Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 746
  • 747
  • 748
  • 749
  • 750
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14941 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 29 October 2022 - 09:42 PM

Vezi postareaGeany, la 29 October 2022 - 08:40 PM, a spus:

Vezi postareaHazel, la 29 October 2022 - 08:27 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 29 October 2022 - 07:58 PM, a spus:

Arata foarte bine Hazel.Eu combinatia de pui cu smantana si oua fierte nu am mai incercat !


Multumesc Geany.
Eu am auzit la o colega ca pune oua fierte in puiul cu smantana, am incercat si eu si le-a placut la ai mei.

Foarte interesant! chiar nu am mai auzit,o sa-l intreb pe domnul Geany data aviatoare' daca o vrea sa incerce ,el e cam reticent in general,dar puiul cu smantana ii place f. mult la fel si ouale fierte ...Alor tai le-a placut zici,dar tie cum ti s-a parut?!


Mie-mi plac ouale, si pun si ciuperci multe in sos. Carne poa' sa nu fie, dar sa fie ciuperci si oua :blackeye:
Imagine postata

#14942 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 October 2022 - 09:50 PM

Nici mie nu-mi place carnea,mananc doar sosul cu mamaliguta :rolleyes: ,ce am inserat eu in reteta asta cu succes au fost ciupercutele si alta data fasiute de ardei copt,oricum o prefera simpla...mama a mancat la o prietena de a ei pui cu smantana dar,smantana era amestecata in prealabil cu oua crude,ca la dreseala pt. ciorba de burta,si nu i-a placut a zis ca avea un gust ''ouos'' ashea' ca de ou clocit,desi textura era f. faina,repet in acel caz erau oua crude ...mereu m-am gandit ca in reteta de pui cu smantana ar merge pusa la sf. faramitata ashea' branza cu mucegai,mai dulce sau mai picanta dupa plac,nu stiu de ce dar eu cred ca ar merge,pt. cine vrea o idee :blackeye:

#14943 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 30 October 2022 - 06:15 AM

Pui cu smantana si oua nu am auzit nici eu, dar nu are de ce sa fie rau. Hazel, ce bine arata limba cu masline, cred ca o sa caut si eu sa fac. Eu i-am facut sotului, pui picant cu legume in stil chinezesc, fara poze ca este probabil vreo una mai in urma. Si ciorba de pui a la grec!

#14944 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 October 2022 - 02:27 PM

Oua scotiene de prepelita + 2 de gaina, ca ramasese carne.

Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1860-0-12331600-1667219138.jpg

Salata de fasole boabe in 3 culori: alba, rosie, neagra

Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1860-0-79821700-1667219164.jpg

Ciorba de salata - preferata mea

Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1860-0-80646300-1667219195.jpg

Aceasta postare a fost editata de bellamama: 31 October 2022 - 02:28 PM


#14945 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 October 2022 - 02:46 PM

Arata bine! Draga Bella,poti detalia putin salata de fasole,cand ai timp?! te rog! :tongue3:

#14946 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 October 2022 - 06:24 PM

Vezi postareaGeany, la 31 October 2022 - 02:46 PM, a spus:

Arata bine! Draga Bella,poti detalia putin salata de fasole,cand ai timp?! te rog! :tongue3:

Mai simplu nu se poate: 3 X fasole la conserva: alba, rosie, neagra.
Scursa de zeama, clatita si iar scursa.
Sunca afumata/costita/kaiser taiat fasii sau cubulete si ametit un pic in tigaie, fara ulei.
2 cepe rosii tocate marunt si maioneza fara lamaie.
Le amesteci pe toate si le dai la frigider sa se imprieteneasca.
A doua zi e mult mai buna.

#14947 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 31 October 2022 - 07:38 PM

Bella ouale alea scotiene arata de belea!
Imagine postata

#14948 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 01 November 2022 - 10:32 AM

Vezi postareaHazel, la 31 October 2022 - 07:38 PM, a spus:

Bella ouale alea scotiene arata de belea!

Multam, au fost bune, dar e munca de chinez batran sa cureti ouale de prepelita.
Desi sunt mai elegante, nu cred ca mai repet.
In schimb, cele cu oua de gaina m-au incantat, fiindca a ramas galbenusul moale si e spectaculos cand il tai.

#14949 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 November 2022 - 12:05 PM

invelesti ouale fierte in carne tocata si apoi le prajesti, Hazel?

#14950 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2022 - 12:51 PM

Merci de raspuns draga Bella! nu am mai vazut pana acum fasole boabe cu maioneza,cred ca e f. bun,in fiecare zi aflu combinatii noi!

La mine ardei umpluti in lucru =)) cred ca sunt ultimii pe anul asta,de acum abea la craciun mai fac sarmalute...gasii la reducere ,sunt mai piperniciti,mai cu puchitele pe ici pe colo,dar de umplut merg ..i-am luat cu 5 lei kg. la juma' de pret,ardeii aia frumosi mari grasi buni de copt la noi sunt 10 lei kg :beer2:

Vi-i si arat,iata pipernicitii =))

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-70399300-1667299638.jpg

La toti astia eu fac capacele doar din 2 rosii,asa le imparta eu,intai tai capacelul sus jos de la rosie,apoi o impart ca pe un intreg in 3 ..ashea'..


Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-18564500-1667299728.jpg

Miezul il pun la fiert cu ardeii,asa arata capacelele

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-71965100-1667299736.jpg

Si toate capacelel din doar 2 rosii =))

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-99166900-1667299744.jpg


Edit...cu rezultatul final direct de la locul comiterii faptei :tongue3:

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-85630700-1667302751.jpg

Aceasta postare a fost editata de Geany: 01 November 2022 - 01:39 PM


#14951 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 947
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 01 November 2022 - 01:03 PM

Bellamama ouale alea scotiene tare imi fac cu ochiul.

Azi sunt alegeri asa ca nu lucram, in consecinta meniul consta din mititei, carnati si vinata la gratar.

Mai tarziu am in program sa fac ciulama de pipote si limba cu masline. Sa vedem.

Acu am burta plina asa ca tare ma atrage patul😇😇

#14952 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 01 November 2022 - 07:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 November 2022 - 12:05 PM, a spus:

invelesti ouale fierte in carne tocata si apoi le prajesti, Hazel?

Adriana, eu nu fac oua scotiene, eu le cumpar gata facute, aici sunt pe toate drumurile. Admiram ouale lui Bellamama, ca arata tare bine :tongue3:
Imagine postata

#14953 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 November 2022 - 08:02 PM

iertare, v-am confundat :tongue3:

#14954 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 01 November 2022 - 09:26 PM

Vai, ce pofta imi este de ardei umpluti!!! De vreo luna ma tot ia pofta, imi trece, ma apuca iar... Imagine postata Ai mei nu sunt fani, asa ca am facut "sarmale sparte" si mi-am mai ostoit pofta de umplutura. Dar cred ca pana la urma tot am sa imi fac si 2 ardei umpluti, de pofta, la urmatoarea varza. Geany, si eu tot asa ii "capacesc".

Poza cu lumini si umbre, ca tare repede se intuneca deja: supa crema de dovleac
Imagine atasata: monthly_11_2022/post-84-0-63460700-1667330754.jpg

#14955 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 November 2022 - 01:17 AM

Boni cum faci dovleaca insupata (temen dexteresc, nu are lagiatura cu realitatea) Imagine postata

am butternut si kabocha (varianta de la zucca mantovana) si vreau sa-i fac crema dar nu stiu daca e bine sa-i combin. plus nu stiu ce lactate sa pun, am de toate mai putin lapte

am facut in cuptor "delicata" (aia dungati lungi) si kabocha si delicata a iesit super duper iar kabocha meah


pe celelalte bunataturi nu le-am vazut, m-am uitat la ele cu ochii inchisi Imagine postata

#14956 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 November 2022 - 10:33 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 November 2022 - 12:05 PM, a spus:

invelesti ouale fierte in carne tocata si apoi le prajesti, Hazel?

Fierbi ouale cat de moi doresti, in carnea tocata pui ceapa, sare, piper, mirodenii.
Invelesti ouale in carne, le dai prin faina, ou, pesmet si le prajesti in baie de ulei.

#14957 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 November 2022 - 10:42 AM

Vezi postareaDexter, la 02 November 2022 - 01:17 AM, a spus:

pe celelalte bunataturi nu le-am vazut, m-am uitat la ele cu ochii inchisi

de'acu'nainte asa voi face si eu :tongue3:
pulpe cu smintina ca-mi facurati pofta :beer2: acolo peste sos am pus röstzwiebel
ca am cumparat o punga de 1 kg pe Amazon si tre s-o termin pina ce nu-si pierde crocanteala =))
Imagine atasata: monthly_11_2022/post-4-0-97712000-1667378465.jpg

Vezi postareabellamama, la 02 November 2022 - 10:33 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 01 November 2022 - 12:05 PM, a spus:

invelesti ouale fierte in carne tocata si apoi le prajesti, Hazel?

Fierbi ouale cat de moi doresti, in carnea tocata pui ceapa, sare, piper, mirodenii.
Invelesti ouale in carne, le dai prin faina, ou, pesmet si le prajesti in baie de ulei.

mersi

#14958 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 947
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 02 November 2022 - 12:29 PM

Pana la urma amfacut numai ciulama, limba mai asteapta.

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-591-0-64441900-1667385054.jpg

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 02 November 2022 - 12:31 PM


#14959 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 02 November 2022 - 12:52 PM

Vezi postareaDexter, la 02 November 2022 - 01:17 AM, a spus:

Boni cum faci dovleaca insupata (temen dexteresc, nu are lagiatura cu realitatea) Imagine postata

am butternut si kabocha (varianta de la zucca mantovana) si vreau sa-i fac crema dar nu stiu daca e bine sa-i combin. plus nu stiu ce lactate sa pun, am de toate mai putin lapte

am facut in cuptor "delicata" (aia dungati lungi) si kabocha si delicata a iesit super duper iar kabocha meah

Ai mei nu se dau in vant dupa dovleac facut in orice alt fel. Mie imi place copt, dar nu imi place dulce (in placinte, etc.), probabil nu am mancat unde trebuia. In schimb dupa dovleaca insupata Imagine postata sunt inebuniti. Si nici macar nu-i o reteta elaborata. Eu fac varianta pentru lenesi: orice soi/soiuri de dovleac am, tai bucatele si pun la fiert (in apa) impreuna cu o ceapa, un mar (de data asta am pus si o gutuie ca aveam) si sare. Atat! Cand e gata moale totul dau prin blender terciul, si asta e supa. O fac destul de groasa, aproape ca un sos.
La servire acolo incepe ritualul Imagine postata. Fac crutoane din 2 feluri de paine (franzela si paine neagra cu seminte), mai coc si nuca, tot pe post de crutoane, iar in farfurie ne punem smantana. E destul de dulce supa asa ca merge bine smantana (care e acra), eu nu as pune lapte. Ne mai stoarcem si lamaie in farfurie, fiecare cat vrea de acru, iar desupra presaram zaatar. Si familia e happyImagine postata

#14960 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 November 2022 - 12:58 PM

Desi mai sunt ardei umpluti ,nu-mi place sa le servesc in fiecare zi acelasi meniu,o sa-i incalzesc maine...asa arata,(sunt parpaliti pt. ca eu ii dau si la cuptor,aia pliata pe acolo e slaninuta care am pus la fiert)...

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-25343500-1667386016.jpg

Azi o supita de pui...mie imi place sa le-o servesc cu un catel de usturoi tocat marunt din cutit,pus acolo in farfurie ,deci nu in toata oala cu supa,asa are gust de racitura ,sau piftie,doar ca e calda ,la fel patrunjel tocat marunt li-s servesc alaturi sa-si presare ei,nu pun in toata supa,si piper... :tongue3:

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-70368400-1667386035.jpg

Poza urata ca era fierbinte...si servita cu paine prajita frecata cu usturoi si cu cascaval

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-93071300-1667386044.jpg

Luasem de la K la reducere carnaciori albi,bernezi ,Nürnberger Rostbratwürste'',

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-59883300-1667386026.jpg


Ii plac lui domnul Geany mult la fel si thuriger,dar mai nou vad ca si lui Ale' ,asa ca...


Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-28669100-1667386054.jpg

Serviti cu mustar sau hrean,asta smak de la k ii place mult domnului

Deci cam asta fu' in familia Geany azi dezmatzu' :beer2:

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 746
  • 747
  • 748
  • 749
  • 750
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi