Ce ati gatit astazi?
#10342
Postat 20 October 2016 - 09:39 PM
Ciupercile se dau la tigaie, taiate bucati. Cartofii se fierb si se taie rondele. Nu se curata coaja ca-s noi. Potarnichile se fac la cuptor cat sa se faca. Date cu ulei, sare si piper (dupa gust) si se fac. Apoi se lasa sa se raceasca si se culege carnea de pe oase. Pielea si aripule si mai stiu io ce este in afara de picioare si piept se pastreaza pentru un eventual fiert de altceva de facut pilaf.
Se amesteca ciupercile, cartofii taiati felii, ceva masline (daca vreti), o lingura de maio (daca vreti; io n-o sa mai vreau data viitoare) si salvie proaspata tocata. Si ceva sare de mare. MAslineloe le-am tinut in ulei asa ca nu mai e nevoie de ulei suplimentar.
Ciuperci am avut championane dar altele sunt si mai bune.
Am pus si ceva usturoi in troc. Dupa gust.
Se amesteca tot, se lasa un timp ca sa se pupe intre ele si se mananca.
Beti palinca.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#10343
Postat 25 October 2016 - 02:02 PM
#10344
Postat 27 October 2016 - 07:44 PM
Taitei chinezesti "mii"
Peter
#10345
Postat 28 October 2016 - 09:33 AM
#10346
Postat 28 October 2016 - 07:34 PM
zerda, la 28 October 2016 - 09:33 AM, a spus:
Stiu ca la tine arata bine(altfel ca la mine, dar nu mai rau..). M-asi invita chiar. Pacat ca nu mai arati poze ca inainte.
Este o reteta de toate zilele. Si e buna!
Azi ceva mai altfel, clatite(mai dichisite)cu carne de curca, legume si sos de toate.
Peter
#10347
Postat 29 October 2016 - 03:24 PM
mai am de o tură
#10348
Postat 30 October 2016 - 06:59 PM
Cartofi pai cu aripioare picante de pui, cu salata de rosii, castraveti si ceapa verde.
Fara prea multe decoruri, ca ne-am grabit la cimitir.
La noi, in 31 octombrie-1 noiembrie este Luminatia, oamenii merg la cimitir si aranjeaza mormintele celor dusi intr-o lume mai buna, se planteaza flori, se aprind candele, se cheama preotul sau se spune doar o rugaciune si se da pomana nevoiasilor.
Multa lume merge duminica din preajma datelor respective, noi am fost azi ca sora si cumnatul meu au joburi lungi si in timpul saptamanii era deja prea tarziu si intuneric afara sa mergem la ora 18.
Imagini atasate
#10349
Postat 30 October 2016 - 11:16 PM
Peter, la 28 October 2016 - 07:34 PM, a spus:
Ca sa te conving ca am dreptate mai recuperez din telefon unele chestii:
timballo di melanzane:
si sectiune:
lasagna cu ravioli cu branza
pasta alla norma
#10350
Postat 30 October 2016 - 11:21 PM
#10351
Postat 31 October 2016 - 08:26 AM
#10352
Postat 01 November 2016 - 01:48 AM
#10353
Postat 01 November 2016 - 08:08 AM
#10354
Postat 01 November 2016 - 10:48 AM
#10355
Postat 01 November 2016 - 11:33 AM
#10356
Postat 01 November 2016 - 12:01 PM
#10357
Postat 01 November 2016 - 12:07 PM
Eataly, la 01 November 2016 - 11:33 AM, a spus:
Pacat ca nu mi-ai spus mai dinainte. Dar si un cotlet ca la circiuma(cu cartofi prajiti si mujdei) nu e rau. Kinderii, deh.
Al tau e mai domnesc.
Peter
Edit:
+ reciclari, ca acum sunt gata...
#10358
Postat 01 November 2016 - 12:08 PM
moatza, la 01 November 2016 - 08:08 AM, a spus:
Eu nu le-asi pune inainte la cuptor.
Peter
#10359
Postat 01 November 2016 - 01:50 PM
Peter, la 01 November 2016 - 12:07 PM, a spus:
Pacat ca nu mi-ai spus mai dinainte. Dar si un cotlet ca la circiuma(cu cartofi prajiti si mujdei) nu e rau. Kinderii, deh.
Al tau e mai domnesc.
Pai, eu le vroiam ca ale tale, feliate.Am luat bucata mare crezand ca pot sa despic cotletele acasa.N-am putut si om n-aveam acasa.La vecin nu m-am dus. L-am gatit intreg.
#10360
Postat 01 November 2016 - 03:20 PM
Pentru a contracara caloriile in exces, am asortat cu salata verde si rosie.
Ah, si un pic de ketchup de halloween...