Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 515
  • 516
  • 517
  • 518
  • 519
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10321 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 October 2016 - 10:36 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 October 2016 - 10:18 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 29 September 2016 - 06:58 PM, a spus:

Vinetele puc au fost la pranz, acum seara am facut vitello tonnato(vitel tonat).Adica carne de vitel rasol cu sos tonnat(maioneza, ton, capere, suc de lamaie).Facut in casa de mine.Eu "usurez" reteta de sos adaugand un morcov fiert si un pic de cartof fiert. :105:

Ce faina idee, imi place


:105:

#10322 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 October 2016 - 12:27 PM

Vezi postareaGeany, la 14 October 2016 - 09:25 PM, a spus:

Ma bucur Pet' ca ti-a placut ideea :105:


Da, mi-a placut si o so memorez in creierul meu batrin...

Tommy, desi am avut mancare foarte buna azi,
(Snitel de curcan cu curmale umplute cu branza proaspata.)

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14765271182567.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14765271275674.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14765271390417.jpg


...si totusi nu s-a putut abtine sa manince ultima juma de portie din ravioli de aseara. :105:
..dar a mai spus ca s-ar putea scalda in sosul obtinut din rulourile astea.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10323 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 October 2016 - 12:51 PM

Vezi postareaPeter, la 15 October 2016 - 12:27 PM, a spus:


(Snitel de curcan cu curmale umplute cu branza proaspata.)


Peter


Mie imi place ideea asta a ta!!! :105:

#10324 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2016 - 10:18 PM

Vezi postareaPeter, la 15 October 2016 - 12:27 PM, a spus:

..dar a mai spus ca s-ar putea scalda in sosul obtinut din rulourile astea.

Peter

deci ai facut rulourile si le-ai prajit in ulei? apoi in acelasi ulei sau ce a ramas ai prajit ceapa? si apoi?

#10325 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2016 - 10:20 PM

Vezi postareaEataly, la 29 September 2016 - 05:39 PM, a spus:

Felii infainate(presarate prima cu sare, presate, scurse si spalate), la cuptor sub grill cu un fir de ulei.

am pornit sa le fac,am taiat o vinata si apoi mi-am dat seama ca era prea tirziu, miine de acuma
dar invelite ai pus o felei una peste alta? ca la sectiune mi se pare inalta

#10326 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2016 - 11:17 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 October 2016 - 10:18 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 15 October 2016 - 12:27 PM, a spus:

..dar a mai spus ca s-ar putea scalda in sosul obtinut din rulourile astea.

Peter

deci ai facut rulourile si le-ai prajit in ulei? apoi in acelasi ulei sau ce a ramas ai prajit ceapa? si apoi?


Exact. Apoi am turnat vreo 800 ml de supa peste. Am lasat vreo 20 minute cu capac.
Am scos carnea, am facut sosul cu putin amidon. Am aranjat pe farfurie(care de abia astepta Tommy sa mi-o fure de sub aparatul foto)

Insa azi pe ceata asta si cum fusei azi noapte la pesti si am tremurat de frig sub patura - varza acra cu coaste de :105:

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-1476609437217.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10327 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 16 October 2016 - 05:07 PM

Peter, geniala reteta cu snitelele umplute cu curmale si branza!!!!! Sigur o sa le placa si mofturosilor mei!

Azi, vreme bacoviana la noi. Si singura acasa, mi-am facut de cap. ( cu shopping si gatit exclusiv ce imi place, simplu si rapid)

Ramen. Dintr-o ceapa verde taiata felii oblice, 3 ciuperci champignon, 1/2 gogosar rosu feliat subtire, un pumn de tije de telina, 1-2 morcov feliat fff. subtire. Calite in 2 linguri de ulei de masline, stins cu 1 l stock de pui, sare, piper, pus taieteii de casa in amestecul care fierbea, si gata. Dupa ce am stins focul am tocat 3 catei de usturoi si 1/2 legatura patrunjel verde, plus cateva rotocoale de ardei iute rosu.
Acoperit cu capac, lasat sa se armonizeze aromele...
Pus 1-2 ou fiert in farfurie si supa... Consistent si fierbinte, buna pentru vremea de toamna de la noi.
( Shoppingul de azi a inclus si bolurile acestea pentru supa, cu tortite- pe care mi le doream de mult si azi le-am luat cu reducere de 50% !!!!!! )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14766304436173.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10328 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 October 2016 - 05:35 PM

Vezi postareaPeter, la 16 October 2016 - 11:17 AM, a spus:

am tremurat de frig sub patura

si ce bine am dormit cu o saptamina in urma :P
asa-ti trebuie daca meri la pesti :appl:

Lili, am facut pucpacurile tale, foarte bune, le mai fac o poza diseara si povestesc, vor fi si "tortul" cuiva care implineste azi 7 ani :D

#10329 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2016 - 11:17 PM

Iata-le, tare tare bunute
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-4-14767390682074.jpg

#10330 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2016 - 11:29 PM

Dintr-un animal de gaina :D de 3.5 kg am facut supa pe care am servit-o cu galuste de piine (canederli).
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-4-14767397420557.jpg
cu pulpele facem friptura
pieptul l-am congelat
cu resturile de pe oase salata boeuf :appl:

#10331 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 October 2016 - 09:55 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 October 2016 - 10:20 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 29 September 2016 - 05:39 PM, a spus:

Felii infainate(presarate prima cu sare, presate, scurse si spalate), la cuptor sub grill cu un fir de ulei.

am pornit sa le fac,am taiat o vinata si apoi mi-am dat seama ca era prea tirziu, miine de acuma
dar invelite ai pus o felei una peste alta? ca la sectiune mi se pare inalta


Cu intarziere, ca am vazut ca le-ai facut deja. :appl:
Da, in fiecare "puc" erau trei sau patru felii suprapuse, unse cu suc de rosii si cascaval.

#10332 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2016 - 10:42 AM

Eu am pus cite doua felii de vinete, peste fiecare am pus sos de rosii si in mijloc intre ele brinza si prosciutto cotto, invelite in prosciutto crudo.
E o idee foarte buna si de aperitiv mai ales ca se pot asambla linistite inainte si pune la cuptor inainte de a le servi :appl:

#10333 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 October 2016 - 10:57 AM

Exact!Si acum ca vorbim , m-a fulgerat ideea de a le inveli si-n foietaj, sa vedem ce iese?! :appl:

#10334 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2016 - 03:04 PM

De incercat, n-o sa se "crocanteasca" :appl: jambonul sau speckul, si trebuie vazut daca nu se inmoaie prea tare dedesubt :D

#10335 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 October 2016 - 01:33 AM

hash browns de conopidă, mai fac că tare buni au fost

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-1215-14768334695285.jpg

#10336 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2016 - 10:34 AM

cum se face?

#10337 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 October 2016 - 07:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 October 2016 - 10:34 AM, a spus:

cum se face?


Mai degraba l-asi intreba pe Dex daca e la dieta.. :P Dex, no offence :appl:

Eu reciclare de snitele de curca(de aseara)...au fost chiar prea multe...Ori cu gnocchi ori cu Schupfnudeln.
Am ales ultimele. (Ca erau pe aici asa..)

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14768975717982.jpg

Au iesit destul de bune. Nu sunt adecvate ptr. dieta. :D

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14768975787058.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10338 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 October 2016 - 11:47 PM

Vezi postareaPeter, la 19 October 2016 - 07:21 PM, a spus:

Mai degraba l-asi intreba pe Dex daca e la dieta.. :appl:

Peter, viața fără dietă e pustiu, citat din Dexter, filozof de ocazie Imagine postata :D Imagine postata

Vezi postareaAdriana, la 19 October 2016 - 10:34 AM, a spus:

cum se face?

Am dar o conopida pe răzătoarea cu găuri mari, am sărat-o și am lăsat-o cam 20 min să-și lase zeamă. am stors-o, am amestecat-o cu două ouă, o lingură de ulei, parmigiano din ochi, cam o jumate de cană și am condimentat-o (piper).
ar mai fi mers și alte alea, pătrunjel, chives, usturoi, dar nu am avut timp de bibileli. am pus-o în cuptor 20 de minute cu foc de jos și 2 minute sub grill pentru presentarea artistică. a ieșit mult mai bine decât mă așteptam.

#10339 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2016 - 09:24 AM

Mersi frumos, o incerc.

#10340 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 October 2016 - 12:29 PM

Supa de fasole(nu e acrita) este perfecta. O sa ma scald in ea.
Ardeiul este mai deosebit/neobisnuit, dar cred ca bunisor. Steffi si-a luat acum si astept feedback deseara.
Painicile au iesit bune, dar ca aspect nu-mi plac..


Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14769591654648.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14769592870854.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 515
  • 516
  • 517
  • 518
  • 519
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi