Forum Culinar: Meniuri de shabat - Forum Culinar

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniuri de shabat acasa la redivivus

#261 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 06:25 PM

Vezi postareaazerty, la 05 November 2012 - 04:58 PM, a spus:

Pana se introduce optiunea cu salvare automata, daca vrei sa fii mai sigura, scrie mai intai textul intr-un document text sau in Word, salvezi si apoi copiezi pe forum.

Da, asa o sa fac de acum inainte, multumesc de sfat. M-am gandit si eu, dar DUPA ce am patit-o...

Zacusca arata DELICIOS, poti sa pui, te rog frumos, reteta de la pepenele murat? sau e saramura clasica?

E saramura clasica, mie nu-mi plac muraturile in otet.

Multumesc si spor in continuare, sanatate tuturor! :-*
Nicoleta

:((

#262 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 06:26 PM

Vezi postareazerda, la 05 November 2012 - 04:01 PM, a spus:

Redivivus, multa sanatate, n-ai tu idee cate mesaje putem da noi, daca ai nevoie de ele!

:)

:-* :((

#263 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 06:28 PM

Vezi postarealili, la 05 November 2012 - 04:52 PM, a spus:

Redivivus,multa sanatate soacrei si tie si o imbratisare calda de la mine :)
E o placere sa citesc aici :-*

Multumesc, lili :) :((

#264 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 05 November 2012 - 06:56 PM

Vezi postarearedivivus, la 05 November 2012 - 05:56 PM, a spus:

In spitale mereu sunt organizatii care constituie permanentze de voluntari la absolut orice sectie, persoane care se dedica ajutorarii bolnavilor, de la ajutorul pe langa receptii(fiecare sectie are o receptie), adica plimbatul dosarelor, reintregirea truselor, receptionarea unor telefoane, etc... sau persoane care se plimba peste tot cu carucioare cu dulciuri sau gustari, sau supe pe care le ofera absolut oricui este nevoit sa stea ore in sir prin spital.

Peste tot sunt clovni care vin la fiecare bolnav, nu doar la copii, si incearca cu o gluma, cu un cantec, cu un dans, cu orice! sa mai descreteasca fruntile. In timpul unei sedinte de chimio, cand era si sora mea aici, a venit la mine un astfel de clovn si nu s-a lasat pana nu ne-a facut sa radem. Nu s-a lasat pana nu a aflat de unde suntem, a scos din nu stiu ce colt al mintii o bucata de cantec romanesc, cu mii de scuze ca nu stie romaneste si e singurul lucru pe care il stie, nu s-a lasat pana nu a luat-o la dans pe sora mea, ca sa ma faca sa rad, etc...

De asemeni vin grupuri de fete, soldati in termen, care se opresc la fiecare pat sau fotoliu de tratament si canta bolnavilor melodii foarte populare, sau ii antreneaza in discutii placute, sau afla ca e ziua lor de nastere si vin si-i canta cantece potrivite evenimentului

Redi intervin aici ca sa spun caci sunt asociatii de voluntari peste tot in spitalele de afara(eu personal am avut pe cineva care m a tot plimbat prin sp St luc(bruxelles)...desi slava DD nu era nevoie
Despre imprumut de aparatura si ea exista....cam peste tot binenteles NU SI IN RO
Sunt multe de spus dar nu vreau sa ti deformez frumosul subiect
TU VORBESTI DE ISRAEL
Ce bine imi pare ca ai aparut!!

#265 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 November 2012 - 07:01 PM

Redi, bine-ai revenit!
Sanatate multa soacrei tale si tie multa putere.
Am citit, m-am bucurat sa vad ca in alte parti e mai bine si m-am si intristat, pentru ca in Ro e ca la NIMENI. Nici macar medicamente nu au la spitale, pun reteta in mana bolnavului sa mearga sa si le cumpere singur de la farmacie, tot incepand cu pansament si dezinfectant. RUSINE!

#266 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 05 November 2012 - 08:29 PM

Redivivus, bine-ai revenit!Sper ca te simti mai bine si sper ca si soacra ta este si va fi bine!Sunt si eu aici, langa tine, sa te ascult si sa te sustin!
Multa sanatate iti doresc si astept cu interes continuarea povestilor.Mai ales ca si eu sunt o fire ff curioasa cand e vorba de culturi si civilizatii noi pentru mune!As avea 1001 de intrebari sa-ti pun, dar astept povestile si ma lamuresc pe parcurs.

:) :105:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#267 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 190
  • LocationTargu Mures

Postat 06 November 2012 - 10:06 AM

Redivivus iti doresc multa sanatate, asemeni soacrei si tatalui tau.
Urmaresc cu deosebit interes topicul tau, imi plac retetele dar povestile despre viata de acolo ma fascineaza pur si simplu.
Sunt satamareanca si mi-s fericita ca am crescut alaturi de evrei, nemti si unguri.Pacat ca majoritatea au plecat in Israel, Germania etc.
Ascultam cu drag tot ce-mi povestea bunica mea despre Elu bacsi sau alti evrei de pe strada lor, iar ciolentul a ramas o mancare care o preparam si acum.
Numai de BINE sa ai parte, si sa ne mai povestesti multe, multe.

#268 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 06 November 2012 - 11:38 AM

Redivivus, sanatate soacrei si tatalui tau! si abia am asteptat sa mai citesc povestirile taleImagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#269 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 November 2012 - 12:48 PM

Vezi postarearedivivus, la 05 November 2012 - 03:08 PM, a spus:

Da' de ce n-ai bors?? :rolleyes: E asa de simplu sa-ti faci! Si atat de bun si de sanatos. Vrei sa te sfatuiesc, ca pe cineva care nu e in tara?

Raspuns la intrebarea ta: borsul...are chichirezul lui in toata afacerea asta, daca pui altceva nu ca n-ar fi bun, ci doar ar fi altceva. Cand o sa faci si asa, si asa, o sa intelegi diferenta, eu nu stiu sa-ti explic
De fapt, dupa ce am dat o tura prin tot forumul, sa ma pun oarecum la curent cu noutatile, ma apuc repede sa scriu pentru ultimul shabat - nu ma deturna din intentiile mele(bune) =))

Vreau.Vreau sa stiu de toate.Sa absorb orice informatie.Ca sa te citez pe tine.
In general nu folosesc borsul.
Dar am ca motto: Never say never.

N-aveam vin in casa, cum m-au sfatuit fetele si mi-era lene sa cobor in beci.Asa ca am folosit kefir.
Uite ce-am facut:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13522852039199.jpg

Strudel cu dovleac.

Acum vreau supa crema de gulii. :thumleft:

#270 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 November 2012 - 03:15 PM

cel mai mult ma bucur c-ai aparut, in sfarsit, cu vesti. chiar daca nu-s cele mai bune.
sanatate tuturor si-astept cu mare placere postarile tale :thumleft:

of, la noi e ca niciunde, tare ma-ntristeaza starea asta!

#271 Useril este offline   cristinaD 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 07 November 2012 - 04:49 PM

Draga mea, va doresc multa sanatate tie si soacrei tale.
Intotdeauna te citesc cu mare placere si astept cu nerabdare postarile viitoare.
Te imbratisez cu drag =))

#272 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 08 November 2012 - 12:02 AM

Cami, am citit tot topicul cap-coada aproape pe nerasuflate. Multe informatii le stiam deja, am niste rude prin alianta stabilite in Israel de ceva ani buni si mereu aflu informatii de la ei. Dar informatiile tale sunt mai frumos spuse, cand pui si poze deja e cu totul alta mancare de peste!
Am vrut sa mergem in Israel anul asta, am avea unde sta si-n Tel Aviv, dar si-n Haifa ori Nazaret. Dar ei ne-au zis ca-i mai sigur sa amanam calatoria, pentru o perioada mai calma. In plus, vara e extraordinar de cald acolo si asta ar fi un alt impediment pentru niste turisti. Poate mergem prin februarie, sa vedem daca ne permite programul de munca. :(( Noi am fi asteptati acolo oricand!
Te astept cu noi si noi informatii, retetele le salvez si-o sa incerc cateva cand revin acasa.
Multa sanatate tuturor si capul sus! =))

#273 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 17 November 2012 - 06:22 AM

Camelia tu esti bine???
Soacra a iesit din spital?
Sotul.....?
Eu tot ma uit la stiri ....sper sa fie bine!!
:notworthy:

#274 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 17 November 2012 - 08:14 AM

Vezi postareaverber, la 17 November 2012 - 06:22 AM, a spus:

Camelia tu esti bine???
Sotul.....?

Buna dimineata si ...shabat shalom - ca chiar trebuie shalom!

Multumesc de grija si de intrebare, ca tuturor celorlalte/celorlalti care mi-au scris si/sau s-au gandit la mine.

Suntem bine toti, pe cat se poate.
Soacra mea e inca in spital, dar a iesit de la terapie intensiva insa nu stiu cum, cand si daca va iesi si din spital... Sa dea Domnul sa fie bine cu ea.
In rest... e o vorba aici, emblema nationala: יהיה בסדר, adica "o sa fie bine". Orice s-ar intampla, evreii sunt optimisti si cred din inima ca o sa fie bine. Sper sa invat sa fiu la fel de optimista ca ei.
Cat despre ce se intampla acum, in primul rand ca nu e chiar cum se spune/scrie. Palestinienii nimeresc greu cate ceva, mai mult oi, capre si din pacate pentru ei, cate vreun co-national de-al lor, venit la munca aici - nu stiu cum de le reuseste sa-i omoare chiar pe-ai lor... Dar e suparator si stresant, mai ales pentru copii, si chiar periculos sa ai toata ziua-buna ziua rachete explodand in apropierea ta.
Pentru palestinieni, pentru Hamas, ca despre ei e vorba, nu e niciun stres, ei spun(si chiar asa este, asta e filozofia lor de viata)ca iubesc moartea cel putin la fel de mult pe cat iubesc israelienii viata, deci pentru ei e o fericire sa moara pentru Allah, mai ales ca-i mai asteapta si cate 72 de fecioare de fiecare martir pe lumea cealalta. Oare de unde or lua atatea fecioare si cum se impaca chestia asta cu regulile foarte puritane ale musulmanilor? N-am idee...
Ca sa intelegeti: aici fiecare apartament are cate o camera sa zicem blindata, unde oamenii se refugiaza cand e alarma, iar cladirile publice sau blocurile mai vechi au adaposturi la subsol. In afara de asta, peste tot sunt adaposturi publice si in general lumea stie unde sunt. Numai eu nu am habar :). Deci cu ajutorul lui Dumnezeu, o sa fie bine :).

N-am mai postat nimic, pentru ca nu am mai facut nimic, noi suntem toata ziua, de cate 3 ori/zi la spital si de mancat mancam frugal sau mergem la restaurant.
Sambata trecuta am fost in Yafo, la un restaurant romanesc, "la Nello" cica :)). Adica Nelu...italienizat. Restaurant arhi-plin, de fiecare data, atmosfera tipic romaneasca, atat de tipic incat cred ca in Bucuresti nu mai exista vreun restaurant care sa fie atat de fidel acestui model ca restaurantul asta din Yafo. Peste tot pluteste un usor fum de gratar, iesi de acolo si mirosi pana acasa a mancare. Chelnerii sunt , daca nu usor "afumati", oricum aparent fosti alcoolici sau clienti la "alcoolicii anonimi", aduc farfuriile cu cate un deget ratacit prin ele :))
Dar fac un gratar nemaipomenit(eu de asta merg, din cand in cand, cand mi se face dor de cate o halca de carne) si micii de aici chiar sunt remarcabili. Precizez ca se mananca porc aici ;) .
Am mancat cotlet si mici si am baut vin romanesc si la sfarsit am avut parte de niste papanasi excelenti, cu o smantana ca acasa si cu dulceata adevarata de visine, adusa din Romania.La naiba cu diabetul! Am mancat pana si cartofi prajiti!
Ne-am bucurat de acest pranz, ne-am dus acasa si am aruncat toate hainele de pe noi la spalat si apoi ne-am dus, romaneste, sa ne facem siesta :)

Astazi sper sa revin cu "material", daca oi reusi. In orice caz, am povesti restante

#275 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 17 November 2012 - 08:42 AM

Vezi postarearedivivus, la 17 November 2012 - 08:14 AM, a spus:

Vezi postareaverber, la 17 November 2012 - 06:22 AM, a spus:

Camelia tu esti bine???
Sotul.....?

Buna dimineata si ...shabat shalom - ca chiar trebuie shalom!

Multumesc de grija si de intrebare, ca tuturor celorlalte/celorlalti care mi-au scris si/sau s-au gandit la mine.

Suntem bine toti, pe cat se poate.
Soacra mea e inca in spital, dar a iesit de la terapie intensiva insa nu stiu cum, cand si daca va iesi si din spital... Sa dea Domnul sa fie bine cu ea.
In rest... e o vorba aici, emblema nationala: יהיה בסדר, adica "o sa fie bine". Orice s-ar intampla, evreii sunt optimisti si cred din inima ca o sa fie bine. Sper sa invat sa fiu la fel de optimista ca ei.
Cat despre ce se intampla acum, in primul rand ca nu e chiar cum se spune/scrie. Palestinienii nimeresc greu cate ceva, mai mult oi, capre si din pacate pentru ei, cate vreun co-national de-al lor, venit la munca aici - nu stiu cum de le reuseste sa-i omoare chiar pe-ai lor... Dar e suparator si stresant, mai ales pentru copii, si chiar periculos sa ai toata ziua-buna ziua rachete explodand in apropierea ta.
Pentru palestinieni, pentru Hamas, ca despre ei e vorba, nu e niciun stres, ei spun(si chiar asa este, asta e filozofia lor de viata)ca iubesc moartea cel putin la fel de mult pe cat iubesc israelienii viata, deci pentru ei e o fericire sa moara pentru Allah, mai ales ca-i mai asteapta si cate 72 de fecioare de fiecare martir pe lumea cealalta. Oare de unde or lua atatea fecioare si cum se impaca chestia asta cu regulile foarte puritane ale musulmanilor? N-am idee...
Ca sa intelegeti: aici fiecare apartament are cate o camera sa zicem blindata, unde oamenii se refugiaza cand e alarma, iar cladirile publice sau blocurile mai vechi au adaposturi la subsol. In afara de asta, peste tot sunt adaposturi publice si in general lumea stie unde sunt. Numai eu nu am habar :). Deci cu ajutorul lui Dumnezeu, o sa fie bine :).

N-am mai postat nimic, pentru ca nu am mai facut nimic, noi suntem toata ziua, de cate 3 ori/zi la spital si de mancat mancam frugal sau mergem la restaurant.
Sambata trecuta am fost in Yafo, la un restaurant romanesc, "la Nello" cica :)). Adica Nelu...italienizat. Restaurant arhi-plin, de fiecare data, atmosfera tipic romaneasca, atat de tipic incat cred ca in Bucuresti nu mai exista vreun restaurant care sa fie atat de fidel acestui model ca restaurantul asta din Yafo. Peste tot pluteste un usor fum de gratar, iesi de acolo si mirosi pana acasa a mancare. Chelnerii sunt , daca nu usor "afumati", oricum aparent fosti alcoolici sau clienti la "alcoolicii anonimi", aduc farfuriile cu cate un deget ratacit prin ele ;))
Dar fac un gratar nemaipomenit(eu de asta merg, din cand in cand, cand mi se face dor de cate o halca de carne) si micii de aici chiar sunt remarcabili. Precizez ca se mananca porc aici ;) .
Am mancat cotlet si mici si am baut vin romanesc si la sfarsit am avut parte de niste papanasi excelenti, cu o smantana ca acasa si cu dulceata adevarata de visine, adusa din Romania.La naiba cu diabetul! Am mancat pana si cartofi prajiti!
Ne-am bucurat de acest pranz, ne-am dus acasa si am aruncat toate hainele de pe noi la spalat si apoi ne-am dus, romaneste, sa ne facem siesta :)

Astazi sper sa revin cu "material", daca oi reusi. In orice caz, am povesti restante

M ai linistit iar rindurile tale m au bucurat!! :)
sa ne fie bine!!
scri cind poti ca ...asta e!! ;)

#276 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 17 November 2012 - 09:00 AM

:) Bine ca sunteti bine, Redi!:)
Eu sunt pe-aici, si-astept cu interes povestile tale!:) :notworthy:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#277 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 17 November 2012 - 09:03 AM

Vezi postareaMicul, la 06 November 2012 - 10:06 AM, a spus:

Redivivus iti doresc multa sanatate, asemeni soacrei si tatalui tau.
Urmaresc cu deosebit interes topicul tau, imi plac retetele dar povestile despre viata de acolo ma fascineaza pur si simplu.
Sunt satamareanca si mi-s fericita ca am crescut alaturi de evrei, nemti si unguri.Pacat ca majoritatea au plecat in Israel, Germania etc.
Ascultam cu drag tot ce-mi povestea bunica mea despre Elu bacsi sau alti evrei de pe strada lor, iar ciolentul a ramas o mancare care o preparam si acum.
Numai de BINE sa ai parte, si sa ne mai povestesti multe, multe.

Apoi, Micul, tu esti chiar in miezul miezului!!!

Evreii sunt, la fel ca si crestinii si ca si musulmanii, impartiti pe mai multe grupe, din punct de vedere al religiei. N-o sa tin un curs despre subiect, ca nici nu sunt experta, dar am sa spun, in mare, cam care este treaba, ca sa intelegeti si voi.

Din punct de vedere al credintei, evreii sunt atei, traditionalisti(adica aia care nu sunt practicanti, dar respecta religia si tin sarbatorile importante) si religiosi.

Marea masa a israelienilor e formata din traditionalisti si atei.Dar religiosii sunt foarte importanti pentru stat si pentru israelieni, in general. Pentru ca ei, o parte din ei, sunt sustinatorii morali ai statului, care e un stat ne-laic, iar o parte mica de ultra-religiosi sunt cei mai mari dusmani ai statului Israel!
O sa explic putin, pentru ca sunt sigura ca ati auzit de destule ori despre evrei care sunt vehement impotriva statului Israel. Asta are cel putin o explicatie, daca nu mai multe. :notworthy:

Torah(Vechiul Testament) dupa care se ghideaza ad-literam evreii, spune ca evreii se vor intoarce in tara data lor de catre Dumnezeu atunci cand vor reconstrui Templul si va veni Mesia pe pamant, NU INAINTE! Ei nu l-au recunoscut pe Isus ca fiind Mesia si nici nu s-au apucat sa reconstruiasca Templul, deci pentru ei existenta statului Israel este un non-sens si ii neaga aceasta existenta si nu se supun in niciun fel autoritatii statului. De asta cei mai multi ultra-ortodocsi stau in Teritorii, nu in Israel(deci in Cisiordania, printre palestinieni) si exista chiar si o falanga foarte apropiata Iranului (!!!), deci complet impotriva Israelului!

Ma rog, nimic din treburile astea nu conteaza pentru palestinieni, decat din punct de vedere propagandistic, pentru ca altfel ii casapesc pe capete pe evreii din teritorii. Dar asta e o ALTA POVESTE.

Evreii din occident care sunt impotriva Israelului.... Si asta e o alta poveste, la fel de trista ca si prima. Aceasta atitudine e in primul rand rodul complexului pe care il au de mii de ani evreii, ca popor surghiunit si exclus perpetuu. E inexplicabil cum oameni extrem de inteligenti de altfel nu reusesc sa constientizeze faptul ca negarea identitatii lor personale si dezicerea de statul Israel nu-i face nici mai putin evrei, nici mai acceptati in societetile in care traiesc!Pentru ca societatile interesate ii folosesc ca exemplu ideologic, dar in fapt tot "jidani" ii caracterizeaza si tot vinovati de orice se intampla rau pe lumea asta ii considera. Deci....

Dar revenind la religie trebuie sa va spun ca cei religiosi sunt si ei de mai multe feluri: religiosii pur si simplu, adica conservatorii, reformatii si ultra-religiosii,care se tin de toate regulile Torah si Talmud.

Din punct de vedere al aspectului exterior, religiosii obisnuiti poarta pe cap kipah(un mic disc din tesatura oarecare, pe care barbatii religiosi il poarta tot timpul si fara de care oricum nu pot intra in sinagoga)de diferite culori(ma rog...nu rosu, nu portocaliu, nu galben - culori neutre), cei care sunt mai aplecati spre religie, dar nu sunt chiar pocaiti, poarta kipah neagra si tzitzit(asta e un fel de vesta cu niste sireturi foarte lungi, care se poarta pe piele, sub camasa, iar sireturile atarna din cele patru colturi ale tzitzit), iar ultra-ortodocsii sunt imbracati specific, alb si negru, cu tzitzit, cu perciuni si barba, uneori cu caftane, uneori cu pantaloni 3/4 si cu sosete negre lungi, cam ca nemtii de acum un secol si ceva, uneori cu ghetre albe, cu palarii mari, negre, puse peste kipah, sau cu palariile-caciuli de blana despre care v-am mai povestit eu de Yom Kippur, cred. De fapt fiecare congregatie are codul ei vestimentar, practic.

Este o mare diferenta intre religiosi, functie de provenienta lor.
Sefarzii(evreii orientali) sunt, de obicei, mult mai conservatori, mai traditionalisti decat ashkenazii(evreii europeni).
Dar ashkenazii au dat ramura cea mai radicala a ultra-ortodocsilor, grupul de la Satmar, cum se numesc ei, si care provine, evident, de la Satu Mare :).
Exista o comunitate, mai ales in America, foarte numeroasa si FOARTE PUTERNICA, ce impune destule reguli evreilor din lumea intreaga. Cand o sa am timp si chef si putere poate o sa caut un video-clip ilustrativ pentru asta, dar acum nu sunt in stare.

Deci evreii proveniti din Romania sunt o parte foarte importanta a evreimii mondiale si poate nu intamplator, in afara ca "alya"-ua (alya = imigrare) romaneasca este a doua ca marime, dupa alya-ua ruseasca(romanii au fost aproape jumatate de milion, pana prin anii '70, iar rusii mai mult de un milion, in 1989 si dupa, pana azi), imnul Israelului, "haTikva", este inspirat pana la ..copy-paste :) dintr-un vechi cantec romanesc! Iar dansul national israelian este "hora"!
O sa caut sa va pun, alaturat, imnul si cantecul din care compozitorul "haTikva" (="Speranta") s-a inspirat in perioada cat a stat la Iasi.

Cam asta-i, deocamdata :)

#278 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 17 November 2012 - 09:07 AM

Vezi postareaEataly, la 07 November 2012 - 12:48 PM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 05 November 2012 - 03:08 PM, a spus:

Da' de ce n-ai bors?? :) E asa de simplu sa-ti faci! Si atat de bun si de sanatos. Vrei sa te sfatuiesc, ca pe cineva care nu e in tara?

Raspuns la intrebarea ta: borsul...are chichirezul lui in toata afacerea asta, daca pui altceva nu ca n-ar fi bun, ci doar ar fi altceva. Cand o sa faci si asa, si asa, o sa intelegi diferenta, eu nu stiu sa-ti explic
De fapt, dupa ce am dat o tura prin tot forumul, sa ma pun oarecum la curent cu noutatile, ma apuc repede sa scriu pentru ultimul shabat - nu ma deturna din intentiile mele(bune) :)

Vreau.Vreau sa stiu de toate.Sa absorb orice informatie.Ca sa te citez pe tine.
In general nu folosesc borsul.
Dar am ca motto: Never say never.

N-aveam vin in casa, cum m-au sfatuit fetele si mi-era lene sa cobor in beci.Asa ca am folosit kefir.
Uite ce-am facut:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13522852039199.jpg

Strudel cu dovleac.

Acum vreau supa crema de gulii. :notworthy:

Draga mea, foarte reusit strudelul! Ca de obicei...

#279 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 17 November 2012 - 09:08 AM

Vezi postareamoatza, la 07 November 2012 - 03:15 PM, a spus:

cel mai mult ma bucur c-ai aparut, in sfarsit, cu vesti. chiar daca nu-s cele mai bune.
sanatate tuturor si-astept cu mare placere postarile tale :notworthy:

of, la noi e ca niciunde, tare ma-ntristeaza starea asta!

#280 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 17 November 2012 - 09:08 AM

Vezi postareacristinaD, la 07 November 2012 - 04:49 PM, a spus:

Draga mea, va doresc multa sanatate tie si soacrei tale.
Intotdeauna te citesc cu mare placere si astept cu nerabdare postarile viitoare.
Te imbratisez cu drag :notworthy:

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou