Si de mult aveam in cap un topic de vara, cu deserturi care nu necesita interventia cuptorului.Eu incep si va rog si pe voi sa va alaturati sezatoarei.

Incalziti cuptorul la 200 de grade...

Aveti nevoie de savoiardi moi, piscoturi moi, nu crocante ca pentru tiramisu.Nu i-am numarat.
Caise sau orice alt fruct doriti.Aproximativ 300 de grame.
1 plic agar agar.Sau gelatina.
Zahar
Pentru mousse de cioccolata:
250 gr ciocolata dark
100 gr zahar
3 galbenusuri
300 ml frisca lichida
1 plic de agar agar.Puteti folosi gelatina in foi(pentru 500 ml de lichid).In general pe plic e scris cata gelatina aveti nevoie pentru 500 ml lichid.
Caisele le-am pus la fiert cu zahar.Nici aici n-am cantitate pentru ca veti pune zahar in functie de gust, poate fructele-s mai dulci sau nu.
Am dizolvat agar-agar intr-o lingura de apa.Cand caisele noastre s-au transformat intr-un pireu am adaugat agar-agarul si am mai lasat la fiert 3 minute.
Daca folositi gelatina, o hidratati si o adaugati dupa ce ati luat fructele de pe foc.
Am turnat pireul de fructe intr-o forma si am lasat la racit.Puteti pregati gelatina de fructe cu o zi inainte.

Pentru mousse:
Punem ciocolata la topit pe baie de aburi.
Separat punem la fiert 100 ml apa cu zahar timp de 8 minute aproximativ.Daca folosim agar agar il dizolvam in sirop si mai lasam la fiert3 minute.Daca folositi gelatina o hidratati in apa rece si o adaugati la siropul cald, nu fierbeti.
Mixam galbenusurile si adaugam treptat siropul cald, ca la maioneza, amestecand mereu.Galbenusurile de la siropul cald se vor "coace", deci nu este o mousse cu galbenus crud.
Isi va dubla volumul si intre timp se si raceste.
Adaugati treptat ciocolata topita.
Si la sfarsit adaugati frisca batuta.Puneti compozitia la frigider.
Pregatim o tava ce chec, o tapetam cu folie, a imbracam cu savoiardi:

Decupam din gelatina de fructe un dreptunghi de marimea tavii.

Turnam deasupra mousse-ul de ciocolata:

Inchidem tot cu savoiardi.
Dam la frigider minim 4 ore.Scoatem desertul din forma si-l pudram cu cacao.
Servim:

Din cantitatiile date de mine, mi-au iesit doua tavi.

Mousse-ul de ciocolata il puteti folosi cu incredere la torturi sau alte deserturi.