Forum Culinar: PASTICCERIA ITALIANA-dulciuri de la A la Z - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PASTICCERIA ITALIANA-dulciuri de la A la Z

#81 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 28 June 2010 - 11:26 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 June 2010 - 09:09 PM, a spus:

Le-am facut din nou, cantitate dubla... jumatate la vanzare, jumatate pt casa... Doamne ce frumos miroase la mine-n casa.
Si eu plang si salivez pe langa ele ca nu am voie sa pap asa ceva...
E intr-adevar greu sa le faci si sa nu le poti nici macar gusta... mai ales cand stii cat sunt de bune...
Multumesc mult, Dora!

Cu multa placere Sorina :drool:

#82 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 28 June 2010 - 11:47 AM

Cum cam de multisor n-am mai postat vreo reteta la acest topic m-am gandit s-o fac astazi...
Reteta de azi am facut-o la repezeala asa ca scusati calitatea prezentarii :drool:
Deci reteta zilei...

Crostata ai marrons glacès – Tarta cu castane glasate

Ingrediente:

Aluat de tarta
300g castane glasate
50g nuci
50ml lichior de capsuni
250g ricotta
50g zahar
1 pliculet zahar vanilat
2oua
1 praf de sare

Glazura

200g ciocolata lapte pt glazura
50g unt

Aluatul de tarta este cel clasic...puteti folosi orice reteta aveti sau cu care sunteti obisnuite...postez si reteta mea pt informatie insa trebuie sa precizez ca n-am poze pas cu pas la procedeul prepararii.

Aluat de tarta clasic

300g faina
150g zahar
150g unt
1ou+1 galbenus
coaja de la 1/2 lamaie
un praf desare

Preparare
Faina se amesteca cu zaharul pe planul de lucru si cu sarea, in mijloc se adauga untul moale, ouale si coaja de lamaie. Se amesteca rapid toate ingredientele...de fapt este si secretul unui aluat bun de tarta...lucrarea cat mai putin a aluatului...in cazul ca aluatul are tendinta de a se rupe se adauga putina apa calduta. Se formeaza o bila si se tine in frigi la repaus pt circa o ora.

Se maruntesc castanele glasate cu nucile si lichiorul pana devin ca o pasta
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127771801203.jpg
Separat se lucreaza ricotta cu ouale, zaharul, vanilia si sarea

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-12777180533.jpg
In tava pregatita si imbracata cu foaie de copt se plaseaza o foaie de aluat si deasupra se intinde pasta

de castane si nuci...
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127771811669.jpg
Deasupra pastei de nuci se distribuie compozitia de ricotta
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127771814999.jpg
Se acopera cu a doua foaie de aluat si se inteapa din loc in loc cu furculita
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-127771821141.jpg
Se coace la 180°C pana se rumeneste frumos deasupra
Cand e gata se scoate pe un platou, se lasa la racit si se acopera cu glazura
Si-o sectiune
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-17-12777183574.jpg

#83 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 June 2010 - 01:16 PM

Vezi postareadora, la 28 June 2010 - 11:47 AM, a spus:

Cum cam de multisor n-am mai postat vreo reteta la acest topic m-am gandit s-o fac astazi...
Reteta de azi am facut-o la repezeala asa ca scusati calitatea prezentarii :)
Deci reteta zilei...

N-ai mai postat nimic o vreme.... dar si cand ai revenit, s-a simtit! N-am mancat niciodata castane, dar tu imi faci pofta sa-ncerc.... :drool:

#84 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 June 2010 - 01:25 PM

Minunat arata Dora draga,eu am mancat castane dar nu mi-au placut,dar tarta asta cred ca mi-ar place rau,desi nu prea bat nici cu dulciurile in general....Urmaresc cu mare interes toate retetele tale de revista,dar mi-e jena sa-ti scriu mereu :) :drool: :) si sa nu vin cu nimic,concret(realizat de mine),esti o maestra,poate voi avea curaj candva sa incerc o reteta de-a ta,sperand sa nu te dezamagesc... :)

#85 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 28 June 2010 - 04:31 PM

Dora draga, inca de ieri plang dupa ceva dulce si, iaca, azi am prestat triunghiurile cu ciocolata si mere. Le-am adaptat putin regimului meu montignac, sau cel putin am incercat, in sensul ca am folosit faina integrala si in loc de zahar am pus 75 picaturi de indulcitor stevia, pentru jumatate din cantitatile tale. Nu am avut curajul sa amestec faina integrala cu tarate, dar data viitoare cu siguranta voi incerca.
Le-am glazurat cu restul de glazura ramas de la tortul Palermo. Au iesit delicioase, cu siguranta cer un bis. Te pupic pentru reteta! :)

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-598-127773490449.jpg

Noroc ca am apucat sa pozez, ca au venit ai mei acasa si s-au dus in mai putin de 5 min. Si asta numai din cauza mea, ca am ales sa fac jumatate de portie... :drool:

#86 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 June 2010 - 04:55 PM

Vezi postareaLuminis, la 28 June 2010 - 04:31 PM, a spus:

Dora draga, inca de ieri plang dupa ceva dulce si, iaca, azi am prestat triunghiurile cu ciocolata si mere. Le-am adaptat putin regimului meu montignac, sau cel putin am incercat, in sensul ca am folosit faina integrala si in loc de zahar am pus 75 picaturi de indulcitor stevia, pentru jumatate din cantitatile tale. Nu am avut curajul sa amestec faina integrala cu tarate, dar data viitoare cu siguranta voi incerca.
Le-am glazurat cu restul de glazura ramas de la tortul Palermo. Au iesit delicioase, cu siguranta cer un bis. Te pupic pentru reteta! :)

Atasament Patrate cu mere si ciocolata R.jpg

Noroc ca am apucat sa pozez, ca au venit ai mei acasa si s-au dus in mai putin de 5 min. Si asta numai din cauza mea, ca am ales sa fac jumatate de portie... :drool:

Dar, daca inlocuiai faina cu faina de migdale nu era monti? Si nu era mai buna? Intreb si eu... Sorina
Sorina

#87 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 28 June 2010 - 05:07 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 June 2010 - 04:55 PM, a spus:

Dar, daca inlocuiai faina cu faina de migdale nu era monti? Si nu era mai buna? Intreb si eu... Sorina

Ba da, cu siguranta :pupic:, numai ca nu m-am gandit, cu toate ca eu ti-am mai spus ca la toate dulciurile mele folosesc faina de migdale sau de arahide. Maine le incerc cu faina de arahide ca de alea am prin casa.

#88 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 28 June 2010 - 11:15 PM

Vezi postareaFoxyy, la 28 June 2010 - 01:16 PM, a spus:

Vezi postareadora, la 28 June 2010 - 11:47 AM, a spus:

Reteta de azi am facut-o la repezeala asa ca scusati calitatea prezentarii :)
Deci reteta zilei...

N-ai mai postat nimic o vreme.... dar si cand ai revenit, s-a simtit! N-am mancat niciodata castane, dar tu imi faci pofta sa-ncerc.... :love7:

Vulpito balaie faptul ca n-ai mancat inseamna ca e musai sa incerci tarta asta....
Combinatia este suuuuuper...da na degeaba o laud eu...prepar-o si te astept cu impresii ;)

Vezi postareaGeany, la 28 June 2010 - 01:25 PM, a spus:

Minunat arata Dora draga,eu am mancat castane dar nu mi-au placut,dar tarta asta cred ca mi-ar place rau,desi nu prea bat nici cu dulciurile in general....Urmaresc cu mare interes toate retetele tale de revista,dar mi-e jena sa-ti scriu mereu :D :D :D si sa nu vin cu nimic,concret(realizat de mine),esti o maestra,poate voi avea curaj candva sa incerc o reteta de-a ta,sperand sa nu te dezamagesc... :love7:

Geany draga mea e adevarat ca nu plac la toata lumea castagnele...insa sunt sigura ca in aceasta combinatie vor fi pe placul tau...cat despre retete...te asigur ca nu sunt atat de grele precum par...multe fete s-au convins ca merita osteneala si timpul petrecut in realizarea lor...
Asa ca te astept si pe tine fata draga sa le incerci...fa-ti curaj ca nu-i cine stie ce...iti trebuie doar putina rabdare si timp in plus...hai astept sa nu ma dezamagesti...adica te astept cu un produs...finit ;):D

#89 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 29 June 2010 - 04:10 PM

Au devenit o adevarata problema pentru mine triunghiurile cu mere si ciocolata, in sensul ca sunt nevoita sa le fac iar... si iar ... si iar... de data asta 100% monti, cu faina integrala si tarate; au iesit foarte bune, nu se simte diferenta de gust, doar ca sunt un pic mai fragede, nu asa legate. Glazura mi-a iesit mai subtire pentru ca am scapat cam multa smantana peste ciocolata amaruie. Dar nu a fost rau pentru ca s-au imbibat prajuturelele cu sos de ciocolata si au iesit cu adevarat bestiale. Pot spune ca imi plac mai mult ca cele de ieri.
Inca o data, Dora, :occasion15: pt reteta.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-598-127782006566.jpg

#90 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 23 July 2010 - 12:09 PM

Vezi postareaLuminis, la 28 June 2010 - 04:31 PM, a spus:

Le-am glazurat cu restul de glazura ramas de la tortul Palermo. Au iesit delicioase, cu siguranta cer un bis. Te pupic pentru reteta! :lol:

Atasament Patrate cu mere si ciocolata R.jpg

Noroc ca am apucat sa pozez, ca au venit ai mei acasa si s-au dus in mai putin de 5 min. Si asta numai din cauza mea, ca am ales sa fac jumatate de portie... :biggrin:

Vezi postareaLuminis, la 29 June 2010 - 04:10 PM, a spus:

Au devenit o adevarata problema pentru mine triunghiurile cu mere si ciocolata, in sensul ca sunt nevoita sa le fac iar... si iar ... si iar... de data asta 100% monti, cu faina integrala si tarate; au iesit foarte bune, nu se simte diferenta de gust, doar ca sunt un pic mai fragede, nu asa legate. Glazura mi-a iesit mai subtire pentru ca am scapat cam multa smantana peste ciocolata amaruie. Dar nu a fost rau pentru ca s-au imbibat prajuturelele cu sos de ciocolata si au iesit cu adevarat bestiale. Pot spune ca imi plac mai mult ca cele de ieri.
Inca o data, Dora, =)) pt reteta.

Atasament DSCN2897.JPG

Lumi draga ma bucur ca prajiturica a fost pe gustul tuturor...si zau c-ai merita un premiu pt perseverenta ta de a recidiva mereu in prepararea ei. =))

#91 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 20 August 2010 - 09:09 PM

Bun gasit tuturor...cam rar dau pe aici...dar mai bine mai tarziu decat niciodata, nu-i asa?

Astazi va prezint o reteta de tort speciala...cu atat mai speciala cu cat este super binevenita si agreata
chiar si pe timp de canicula...asta e parerea mea..ramane sa incercati si sa va convingeti...

Moulin Rouje Cake

Blat

100g ciocolata alba
150g faina
50g amidon de porumb
3lingurite praf de copt
125g zahar
3oua
175g unt la temperatura camerei
6 linguri lapte

Procedeu

Untul se mixeaza cu zaharul

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232214403.jpg

Se adauga ouale

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232214952.jpg

Apoi amestecul de faina, amidon si praf de copt

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232215589.jpg

Iar la sfarsit ciocolata alba in bucati

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232216353.jpg

Se aseaza compozitia in tava si se coace la 175°C pana la proba scobitorii

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232216951.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232217682.jpg

Jeleu Campari

6g gelatina
200ml suc de portocale
50ml Campari
2 lingurite zahar (optional)

Procedeu

Amestecati lichidele, incalziti-le pe foc si adaugati gelatina inmuiata in prealabil

Crema Campari

4foi gelatina (8g)
2linguri suc de lamaie
1lingura coaja rasa de portocale
125ml suc de portocale
4linguri Campari
400g ricotta
75g zahar pudra

Procedeu

Mixati ricotta cu zaharul

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232218305.jpg

Topiti gelatina inmuiata in apa rece pe baie de aburi cu sucul de lamaie, coaja si sucul de portocale

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232219024.jpg

Adaugati Campari

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232219738.jpg

Amestecul obtinut adaugati-l la crema de ricotta mixata anterior

Crema obtinuta o puneti sa se intareasca in congelator

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-12823222084.jpg

Asamblarea tortului

Intr-o forma imbracata cu pelicula trasparenta puneti primul strat de blat insiropat cu suc de portocale il acoperiti cu primul strat de crema si apoi cu al doilea blat

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232222075.jpg

Adaugati jeleul in strat subtire si uniform

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232231187.jpg

Apoi inca un rand de crema

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232232068.jpg

Si incheiati cu ultimul blat de tort...acoperiti cu folia si lasati la frigi peste noapte

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128232233319.jpg

Decorati in functie de fantezie....

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128233096895.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-17-128233098593.jpg

Miha (Maya) draga am postat acest tort
cu gandul la tine...sper sa-ti placa...

#92 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 August 2010 - 10:20 PM

Dora,mi-l place de numa'!...iar blatul e de vis,dar la campari m-ai pierdut(dar asta nu e o problema,ca am înlocuitor! =)) )
Daaaaar cum arataaa!E superb,perfect...Moulin rouge îl numeam! :icon_twisted:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#93 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 20 August 2010 - 10:47 PM

Vezi postareaMaya, la 20 August 2010 - 10:20 PM, a spus:

Dora,mi-l place de numa'!...iar blatul e de vis,dar la campari m-ai pierdut(dar asta nu e o problema,ca am înlocuitor! =)) )
Daaaaar cum arataaa!E superb,perfect...Moulin rouge îl numeam! :icon_twisted:

Yuuuuupiiiiii ce idee magnifica mi-ai dat...chiar ca i se potriveste ca o manusa denumirea asta...gata fug sa-i schimb numele...ma bucur ca-ti place ...si chiar sunt curioasa ce inlocuitor folosesti (cu toate ca, combinatia este superba..parol) pt Campari in cazul in care te hotarasti sa-l executi pe musiu Moulin Rouge!!! :D

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi