Ce ati gatit astazi?
#10201
Postat 02 September 2016 - 09:31 AM
Galuste din aluat de paine si afumaturi+varza acra
Spätzle + carne tocata
Galuste si cotlet de porc+sos
Pulpa de pui dezosata cu morcovi si Schupfnudeln
Peter
#10202
Postat 05 September 2016 - 08:04 PM
Am doi zucchini cataratori care anul asta parca vor sa ma recompenseze ptr. alti ani in care au fost mai slabi...
Se ascund dupa frunzele enorme pina ce devin uriase.
Si am cauta si am gasit o reteta care ptr. mine e destul de buna.
Se poate manca ca atare sau ca o garnitura pe linga carne(noi carnivori)
Arata cam asa
Tava am uns-o cu un catel de usturoi strivit si unt
Am taiat fisii de aprox. 3 mm grosime(bucata din spate-aia groasa de tot am mai injumatatit)
Si i-am pus ca soldatii
Intre fiecare rind am pus oregano si cascaval(Gruyère)
La sfirsit am pus ceva smintina, sare, piper si ceva unt
Am lasat la cuptorul preincalzit la 250°C, apoi micsorat la 230°C, cu usa intredeschisa ptr. vreo 30 de minute.
Noua ne place ce a iesit.
Peter
#10204
Postat 07 September 2016 - 12:26 PM
Eu ,ciorbita de fasole cu afumatura!
Si mancare de fasole cu afumatura si o salatica de varza
#10205
Postat 08 September 2016 - 11:06 AM
Si cum nu am mers nici la pesti, nici la ciuperci, nici cu bicicleta - desi avem o vreme de vis - m-am
pus sa fac sarme din vita de vie cu un sos de marar si fasole batuta cu ceapa si ulei de bostan.
Si o paine proaspata pe linga.
Va doresc o zi minunata.
Peter
Aaah edit; era sa uit. Am facut si un tort. Vi-l arat numai daca a iesit ca lumea...
#10206
Postat 10 September 2016 - 02:53 PM
#10209
Postat 12 September 2016 - 10:45 AM
#10210
Postat 12 September 2016 - 12:38 PM
zerda, la 12 September 2016 - 10:45 AM, a spus:
Daa!! stii care-i faza?! Ale' e mare doritor de cartofi prajiti(daca nu-mi era lene ii faceam sa aiba langa carnita/carnaciori,fie mamaliguta,fie piure sau pilaf)in schimb carnita mananca putina cu doi dinti asa cum s-ar spune,lui domnu' Geany' ii plac,cartofii prajiti dar se abtine asa ca mai fura cate unul-doi ashea de pofta restul carnea e baza la el eu in schimb mananc la sf. ce ramane de la ei dar am grija sa am alaturi o salata sau o muratura,ardei sau gogosari copti etc deshtia ,ce se nimereste asa ca fentam sistemul care cum poate
#10211
Postat 12 September 2016 - 01:45 PM
#10212
Postat 12 September 2016 - 01:56 PM
zerda, la 12 September 2016 - 01:45 PM, a spus:
Hmm!! paii poate de astea de ale toamnei,ardei umpluti,salata de vinete,mancare de varza,vinete cu parmezan la cuptor,mancare de ardei copti,ostropel,pilaf...in rest branza cu smantana,pui cu smantana,paste,musaca,salata orientala ...Nu te-a inspirat nimic?! ...ce te va coafa sa-mi spui si mie ca sa fac si eu
#10213
Postat 12 September 2016 - 04:35 PM
Acum are ciorba de vacuta, sarmale si pulpe superioare de pui la cuptor, fara garnitura, ca " s-a plictisit" de cartofi si de pilaf e greva!
Eu il mai las in durerea lui, si-mi fac eu de mancare sub pretextul ca eu am probleme de digestie, uneori imi ia toata mancarea, alteori nici nu se uita ce am in farfurie, nu-l intereseaza, nu e deloc pofticios!
Vad ca am reusit sa-l obisnuiesc sa manance peste in we, asa ca sambata macar n-am stres, peste e, cu ceva( cartofi prajiti, mamaliga) in functie de cum il fac!
Uite ce cred ca-i fac fara sa-l intreb ce ai facut tu cu piept de pui si cascaval si rosii asa la gratar, daca e cascavalul topit n-o sa mormaie ca e puiul fara gust! De mancat, mananca nu zic, dar iti strica tie cheful cand il vezi asa dezgustat.
#10214
Postat 12 September 2016 - 07:15 PM
#10215
Postat 12 September 2016 - 09:39 PM
Și mustul - motivul, de fapt, pentru care m-am băgat la subiectul ăsta, pînă mă duc la ”grădinărit” să mă laud și acolo
#10216
Postat 12 September 2016 - 09:51 PM
Te invidiez!
#10217
Postat 12 September 2016 - 10:00 PM
#10218
#10220
Postat 13 September 2016 - 01:56 PM