Forum Culinar: Meniuri de shabat - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniuri de shabat acasa la redivivus

#221 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 October 2012 - 08:21 AM

iti doresc sa treci cu bine peste aceasta ultima runda si sa ai parte doar de zile senine de-acum incolo! sanatate multa!
calatorie placuta!

#222 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 October 2012 - 12:20 PM

Redivivus, sa treci usor si cu bine de ultima etapa de tratament si sa te intorci la depanat povesti cat mai curand si sanatoasa!

Multa sanatate si tie si soacrei! si putere sotului!

Frumoase rau istorisirile, preparatele, imaginile si aroma pe care o transmit ...

Doamne Doamne sa te aiba in paza!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#223 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 30 October 2012 - 12:30 PM

Redivivus, Doamne ajuta sa treaca cu bine si ultima sedinta, eu te astept aici cuminte, cu toate povestile si retetele tale minunate.

#224 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 30 October 2012 - 04:58 PM

Sanatate multa :thumleft: !!!

Am ramas un pic in urma cu cititul si nu am apucat sa-ti spun ca ai tot respectul meu pentru toleranta si intelepciunea de care dai dovada. Ma bucur din suflet sa vad oameni care respecta pe cei din jur si nu se lasa doborati de sentimente de ura - ce poate fi mai urat decat sentimentul ca esti superior altora doar pentru ca ai o alta culoare de piele, alta religie sau alta nationalitate. Din fericire planeta este destul de mare pentru toti, si daca ne toleram si acceptam, avem sansa sa invatam unul de la celalalt.
A cat is a friend fur-ever !

#225 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 30 October 2012 - 07:21 PM

Redivivus, ma alatur si eu fetelor, si-ti urez multa sanatate. :tongue3: o floare virtuala pt tine si efortul care-l faci sa ne povestesti atatea lucruri interesante.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#226 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 October 2012 - 11:15 PM

Redivivus,

Multa sanatate sa iti dea Dumnezeu ptr ca meriti. O sa fie totul bine si curand vei uita ca ai trecut prin prin ce treci acum.

Te pup si fruntea sus. :floare:

#227 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 October 2012 - 02:22 PM

Vezi postarearedivivus, la 28 October 2012 - 06:34 PM, a spus:

, la care aluatul e unul cu bors, dupa o reteta a dragei mele mame:
250g faina, 150ml ulei, 100ml bors, drojdie, o lingura zahar, un praf de sare, zahar vanilat
Lichidele, incalzite usor, se amesteca cu solidele si rezulta un aluat foarte placut, care se lasa putin la crescut(chiar putin), dupa care se intinde o foaie pe care se pun merele rase, fierte cu putin zahar, scortisoara, putin ghimbir ras, a

Pana maine, va doresc o seara placuta si o saptamana urmatoare mult mai buna decat cea care a trecut!

In primul rand ganduri bune! :pupic:

Eu n-am bors, oare daca pun apa minerala iese ceva?

#228 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 October 2012 - 02:26 PM

Pana vine redivivus sa-ti zica da probabil merge, eu as sugera bere blonda ca e usor acrisoara. Parerea mea.

Altfel, eu cautam topicul sa zic ca am facut vinetele ca ale lui redivivus! Alea marinate nu alea cu carne, o sa fac si din alea cu carne, dar nu azi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#229 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 31 October 2012 - 02:32 PM

Eu inlocuiesc borsul din aluaturi cu vin alb, in general; nu neaparat din cauza ca n-am mereu bors facut, ci mai degraba ca nu-mi vine sa-l "risipesc" pe niciun aluat.
(mereu imi pun problema la modul "ce ma fac daca mai apare Geany cu vreun bors de fasole cu ceapa rosie, sau cu unu' de cartofi cu smantana si ardei iute, si tocmai atunci m-apuca poftele si realizez ca... n-am bors? :) )

Redivivus, si mie-mi place mult topicul tau. :pupic:

#230 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2012 - 05:04 PM

Camelia, sper ca e totul bine, si ca esti ok.
Refacere rapida si sanatate si soacrei tale.

#231 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 31 October 2012 - 05:05 PM

tot, eu ca sa nu mai editez. retetele le voi studia pe indelete cand oi fi acasa.

#232 Useril este offline   azerty 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 26-December 09

Postat 02 November 2012 - 08:51 AM

Redivivus, am citit si eu totul pe nerasuflate, iti multumesc mult, va doresc sanatate tie, soacrei tale si tuturor celor dragi tie si astept episodul urmator, e absolut fascinant tot ce povestesti aici! :floare:

Eu am avut un coleg evreu polonez si l-am pus mereu sa-mi povesteasca despre obiceiurile lor culinare (si nu numai) -gefilte fish, borscht, cholent, latkes si multe altele- il ascultam ore intregi pentru ca e un povestitor fara pereche. La fel si el si familia lui, un model de toleranta si de intelegere fata de alte natiuni/obiceiuri/minoritati (cu un mic bemol in legatura cu arabii, totusi) si cu o curiozitate autentica pentru tot ce tine de cultura si de istoria neamului lui, asa cum rar am vazut in alte parti. In plus, lesne de inteles de ce, extrem de sensibil la perioada Holocaustului. Mi-a aratat dosarul pe care-l constituise in legatura cu familia lui si in care pe actele matusii lui era o stampila "Juive", pe timpul celui de-al doilea razboi mondial, extrem de impresionant, cand stai sa te gandesti in retrospectiva (imi imaginesz cum ar fi sa am eu acuma pe cartea de séjour frantuzeasca o stampila "roumaine"...).

Mi-a dat si numele cartii de retete evreiesti poloneze de care se foloseste familia lui cand gateste de sarbatori, trebuie s-o caut sa va scriu numele, e foarte interesanta si sunt multe retete pe care le-am imprumutat noi, ca romani, de la ei (deja imi vin in minte tocineii, pasca sau sholentul si sigur mai sunt si altele)

Si, in plus, m-a pus sa ascult un cantec evreiesc care se numeste "Rumania, Rumania" care pare tare amuzant, desi nu inteleg ce spun ei acolo, disting ceva despre mamaliga, pastrama, carnati si cascaval LOL http://www.youtube.c...h?v=ISC9f6emB_c

Te asteptam sa te-ntorci sanatoasa, cu povesti, cat mai curand, Redivivus!
Nicoleta

#233 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 03 November 2012 - 10:40 PM

Din tot sufletul sper sa fii bine si sa ne dai de acum inainte numai vesti bune si foarte bune, tin pumnii stransi pe mai departe!

#234 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 04 November 2012 - 09:08 PM

Multa sanatate!
Foarte interesante sunt postarile dvs :scratch:

#235 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 04 November 2012 - 11:16 PM

Redi, te astept cu mare drag si abia astept sa citesc postarile tale din nou :scratch: !

#236 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 05 November 2012 - 04:42 AM

Vezi postareaany_annette, la 04 November 2012 - 11:16 PM, a spus:

Redi, te astept cu mare drag si abia astept sa citesc postarile tale din nou :floare: !

si eu am ajuns la topicul asta prea tirziu!
Cum esti??
Invinge boala te rog!
tu poti!....daca vrei te pot ajuta cu niste linkuri despre cum se inlatura efectele negative ale chimio
da doar
un semn aici sau la fintina....te rog!

#237 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 03:01 PM

Vezi postareaMaya, la 29 October 2012 - 08:54 PM, a spus:

Sper ca am sters-o e cea care trebuia. Daca nu, spune si o reintroduc 'napoi :lol:

Aia trebuia! Multumesc :lol:

#238 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 03:08 PM

Vezi postareaEataly, la 31 October 2012 - 02:22 PM, a spus:

Eu n-am bors, oare daca pun apa minerala iese ceva?

Da' de ce n-ai bors?? :lol: E asa de simplu sa-ti faci! Si atat de bun si de sanatos. Vrei sa te sfatuiesc, ca pe cineva care nu e in tara?

Raspuns la intrebarea ta: borsul...are chichirezul lui in toata afacerea asta, daca pui altceva nu ca n-ar fi bun, ci doar ar fi altceva. Cand o sa faci si asa, si asa, o sa intelegi diferenta, eu nu stiu sa-ti explic
De fapt, dupa ce am dat o tura prin tot forumul, sa ma pun oarecum la curent cu noutatile, ma apuc repede sa scriu pentru ultimul shabat - nu ma deturna din intentiile mele(bune) :lol:

#239 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 03:20 PM

moatza
Daniella
zut(sau 2ut? - ca nu mi-e clar :) )
Uma
milena
cerra
Eataly
Myra
zerda
stella
azerty
Gelutza
boabe de cafea
any-annette
verber

Nu stiu sa va spun cat sunt de miscata de cele pe care mi le-ati scris. De pe forum, pana acum, doar Foxxy, DRAGA DE EA, a stiut de necazurile mele deja trecute, ea mi-a fost zi de zi alaturi, desi nu ne-am intalnit niciodata cu adevarat! :lol: Nu pot sa va spun cat de mult mi-a scris in fiecare zi, de fapt mi-a trimis zilnic mai multe mesaje ca oricine de pe lumea asta si nici ei nu stiu cum sa-i multumesc!
Acum vad ca sunteti asa de multe carora va pasa, sincer nu as fi crezut si, la fel de sincer, daca nu erau lucruri deja trecute cumva, nu as fi spus nimic pe forum, de fapt nici nu mai stiu cum s-a ajuns pana la marturisire :lol:)
Dar "tot raul spre bine" - e extraordinar sa vezi ca oamenii sunt asa cum i-a facut Dumnezeu,UMANI pana in cea mai intima fibra.
Sa fiti toate sanatoase si fericite, v-o doresc din inima!

#240 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 03:24 PM

Vezi postareaverber, la 05 November 2012 - 04:42 AM, a spus:

daca vrei te pot ajuta cu niste linkuri despre cum se inlatura efectele negative ale chimio
da doar
un semn aici sau la fintina....te rog!

sunt interesata, multumesc!

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »