Ce ati gatit astazi?
#10581
Postat 30 January 2017 - 01:49 PM
Eu azi am varza cu afumatura servita cu ardei iuti,pe maine am in plan pui cu mujdei si mamaliguta,si o ciorbita sau supa de rosii ceva ce or vrea hunii!
#10582
Postat 30 January 2017 - 02:03 PM
Zborul a fost lin(Moni ) iar acasa s-au bucurat domnisoarele de intoarcerea acasa.
Insa azi dimineata am fo la cumparaturi(lista a fost scrisa inca de pe Tenerife) si am gatit(iarasi).
Si e bun..si e altceva!
Asta fiind filet de porc(am mult prea putin....)in varza creata cu ciuperci.
Aah, si am facut o gramada de snitele, ca acolo nu ne-au dat.
Peter
PS. pozele sunt facute in mare graba...sorry
#10583
Postat 30 January 2017 - 02:12 PM
moatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:
Doamne Moatzo, ai facut-o ptr. a douazecisitreia oara ptr. colegi. Imi dai te rog reteta?? Dar te rog sa fie amanuntita, ce forma ai folosit...diametrul...
Poate o iau la colegi si eu(ai mei sunt cam rasfatati...de aia intreb)
Peter
#10584
Postat 30 January 2017 - 03:25 PM
Geany, la 30 January 2017 - 01:49 PM, a spus:
Eu azi am varza cu afumatura servita cu ardei iuti,pe maine am in plan pui cu mujdei si mamaliguta,si o ciorbita sau supa de rosii ceva ce or vrea hunii!
Pai cred ca daca ai dat cu google tot acolo ai ajuns,eu am facut o combinatie, si anume in tigaia grill, cand am vazut ca nu se maroneau destul le-am bagat sub grill la cuptor, dar presupun ca n-am avut eu destula rabdare, parol. Oricum, trebuie pusa pasta mai groasa decat am facut eu!
#10585
Postat 30 January 2017 - 03:51 PM
#10586
Postat 30 January 2017 - 04:15 PM
#10587
Postat 30 January 2017 - 05:23 PM
#10588
Postat 30 January 2017 - 05:42 PM
#10589
Postat 30 January 2017 - 07:27 PM
Adriana, la 30 January 2017 - 05:23 PM, a spus:
Sunt fierte dar numai scurt. Carnea se prajeste putin, apoi legumele la fel, se toarna zeama peste, se pun pachetele de varza peste
si se mai lasa putin si gata.
Peter
#10590
Postat 30 January 2017 - 07:44 PM
In alta ordine de idei, m-ai facut curioasa cu supa pho bo, te rog sa-mi recomanzi o reteta, ca as vrea sa o incerc si eu.
#10591
Postat 30 January 2017 - 07:44 PM
#10592
Postat 30 January 2017 - 08:20 PM
zerda, la 30 January 2017 - 04:15 PM, a spus:
Inca o data merci pt. detalii si explicatii
#10593
Postat 30 January 2017 - 11:53 PM
- o oala de supa pe care am mincat-o partial cu tortellini (tortellini in brodo), carnea cu morcovii si cartofii s-au transformat in salata boeuf, mama si-a pus pulpele deoparte cica sa si le faca cu smintina, restul de supa vreau sa o folosesc cu lintea si dovleacul pentru supa lui Eataly
- ardei copti
- salata de vinete
- mincarica de pipote cu pastai, initial plecasem sa fac mincarica dar cum pipotele erau putine si pastaile la fel, le-am "casatorit" in tigaie
- rulade de pui facute de macelar su salata "scarola" trasa in tigaie cu unt aromat si ansoa
- tagliatelle cu sos de rosii si kaiser
Azi dupa-masa am facut ragu si sos alb si am facut o forma de lasagne care s-a topit in seara asta si 2 care s-au indreptat spre congelator pentru prinzurile studentilor, iar in slowcooker inspirata de sorella mea am pus cartofi, carnita bucatele plus o bucata pe care am taiat-o apoi felii si sos de rosii. Poza e oribila pentru ca am facut-o acu cind s-a racit dar rezultatul e super bun, moale si gustos.
#10594
Postat 31 January 2017 - 12:25 PM
Peter, la 30 January 2017 - 02:12 PM, a spus:
moatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:
Doamne Moatzo, ai facut-o ptr. a douazecisitreia oara ptr. colegi. Imi dai te rog reteta?? Dar te rog sa fie amanuntita, ce forma ai folosit...diametrul...
Poate o iau la colegi si eu(ai mei sunt cam rasfatati...de aia intreb)
Peter
colegii mei sunt f ok si merita, le fac des si cu mare placere! ai mei de-acasa nu mananca placinte sarate si le fac special ptr colegi
reteta? ce reteta? fac cu ce am, niciodata la fel, dar rezultatul e identic
acum am avut 700 gr branza de capra cam uscata pe care am pus-o in blender la maruntit (m-a certat omu' c-a zis ca stric cutitele, dar el nu stie ca eu fac mereu la fel )
peste branza maruntita am pus cca 350gr smantana grasa si 100ml lapte covasit (chestii pe care tb sa le consum mai repede), 4 oua si ptr ca mi se parea compozitia cam curgatoare, 2 linguri rase cu gris. branza era sarata, asa ca n-a necesitat sare. bineinteles ca poti pune orice branza si oua, restul e in functie de ce ai prin frigider si se poate si fara.
am doua forme rotunde de tort cu pereti detasabili, de 23cm si de 30cm, dar poti face in orice forma vrei, alta data am facut intr-o tigaie cu fund gros de fonta sau chiar intr-o tava de cozonac, din tabla.
foi filo, pachet de 400gr - ajunge ptr ambele placinte, sunt 12 foi.
ung cu ulei forma, cu pensula, pun prima foaie centrata cumva. pun a doua foaie si pe celelalte ca pe petalele unei flori, atarnand peste marginea formei. fiecare foaie e unsa cu ulei/unt/grasime, treaba ta.
la mijloc pun umplutura si apoi impachetez aducand foile peste umplutura, una cate una, cautand sa acopar toata branza. daca ai forma mai mare, poti opri o foaie sa o pui direct peste branza si apoi impachetezi cu celelalte rasfrante. intelegi ideea, sa fie branza acoperita! si de data asta tb unse foile. pare mult ulei, dar eu folosesc 50, max 60ml de ulei ptr ambele placinte.
cand e gata impachetatul, ung cu o lingura de lapte, iaurt, smantana, ce-o fi, si presar mac sau susan (le place mai mult cu susan, asa ca tin cont si caut sa am susan)
si gata, le pun la cuptor pe-amandoua, la foc mare si cand e rumena foaia e gata si placinta. dureaza cam 25 min la mine.
lunea tropaie baietii pe langa mine, ca stiu ca tre sa am ceva prin traista.
Adriana, la 30 January 2017 - 05:42 PM, a spus:
fiindca vrea si kinderu' 100, s-ar putea sa doresc si eu, si nu ne trebuie niciunuia combinatia asta.
am luat azi niste ragu la mine, dar mai am, daca totusi vor neaparat , le fac.
reao care sunt!
#10597
Postat 31 January 2017 - 05:06 PM
Vesnic dator.
Peter
#10598
Postat 31 January 2017 - 06:51 PM
Deocamdata shaorma pentru baietii din dotare, pozele nu stiu cat de reusite sunt, cu telefonul nou. Ca ala vechi s-a stricat si zic ca meritam si eu un cadou de 31 ianuarie.
Imagini atasate
#10599
Postat 31 January 2017 - 08:28 PM
Si ptr. ca sa fie ceva mai omenesc, am facut frigarui la tigaie
Peter
#10600
Postat 31 January 2017 - 08:31 PM
Avand in vedere ca sunt racita si am primit scutire de la medic pentru munca m-am gandit ca ar fi fain sa sadisfac papilele gustative ale sotului meu:P
Azi un fel de inventie
Piept de pui cu, curry si fasole verde + taitei chinezesti.