Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 529
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10601 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 February 2017 - 08:03 PM

Am facut reteta Mayei de aici -recunosc-putin modificata, deh carnivori ce sa-i faci..
Ideea este super! :tongue3:

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-27-14859721396232.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-27-14859721647183.jpg

Kinderii incintati, bucatarul happy, bunica s-a jucat(iarasi) cu nepotelul. Viata poa sa fie frumoasa. :floare:
Danke! :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10602 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 01 February 2017 - 09:39 PM

Chestii simple, ca suntem ocupati cu protestele...

Brushette cu ciuperci si ou fiert moale.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2017/post-508-14859779399033.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10603 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 February 2017 - 01:36 PM

Koral, v-a ajuns??
Eu azi "geschnetzeltes" cu Spätzle ptr. kinderi

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-27-14860358110849.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10604 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 February 2017 - 12:07 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2017 - 07:21 PM, a spus:

Imi place aspectul supei de linte, eu nu obisnuiesc sa o fac asa, tre sa incerc, de obicei o fac uscata adica nu ca supa sau o pun in supe cu fel de fel de alte chestii, sau o fac crema.
Imi place la nebunie cana ta de supa cu minere :tongue3:


Si eu am facut-o mai dedemult, asa grosuta, si mi-a placut.

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-5-14860731534509.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-5-14860731722768.jpg


Sorella, cum în alte supe? Sa le lege? Spune-mi si mie ce si cum, ca-mi place lintea rosie :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10605 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2017 - 01:13 PM

Imi place sa o pun in minestrone, adica amestecul de fel de fel de verdeata/legume.

#10606 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 February 2017 - 07:24 PM

Merci Ioana i-am facut azi la mama(mici pe paine) am avut paine traditionala cu cartofi,pt protezele lui mama si alui tata s-au dovedit marginile prea crocante,asa ca lor le-am decupat,nu s-au irosit nici alea ca le-am rontait eu si Ale' cu maxim interes :tongue3: crantz-crantz :)

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-405-14862290110102.jpg

#10607 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 February 2017 - 12:19 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2017 - 01:13 PM, a spus:

Imi place sa o pun in minestrone, adica amestecul de fel de fel de verdeata/legume.

Merci :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10608 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 February 2017 - 02:39 PM

Vezi postareakoral, la 30 January 2017 - 07:44 PM, a spus:

Daniella draga, galustele de la supa asta nu sunt pufoase, dimpotriva, seamana mai mult cu consistenta pastelor. La un ou batut, cu sare si piper, pun o lingurita de gris integral si 3 lingurite de faina integrala. Le fierb mult, de cand incep sa fiarba legumele mai tari, iar cand galustele sunt aproape fierte, adaug mazarea. Apoi sting focul si mai las acoperite cu capacul pana supa se raceste suficient ca sa poata fi pusa in farfurie.


In alta ordine de idei, m-ai facut curioasa cu supa pho bo, te rog sa-mi recomanzi o reteta, ca as vrea sa o incerc si eu. :tongue3: Daca incerci si descoperi o reteta de galuste din gris integral sa-mi spui.


Eu nu le fac cu gris si faina amestec, ci doar din gris integral. Soacra-mii ii ies pufoase ... mie dupa caz :))) Am mereu trac cu galustele si toate enunturile de tip"cat uprinde".


Corina, Pho Bo este un clasic din vita si taietei din bucataria Vietnameza. Pentru mine Pho Bo, alaturi de Tom Yumm (thailandeza), sunt supele preferate, fara a detrona insa supele de peste/fructe de mare italienesti, care raman in continuare pe primul loc.

Am capatat o inclinatie spre supele asiatice dupa ce am urmarit filmul “Ramen” pe care vi-l recomand cu mare drag, daca inca nu l-ati vazut.

Daca ai in orasul tau un restaurant Vietnamez (chiar si un fast food tot o face grozava: Li-Wu) te sfatuiesc sa o incerci, inainte de a proceda acasa cu documentarea si crearea propriei retete. La mine asa a fost ordinea: vazut film Ramen, gustat Pho Bo, dezvoltat pasiune pentru a degusta diverse supe asiatice ...


In principiu, baza supei Pho Bo (stock de vita), din ceea ce am sapat pe net, este cam la fel: 2 kg oase (preferabil cu multa maduva) de vită se usuca 15 min la cuptor in tava si apoi se fierb in cca 2-3 kg apa, cu 1-2 cepe coapte, diverse mirodenii (3 anason stelat, 2 batoane de scortisoara, 1 deget de ghimbir, seminte de coriandru, 2 catei usturoi) şi 1-2 legume de supa (morcov, pastarnac, telina etc) optional. Supa se face cu un permanent adaos de PASIUNE! Unii pun si cuisoare, seminte de fenicul, 2,5 linguri sos de peste, cardamon. Se fierbe totul circa 1 h, legumele adaugandu-se in ultimele 20 minute (se poace finaliza si la cuptor toata zeama). Se strecoara baza.

Aceasta baza (stock) o poti pastra in frigider cateva zile si ea devine si mai gustoasa dupa ce se intrepatrund si se linistesc aromele. Cand vrei sa o servesti, o incingi bine si faci pasul 2, montajul. De asemenea, stockul se poate produce in cantitate mai mare si congela, urmand apoi sa avem de asamblat o supa rapida.

Dupa ce avem baza de Pho Bo, pasul 2 ramane doar montajul:

Se aseaza intr-un bol: taietei de orez (fierti conform instructiunilor de pe pachet) si 100g de feliute (taiate fooooarte subtiri) de muschi de vita crude (bucata buna si foarte proaspata, dar in cantitate mica). Optional, se pot adauga germeni de soia si ceapa rosie, eu nu am pus niciodata pana acum, pt. ca nu am descoperit-o asa, desi la condimente mai jonglez. Peste taietei si carnea de vita se toarna baza de Pho Bo foarte fierbinte si se serveste cu verdeturi fresh taiate fasii lung sau feliute: coriandru verde, ceapa verde, lemon grass zeama de la ½ lime, iar optional: frunzulite de menta tocate, ardei iute proaspat taiat feliute/fulgi/shambal oelec (pe asta il pun din abundenta).

foto de pe net, pentru exemplu

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2017/post-685-14862986629547.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2017/post-685-14862991797298.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2017/post-685-14862991566169.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10609 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 07 February 2017 - 06:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 February 2017 - 02:39 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 30 January 2017 - 07:44 PM, a spus:

Daniella draga, galustele de la supa asta nu sunt pufoase, dimpotriva, seamana mai mult cu consistenta pastelor. La un ou batut, cu sare si piper, pun o lingurita de gris integral si 3 lingurite de faina integrala. Le fierb mult, de cand incep sa fiarba legumele mai tari, iar cand galustele sunt aproape fierte, adaug mazarea. Apoi sting focul si mai las acoperite cu capacul pana supa se raceste suficient ca sa poata fi pusa in farfurie.


In alta ordine de idei, m-ai facut curioasa cu supa pho bo, te rog sa-mi recomanzi o reteta, ca as vrea sa o incerc si eu. ;) Daca incerci si descoperi o reteta de galuste din gris integral sa-mi spui.


Eu nu le fac cu gris si faina amestec, ci doar din gris integral. Soacra-mii ii ies pufoase ... mie dupa caz ;))) Am mereu trac cu galustele si toate enunturile de tip"cat uprinde".


Corina, Pho Bo este un clasic din vita si taietei din bucataria Vietnameza. Pentru mine Pho Bo, alaturi de Tom Yumm (thailandeza), sunt supele preferate, fara a detrona insa supele de peste/fructe de mare italienesti, care raman in continuare pe primul loc.

Am capatat o inclinatie spre supele asiatice dupa ce am urmarit filmul “Ramen” pe care vi-l recomand cu mare drag, daca inca nu l-ati vazut.

Daca ai in orasul tau un restaurant Vietnamez (chiar si un fast food tot o face grozava: Li-Wu) te sfatuiesc sa o incerci, inainte de a proceda acasa cu documentarea si crearea propriei retete. La mine asa a fost ordinea: vazut film Ramen, gustat Pho Bo, dezvoltat pasiune pentru a degusta diverse supe asiatice ...


In principiu, baza supei Pho Bo (stock de vita), din ceea ce am sapat pe net, este cam la fel: 2 kg oase (preferabil cu multa maduva) de vită se usuca 15 min la cuptor in tava si apoi se fierb in cca 2-3 kg apa, cu 1-2 cepe coapte, diverse mirodenii (3 anason stelat, 2 batoane de scortisoara, 1 deget de ghimbir, seminte de coriandru, 2 catei usturoi) şi 1-2 legume de supa (morcov, pastarnac, telina etc) optional. Supa se face cu un permanent adaos de PASIUNE! Unii pun si cuisoare, seminte de fenicul, 2,5 linguri sos de peste, cardamon. Se fierbe totul circa 1 h, legumele adaugandu-se in ultimele 20 minute (se poace finaliza si la cuptor toata zeama). Se strecoara baza.

Aceasta baza (stock) o poti pastra in frigider cateva zile si ea devine si mai gustoasa dupa ce se intrepatrund si se linistesc aromele. Cand vrei sa o servesti, o incingi bine si faci pasul 2, montajul. De asemenea, stockul se poate produce in cantitate mai mare si congela, urmand apoi sa avem de asamblat o supa rapida.

Dupa ce avem baza de Pho Bo, pasul 2 ramane doar montajul:

Se aseaza intr-un bol: taietei de orez (fierti conform instructiunilor de pe pachet) si 100g de feliute (taiate fooooarte subtiri) de muschi de vita crude (bucata buna si foarte proaspata, dar in cantitate mica). Optional, se pot adauga germeni de soia si ceapa rosie, eu nu am pus niciodata pana acum, pt. ca nu am descoperit-o asa, desi la condimente mai jonglez. Peste taietei si carnea de vita se toarna baza de Pho Bo foarte fierbinte si se serveste cu verdeturi fresh taiate fasii lung sau feliute: coriandru verde, ceapa verde, lemon grass zeama de la ½ lime, iar optional: frunzulite de menta tocate, ardei iute proaspat taiat feliute/fulgi/shambal oelec (pe asta il pun din abundenta).

foto de pe net, pentru exemplu





Moaaaaaaaama, ce super arata! Eu fac des stock pe oase de vita, dar tin in congelator. Am si acum cam 1 l pe oase cu maduva, coapte in cuptor, apoi, dupa ce am scos maduva din ele le-am fiert cu un morcov, un pastarnac mic si o bucatica de telina. Mi se pare super faina supa asta, o sa o incerc si eu zilele astea...Multumesc din suflet pentru explicatii.


Azi, ciorba ardeleneasca de salata verde cu afumatura si omleta. Iahnie de fasole cu carnaciri picanti si ceapa rosie caramelizata cu zahar brun si otet balsamic( cu muraturi de la butoi, evident).

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2017/post-508-1486483488086.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2017/post-508-14864835058853.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10610 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 February 2017 - 02:54 PM

Vezi postareakoral, la 07 February 2017 - 06:05 PM, a spus:

Moaaaaaaaama, ce super arata! Eu fac des stock pe oase de vita, dar tin in congelator. Am si acum cam 1 l pe oase cu maduva, coapte in cuptor, apoi, dupa ce am scos maduva din ele le-am fiert cu un morcov, un pastarnac mic si o bucatica de telina. Mi se pare super faina supa asta, o sa o incerc si eu zilele astea...Multumesc din suflet pentru explicatii.


Azi, ciorba ardeleneasca de salata verde cu afumatura si omleta. Iahnie de fasole cu carnaciri picanti si ceapa rosie caramelizata cu zahar brun si otet balsamic( cu muraturi de la butoi, evident).


Si eu am stock mereu in congelator.
Deci, avand stockul e simplu si rapid: iti ramane doar sa il dai un clocot cu condimentele pe care le cere Pho Bo pentru baza (3 anason stelat, 2 batoane de scortisoara, 1 deget pe lung de ghimbir, seminte de coriandru, 2 catei usturoi), strecori totul si continui cu montajul. Sper sa te indragostesti si tu .... Imagine postata Ah si sa te uiti la Ramen, daca nu ai facut-o inca.

Servesc o ciorba de salata de la tine, nu am mancat de ani buni asa cu omleta ... afumatura o sar ... . Si nu m-am saturat Imagine postata, servesc si iahnie cu carnati picanti si ceapa rosie caramelizata! Imagine postata

Cand incerci galuste doar din gris integral sa masori cu grija, sa iei nota si sa-mi dai o reteta, te rog Imagine postata. Multumesc

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10611 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 February 2017 - 11:33 PM

porc, ciuperci și tsukemono sau murături japoneze pe care le-am detaliat aici

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-1215-14865893385032.jpg

#10612 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 February 2017 - 11:37 PM

Dani, nu am găsit nici un film pe care să îl cheme ramen :angryfire: e cel cu Britany Murphy pe care îl cheamă the ramen girl?

#10613 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 February 2017 - 09:48 PM

Daa, scuze, "The Ramen Girl"

http://filmehd.net/t...subtitrate.html

Ce ciuperci sunt acelea? Am tot vazut la magazin in ultimele doua dati, ceva similar, dar erau tare piperate la pret, 5 ciuperci 30 lei, adica ceva mai mult de 1€ /ciuperca, nu mai stiu insa cum se chemau. Daca spui ca e ceva deosebit le voi incerca.

PS: Abia ce ti-am raspuns la postarea ta cu supa ta ramen (acum vreo doua saptamani) si prin nu stiu ce potrivesla a universului in acceasi zi mi s-a oferit oportunitatea neasteptata sa ajung si sa gust ramen soup. Nu a fost ceea ce ma asteptam, nici nu arata ca a ta. Am luat una din cele 3 variante (pe cea mai light, nu pe cea ca o crema miso). Astept musai si reteta ta.
Fug sa ti vad muraturile.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10614 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 February 2017 - 10:33 PM

Dani, ramenul este de milioane de feluri, poate fi chiar și o supă cu carne cu tăiețeii pe care îi cheamă "ramen".
cea mai bună este varianta japoneză iar cea mai bună rețetă este pe "serious eats". da o cautare după "ramen serious eats" cu ghilimele cu tot și o găsești.
e foarte complicat de făcut, tot secretul fiind în zeamă. trebuie să fie albă și onctuoasă ca o cremă. eu am fiert oasele cam 8 ore și au ieșit exact ca la carte, norocul incepătorului.
carnea e un fel de porchetta cu alte condimente, dar fiartă. oul este marinat. tăițeii pot fi inguști sau lați in funcție de "adaosurile" din supă. o să vezi in rețeta de pe serious eats cîte elemente sunt.
eu am noroc că am descoperit un restaurant autentic care servește numai ramen și e coadă tot timpul. o doua oară nu cred ca mai fac :rolleyes:

ciupercile sunt verișoare cu pleurotus, se cheamă king oyster sau pleurotus eryngii. mie imi plac mult dar nu sunt deosebite ca porcini sau ciupercile asiatice matsutake

PS "serious eats" are și o rețetă de pho autentică, pare la fel de complicată ca și ramenul Imagine postata

Alt PS - mulțumesc pentru linkul fimului

#10615 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 March 2017 - 07:53 PM

Putina culoare la paianjeni :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14885635805882.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10616 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 March 2017 - 09:41 PM

Frumoasa culoarea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10617 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 March 2017 - 11:37 AM

Vezi postareaPeter, la 03 March 2017 - 07:53 PM, a spus:

Putina culoare la paianjeni :floare:



Peter


Eu mult verde, ia!

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-14886201013369.jpg

Sàricicà(agretti) oparita si "trasa" la wok cu ulei evo.
O ploaie de parmezan si spaghettele-s gata!

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-14886201904042.jpg

#10618 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2017 - 11:07 AM

I-am vazut si eu ieri la piata, da nu stiu daca-s buni :floare:

#10619 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 March 2017 - 11:22 AM

Iti place "bieta"(mangoldul)?
Se aseamana la gust cand e oparita, are un gust lejer sarat.
Nu acru sau amar cum am crezut.
Mie in general imi plac toate plantele amare(cu cat imbatranesc :floare: ), dar asta nu-i amara deloc.

#10620 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2017 - 03:25 PM

Da, costele imi plac mult. Credeam si eu ca au gust acru, o sa-i incerc daca o sa am ocazia sa-i gasesc.

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 529
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi