Ce ati gatit astazi?
#14901
Postat 22 October 2022 - 07:43 PM
Hazel, multa sanatate tuturor.
#14903
Postat 22 October 2022 - 08:38 PM
Lamaia nu e suficienta.
Asa o facea bunica mea asa ca asa o fac si eu.
Si chiftelele, salata de beof si ciorba le fac tot cum le facea bunica mea, nu ca mama.
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 22 October 2022 - 08:40 PM
#14904
Postat 22 October 2022 - 08:51 PM
#14905
Postat 22 October 2022 - 09:04 PM
#14906
Postat 22 October 2022 - 09:21 PM
#14907
Postat 23 October 2022 - 06:00 AM
Bunica mea era din Ialomita si ciorbele si sarmalele le facea acre cum le fac si eu. Bunica din partea mamei era din Deva asa ca si mama gateste un pic mai dulce, mai altfel. Dar de la ea am alte feluri de mancare pe care bunica mea nu le facea deloc.
Spre exemplu bunica-mea facea tocanita de pui iar mama facea papricas sau ostropel. Total diferite.
#14908
Postat 23 October 2022 - 10:16 AM
#14909
Postat 23 October 2022 - 11:50 AM
Pana la urma, eu cred ca e o chestie de gusturi, cu ce am crescut, cu ce ne-am obisnuit si cand am crescut, ce am dorit sa experimentam si sa adaugam la preferinte.
Mama mea gateste doar cateva feluri traditionale de mancare si nu o poti scoate dintr-ale ei. Nu a incercat niciodata nimic nou. Imi aduc aminte ca venea tatal meu la mine sa manance ciorba de perisoare, ca ea nu a vrut niciodata sa incerce sa o gateasca.
Supa cu galuste - adica galustele - am invatat sa le fac de la o verisoara, ca ale mamei erau ghiulele sadea. Am invatat sa gatesc de la neamuri, de la prietene, mai tarziu de pe culinar.ro si artaculinara, noroc cu internetul, ca acum ai la indemana orice reteta.
Fosta soacra - odihneasca-se in pace - taia porcul de Craciun si toca toata carnea la gramada, sa faca carnati. Degeaba ziceam eu de cotlete si filete, ca ma trimetea scurt, ce stii tu, fata de oras...
Copiii mei - baiatul calatoreste in toata lumea si incearca orice mancare locala. Fata nu e deschisa de loc la nou si nu o poti convinge sa incerce ceva ce nu e pe lista ei de preferinte.
Gusturile nu se discuta
Zi ploioasa si intunericioasa aici, prevad ca o sa motzai toata ziua uitandu-ma la televizor.
Pe la voi cum e, ce planuri aveti pentru azi?
Aceasta postare a fost editata de Hazel: 23 October 2022 - 12:13 PM
#14910
Postat 23 October 2022 - 12:10 PM
Despre obiceiuri culinare...daa!! asa sunt si ai mei,e greu cu ei,dar eu mai incerc sa sar' gardu' din cand in gand' ...cand ii aud ca-mi spun''daa!! e foarte bun,...da' sa nu mai faci'' ....
In fine ,azi am facut pilaf cu carnita si de porc si de pui(deja condimentata de la K ,ca era la reducere ) servit cu salata de varza murata cu mult piper!
#14911
Postat 23 October 2022 - 01:06 PM
La capitolul gatit am luat de la toata lumea:de la bunica din partea tatalui, de la mama, de aici din Israel din bucataria marocana, kurda, siriana, egipteana.
Geani, cirobele mamei male erau mai dulci dar la sarmale nu-mi amintesc sa fii pus vreodata morcovi si cartofi
face sarmale cu ciuperci in loc de carne numai cand trebuia sa faca sarmale de post pentru impartit.
Mama e mai dispusa sa incerce lucruri noi, mai putin busuioc verde si coriandu verde - datorita faptului ca au mirosuri foarte puternice si in afara de asta i s-a intepenit in minte ca vine Popa cu sa dea prin casa cu Busuiocul uscat si nu-i vine sa-l bage in mancare
Cu tata e simplu - el mamanca orice atata timp cat carnea e unul din componente. Daca apar salatele pe masa, i se taie maioneza.
Eu nu prea am probleme sa incerc de toate dar cu limite: mai putin ochi de bou sau ceva de genul asta. Am gustat ghefiltefish si e una dintre putinele lucruri pe care pur si simplu nu le pot inghitii.
Fiica-mea a avut prioade cand nu vroia sa incerce, dar eu sunt ferm intepenita in ale mele si trebuie macar sa guste inainte sa spuna ca nu-i place.
Si ea si barbata-miu au ceva cu piftia si nu se apropie de ea ( super din puntul meu de vedere, mai mult pentru mine)
Hazel, pai tocmai de-aia stiai de cotlet si file, ca erai de la oras
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 23 October 2022 - 01:07 PM
#14912
Postat 23 October 2022 - 01:39 PM
#14913
Postat 23 October 2022 - 06:22 PM
#14914
Postat 23 October 2022 - 06:30 PM
#14915
Postat 23 October 2022 - 08:34 PM
clau_ash, la 22 October 2022 - 07:43 PM, a spus:
Hazel, multa sanatate tuturor.
Multumesc mult Claudia
Geany, la 23 October 2022 - 12:10 PM, a spus:
In fine ,azi am facut pilaf cu carnita si de porc si de pui(deja condimentata de la K ,ca era la reducere ) servit cu salata de varza murata cu mult piper!
daa!! e foarte bun,...da' sa nu mai faci'' - varianta pe care o aud eu este: are un gust interesant
Arata bine pialful cu carnita si salata de varza murata!
clau_ash, la 23 October 2022 - 01:06 PM, a spus:
Hazel, pai tocmai de-aia stiai de cotlet si file, ca erai de la oras
Asa e hahaha!
Geany, la 23 October 2022 - 01:39 PM, a spus:
Eu am descoperit o reteta de chiftele cu carne tocata, ceapa, usturoi, dovlecel ras si stors bine, pesmet, ou, sare piper, cumin. La gust sunt foarte bune si sunt ceva mai dietetice, mai ales ca le bag la cuptor.
Edit ca am uitat sa zic ca aici e furtuna in toata regula, cu tunete si fulgere, vant si ploaie cu galeata!
Aceasta postare a fost editata de Hazel: 23 October 2022 - 08:40 PM
#14916
Postat 24 October 2022 - 10:42 AM
#14917
Postat 24 October 2022 - 02:44 PM
taietei de orez cu bok choy si sunca
snitele de pui
creier cu lamaie la cuptor
limba cu masline
#14918
Postat 24 October 2022 - 03:05 PM
#14919
Postat 24 October 2022 - 04:10 PM
#14920
Postat 25 October 2022 - 12:45 AM
Ultimul poke
Mai nou am club de poke cu (auto) invitati care daca aud ca e in meniu se invita singuri la urmatoarea "sedinta", de obicei saptaminala
Data viitoare pozez mai mult si o sa fac topic
PS bautura rosie e negroni
Am uitat sa pozez shrimp tempura care se pune deasupra - am avut 48 de bucati