Cea mai recenta evadare din orasul caniculara urmat traseul Focsani - Galaciuc - Cascada Putnei - Lepsa (toate mai putin cunoscute, zone din Vrancea)- Tg Secuiesc - Lacul Sf Ana - Miercurea Ciuc - Lacu Rosu - Gheorgheni - Lacul Bicaz - Piatra Neamt -Bacau - Focsani- Buzau.
Am plecat de la 38C si-am gasit la Gheorgheni, noaptea, 15C. A fost cea mai frumoasa noapte de vara asta.
De Galaciuc ma leaga amintiri din copilarie, a fost prima tabara la care am participat. Tabara era f populara in Vrancea si era si ieftina si nici noi n-aveam cine stie ce pretentii. Acum am mers pana acolo dar n-am avut ce vedea. Parea o colonie parasita. N-a mai ramas frumoasa decat padurea, accesul facandu-se printr-un drum prin mijlocul padurii
Drumul spre Cascada Putnei si mai departe catre Lepsa este rusinos ptr anul 2012. Tb sa fii f determinat sa-l parcurgi.
La cascada aceeasi paraseala, trist!
Cabana si pensiunea sunt demult inchise si deja au inceput sa fie distruse, in curand si scarile de acces se vor prabusi de tot.
Acum vreo 5 ani cand am fost ultima oara se putea ajunge la apa, chiar facea lumea plaja si baie. Acum era tras un gard de sarma, poate-i mai sigur asa in conditiile in care nu mai e niciun salvamar sau vreun punct de prim ajutor.
Am trecut Carpatii de curbura pe la Ojdula si pe tot drumul am numarat berzele. Sunt asa de multe iar cei de la Electrica le-au amenajat cuiburi pe stalpii lor, ptr mai multa siguranta si ptr pasari si ptr instalatiile lor
Iar la tv am vazut de curand un reportaj despre recensamantul berzelor, actiune ceruta de UE. M-as fi bagat!
Cand am ajuns la Tg Secuiesc, omu' si-a amintit o cofetarie cu prajituri f bune, dar io m-am tinut tare si m-am multumit c-o cafea
Pana la Bixad drumul a fost relativ bun, dar cand l-am parasit spre Sf Ana a inceput cosmarul. Nu inteleg cum la un obiectiv atat de vizitat se ajunge prin asemenea hartoape. O portiune de vreo 6-7km e numai cratere.
Participanti la trafic!
La lac s-au facut reguli noi: se taxeaza accesul la mai putin de 2,5km de lac. Daca lasi masina sus, la 1,5km de lac-10 lei, daca vrei pana in parcarea de langa lac -20lei.
Profitand ca omul n-a auzit prea clar explicatiile rangerului, l-am convins sa lasam masina sus si sa facem restul drumului pe jos, mai ales ca era destul de tarziu si nu ramaneam la plaja.
Drumul e incantator si pe marginea lui sunt multe tufe de zmeura.
Lacul era la fel de linistit cum il stiam, apa clara si numai buna de baie
Noi am inchiriat o barca si ne-am plimbat pe lac
Am plecat cu gandul la baia de-a doua zi.
Drumul incantator de care va spuneam era la vale, la dus, asa ca, logic, acum era la deal
Io am ajuns cu bine, fara semne de oboseala, dar companionii au zis ca nu-i mai pacalesc si-a doua oara
Cazare la Tusnad -asa cum intentionam - n-am gasit fiindca tocmai saptamana trecuta a fost o intalnire a maghiarilor de pretutindeni tocmai aici. Statiunea era mai populata decat India, abia se putea trece cu masina prin localitate. Asa ca am mers pana la M Ciuc si ne-am cazat super bine la o pensiune la intrarea in oras.
A doua zi am vizitat un pic orasul, aspeptand sa se incalzeasca ca sa ne-ntoarcem la lac.
Frumos la Miercurea Ciuc, racoare si aer curat