M-am gandit sa deschid topicul poate mai sunt si altii interesati si sa impartasim retete.
Si sa incepem cu unul care ne improspateaza dimineata in cel mai placut mod.
Good Morning Smoothie
3 kiwi
1 banana medie
1 clementina
1 lingurita unt de arahide
2 linguri Amaranth
200 ml lapte de orez
Fructele le punem in blender si amestecam dupa care adaugam untul de arahide si laptele.
La final adaugam Amaranth-ul si mixam scurt.Nimic mai simplu pentru un inceput de zi minunat si mai ales sanatos.

Smoothie cu cioco si banane
2 lingurite cacao
250 ml lapte
2 linguri unt de arahide
1 banana
250 gr inghetata cu alune
Am amestecat cacao cu lapte pentru a se dizolva bine apoi toate ingredientele in blender si...voila´

Smoothie cu banane si pere
Avem nevoie de
1 banana
2 pere
2 linguri zeama de lamaie
gheata
Din cantitatea data mai sus mie mi-au iesit 2 pahare jumatate din cel ce se vede in poza.
Perele se spala, curata de coaja(daca nu va deranjeaza, puteti sa o lasati),se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete care se pun in blender.
Banana se curata si se taie si ea bucati si precum surata para o azvarlim in blender.
Adaugam peste zeama de lamaie si blenduim pana capata o consistenta cremoasa.Daca doriti putei adauga si putina apa, in cazul in care vi se pare prea densa compozitia.
Se serveste cu gheata sau gheata pisata.

Jade - Smoothie
1 castravete
3 lingurite menta
1 pahar mare de suc de mere
5 cuburi de gheata
si...aici intervine gustul care va satisface cel mai bine si anume folositi
5 cupe sorbet lamaie
sau
1 cupa inghetata vanilie
sau
1/2 avocado
De data asta eu am optat pt inghetata de vanilie, fiind singura pe care o aveam in casa
Castravetele se spala, taie pe jumatate si cu ajutorul unei lingurite se scot samburii, dupa care se taie bucati si se pun in blender.Eu i-am lasat cu tot cu coaja, dar daca nu sunteti siguri de dulceata ei, mai bine o scoateti.
Frunzele de menta se spala si se pun peste castravete in blender impreuna cu sucul de mere si gheata.Se mixeaza toate pe treapta cea mai mare, apoi se adauga 1 din cele 3 variante, in cazul meu inghetata si se amesteca.
Daca nu e destul de cald normal ca se v-a scoate gheata ,dar are si aceasta farmecul ei.

Smoothie cu capsuni si pepene galben
o mana plina cu capsuni
1/2 pepene galben(honig)
250 gr iaurt
1 pahar mic cu lapte
4 cuburi gheata
Daca aveti puteti pune si pepene galben cantaloupe.
Capsunile se curata, spala si se usuca.Pepenele se curata de seminte si se taie cubulete.
Iaurtul, laptele si capsunile se pun in blender si se mixeaza 30 de secunde pe treapta cea mai mare, dupa care se adauga pepenele si cuburile de gheata.(daca nu aveti un blander care sa poata sparge gheata mai bine puneti gheata deja pisata)
Se mixeaza 1 minut la treapta cea mai mare si servim imediat.

Smoothie cu morcov si mar
2 mere acrisoare
2 morcovi
1 lingurita sirop artar
1 lingura suc lamaie
gheata
Merele si morcovii se spala si se usuca.Merele se taie in 4 si se scoate casuta cu seminte, daca dorti puteti sa le curatati si de coaja.Morcovii se curata si ei si se taie rondele si se pun impreuna cu merele in blender si se mixeaza pana devin piure.
Se adauga siropul de artar si zeama proaspat stoarsa de lamaie si amestecam iarasi.
Se serveste simplu sau cu gheata.