Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 528
  • 529
  • 530
  • 531
  • 532
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10581 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 January 2017 - 01:49 PM

Am cautat si eu pe net mici pe paine,si am gasit,suna f. interesant,eu am tigaie de teflon cu riduri si functia grill la cuptorul de la aragazul minunat primit cadou de la voi :snorting: si ma intreb daca ar merge?! :rolleyes:

Eu azi am varza cu afumatura servita cu ardei iuti,pe maine am in plan pui cu mujdei si mamaliguta,si o ciorbita sau supa de rosii ceva ce or vrea hunii! :occasion14:

#10582 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 January 2017 - 02:03 PM

Boah, vad ca am ramas in urma cu toate bucatele noi de le stiti aici... :occasion14:
Zborul a fost lin(Moni :rolleyes: ) iar acasa s-au bucurat domnisoarele de intoarcerea acasa. :snorting:
Insa azi dimineata am fo la cumparaturi(lista a fost scrisa inca de pe Tenerife) si am gatit(iarasi).
Si e bun..si e altceva!

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14857777195937.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14857777284901.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14857777357412.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-1485777742067.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14857777494545.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14857777572921.jpg

Asta fiind filet de porc(am mult prea putin....)in varza creata cu ciuperci.

Aah, si am facut o gramada de snitele, ca acolo nu ne-au dat. :P

Peter

PS. pozele sunt facute in mare graba...sorry
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10583 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 January 2017 - 02:12 PM

Vezi postareamoatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:

-doua placinte cu branza sarata, de dus la colegi :occasion14:


Doamne Moatzo, ai facut-o ptr. a douazecisitreia oara ptr. colegi. Imi dai te rog reteta?? Dar te rog sa fie amanuntita, ce forma ai folosit...diametrul...
Poate o iau la colegi si eu(ai mei sunt cam rasfatati...de aia intreb) :P :snorting: :rolleyes:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10584 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2017 - 03:25 PM

Vezi postareaGeany, la 30 January 2017 - 01:49 PM, a spus:

Am cautat si eu pe net mici pe paine,si am gasit,suna f. interesant,eu am tigaie de teflon cu riduri si functia grill la cuptorul de la aragazul minunat primit cadou de la voi :snorting: si ma intreb daca ar merge?! :rolleyes:

Eu azi am varza cu afumatura servita cu ardei iuti,pe maine am in plan pui cu mujdei si mamaliguta,si o ciorbita sau supa de rosii ceva ce or vrea hunii! :occasion14:

Pai cred ca daca ai dat cu google tot acolo ai ajuns,eu am facut o combinatie, si anume in tigaia grill, cand am vazut ca nu se maroneau destul le-am bagat sub grill la cuptor, dar presupun ca n-am avut eu destula rabdare, parol. Oricum, trebuie pusa pasta mai groasa decat am facut eu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10585 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 January 2017 - 03:51 PM

Merci de raspuns,eram curioasa cum ai procedat tu.O sa incerc si eu candva!

#10586 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2017 - 04:15 PM

Deci trebuie sa fie proaspat pusa cam de 1 (un) cm grosime , foarte uniform, ca sa se se arda la gratar, adica un lat de deget mic de-al meu, eu am uns, ca pe pasta tartinabila si nu a avut destul de mult gust de mici! Dar o sa repet, toata chestia este sa ai paine indesata, nu franzela, ca aia se face praf, la mine painea a rezistat, dar aveam pofta de mai mult gust de mici. Si nu unge cu mustar cum zice pe acolo, mai bine picuri mustar deasupra cand e gata, ca miroase de te ia de nas si mustarul mai raceste compozitia ca sa poti sa mananci!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10587 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2017 - 05:23 PM

Vezi postareaPeter, la 30 January 2017 - 02:03 PM, a spus:

Asta fiind filet de porc(am mult prea putin....)in varza creata cu ciuperci.

varza e fiarta in prealabil? :occasion14:
legumele de alaturi sunt doar fierte?

#10588 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2017 - 05:42 PM

Vezi postareamoatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:

-ragu tot de curcan, ca ma bate omu' la cap sa-i fac paste, dar poate-l deturnez de la idee. am constatat ca-mi place ragu cu paine integrala prajita :occasion14:

pai si de ce nu-i faci bietului om 100 de gr de paste, reao care esti? :rolleyes:

#10589 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 January 2017 - 07:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2017 - 05:23 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 30 January 2017 - 02:03 PM, a spus:

Asta fiind filet de porc(am mult prea putin....)in varza creata cu ciuperci.

varza e fiarta in prealabil? :rolleyes:
legumele de alaturi sunt doar fierte?


Sunt fierte dar numai scurt. Carnea se prajeste putin, apoi legumele la fel, se toarna zeama peste, se pun pachetele de varza peste
si se mai lasa putin si gata. :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10590 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 30 January 2017 - 07:44 PM

Daniella draga, galustele de la supa asta nu sunt pufoase, dimpotriva, seamana mai mult cu consistenta pastelor. La un ou batut, cu sare si piper, pun o lingurita de gris integral si 3 lingurite de faina integrala. Le fierb mult, de cand incep sa fiarba legumele mai tari, iar cand galustele sunt aproape fierte, adaug mazarea. Apoi sting focul si mai las acoperite cu capacul pana supa se raceste suficient ca sa poata fi pusa in farfurie.


In alta ordine de idei, m-ai facut curioasa cu supa pho bo, te rog sa-mi recomanzi o reteta, ca as vrea sa o incerc si eu. :occasion14:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10591 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 30 January 2017 - 07:44 PM

”Sarmalele ” lui Pitt m-au destabilizat complet! :occasion14: :rolleyes: :snorting:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10592 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 January 2017 - 08:20 PM

Vezi postareazerda, la 30 January 2017 - 04:15 PM, a spus:

Deci trebuie sa fie proaspat pusa cam de 1 (un) cm grosime , foarte uniform, ca sa se se arda la gratar, adica un lat de deget mic de-al meu, eu am uns, ca pe pasta tartinabila si nu a avut destul de mult gust de mici! Dar o sa repet, toata chestia este sa ai paine indesata, nu franzela, ca aia se face praf, la mine painea a rezistat, dar aveam pofta de mai mult gust de mici. Si nu unge cu mustar cum zice pe acolo, mai bine picuri mustar deasupra cand e gata, ca miroase de te ia de nas si mustarul mai raceste compozitia ca sa poti sa mananci!

Inca o data merci pt. detalii si explicatii :occasion14: :rolleyes:

#10593 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2017 - 11:53 PM

Eu in weekend am facut:
- o oala de supa pe care am mincat-o partial cu tortellini (tortellini in brodo), carnea cu morcovii si cartofii s-au transformat in salata boeuf, mama si-a pus pulpele deoparte cica sa si le faca cu smintina, restul de supa vreau sa o folosesc cu lintea si dovleacul pentru supa lui Eataly
- ardei copti
- salata de vinete
- mincarica de pipote cu pastai, initial plecasem sa fac mincarica dar cum pipotele erau putine si pastaile la fel, le-am "casatorit" in tigaie
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-4-1485792853514.jpg
- rulade de pui facute de macelar su salata "scarola" trasa in tigaie cu unt aromat si ansoa
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-4-14857930312454.jpg
- tagliatelle cu sos de rosii si kaiser
Azi dupa-masa am facut ragu si sos alb si am facut o forma de lasagne care s-a topit in seara asta si 2 care s-au indreptat spre congelator pentru prinzurile studentilor, iar in slowcooker inspirata de sorella mea am pus cartofi, carnita bucatele plus o bucata pe care am taiat-o apoi felii si sos de rosii. Poza e oribila pentru ca am facut-o acu cind s-a racit dar rezultatul e super bun, moale si gustos.
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-4-14858131803876.jpg

#10594 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 January 2017 - 12:25 PM

Vezi postareaPeter, la 30 January 2017 - 02:12 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:

-doua placinte cu branza sarata, de dus la colegi :occasion14:


Doamne Moatzo, ai facut-o ptr. a douazecisitreia oara ptr. colegi. Imi dai te rog reteta?? Dar te rog sa fie amanuntita, ce forma ai folosit...diametrul...
Poate o iau la colegi si eu(ai mei sunt cam rasfatati...de aia intreb) :hug: :P :P

Peter


colegii mei sunt f ok si merita, le fac des si cu mare placere! ai mei de-acasa nu mananca placinte sarate si le fac special ptr colegi :rolleyes:
reteta? ce reteta? fac cu ce am, niciodata la fel, dar rezultatul e identic :lol:

acum am avut 700 gr branza de capra cam uscata pe care am pus-o in blender la maruntit (m-a certat omu' c-a zis ca stric cutitele, dar el nu stie ca eu fac mereu la fel :lol: )
peste branza maruntita am pus cca 350gr smantana grasa si 100ml lapte covasit (chestii pe care tb sa le consum mai repede), 4 oua si ptr ca mi se parea compozitia cam curgatoare, 2 linguri rase cu gris. branza era sarata, asa ca n-a necesitat sare. bineinteles ca poti pune orice branza si oua, restul e in functie de ce ai prin frigider si se poate si fara.
am doua forme rotunde de tort cu pereti detasabili, de 23cm si de 30cm, dar poti face in orice forma vrei, alta data am facut intr-o tigaie cu fund gros de fonta sau chiar intr-o tava de cozonac, din tabla.
foi filo, pachet de 400gr - ajunge ptr ambele placinte, sunt 12 foi.
ung cu ulei forma, cu pensula, pun prima foaie centrata cumva. pun a doua foaie si pe celelalte ca pe petalele unei flori, atarnand peste marginea formei. fiecare foaie e unsa cu ulei/unt/grasime, treaba ta.
la mijloc pun umplutura si apoi impachetez aducand foile peste umplutura, una cate una, cautand sa acopar toata branza. daca ai forma mai mare, poti opri o foaie sa o pui direct peste branza si apoi impachetezi cu celelalte rasfrante. intelegi ideea, sa fie branza acoperita! si de data asta tb unse foile. pare mult ulei, dar eu folosesc 50, max 60ml de ulei ptr ambele placinte.
cand e gata impachetatul, ung cu o lingura de lapte, iaurt, smantana, ce-o fi, si presar mac sau susan (le place mai mult cu susan, asa ca tin cont si caut sa am susan)
si gata, le pun la cuptor pe-amandoua, la foc mare si cand e rumena foaia e gata si placinta. dureaza cam 25 min la mine.
lunea tropaie baietii pe langa mine, ca stiu ca tre sa am ceva prin traista.

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2017 - 05:42 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:

-ragu tot de curcan, ca ma bate omu' la cap sa-i fac paste, dar poate-l deturnez de la idee. am constatat ca-mi place ragu cu paine integrala prajita :snorting:

pai si de ce nu-i faci bietului om 100 de gr de paste, reao care esti? :P


fiindca vrea si kinderu' 100, s-ar putea sa doresc si eu, si nu ne trebuie niciunuia combinatia asta.
am luat azi niste ragu la mine, dar mai am, daca totusi vor neaparat :P , le fac.
reao care sunt!

#10595 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 January 2017 - 03:39 PM

Odioaso! :occasion14:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10596 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 January 2017 - 04:28 PM

Vezi postareaEataly, la 26 January 2017 - 04:02 PM, a spus:

Da, da fac praz, morcov, telina tija ...calesc.
Adaug dovleac cubulete si lintea rosie decorticata.
La sfarsit "blenduiesc"! :occasion14:


practic cum ii fac eu lui bebe numai ca nu calesc

#10597 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 31 January 2017 - 05:06 PM

Moatzo merci ptr. ca ai detaliat. :occasion14: :rolleyes:
Vesnic dator.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10598 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 31 January 2017 - 06:51 PM

Multumesc si eu Moatzei, eu sun fan saraturi! Chiar o sa o incerc si eu reteta, zilele astea.
Deocamdata shaorma pentru baietii din dotare, pozele nu stiu cat de reusite sunt, cu telefonul nou. Ca ala vechi s-a stricat si zic ca meritam si eu un cadou de 31 ianuarie. :occasion14:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2017/post-508-14858814186805.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10599 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 31 January 2017 - 08:28 PM

Cite idei nu mi-a dat Moatza cu foiele alea. Nu am avut ingrediente sa fac acum sarata, dar am facut strudel picant.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14858871116582.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14858871181623.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14858871269505.jpg

Si ptr. ca sa fie ceva mai omenesc, am facut frigarui la tigaie

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-27-14858871339758.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10600 Useril este offline   Pisi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-September 16

Postat 31 January 2017 - 08:31 PM

Hello la toata lumea..
Avand in vedere ca sunt racita si am primit scutire de la medic pentru munca :tongue3: m-am gandit ca ar fi fain sa sadisfac papilele gustative ale sotului meu:P
Azi un fel de inventie :)Imagine atasata: monthly_01_2017/post-2172-14858872217554.jpg
Piept de pui cu, curry si fasole verde + taitei chinezesti.

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 528
  • 529
  • 530
  • 531
  • 532
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi