Ce ati gatit astazi?
#121
Postat 01 December 2009 - 02:46 PM
#122
Postat 01 December 2009 - 03:57 PM
da' a facut-o mama ca eu eram la distractie
A fiert cartofii, morcovii si pieptul de pui pe care i-a folosit apoi la salata boeuf si in supa ramasa a facut galuste din gris.
#123
Postat 01 December 2009 - 04:07 PM
Adriana a spus:
da' a facut-o mama ca eu eram la distractie
deci asta se posteaza la ce au gatit altii ptr mine. unde-i facaletzu'?
#124
Postat 01 December 2009 - 05:04 PM
#125
Postat 01 December 2009 - 08:16 PM
moatza a spus:
Asa-i, da' tot in bucataria mea a fost produsa, se pune?
#126
Postat 01 December 2009 - 09:53 PM
si Moata si tu ati fost tare simpatice!
Adriana zii sincer, asa-i ca supa mamei e cea mai grozava??dintre supe...
......
eu am facut tocanita de praz cu smantana si cartofi si piu-piu !
o fost bun ca am pus mai bine de un kil` de praz
#127
Postat 01 December 2009 - 10:13 PM
Da iaca vin,cu :
Supa de Gulioare
si
Placinte cu branza si marar
http://povesticulinare.blogspot.com/
#128
Postat 01 December 2009 - 11:24 PM
Nico-Vya a spus:
Normal, eu nici n-o fac ca sa nu existe grad de comparatie dar si pentru ca mi se imprastie galustele
#129
Postat 01 December 2009 - 11:26 PM
vai ce ciorbita buna mmmmm
sunt curioasa , in frunzele de gulioare poti face si sarmalute? de ex de post, ca sa nu fie tinute prea mult pe foc...
ai incercat vreodat?`(ca sunt si mai marisoare printre ele)
#130
Postat 01 December 2009 - 11:33 PM
Adriana a spus:
you're bad
incearca-le pe astea, nu se rup, dar nu sint asa bune ca cele simple, numai din gris si ou (poate pt. ca mie nu-mi place nutmegul la ele)
Poti sa download toata cartea daca vrei...
http://books.google....mplings&f=false
#131
Postat 01 December 2009 - 11:33 PM
Citeaza
Normal, eu nici n-o fac ca sa nu existe grad de comparatie dar si pentru ca mi se imprastie galustele
chiar? eu stiu o reteta simpla : 1 ou intreg +3 linguri de gris bun
cand apa cu sarea clocoteste faci galuste intre 2linguri si dai drumul in apa, dar reduci si focul la juma...
am mostenit si eu reteta asta...si-o folosesc fara probleme...
reteta mamei care este?
#132
Postat 01 December 2009 - 11:35 PM
Nico-Vya a spus:
Citeaza
Normal, eu nici n-o fac ca sa nu existe grad de comparatie dar si pentru ca mi se imprastie galustele
chiar? eu stiu o reteta simpla : 1 ou intreg +3 linguri de gris bun
cand apa cu sarea clocoteste faci galuste intre 2linguri si dai drumul in apa, dar reduci si focul la juma...
am mostenit si eu reteta asta...si-o folosesc fara probleme...
reteta mamei care este?
NICO si eu tot asa
si nu am filme dinalea cu albus batut spuma
si ies perfect
#133
Postat 01 December 2009 - 11:38 PM
piscotel a spus:
Da iaca vin,cu :
Placinte cu branza si marar
[attachment=0]placinte.JPG[/attachment]
Pisco, astea-s impaturate de care imi facea bunica-mea, s-o odihneasca Dumnezeu in pace! Minunate!
#134
Postat 01 December 2009 - 11:40 PM
Nico-Vya a spus:
vai ce ciorbita buna mmmmm
sunt curioasa , in frunzele de gulioare poti face si sarmalute? de ex de post, ca sa nu fie tinute prea mult pe foc...
ai incercat vreodat?`(ca sunt si mai marisoare printre ele)
Se pot face sarmale si cu frunze de gulie,tei,vitza de vie,hrean.....
Le oparesti un pic si pui umplutura.
De post eu fac Umplutura cu :ciuperi,morcovi,ceapa,marar,sare,piper,boia, si orez.
Sau inlocuiesc orezul cu Pasat.Pasatul e porumb macinat mai mare.
Incearca daca gasesti frunze mai mari.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#135
Postat 01 December 2009 - 11:45 PM
Bunny a spus:
Am mai zis undeva,ca multi ani m-am chinuit pana am ajuns sa le fac bune. :roll:
Sunt din aluat de paine,nu e complicat.Doar ca se lasa aluatul un pic mai moale.
Cand oi fi si eu bunica , m-a pomeni cineva si pe mine !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#136
Postat 01 December 2009 - 11:53 PM
piscotel a spus:
Bunny a spus:
Am mai zis undeva,ca multi ani m-am chinuit pana am ajuns sa le fac bune. :roll:
Sunt din aluat de paine,nu e complicat.Doar ca se lasa aluatul un pic mai moale.
Cand oi fi si eu bunica , m-a pomeni cineva si pe mine !
Piscotel, si bunica si mama (acum) le fac la fel cum spui tu: cu aluat de paine ceva mai molcut, le umplu cu branza frecata cu ou sau cu varza acra calita un pic (daca sunt de post) si le prajesc in tigaie. O nebunie! Eu nu m-am incumetat inca sa le fac (desi aluatul eu il pregatesc), pur si simplu o las pe mama maestra de ceremonii Si sa dea Dumnezeu sa ti se indeplineasca dorinta!
#137
Postat 02 December 2009 - 12:03 AM
Bunny a spus:
Multumesc !Abia astept !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#139
Postat 02 December 2009 - 08:12 AM
dar alor mei le place mai mult zupa cu fidea .
personal prefer ciorbele
#140
Postat 02 December 2009 - 11:50 AM
Bunny a spus:
Piscotel, si bunica si mama (acum) le fac la fel cum spui tu: cu aluat de paine ceva mai molcut, le umplu cu branza frecata cu ou sau cu varza acra calita un pic (daca sunt de post) si le prajesc in tigaie. O nebunie! Eu nu m-am incumetat inca sa le fac (desi aluatul eu il pregatesc), pur si simplu o las pe mama maestra de ceremonii Si sa dea Dumnezeu sa ti se indeplineasca dorinta!
Vai fetelor: placinte cu branza si marar si varza acra?????Astea-s lucruri sfinte!