Meniuri de shabat acasa la redivivus
#501
Postat 21 May 2013 - 10:23 PM
Am avut ce citi, am lecturat placut, cum altfel? Îti spun, te citesc cu sufletul la gura. Mi-au placut toate mesele, mai ales cea cu mov si alb, eu ma dau tare în vînt dupa mov! Foarte frumoase pregatiri!
Imi place de voi de numa! Multumesc mult pentru ca ne aduci mai aproape... despre toate si despre voi! Frumos, frumos!
Clar ca am citit pe nerasuflate povestea pasarelelor! Aici spun si eu ca Pisco, si eu sînt om bun, dar am prea multe pisici Cu toate astea tot hranesc pasarelele, aricii si veveritele, iarna cînd au nevoie
Te pup!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#502
Postat 22 May 2013 - 06:58 AM
Va multumesc din suflet pentru aprecieri, sper sa le merit si in continuare. Ne-am luat acum un cuptor senzational(intre altele si pirolitic, deci n-o sa ma mai chinui cu curatatul, ca eu am o marota cu chestia asta), imi cam prind urechile pe moment, dar o sa invat incetul cu incetul sa-l folosesc si sa fac lucruri deosebite. Deocamdata e cam...racheta pentru mine , pe birou la mine sunt doar prospectele lui acum. Azi o sa fac o paine, sa vad ce iese
La fel si cu aparatul foto. As fi vrut un Nikon, dar Dan e fan Kodak(cat o mai exista)si mi-a luat unul cu zoom 24. Bun si asta! Numai ca ce ma deranjeaza la bucatarit e ca e mare si obiectivul are capac si cand sunt eu in febra pregatirilor e complicat cu mainile nu tocmai curate si in viteza, etc... Pana acum foloseam o camera micuta, nu faceam eu poze de artist, dar era comod. Sa vedem cum ma descurc de-acum incolo.
Pasarelele noastre dragi cred ca se pregatesc de o noua serie de pui, ca vin zilnic si se duc glont la cuib! Intre altele, alalta seara am consolidat cuibul, ca dupa atacul nenorocitei de ciori era cat pe ce sa cada, cu tot cu puiul ramas in el! Asa ca il prinsesem aiurea complet cu scotch, numai sa nu cada. Acum i-am facut o "camasuta" dintr-o chestie in care se vand cutiile cu struguri aici, o plasa din plastic, si l-am ancorat ca lumea pe vechiul amplasament. Sper ca ele sa nu considere asta o intruziune de nesuportat.
Rosiile mele, un subiect mai putin spectaculos, IN SFARSIT! au legat si ma tot uit de cate 2-3 ori pe zi la ele sa vad cat au mai crescut, dar au o crestere de melc, nu de rosie ) Ei, am timp sa le astept!
#503
Postat 22 May 2013 - 07:55 AM
Eu am facut doar odata placinta creata, parca ma incearca un gand sa repet experienta!
Nu te necaji cu cuptorul cat am tras eu al meu pana i-am nimerit chicirezul..... In timp, cu rabdare, se rezolva!
#504
Postat 22 May 2013 - 08:13 AM
zerda, la 22 May 2013 - 07:55 AM, a spus:
Eu am facut doar odata placinta creata, parca ma incearca un gand sa repet experienta!
Nu te necaji cu cuptorul cat am tras eu al meu pana i-am nimerit chicirezul..... In timp, cu rabdare, se rezolva!
draga de tine, tu mereu esti incurajatoare
#505
Postat 22 May 2013 - 10:19 PM
Iti multumesc pentru timpul pe care ti-l faci ca sa scrii aici si pentru pozele pe care le pui. Asa aflu lucruri noi si vad locuri deosebite pe care probabil n-o sa le vad niciodata in realitate.
Iti doresc numai bine
#506
Postat 22 May 2013 - 10:34 PM
Imi place mult masa ta de Pasti si pregatirile.
Imi plac la fel de mult ce ati pregatit de Shavuot si placinta creata mi`a placut cum ai impachetat`o este chiar creatza rulourile Ioanei la fel ti`au iesit foarte bine.
Bravo, esti o bucatareasa desavarsita!
Eu am facut pregateli de Pasti, dar robotind in 2 case, nu am facut poze cu pregatelile, doar cateva la gata pe care le`am pus pe la gateli si dulciuri.
Multa sanatate si spor la tot ce faceti.
#507
Postat 23 May 2013 - 07:43 AM
redivivus, la 21 May 2013 - 07:13 PM, a spus:
[Meniul din prima zi de Pasti, singura petrecuta acasa, de altfel, a cuprins urmatoarele:
Oua rosii, acompaniate de maioneza cu o planta pe care habar nu am cum o cheama, luata din shuk, dar mie mi s-a parut ca seamana cu azmatzuiul de la mine de acasa pe care il punem in maioneza de la masa de Pasti. Daca Rym mai intra pe aici(apropos, Rym, ti-am lasat un mesaj privat, poate-mi raspunzi, te rog), poate stie ea sa spuna cum ii zice. Are un gust picant, foarte placut. Aici cica se foloseste la salata.
104_3360.jpg
Creson (Lepidium sativum) sau hrenița o cheama pe planta ceea pre numele ei. La shuk (piata)ii zice "ra'ashad" (ראשד).
Redivivus, felicitari pentru toate bunataturile pe care le pregatesti!
Pisicile, spre deosebire de oameni, isi ling numai propriul fund!
I Can only please One Person A Day, and Today Ain't Your Day! Tomorrow Ain't lookin' Too Good Either
#508
Postat 23 May 2013 - 09:08 AM
cristinaD, la 22 May 2013 - 10:19 PM, a spus:
Iti multumesc pentru timpul pe care ti-l faci ca sa scrii aici si pentru pozele pe care le pui. Asa aflu lucruri noi si vad locuri deosebite pe care probabil n-o sa le vad niciodata in realitate.
Iti doresc numai bine
#509
Postat 23 May 2013 - 09:09 AM
cerra, la 22 May 2013 - 10:34 PM, a spus:
Imi place mult masa ta de Pasti si pregatirile.
Imi plac la fel de mult ce ati pregatit de Shavuot si placinta creata mi`a placut cum ai impachetat`o este chiar creatza rulourile Ioanei la fel ti`au iesit foarte bine.
Bravo, esti o bucatareasa desavarsita!
Eu am facut pregateli de Pasti, dar robotind in 2 case, nu am facut poze cu pregatelile, doar cateva la gata pe care le`am pus pe la gateli si dulciuri.
Multa sanatate si spor la tot ce faceti.
pai, Cerra, la cat postezi tu zilnic, mai ca ti-ar trebui un forum numai pentru tine )
#510
Postat 23 May 2013 - 09:11 AM
Motana, la 23 May 2013 - 07:43 AM, a spus:
Creson (Lepidium sativum) sau hrenița o cheama pe planta ceea pre numele ei. La shuk (piata)ii zice "ra'ashad" (ראשד).
Redivivus, felicitari pentru toate bunataturile pe care le pregatesti!
buna ziua la mine in topic! ma bucur de cunostinta
si multumesc de ajutor si de aprecieri
#511
Postat 23 May 2013 - 12:10 PM
redivivus, la 23 May 2013 - 09:11 AM, a spus:
si multumesc de ajutor si de aprecieri
Redivivus, eu va citesc pe toate cu maaare placere, zilnic,
cu postatul stau prost.
Posturile tale le urmaresc intotdeauna - imi place sa vad realitatea inconjuratoare si prin ochii altuia.
Pisicile, spre deosebire de oameni, isi ling numai propriul fund!
I Can only please One Person A Day, and Today Ain't Your Day! Tomorrow Ain't lookin' Too Good Either
#512
Postat 23 May 2013 - 12:10 PM
Va ofer o floare tuturor!
Imagini atasate
Pisicile, spre deosebire de oameni, isi ling numai propriul fund!
I Can only please One Person A Day, and Today Ain't Your Day! Tomorrow Ain't lookin' Too Good Either
#513
Postat 23 May 2013 - 12:18 PM
Pregatiri am facut si eu, o multime, ptr Paste, dar tare mi-am pierdut obisnuinta de-a posta! Nu ma mai ajung deloc cu timpul, basca celelalte probleme.
Frumos te mai organizezi si-mi place ca aveti si respectati f multe sarbatori. Cred ca asta-ti da putere sa mergi mai usor mai departe, cu gandul la alte (mici) bucurii pe care ti le poti face tie si celor din jur.
Eu voi citi cu bucurie tot ce ne povestesti si astept cu drag urmatoarea intamplare fericita. Te pup!
Ps: ma ispitesti tare cu placinta aia creata,mi-amintesc de cele pe care le facea matusa-mea Ruxanda.
#514
Postat 23 May 2013 - 04:58 PM
Motana, la 23 May 2013 - 12:10 PM, a spus:
redivivus, la 23 May 2013 - 09:11 AM, a spus:
si multumesc de ajutor si de aprecieri
Redivivus, eu va citesc pe toate cu maaare placere, zilnic,
cu postatul stau prost.
Posturile tale le urmaresc intotdeauna - imi place sa vad realitatea inconjuratoare si prin ochii altuia.
deci suntem vecine - de dezvoltat acest subiect
#515
Postat 23 May 2013 - 04:59 PM
moatza, la 23 May 2013 - 12:18 PM, a spus:
Pregatiri am facut si eu, o multime, ptr Paste, dar tare mi-am pierdut obisnuinta de-a posta! Nu ma mai ajung deloc cu timpul, basca celelalte probleme.
Frumos te mai organizezi si-mi place ca aveti si respectati f multe sarbatori. Cred ca asta-ti da putere sa mergi mai usor mai departe, cu gandul la alte (mici) bucurii pe care ti le poti face tie si celor din jur.
Eu voi citi cu bucurie tot ce ne povestesti si astept cu drag urmatoarea intamplare fericita. Te pup!
Ps: ma ispitesti tare cu placinta aia creata,mi-amintesc de cele pe care le facea matusa-mea Ruxanda.
Motzata mea draga, bine ai revenit pe paginile mele
#517
Postat 24 May 2013 - 09:08 AM
Citeaza
Oricand, cu placere
Pisicile, spre deosebire de oameni, isi ling numai propriul fund!
I Can only please One Person A Day, and Today Ain't Your Day! Tomorrow Ain't lookin' Too Good Either
#518
Postat 26 May 2013 - 10:53 PM
https://www.google.c...YTxLoO2PYmggPgE
La fel de fain si ce ai gatit la padure.
Felicitari si mai astept alte minunatii postate de tine.
#519
Postat 27 May 2013 - 05:12 AM
stella, la 26 May 2013 - 10:53 PM, a spus:
https://www.google.c...YTxLoO2PYmggPgE
La fel de fain si ce ai gatit la padure.
Felicitari si mai astept alte minunatii postate de tine.
buna dimineata
nu, nu e rucola, Motana are dreptate, mi-am amintit ca am vazut odata scris undeva denumirea data de ea in ivrit
multumesc de aprecieri
#520
Postat 27 May 2013 - 12:42 PM
Aici acum e vremea migdalelor verzi, am gasit acolo unde am facut noi picnic, dar altfel se vand peste tot – in piata, la supermarket, pe marginea drumurilor. Sunt aceeasi idee cu nucile verzi, cu deosebirea ca nu te murdaresti pe maini decat de la pielita samburelui(ca doar samburele se mananca, evident)
--------------------------------------------------------
Hristos a Inviat!
Frumoase pregatiri ai facut Redi. sa va fie de bine!
Cresonul l-am mancat prima oara intr-o salata asortata de la Aroma.
Migdalele verzi-noi le mancam cu coaja verde cu tot-si sare.incearca si nu ai sa regreti.
apropos de migdale verzi-cineva mi-a spus sa le pun la murat.ai auzit/incercat?