Gustul usturoiului astfel copt e demential si o sa ma pomeniti

Plus ca nu veti mirosi a usturoi

#82 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 30 August 2012 - 08:03 PM

Vezi postareabristena, la 28 August 2012 - 12:43 PM, a spus:


Redivivus, cand o sa prepari ceva cu carne de oaie si o sa ai timp de facut poze, te rog sa faci subiect separat

mie imi place foarte mult carnea de miel/oaie

si eu iti urmaresc postarile cu retete si info despre un popor si o cultura despre care nu stiu prea multe si ma bucur de fiecare data cand postezi

spor la ce faci si multa sanatate


Bristena, chiar daca nu ti-am scris direct, uite ca am scris putin despre carnea de oaie si m-au ajutat si prietenele noastre.

Poate vreun moderator o sa considere ca postarile despre carnea de oaie pot face obiectul unui subiect separat - eu nu am nimic impotriva :occasion15:

#83 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 31 August 2012 - 06:53 AM

Vezi postarearedivivus, la 30 August 2012 - 08:03 PM, a spus:

Bristena, chiar daca nu ti-am scris direct, uite ca am scris putin despre carnea de oaie si m-au ajutat si prietenele noastre.

Poate vreun moderator o sa considere ca postarile despre carnea de oaie pot face obiectul unui subiect separat - eu nu am nimic impotriva :-*



e foarte bine si aici, multumesc de retete, detalii si idei, ramane sa le pun in practica, doar sa se mai domoleasca temperaturile (ceea ce pentru mine inseamna prin octombrie cel mai devreme
fiica dacilor

#84 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 983
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 31 August 2012 - 09:47 AM

Vezi postarearedivivus, la 30 August 2012 - 04:42 PM, a spus:

Apropos de usturoi - gratargioaicele ar trebui sa incerce odata sa puna pe gratar o capatana intreaga de usturoi si sa aiba grija sa o intoarca pe toate partile, sa nu se arda si sa se coaca bine.

Gustul usturoiului astfel copt e demential si o sa ma pomeniti

Plus ca nu veti mirosi a usturoi


Eu fac usturoi asa si dupa ce se coace scot continutul si il bag in piure de cartofi. Bun rau :-*

#85 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 September 2012 - 07:43 AM

1 septembrie 2012

De data asta chiar a fost un shabat special! Si de data asta am mai mult povesti decat meniu :rolleyes:

Vineri Dan mi-a spus sa nu fac niciun plan pentru a doua zi, pentru ca are o surpriza pentru mine.

Sambata dimineata ne-am trezit devreme, la 6, ne-am pregatit de drum si am plecat. Dan a luat o geanta in care a pus numai el stie ce, eu mi-am luat sticla obisnuita cu apa si aparatul de fotografiat si iata-ne la drum.
Noi ne plimbam mult, mai putin in ultimul an - an jumatate, de cand cu "aventura" mea, dar oricum mai mult decat toate cunostintele noastre. Si incetul cu incetul, pe masura ce eu ma refac, ne reluam integral obiceiurile de alta data.

Ieri am fost la Cezareea, la apeductul lui Irod. Nu stiu cat stiti despre subiect, asa ca o sa scriu doar cateva cuvinte aici, lamuritoare(sper).
Cezareea a fost un oras-port vestit, construit la ordinul si, evident, in timpul lui Irod. A fost un oras care si-a depasit cu mult timpurile, o fala a imperiului roman si a avut, chiar dincolo de epoca romana, o istorie interesanta si plina de evenimente.
In afara de port, printre alte obiective firesti, orasul avea un amfiteatru, un hipodrom, vila guvernatorului roman, un templu magnific, etc...
Apeductul despre care va vorbesc aducea pana in oras apa potabila din munti si astazi se mai vad urmele sale, in unele locuri aproape intacte.
Sit-ul arheologic de la Cezareea pastreaza pana azi amfiteatrul, hipodromul, baile, vila guvernatorului si inca alte ruine, alaturi de noile constructii si de vila familiei Rothchild.

Acuma despre familia Rothchild ar trebui o mentiune speciala, fiind deosebit de importanta in istoria evreilor si o s-o fac chiar foarte pe scurt.
Aceasta familie a cumparat in secolul XIX o gramada de pamant de la beduini si de la arabi si probabil au devenit proprietarii cu acte ai celei mai mari parti, daca nu toata, din teritoriul de vest al fostei provincii britanice Palestina.
Aproape toate aceste teritorii au fost donate, rand pe rand, diferitelor grupuri de evrei veniti inapoi in Palestina din intreaga lume, ca sa-si intemeieze asezarile, in ciuda opozitiei autoritatilor britanice de la acea vreme.
Familia Rothchild a mai pastrat doar unele proprietati, emblematice, intre care si sit-ul de la Cezareea pe care l-au pus la dispozitia vizitatorilor, dar avand si ei o vila fabuloasa chiar pe malul marii. Intre noi fie vorba, vila e goala mai tot timpul, insa sunt niste persoane care o ingrijesc si e tot timpul gata sa-si primeasca oaspetii.

Exista si un oras Cezareea, "atasat" portiunii istorice, care e una din cele mai bogate si mai exclusiviste zone din Israel. Aici poti vedea proprietati ca in Beverly Hills si nu e de mirare, intru cat cei mai multi proprietari sunt evrei americani, care vin in aceste vile doar cateva zile pe an, pentru vacanta.
Tot aici isi are resedinta si Bibi Netanyahu

Gata cu istoria mai veche sau mai noua a Cezareei!

De ce ne-am dus noi acolo ieri si care a fost surpriza?
Asta:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465632653836.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465632911259.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465633223655.jpg

Acestia sunt pancratium maritimum, sau crinii de nisip/de plaja, care cresc pe dunele de nisip sau pe pietrele de nisip de-a lungul coastei si care infloresc in aceasta perioada. Au un parfum deosebit si sunt o aparitie total surprinzatoare. Sunt ocrotiti de lege, ca mai toata flora spontana a Israelului, dar chiar toata lumea ii ocroteste!

Uite-i aici pe apeduct(cele mai multe poze sunt facute pe apeduct, desi cel putin eu am ajuns foarte greu acolo, dar a facut "toate paralele")

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465636285166.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465636469002.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465636683039.jpg

si aici pe o duna de nisip

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465637281673.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465637468863.jpg

Si noi doi, atasament nedeslusit la crini :)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465638156327.jpg

La sfarsitul excursiei, am facut o baie prelungita in mare, intr-o apa ca supa(30 gr), extrem de curata, desi era lume ca la balamuc. Dan pusese in geanta lui si costumele de baie, prosoape - tot ce trebuie. Bun barbat! :(

Daca am fost in excursie, masa de shabat a fost una obisnuita, cu una din mancarurile noastre preferate, de care ne-a fost dor - varza cu carne, alaturi de mamaliguta(absolut interzisa diabeticilor!) si un ardei iute de te lasa fara aer

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465639261243.jpg

Fara aperitiv, fara desert, doar un pahar de vin rosu.

Dar o sa vina sambata viitoare si in curand incep sarbatorile evreiesti, pe 18 septembrie e Rosh haShana, asa ca o sa fie "material" din belsug!

Pana atunci va doresc un sfarsit de saptamana agreabil si o saptamana buna in continuare.

#86 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2012 - 08:59 AM

Vezi postarearedivivus, la 02 September 2012 - 07:43 AM, a spus:

1 septembrie 2012

eu mi-am luat sticla obisnuita cu apa si aparatul de fotografiat si iata-ne la drum.



Ce-mi place propozitia asta. :rolleyes: Pare banala, dar nu pleci la drum fara apa si fara aparat foto.Doua lucruri de importanta vitala.

Eu una nu stiam de existenta portului-oras Cezareea si-ti multumesc ca ne pui poze si informatii interesante.

Crinii sunt superbi si ma bucur sa va si "vad"! :)

Astept cu nerabdare urmatoarele postari!

#87 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 September 2012 - 11:09 AM

Vezi postareaEataly, la 02 September 2012 - 08:59 AM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 02 September 2012 - 07:43 AM, a spus:

1 septembrie 2012

eu mi-am luat sticla obisnuita cu apa si aparatul de fotografiat si iata-ne la drum.



Ce-mi place propozitia asta. :rolleyes: Pare banala, dar nu pleci la drum fara apa si fara aparat foto.Doua lucruri de importanta vitala.


+ ochelarii de soare :)

Si eu sint la fel, ma controlez in poseta la iesirea din casa sa vad daca am luat telefonul, portofelul si aparatul de fotografiat. Mai problematic e ca-i scot memoria sa salvez poze in calculator si mai uit s-o pun, imi fac singura niste nervi de-mi vine sa ma iau la palme :(

Redivivus, fascinanta priveliste cea a crinilor crescuti in nisip. Ca si tot ce ne povestesti tu :(

#88 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 September 2012 - 11:26 AM

Vezi postareaEataly, la 02 September 2012 - 08:59 AM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 02 September 2012 - 07:43 AM, a spus:

1 septembrie 2012

eu mi-am luat sticla obisnuita cu apa si aparatul de fotografiat si iata-ne la drum.



Ce-mi place propozitia asta. :rolleyes: Pare banala, dar nu pleci la drum fara apa si fara aparat foto.Doua lucruri de importanta vitala.




Draga mea, aici NU POTI PLECA nicaieri fara apa la tine, sau macar sa fii absolut sigur ca unde ajungi gasesti de cumparat, dar de obicei ti-e sete si pana opresti undeva.

Uite inca vreo cateva poze de la Cezareea, in asteptarea timpului in care o sa va faceti curaj sa veniti sa vedeti in realitate:

Apeductul

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465731736576.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465731864204.jpg

Ruinele templului si, in extrema dreapta a pozei, o latura a vilei Rothchild

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465772625239.jpg

O alta latura a vilei(construita in piatra asemanatoare pietrei de pe sit, pentru a nu contrasta)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465772821628.jpg

Vedere asupra cartierului comercial, cu strada principala, case, magazine, baia orasului

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465772985688.jpg

Intrarea artistilor in amfiteatru - vedeti ca e utilizat si acum, am fost la cateva spectacole/concerte aici

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465773090569.jpg

Ruinele vilei guvernatorului

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465773247027.jpg

Hipodromul

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465773386455.jpg

Latura dinspre hipodrom a vilei Rothschild

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465773534659.jpg

Unul dintre zecile de mozaicuri pastrate

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-243-13465773679319.jpg

Gata excursia! :) Sper ca v-a placut.
Pentru mai mult, va astept aici.

#89 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 September 2012 - 11:28 AM

daaaaa Carmella, nu se poate fara ochelari de soare! e aici o vorba ca in Israel si cand ploua trebuie sa ai la tine ochelari de soare, pentru ca oricum ploaia nu tine decat cateva minute si apoi iar e un soare orbitor

#90 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2012 - 02:53 PM

Fantasticii crinii crescuti in nisip si ma bucur sa va vad :rolleyes:
Mamaliga interzisa diabeticilor e serios sau glumeai?

#91 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 September 2012 - 05:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 September 2012 - 02:53 PM, a spus:


Mamaliga interzisa diabeticilor e serios sau glumeai?


nu glumesc deloc! ori mananci zahar pur, ori porumb/malai/mamaliga - e acelasi lucru, glicemia sare pana in nori!

dar noua ne place asa de mult... nu ma pot abtine si fac asa...cam o data pe trimestru, poate mai rar, si luam medicamente suplimentar

#92 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2012 - 05:39 PM

Multumesc, habar n-aveam de chestia asta.

#93 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 September 2012 - 05:44 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 September 2012 - 05:39 PM, a spus:

Multumesc, habar n-aveam de chestia asta.


:)

#94 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 September 2012 - 08:35 PM

tatalui meu, insulinodependent, i s-a indicat mereu o cantitate mica de mamaliga pe care ar avea voie s-o manance. si asta pe listele de meniuri posibile pe care i le inmaneaza de fiecare data cand sta in spital.
si varului meu, care-i tot pe insulina, la fel.

Redivivus, acum cu greu iti scriu la pers a II-a singular. aveam impresia ca esti o fata extrem de tanara, mai ales ca povesteai de soacra.

imi pare bine ca v-am cunoscut!

sunt f interesata de tot ce povestesti, am adulmecat si eu crinii vostri si-astept si-alte istorii. merci!

#95 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 03 September 2012 - 10:31 PM

Vezi postareamoatza, la 03 September 2012 - 08:35 PM, a spus:

tatalui meu, insulinodependent, i s-a indicat mereu o cantitate mica de mamaliga pe care ar avea voie s-o manance. si asta pe listele de meniuri posibile pe care i le inmaneaza de fiecare data cand sta in spital.
si varului meu, care-i tot pe insulina, la fel.

Dan si soacra mea sunt insulino-dependenti; eu, nu. Dar mamaliga are acest efect GARANTAT: cu analiza inainte si la 2 ore dupa mancat mamaliga, te ingrozesti ce efect are! Evident ca conteaza si cata mananci, dar are un continut ridicat de glucide/
In plus, aminteste-ti ca in regimul Montignac porumbul este strict interzis, pe acelasi motiv!
In treacat: Dan e medic si e cu atat mai interesat de subiect cu cat e si diabetic. Ar fi bine ca rudele tale sa verifice personal ce spun eu, adica cu aceste analize din deget.


Redivivus, acum cu greu iti scriu la pers a II-a singular. aveam impresia ca esti o fata extrem de tanara, mai ales ca povesteai de soacra.

Pai eu sunt mereu tanara!! :-* Dar cum naiba sa stiu destul de multe de bucatarie daca as fi fost extrem de tanara ?? Si cam orice femeie are o soacra - am si eu una! Am nenorocul sa nu arat prea grozav in perioada asta (noroc ca poza nu a iesit bine! e o auto-poza si...) ca abia acum imi creste parul si sunt cam...umflatica din cauza tratamentului(si)cu cortizon suportat, dar altfel nu-mi da nimeni cei ...ani cati am :-*
Sa nu cumva sa indraznesti sa-mi vorbesti altfel decat la persoana aII-a singular! Vorbesc serios.


imi pare bine ca v-am cunoscut!

:occasion14:

sunt f interesata de tot ce povestesti, am adulmecat si eu crinii vostri si-astept si-alte istorii. merci!


Nu stiu daca am inserat corespunzator raspunsurile mele, sper sa iasa in evidenta, ca sa fie observate (n-am stiut sa fac mai bine de atat ;) )

#96 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 September 2012 - 10:53 PM

Vezi postarearedivivus, la 28 August 2012 - 11:57 AM, a spus:




Multumesc, Maya.

Cat despre shuberek, e foarte bun si cu carne de vita, dar cu oaie e...special.
Eu stiu ca in Romania e foarte multa lume care refuza aprioric sa manance carne de oaie, pe motiv ca miroase, dar gresesc teribil doar pentru ca nu o prepara corect.
Nici eu nu am mancat pana nu am stat o vreme in Grecia. O bucata din familia noastra e greceasca si avem rude in Creta, unde am dat de gustul preparatelor din carne de oaie. Poate o sa scriu odata aici cum se face.

Pana atunci, poti incerca linistita cu carne de vita :-*


Nu refuz carnea de oaie. Mai fac cotlete cîteodata. Doar ca nu prea ne dam în vînt dupa carne în general.
În afara de vita care o mîncam cînd si cînd, pui rar de tot cînd am pofta/si gasesc pui bun, si mai rar cîte un cotlet de porc, nu prea le avem cu carnea. Deci nu oaia e de vina, ci noi, ca nu sîntem mari carnivori :-*

Interesant este, ce spui de Romania, ca multi nu manînca carne de oaie. Am stat si am cugetat începînd cu copilaria, si nu-mi amintesc nici o persoana care nu mînca miel, în afara de mama. Ma refer la familie, cunostinte, prieteni, vecini... Poate lumea la oras, dar la tara, unde am crescut eu, lumea consuma la greu miel/oaie. Poate si datorita faptului ca aveam stîna aproape...
Cît despre produsele lactate din lapte de oaie... sînt preferatele mele. Ador si cea mai "împutita" brînza de oaie ;)


Orezul cu lamîie îl ador. Fac si eu asa.
Odata am servit la greci un platou grilat (specialitati din carne picant condimentate), iar pe lînga s-a servit un orez cu sos de lamîie. Din pacate nu stiu cum a fost facut sosul. Orice am încercat, nu a iesit asa. Ceva lipsea mereu... sosul era galbior bine si avea o textura fina. Destul de fluid, dar legat. Vreo idee?

Ma bucur sa va vad si multumesc pentru imaginile superbe însotite de povestiri! :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#97 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2012 - 11:05 PM

Am facut plachia, mi-a placut foarte mult, singura chestie pe care n-am avut-o au fost morcovii si mararul, adica as fi avut daca mi-as fi amintit ca il am in congelator :occasion14:
Am folosit rechin cred, aici ii zice verdesca.
O s-o mai fac, mersi mult :-*

#98 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 September 2012 - 06:48 AM

Vezi postarearedivivus, la 03 September 2012 - 10:31 PM, a spus:

Pai eu sunt mereu tanara!! :occasion14: Dar cum naiba sa stiu destul de multe de bucatarie daca as fi fost extrem de tanara ?? Si cam orice femeie are o soacra - am si eu una! Am nenorocul sa nu arat prea grozav in perioada asta (noroc ca poza nu a iesit bine! e o auto-poza si...) ca abia acum imi creste parul si sunt cam...umflatica din cauza tratamentului(si)cu cortizon suportat, dar altfel nu-mi da nimeni cei ...ani cati am :-*
Sa nu cumva sa indraznesti sa-mi vorbesti altfel decat la persoana aII-a singular! Vorbesc serios.


bineinteles ca esti tanara, sa ma ierti daca n-am exprimat prea bine ceea ce am vrut sa spun. doar ca mi te imaginam ca pe-o fata gen Olgutza sau Alimocanu, f tinere si extrem de pricepute la bucatarie.
ce-nseamna virtualul asta!
deci eu astept in continuare povesti :-*

sanatate multa tuturor!

#99 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2012 - 08:23 AM

Vezi postarearedivivus, la 03 September 2012 - 10:31 PM, a spus:

Am nenorocul sa nu arat prea grozav in perioada asta (noroc ca poza nu a iesit bine! e o auto-poza si...) ca abia acum imi creste parul si sunt cam...umflatica din cauza tratamentului(si)cu cortizon suportat, dar altfel nu-mi da nimeni cei ...ani cati am :-*

Sper ca pericolul a trecut si ca acum merge totul spre bine :occasion14:

#100 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 September 2012 - 05:25 PM

Vezi postareaMaya, la 03 September 2012 - 10:53 PM, a spus:


Interesant este, ce spui de Romania, ca multi nu manînca carne de oaie. Am stat si am cugetat începînd cu copilaria, si nu-mi amintesc nici o persoana care nu mînca miel, în afara de mama. Ma refer la familie, cunostinte, prieteni, vecini... Poate lumea la oras, dar la tara, unde am crescut eu, lumea consuma la greu miel/oaie. Poate si datorita faptului ca aveam stîna aproape...

Si eu sunt crescuta la tara, Maya, si si noi eram proprietari de cateva oi :love7:, tinute la o stana din apropiere, dar eu zic ca romanii mananca miel doar de Pasti, putini sunt cei care mananca miel/oaie si in afara acestei sarbatori

Cît despre produsele lactate din lapte de oaie... sînt preferatele mele. Ador si cea mai "împutita" brînza de oaie :D

Idem !!

Orezul cu lamîie îl ador. Fac si eu asa.
Odata am servit la greci un platou grilat (specialitati din carne picant condimentate), iar pe lînga s-a servit un orez cu sos de lamîie. Din pacate nu stiu cum a fost facut sosul. Orice am încercat, nu a iesit asa. Ceva lipsea mereu... sosul era galbior bine si avea o textura fina. Destul de fluid, dar legat. Vreo idee?

Da. Grecii folosesc foarte mult un fel de unt vegetal clarifiat, care are un gust nemaipomenit si iti este imposibil sa crezi ca nu e ceva lactat(miroase usor a branza de oi). Asta se pune si la unele prajituri, la paste si, uite, si la orez.
Untul asta vegetal nu exista doar la greci, ci la toti orientalii, de asemenea, si cred ca se mai numeste si ghee, sau ceva asemanator


Ma bucur sa va vad si multumesc pentru imaginile superbe însotite de povestiri! :occasion14:


:rolleyes:

Arata acest topic


  • 28 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi