Ce ati gatit astazi?
#10601
Postat 01 February 2017 - 08:03 PM
Ideea este super!
Kinderii incintati, bucatarul happy, bunica s-a jucat(iarasi) cu nepotelul. Viata poa sa fie frumoasa.
Danke!
Peter
#10602
Postat 01 February 2017 - 09:39 PM
Brushette cu ciuperci si ou fiert moale.
Imagini atasate
#10603
Postat 02 February 2017 - 01:36 PM
Eu azi "geschnetzeltes" cu Spätzle ptr. kinderi
Peter
#10604
Postat 03 February 2017 - 12:07 AM
Adriana, la 22 January 2017 - 07:21 PM, a spus:
Imi place la nebunie cana ta de supa cu minere
Si eu am facut-o mai dedemult, asa grosuta, si mi-a placut.
Sorella, cum în alte supe? Sa le lege? Spune-mi si mie ce si cum, ca-mi place lintea rosie
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10605
Postat 03 February 2017 - 01:13 PM
#10606
Postat 04 February 2017 - 07:24 PM
#10607
Postat 05 February 2017 - 12:19 AM
Adriana, la 03 February 2017 - 01:13 PM, a spus:
Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10608
Postat 05 February 2017 - 02:39 PM
koral, la 30 January 2017 - 07:44 PM, a spus:
In alta ordine de idei, m-ai facut curioasa cu supa pho bo, te rog sa-mi recomanzi o reteta, ca as vrea sa o incerc si eu. Daca incerci si descoperi o reteta de galuste din gris integral sa-mi spui.
Eu nu le fac cu gris si faina amestec, ci doar din gris integral. Soacra-mii ii ies pufoase ... mie dupa caz )) Am mereu trac cu galustele si toate enunturile de tip"cat uprinde".
Corina, Pho Bo este un clasic din vita si taietei din bucataria Vietnameza. Pentru mine Pho Bo, alaturi de Tom Yumm (thailandeza), sunt supele preferate, fara a detrona insa supele de peste/fructe de mare italienesti, care raman in continuare pe primul loc.
Am capatat o inclinatie spre supele asiatice dupa ce am urmarit filmul “Ramen” pe care vi-l recomand cu mare drag, daca inca nu l-ati vazut.
Daca ai in orasul tau un restaurant Vietnamez (chiar si un fast food tot o face grozava: Li-Wu) te sfatuiesc sa o incerci, inainte de a proceda acasa cu documentarea si crearea propriei retete. La mine asa a fost ordinea: vazut film Ramen, gustat Pho Bo, dezvoltat pasiune pentru a degusta diverse supe asiatice ...
In principiu, baza supei Pho Bo (stock de vita), din ceea ce am sapat pe net, este cam la fel: 2 kg oase (preferabil cu multa maduva) de vită se usuca 15 min la cuptor in tava si apoi se fierb in cca 2-3 kg apa, cu 1-2 cepe coapte, diverse mirodenii (3 anason stelat, 2 batoane de scortisoara, 1 deget de ghimbir, seminte de coriandru, 2 catei usturoi) şi 1-2 legume de supa (morcov, pastarnac, telina etc) optional. Supa se face cu un permanent adaos de PASIUNE! Unii pun si cuisoare, seminte de fenicul, 2,5 linguri sos de peste, cardamon. Se fierbe totul circa 1 h, legumele adaugandu-se in ultimele 20 minute (se poace finaliza si la cuptor toata zeama). Se strecoara baza.
Aceasta baza (stock) o poti pastra in frigider cateva zile si ea devine si mai gustoasa dupa ce se intrepatrund si se linistesc aromele. Cand vrei sa o servesti, o incingi bine si faci pasul 2, montajul. De asemenea, stockul se poate produce in cantitate mai mare si congela, urmand apoi sa avem de asamblat o supa rapida.
Dupa ce avem baza de Pho Bo, pasul 2 ramane doar montajul:
Se aseaza intr-un bol: taietei de orez (fierti conform instructiunilor de pe pachet) si 100g de feliute (taiate fooooarte subtiri) de muschi de vita crude (bucata buna si foarte proaspata, dar in cantitate mica). Optional, se pot adauga germeni de soia si ceapa rosie, eu nu am pus niciodata pana acum, pt. ca nu am descoperit-o asa, desi la condimente mai jonglez. Peste taietei si carnea de vita se toarna baza de Pho Bo foarte fierbinte si se serveste cu verdeturi fresh taiate fasii lung sau feliute: coriandru verde, ceapa verde, lemon grass zeama de la ½ lime, iar optional: frunzulite de menta tocate, ardei iute proaspat taiat feliute/fulgi/shambal oelec (pe asta il pun din abundenta).
foto de pe net, pentru exemplu
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10609
Postat 07 February 2017 - 06:05 PM
Daniella, la 05 February 2017 - 02:39 PM, a spus:
koral, la 30 January 2017 - 07:44 PM, a spus:
In alta ordine de idei, m-ai facut curioasa cu supa pho bo, te rog sa-mi recomanzi o reteta, ca as vrea sa o incerc si eu. Daca incerci si descoperi o reteta de galuste din gris integral sa-mi spui.
Eu nu le fac cu gris si faina amestec, ci doar din gris integral. Soacra-mii ii ies pufoase ... mie dupa caz )) Am mereu trac cu galustele si toate enunturile de tip"cat uprinde".
Corina, Pho Bo este un clasic din vita si taietei din bucataria Vietnameza. Pentru mine Pho Bo, alaturi de Tom Yumm (thailandeza), sunt supele preferate, fara a detrona insa supele de peste/fructe de mare italienesti, care raman in continuare pe primul loc.
Am capatat o inclinatie spre supele asiatice dupa ce am urmarit filmul “Ramen” pe care vi-l recomand cu mare drag, daca inca nu l-ati vazut.
Daca ai in orasul tau un restaurant Vietnamez (chiar si un fast food tot o face grozava: Li-Wu) te sfatuiesc sa o incerci, inainte de a proceda acasa cu documentarea si crearea propriei retete. La mine asa a fost ordinea: vazut film Ramen, gustat Pho Bo, dezvoltat pasiune pentru a degusta diverse supe asiatice ...
In principiu, baza supei Pho Bo (stock de vita), din ceea ce am sapat pe net, este cam la fel: 2 kg oase (preferabil cu multa maduva) de vită se usuca 15 min la cuptor in tava si apoi se fierb in cca 2-3 kg apa, cu 1-2 cepe coapte, diverse mirodenii (3 anason stelat, 2 batoane de scortisoara, 1 deget de ghimbir, seminte de coriandru, 2 catei usturoi) şi 1-2 legume de supa (morcov, pastarnac, telina etc) optional. Supa se face cu un permanent adaos de PASIUNE! Unii pun si cuisoare, seminte de fenicul, 2,5 linguri sos de peste, cardamon. Se fierbe totul circa 1 h, legumele adaugandu-se in ultimele 20 minute (se poace finaliza si la cuptor toata zeama). Se strecoara baza.
Aceasta baza (stock) o poti pastra in frigider cateva zile si ea devine si mai gustoasa dupa ce se intrepatrund si se linistesc aromele. Cand vrei sa o servesti, o incingi bine si faci pasul 2, montajul. De asemenea, stockul se poate produce in cantitate mai mare si congela, urmand apoi sa avem de asamblat o supa rapida.
Dupa ce avem baza de Pho Bo, pasul 2 ramane doar montajul:
Se aseaza intr-un bol: taietei de orez (fierti conform instructiunilor de pe pachet) si 100g de feliute (taiate fooooarte subtiri) de muschi de vita crude (bucata buna si foarte proaspata, dar in cantitate mica). Optional, se pot adauga germeni de soia si ceapa rosie, eu nu am pus niciodata pana acum, pt. ca nu am descoperit-o asa, desi la condimente mai jonglez. Peste taietei si carnea de vita se toarna baza de Pho Bo foarte fierbinte si se serveste cu verdeturi fresh taiate fasii lung sau feliute: coriandru verde, ceapa verde, lemon grass zeama de la ½ lime, iar optional: frunzulite de menta tocate, ardei iute proaspat taiat feliute/fulgi/shambal oelec (pe asta il pun din abundenta).
foto de pe net, pentru exemplu
Moaaaaaaaama, ce super arata! Eu fac des stock pe oase de vita, dar tin in congelator. Am si acum cam 1 l pe oase cu maduva, coapte in cuptor, apoi, dupa ce am scos maduva din ele le-am fiert cu un morcov, un pastarnac mic si o bucatica de telina. Mi se pare super faina supa asta, o sa o incerc si eu zilele astea...Multumesc din suflet pentru explicatii.
Azi, ciorba ardeleneasca de salata verde cu afumatura si omleta. Iahnie de fasole cu carnaciri picanti si ceapa rosie caramelizata cu zahar brun si otet balsamic( cu muraturi de la butoi, evident).
Imagini atasate
#10610
Postat 08 February 2017 - 02:54 PM
koral, la 07 February 2017 - 06:05 PM, a spus:
Azi, ciorba ardeleneasca de salata verde cu afumatura si omleta. Iahnie de fasole cu carnaciri picanti si ceapa rosie caramelizata cu zahar brun si otet balsamic( cu muraturi de la butoi, evident).
Si eu am stock mereu in congelator.
Deci, avand stockul e simplu si rapid: iti ramane doar sa il dai un clocot cu condimentele pe care le cere Pho Bo pentru baza (3 anason stelat, 2 batoane de scortisoara, 1 deget pe lung de ghimbir, seminte de coriandru, 2 catei usturoi), strecori totul si continui cu montajul. Sper sa te indragostesti si tu .... Ah si sa te uiti la Ramen, daca nu ai facut-o inca.
Servesc o ciorba de salata de la tine, nu am mancat de ani buni asa cu omleta ... afumatura o sar ... . Si nu m-am saturat , servesc si iahnie cu carnati picanti si ceapa rosie caramelizata!
Cand incerci galuste doar din gris integral sa masori cu grija, sa iei nota si sa-mi dai o reteta, te rog . Multumesc
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10612
Postat 08 February 2017 - 11:37 PM
#10613
Postat 09 February 2017 - 09:48 PM
http://filmehd.net/t...subtitrate.html
Ce ciuperci sunt acelea? Am tot vazut la magazin in ultimele doua dati, ceva similar, dar erau tare piperate la pret, 5 ciuperci 30 lei, adica ceva mai mult de 1€ /ciuperca, nu mai stiu insa cum se chemau. Daca spui ca e ceva deosebit le voi incerca.
PS: Abia ce ti-am raspuns la postarea ta cu supa ta ramen (acum vreo doua saptamani) si prin nu stiu ce potrivesla a universului in acceasi zi mi s-a oferit oportunitatea neasteptata sa ajung si sa gust ramen soup. Nu a fost ceea ce ma asteptam, nici nu arata ca a ta. Am luat una din cele 3 variante (pe cea mai light, nu pe cea ca o crema miso). Astept musai si reteta ta.
Fug sa ti vad muraturile.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10614
Postat 09 February 2017 - 10:33 PM
cea mai bună este varianta japoneză iar cea mai bună rețetă este pe "serious eats". da o cautare după "ramen serious eats" cu ghilimele cu tot și o găsești.
e foarte complicat de făcut, tot secretul fiind în zeamă. trebuie să fie albă și onctuoasă ca o cremă. eu am fiert oasele cam 8 ore și au ieșit exact ca la carte, norocul incepătorului.
carnea e un fel de porchetta cu alte condimente, dar fiartă. oul este marinat. tăițeii pot fi inguști sau lați in funcție de "adaosurile" din supă. o să vezi in rețeta de pe serious eats cîte elemente sunt.
eu am noroc că am descoperit un restaurant autentic care servește numai ramen și e coadă tot timpul. o doua oară nu cred ca mai fac
ciupercile sunt verișoare cu pleurotus, se cheamă king oyster sau pleurotus eryngii. mie imi plac mult dar nu sunt deosebite ca porcini sau ciupercile asiatice matsutake
PS "serious eats" are și o rețetă de pho autentică, pare la fel de complicată ca și ramenul
Alt PS - mulțumesc pentru linkul fimului
#10617
Postat 04 March 2017 - 11:37 AM
#10619
Postat 06 March 2017 - 11:22 AM
Se aseamana la gust cand e oparita, are un gust lejer sarat.
Nu acru sau amar cum am crezut.
Mie in general imi plac toate plantele amare(cu cat imbatranesc ), dar asta nu-i amara deloc.
#10620
Postat 06 March 2017 - 03:25 PM