Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 526
  • 527
  • 528
  • 529
  • 530
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10541 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 January 2017 - 07:37 PM

[quote name='Adriana' date='08 January 2017 - 11:06 PM' timestamp='1483913186' post='240470']
eperoncino, corect :toothy6:
DARRRRR.... ce cauta patrunjelul si brinza aia? :rolleyes:
[/quote]

Voi faceti ce vreti, normal :sleepy1:
Dar daca se numesc "aglio olio e peperoncino" e taman pentru ca au doar aglio, olio e peperoncino :71:
[/quote]

Mami, le-am facut in necunostinta de cauza, cu burta lipita de spate Glumesc! Da, uneori imi place gustul de patrunjel cu AOP de mor. Branzoasa era doar ajutor caloric ca nu halisem nimica in ziua aia. Ia incearca si tu, poate iti face cu [s]ochiul [/s], asta, papila, vreau sa spun. Hai ca pun io o vorba buna la Dumnezeul spaghettelor
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10542 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 January 2017 - 11:27 PM

apropo de discuția despre porchetta de la topicul de crăciun, vă arăt pe verișoară-sa, pork belly charshu pe care am folosit-o la ramen, varianta originală japoneză. e fiartă întîi cu diverse mirodenii, după care e băgată la cuptor și la sfîrșit "pîrlită" un pic.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-1215-14842553963632.jpg

și ramenul japonez, am avut norocul începătorului, a ieșit zeama cremoasă cum scrie la carte, dar nu mă întrebați cît a durat

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-1215-14842553944357.jpg

#10543 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2017 - 11:37 PM

O fi patrunjelu' asta in singele romanilor, ca nu demult mama ne-a pus patrunjel in tortellini in brodo de ne-am oripilat si eu si sora-mea :rolleyes:
In genere aglio olio e peperoncino sunt paste de facut repede repede, asa cind iti vine vreo pofta la miezul noptii, cind ai chef de ceva de mincat si nu stii ce sa faci :toothy6:

#10544 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 January 2017 - 08:52 AM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2017 - 11:37 PM, a spus:

In genere aglio olio e peperoncino sunt paste de facut repede repede, asa cind iti vine vreo pofta la miezul noptii, cind ai chef de ceva de mincat si nu stii ce sa faci :sleepy1:


Asta asa e. :rolleyes:
Ca sa nu fie Lapo singura pusa la zid, eu mai bag citeodata si un rest din frigider...kaiser, sunca, ce mai gasesc...dar nu pun patrunjel.(si nu fac poza ptr. arta culinara) :toothy6:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10545 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2017 - 09:31 AM

[quote name='Lapona Enigel' date='12 January 2017 - 07:37 PM' timestamp='1484242633' post='240543']
DARRRRR.... ce cauta patrunjelul si brinza aia? :toothy6:
[/quote]

[/quote] Hai ca pun io o vorba buna la Dumnezeul spaghettelor [/quote]

Dumnezeu' spaghettelor e bun si ingaduitor, da' ce te faci cu Politia spaghettelor? :71:


[quote name='Peter' date='13 January 2017 - 08:52 AM' timestamp='1484290329' post='240549']
([size="1"]si nu fac poza ptr. arta culinara[/size]) =)) [/quote]

da, mai, asta-i solutia :rolleyes:

Dex, rulada aia sau ce-o fi nu exista, nu, nu! (exact ca girafa moldoveanului)

altfel: legume verzi cu taitei de orez ptr mine, supa cu galuste ptr barbatii muciosi, snitele de vitel si chiftele.
aseara am fiert o gaina vreo 5 ore, adica am pus-o la fiert si-am plecat. nu-mi venea sa cred ca dup-atatea ore inca nu era convinsa ca tre sa cedeze :sleepy1:

#10546 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 January 2017 - 09:32 AM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2017 - 11:37 PM, a spus:

In genere aglio olio e peperoncino sunt paste de facut repede repede, asa cind iti vine vreo pofta la miezul noptii, cind ai chef de ceva de mincat si nu stii ce sa faci :sleepy1:


Eu le mănînc o zi da, una nu, dar numai simple de tot, ulei, usturoi și peperoncino musai uscat, nu îmi place cu ardei proaspăt. A, și spaghete integrale (clătite :rolleyes: Na! Gustul meu, ce să fac :toothy6: ) Și nu mă înțelege lumea cum pot să mănînc spaghete "goale", dar nici nu vor să guste să vadă ce gust complex pot avea niște spaghete făcute așa de simplu.
Dexter, ce bine arată amîndouă chestiile!

#10547 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2017 - 10:08 AM

Vezi postareaPeter, la 13 January 2017 - 08:52 AM, a spus:

Ca sa nu fie Lapo singura pusa la zid, eu mai bag citeodata si un rest din frigider...kaiser, sunca, ce mai gasesc...dar nu pun patrunjel.(si nu fac poza ptr. arta culinara) :rolleyes:

Peter

Aha, deci te duci la colt in genunchi pe cojile de nuca sa-i tii de urit :toothy6:
Si cind ati terminat va face carmella niste spaghetti aglio olio e peperoncino cum trebuie :sleepy1:

#10548 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 January 2017 - 06:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 January 2017 - 10:08 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 13 January 2017 - 08:52 AM, a spus:

Ca sa nu fie Lapo singura pusa la zid, eu mai bag citeodata si un rest din frigider...kaiser, sunca, ce mai gasesc...dar nu pun patrunjel.(si nu fac poza ptr. arta culinara) :rolleyes:

Peter

Aha, deci te duci la colt in genunchi pe cojile de nuca sa-i tii de urit :toothy6:
Si cind ati terminat va face carmella niste spaghetti aglio olio e peperoncino cum trebuie :71:




Pai cum , io nu merg cu ei??? Ca eu am pus si poza pe www.artaculinara.com. :sleepy1:
Fii corecta, Adriana! Pedepseste-ma si pe mine, pliiiiiiiz... =))
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10549 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2017 - 07:32 PM

Pai din cite pot vedea in poza nici macar spaghetti n-ai folosit deci ce pedeapsa sa-ti mai dau, esti iremediabil pierduta :tongue3:

#10550 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 January 2017 - 09:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 January 2017 - 07:32 PM, a spus:

Pai din cite pot vedea in poza nici macar spaghetti n-ai folosit deci ce pedeapsa sa-ti mai dau, esti iremediabil pierduta =))



Eu am declarat ca am facut paste aop, nu spaghette... :D
Dar da, cred ca sunt un caz pierdut, aici ai dreptate... :tongue3:
Macar am scapat de pedeapsa, e buna asta de scuza pe viitor...
Si sa stii ca azi am cumparat spaghette integrale... poate-poate mai am o sansa...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10551 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2017 - 11:17 PM

Atunci ajut-o pe Carmella si aratati-le celor 2 care au stat pe cojile de nuci cum se face :tongue3:

#10552 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 January 2017 - 10:46 AM

Așa arată ce fac eu, asta e poza cu primele pe care le-am făcut, acum fix 9 ani, cînd, ca și acum, ninsese rău de tot afară și a trebuit să mă descurc să fac mîncare cu ce mai rămăsese prin dulapuri, eu nefiind o mare strîngătoare. După cum se vede, zici că-s doar paste fierte, dar... nu e chiar așa =))

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-233-14843829322479.jpg


Ăsta era ”sosul”, doar am pus pastele peste el și le-am amestecat. Aici era cam mult, cred că am făcut un pachet întreg de spagehete, acum pun mai puțin.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-233-14843832711855.jpg


Tot atunci am făcut și paste con aglio, alici e capperi, văd că așa i-am pus nume la poză, cred că era chiar rețeta ta, Adriana :tongue3:

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-233-14843833606853.jpg


PS: să mai menționez că acasă nu le-am pus niciodată nimic în plus, la restaurant am primit de cîteva ori ”îmbunătățiri” cu parmezan, pătrunjel, ardei iute proaspăt, drept pentru care, la ăla cu parmezanul și pătrunjelul le-am lăsat pe masă așa cum le-am primit. Alea sînt altceva, or fi bune cui îi plac, dar sînt ALTCEVA. Așa că cel mai des, pe unde mă duc, fac interviu cu ospătarii, ”ce pune bucătarul în spaghetele astea?” sau zic de la început ”vreau doar cu ..., fără..., fără...” În unele locuri s-au simțit lezați, ”vai, dar cum să nu știm cum sînt spaghetele AOP?!?” și mi-au trîntit un pătrunjel deasupra :D

#10553 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 January 2017 - 12:06 PM

Sa trecem la altceva! Unde este PISI ?
Asa tare a pornit aici, ma mir...oare din ce cauza nu mai vrea....
:tongue3: =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10554 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 15 January 2017 - 12:57 PM

Vezi postareaPeter, la 15 January 2017 - 12:06 PM, a spus:

Sa trecem la altceva! Unde este PISI ?
Asa tare a pornit aici, ma mir...oare din ce cauza nu mai vrea....
:tongue3: =))

Peter



:D Pisi e ca Batman apare numai cand e chemata :)
Dar ai dretpate Peter rusinea mea, am pornit aici cu avant si dupaia.... :D
Promit sa ma straduiesc mai tare!

#10555 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 January 2017 - 01:14 PM

Ieri am gătit supă de pui cu găluște de gris, salată de boeuf cu...pui(ul din supă), pilaf de pui (juma din carnea de la salată), sărățele rețeta Ralucăi-Elena și...frișcă!
NU MAI PUN POZE! Credeți-mă pe cuvânt! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10556 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 15 January 2017 - 01:16 PM

..Si daca tot am promis ca ma straduiesc, vreau sa ma laud si eu cu noua mea achizitie de vineri :tongue3:
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-2172-14844782924429.jpg
Noul meu Wok

Si ce poate fi mai fain cand ai musafiri in aceeasi zi si poti sa iti prezinti ustensila...
Am pregatit un Wok cu taietei chinezesti si aripioare cu praf de ardei afumat.
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-2172-1484478481246.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-2172-14844785164865.jpgImagine atasata: monthly_01_2017/post-2172-14844785332615.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-2172-14844785436607.jpg

Iar la final am facut un Tiramisu putin mai diferit, si anume crema doar cu galbenusuri pe care le-am batut pe aburi cu zahar dupa care le-am combinat cu restul incredientelor... A iesit miiiinuuuunaatttt..
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-2172-14844787044903.jpg

Acum ma pun sa navighez pe internet sa vedem ce pot sa gatesc azi!
V-am pupat!

#10557 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 15 January 2017 - 05:53 PM

Pisi, dulciurile se pun in alta parte! - ma rog, te inveti tu, pe parcurs...
Faina ustensila, sa o folosesti cu placere si spor! Eu n-am avut wok, asa ca am folosit o tigaie mai incapatoare pentru chinezariile de azi. Musai sa-mi iau wok.

Asadar, azi, ciorba radauteana, la cererea copiilor. Ardeiul iute doar eu.
Noodles cu pui, ceapa verde, ardei verde, ghimbir, ciuperci urechi de lemn, condimentele obisnuite( alea 5, sos de soia, sos iute, usturoi, piper sichuan, ulei de susan, seminte de susan, chilli)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2017/post-508-14844955945547.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2017/post-508-14844956101108.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10558 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 January 2017 - 09:13 AM

Pisi bine ai revenit.
M-asi invita si la tine si la Koral. :tongue3:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10559 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2017 - 12:53 PM

Vezi postareaCarmella, la 14 January 2017 - 10:46 AM, a spus:

PS: să mai menționez că acasă nu le-am pus niciodată nimic în plus, la restaurant am primit de cîteva ori ”îmbunătățiri” cu parmezan, pătrunjel, ardei iute proaspăt, drept pentru care, la ăla cu parmezanul și pătrunjelul le-am lăsat pe masă așa cum le-am primit. Alea sînt altceva, or fi bune cui îi plac, dar sînt ALTCEVA. Așa că cel mai des, pe unde mă duc, fac interviu cu ospătarii, ”ce pune bucătarul în spaghetele astea?” sau zic de la început ”vreau doar cu ..., fără..., fără...” În unele locuri s-au simțit lezați, ”vai, dar cum să nu știm cum sînt spaghetele AOP?!?” și mi-au trîntit un pătrunjel deasupra =))

vină să te ţuc :tongue3:

#10560 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2017 - 01:03 PM

Vezi postareaPisi, la 15 January 2017 - 01:16 PM, a spus:

Iar la final am facut un Tiramisu putin mai diferit, si anume crema doar cu galbenusuri pe care le-am batut pe aburi cu zahar dupa care le-am combinat cu restul incredientelor... A iesit miiiinuuuunaatttt..

Avind subforumuri separate pentru retete, retete in imagini, dulciuri si asa mai departe, dulciurile "gatite azi" le punem aici
http://artaculinara....60
:tongue3:

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 526
  • 527
  • 528
  • 529
  • 530
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi