Meniuri de shabat acasa la redivivus
#521
Postat 27 May 2013 - 03:17 PM
[quote name='redivivus' date='21 May 2013 - 08:13 PM' timestamp='1369156402' post='198277']
Aici acum e vremea migdalelor verzi, am gasit acolo unde am facut noi picnic, dar altfel se vand peste tot – in piata, la supermarket, pe marginea drumurilor. Sunt aceeasi idee cu nucile verzi, cu deosebirea ca nu te murdaresti pe maini decat de la pielita samburelui(ca doar samburele se mananca, evident)
--------------------------------------------------------
Hristos a Inviat!
Frumoase pregatiri ai facut Redi. sa va fie de bine!
Cresonul l-am mancat prima oara intr-o salata asortata de la Aroma.
Migdalele verzi-noi le mancam cu coaja verde cu tot-si sare.incearca si nu ai sa regreti.
apropos de migdale verzi-cineva mi-a spus sa le pun la murat.ai auzit/incercat?
[/quote]
Tu vorbesti serios ca migdalele verzi se mananca cu totul?? Ia sa incerc eu! Pacat ca nu am citit de dimineata, ca pe azi am facut piata, sa vad cand mai merg
Daca nu sunt bune, te bat! )
De murat, nu am habar. Rym, tot ce am descoperit eu aici a fost pe puteri proprii, Vivi e foarte conservatoare si nu o intereseaza sa exploreze, iar Dan...s-a lasat dus de val(uri). Las' c-am facut eu revolutie!
Despre creson, ce sa zic?! Mie imi place sa merg in piata si sa incerc absolut tot ce nu cunosc. ADOR SHUK-UL! Pentru mine e ca un organism viu. Cand ma intereseaza cate ceva sau imi trezeste curiozitatea, intreb cum se numeste,la ce se foloseste, eventual vreo reteta - cand e cazul si, mai ales, cand cel ce vinde stie ce e aia ,ca se intampla foarte des sa nu aiba habar de utilizare. Asa am ajuns si la plantuta asta
Multumesc pentru toate ajutoarele de la tine!Imi sunt pretioase
#522
Postat 27 May 2013 - 03:24 PM
#523
Postat 27 May 2013 - 07:09 PM
redivivus, la 27 May 2013 - 03:17 PM, a spus:
Tu vorbesti serios ca migdalele verzi se mananca cu totul?? Ia sa incerc eu! Pacat ca nu am citit de dimineata, ca pe azi am facut piata, sa vad cand mai merg
Daca nu sunt bune, te bat! )
sigur ai sa ma bati daca alegi migdalele cele mari si mai putin verzi.
daca ai posibilitatea-infinge dintii in ele..ai sa dai de pulpa carnoasa si sambure umed.
de postat nu stiu ce ar putea interesa;si daca exista intrebari cu mare drag raspund.
#525
Postat 28 May 2013 - 11:08 PM
... mai rau e ca as gusta din toate, asa mi-ai produs o foame, ca trebie sa dau iama in frigider . Sa continui sa pregatesti si sa ne povestesti la fel de frumos!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#526
Postat 29 May 2013 - 06:37 AM
Daniella, la 28 May 2013 - 11:08 PM, a spus:
... mai rau e ca as gusta din toate, asa mi-ai produs o foame, ca trebie sa dau iama in frigider . Sa continui sa pregatesti si sa ne povestesti la fel de frumos!
#527
Postat 29 May 2013 - 08:14 AM
#529
Postat 01 June 2013 - 09:51 PM
redivivus, la 21 May 2013 - 07:13 PM, a spus:
La masa de sambata, pe langa chestii banale, am avut si rulada cu spanac si ricota propusa de Ioana pe forum. Am fost atat de incantati toti de ea, ca restul mesei nici nu a mai avut importanta.
Ioana, multumesc mult de idee si sa stii ca am fost si pe blogul de inspiratie, insa pot sa spun cu mana pe inima ca la "provocarea" cu pricina le-ai dat, de departe, clasa la toate! Adica ce ai facut si pozat tu nu se compara cu ce au facut celelalte.
PS: De ce oare nu a postat nimeni meniu si pregatiri de Pasti? Sunt foarte contrariata
Acum am reusit sa citesc si tare ma bucur ca ai avut pe masa de pasti rulada.Eu de Pasti n-am pregatit nimic ca am fost in deplasare,plus ca am lucrat inclusiv de Pasti pana la 14.
#530
Postat 05 September 2013 - 08:52 PM
Sper ca totul e bine la tine. Eu astept cu interes postari noi si sa ne mai povestesti din minunata tara in care traiesti.
#531
Postat 06 September 2013 - 10:26 PM
Redivivus, noi te-asteptam cu vesti bune!
#532
Postat 07 September 2013 - 07:14 AM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#533
Postat 01 October 2013 - 02:56 PM
redivivus, la 29 August 2012 - 01:11 PM, a spus:
Intai o sa va spun ca, pentru a fi asa cum trebuie, miel nu se mananca decat daca are cel putin 10 kg, IN NICIUN CAZ mai mic, iar oaia trebuie sacrificata toamna - septembrie/octombrie - ca atunci este buna-buna.
Ce spune Cerra este foarte bun, dar eu va propun o reteta in stilul inconfundabil grecesc, simpla si extrem de gustoasa.
Se ia carne de miel, berbec, ied, oaie sau capra (carnea de capra/ied nu miroase deloc!) asa cum o preferati, mai macra sau cu os. Eu prefer, de departe, coastele cu tot cu sira spinarii.
Dupa ce se curata si se spala foarte bine, pentru a nu ramane nici cel mai mic fir de par sau alte chestii neplacute, se portioneaza potrivit si bucatile se pun intr-un vas cu fundul gros, sau din tuci, impreuna cu putin ulei de masline, o creanga de cimbru sau oregano, piper, sare, 1-2 cepe taiate grosier si mai multi catei de usturoi NEDECOJITI. Subliniez asta pentru ca astfel carnea primeste aroma usturoiului fara a lasa degustatorului niciun fel de "parfum" in gura . Plus ca usturouiul astfel preparat are un gust foarte bun!
Se pune pe foc, cu capac cat mai etans si nu se pune niciun strop de apa, pentru ca aceasta carne isi lasa, macar pentru inceput, atata lichid cat are nevoie. In mod exceptional, spre sfarsitul prepararii, se poate adauga apa calda sau un strop de vin, fiecare dupa plac. Mentionez ca trebuie invartit in vas din cand in cand, ca sa nu riscati sa se prinda. Carnea trebuie sa ramana suculenta, nu sa se usuce.
Cand carnea este gata, se lasa cam 15 minute cu capacul pus, cu focul stins, inainte de a o servi la masa.
Pentru aceasta carne se prepara un orez in felul urmator: se fierb niste oase de la animalul de la care provine carnea.
Intr-un vas se caleste o ceapa mica, taiata foarte fin, pana la momentul in care devine doar translucida. Peste ceapa se adauga cate o ceasca (de cafea) de orez pentru fiecare persoana si se amesteca doar cateva minute pe foc, in uleiul in care a fost calita ceapa. Aceasta operatiune va determina ca boabele de orez sa nu se terciuiasca si sa nu se lipeasca.
Dupa cateva momente, se adauga in vas cate 3 cesti din supa de oase pentru fiecare ceasca de orez si se lasa sa fiarba la foc mai potolit pana incep sa se vada cratere in orez, semn ca supa a fost aproape in intregime absorbita. Acum inchideti focul si puneti capacul peste vas, lasand totul sa se definitiveze pentru inca vreo 10 minute.
Retineti ca nu se amesteca niciodata in orez atata timp cat se fierbe. Stati linistite, ca daca vasul nu e doar cat o foaie de ceapa de subtire, nu se intampla nimic si nu se prinde orezul.
Inainte de a servi la masa, se infoaie orezul cu o furculita se amesteca cu sucul de la 1-2 lamai si asta e tot!
Mananci pana vezi in ceata in fata ochilor )
Orezul cu lamaie este una din cele mai bune combinatii posibile cu carnea de oaie, dar mai sunt si altele. Mai pastrez si eu cate un secret, sa mai am ce posta pe aici
PS: Cerra, faza cu laptele nu am stiut-o, dar m-ai facut curioasa. O sa incerc si eu, desi pe mine nu ma deranjeaza mirosul carnii de oaie, insa vreau sa vad ce imbunatatire aduce. Multumesc de pont.
Redi , am facut reteta cretana si e absolut dementiala .
Azi e de fapt a doua oara cand o fac si de fiecare data a avut un success teribil. Iar orezul cu lamiae - n-am cuvinte cat de bun poate fi.
Merci frumos ca ne-ai impartasit reteta
#534
Postat 04 October 2013 - 09:14 AM
PS: Din cand in cand mai intru, scurt, mai vad ce mai faceti, ce mai scrieti, imi pare rau ca forumul e "stins", nici macar "veteranele" nu prea mai au chef. Pacat, MARE PACAT.
#535
Postat 04 October 2013 - 09:56 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#536
Postat 04 October 2013 - 05:17 PM
redivivus, la 04 October 2013 - 09:14 AM, a spus:
PS: Din cand in cand mai intru, scurt, mai vad ce mai faceti, ce mai scrieti, imi pare rau ca forumul e "stins", nici macar "veteranele" nu prea mai au chef. Pacat, MARE PACAT.
Nu e stins, Redivi! Doar a fost asa, o perioada mai de vacante, de plimbari...Acum ca s-a racorit binisor, ne vom srange iar pe langa sobe, cheminee, calorifre, pahare de vorba! Eu astept sa ne mai povestesti cate ceva, asa, frumos, cum ne-ai obisnuit! Astept cu nerebdare!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#537
Postat 13 December 2013 - 01:57 PM
Tu esti ghidiul meu, al nostru pe taramurile tarii tale, a istoriei, a sarbatorilor, a importantei lor pentru populatie. Multumesc
#538
Postat 13 December 2013 - 05:06 PM
Te asteptam cu noi file de povesti, istorie, geografie, religie,traditii....Te asteptam cu minunatele tare bucate si aranjamente....Rediiii, ne auzi?
Si mai am o rugamine la fetele din Israel: veniti, fetelor, si voi si povestiti-ne si voi .Ca e fascinanta lumea in care traiti!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#539
Postat 14 December 2013 - 08:38 AM
#540
Postat 15 December 2013 - 03:52 PM
o sa revin curand, incetul cu incetul, sunt multe pe capul meu, dar tolba e plina si de unde nu e, se umple ea, ca ce are de facut?!?
spor la pregatirile pentru Sarbatori!