Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 748
  • 749
  • 750
  • 751
  • 752
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14981 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 November 2022 - 07:16 PM

Vezi postareaHazel, la 06 November 2022 - 04:29 PM, a spus:

Blackie crevetii tai spun soare si vacanta in Mediterana!
Da-s facuti in ploaie si vant :hungry:
Mino eu fac creveti dupa Reteta lui Titirimundi, cu usturoi, ardei iute si zeama de lamaie, dar facuti de altii ii mananc in orice fel :71:
Principiul e acelasi si la astia, ulei de masline,zeama de lamaie, usturoi, ierburi si paprika afumata, unsi peste tot, inclusiv in crestatura pe care am facut-o in coaja, ca sa scot matul. Astia sint mari si facuti asa in coaja pe gratar au iesit foarte bine, nu uscati sau gumosi.

Aici ploua marunt, ploaie de toamna, e intuneric si frig. Am facut un bors de pui dres cu smantana si leustean ca sa ma incalzesc.
Si ca sa bifez o pofta de pe lista, am facut chiftelute din 2 kg de carne tocata, porc + vita. Cele mai multe merg la congelator, in pungute.
pff, acum vreau si chiftelute.
Nu pot tine pasul cu poftele ce ma apuca cand intru pe aici =))
Atasament 11.jpg

brain loading....please wait....

#14982 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2022 - 10:21 AM

Vezi postareaGeany, la 05 November 2022 - 12:37 PM, a spus:

Azi pui cu sos picant,gen ostropel =))

Gand la gand, Geany! Si eu am facut un ostropel, dar am uitat de poza.
Pe langa el, supa din tartite de curcan cu galuste:

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-1860-0-12399900-1667808959.jpg

Salata de boeuf fara boeuf, cu carnita din supa:

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-1860-0-78613800-1667809248.jpg

#14983 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 November 2022 - 11:43 AM

Mooaammaa!! Bellaa!! salata beof =)) :hungry: :71: ai mei nu sunt fani,asa ca fac doar de revelion ,ma balacesc doar eu cu ea cateva zile !! vaii ce-mi place si ce pofta-mi e!!

Eu luasem de la K' o tavita la reducere cu piept de pui feliat,initial am vrut sa le fac gen pui shanhai (ala il fac fasiute le marinez cu mustar,sos soya si sos worcester,dau la frigider,apoi le dau prin faina,sau amidon sau combinat,si oua batute tot cu mustar sos soya si seminte de susan)dar m-am gandit ca imi va suge mult ulei si luasem tot de la K,pesmet care mi-a placut era mai maricel granulat,asa ca am facut pana la urma snitele,au iesit f. faine crispy'

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-94970200-1667814057.jpg

Fiind f. devreme hunii deja au degustat sub f. de sandwich,cu putina salata verde rondele de rosie si sos de usturoi(cumparat)

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-59646500-1667814163.jpg

#14984 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 November 2022 - 05:07 PM

Vezi postareamino, la 06 November 2022 - 04:20 PM, a spus:

Blackie, arata crevetii astia intr-un mare fel. Am tot gustat creveti in diverse locuri, dar nu pot spune ca imi plac, asta dupa ce i-am facut si eu dupa diverse retete, pur si simplu nu sunt cazuta in extaz dupa gustul lor, am senzatia ca miros a sosete murdare.

in afara Romaniei i-ai mincat?
in mod sigur nu erau cum trebuie pentru ca nu pot avea mirosul pe care il zici =))

#14985 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 07 November 2022 - 06:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 November 2022 - 05:07 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 06 November 2022 - 04:20 PM, a spus:

Blackie, arata crevetii astia intr-un mare fel. Am tot gustat creveti in diverse locuri, dar nu pot spune ca imi plac, asta dupa ce i-am facut si eu dupa diverse retete, pur si simplu nu sunt cazuta in extaz dupa gustul lor, am senzatia ca miros a sosete murdare.

in afara Romaniei i-ai mincat?
in mod sigur nu erau cum trebuie pentru ca nu pot avea mirosul pe care il zici =))


Nu Adriana, doar in tara am mancat, pe la diverse localuri sau festivaluri cu specific mediteranean. Probabil sunt printre putinii romani care nu au iesit din tara. De aia si spun ca poate nu au fost preparati cum trebuie, sau cine stie cum or fi fost conservati. Nu stiu in oraselul meu cat pot fi de proaspeti acesti creveti, desi stau pe gheata.

#14986 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 November 2022 - 12:53 PM

Poza cu intuneric =)) azi ceata frig si intunericios la noi...pilaf cu cotlet cu os si salata :hungry:

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-27765400-1667991189.jpg

#14987 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 09 November 2022 - 06:34 PM

Am uitat sa fac poze =)) aseara am avut pofta de cartofi copti cu sare si unt, azi am facut budinca paste cu telemea.

#14988 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 09 November 2022 - 07:31 PM

Vezi postareamino, la 09 November 2022 - 06:34 PM, a spus:

Am uitat sa fac poze =)) aseara am avut pofta de cartofi copti cu sare si unt, azi am facut budinca paste cu telemea.

Exact asta am in cuptor acum, cartofi.
Am mai facut o ciorba de salata si cum ziceam acum cateva zile, ardei umpluti.
brain loading....please wait....

#14989 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 09 November 2022 - 08:49 PM

Numai bunatati aici!
Eu nu am cgef de gatit in timpul saptamanii si intru aici si balesc =))
Imagine postata

#14990 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2022 - 11:28 AM

eu m-am inspirat dintr-o reteta vazuta pe instagram un curry de cartofi dulci
am rumenit pe toate partile 6 pulpe de pui ca trebuia sa le gatesc cumva, apoi le-am dat la o parte, asta nu era in reteta originala
am inmuiat in uleiul astfel aromat 2 cepe taiate marunt cu putina sare aromata si praf de curry, cind a fost gata am adaugat o sticluta de 250 ml de suc de rosii, 3 cartofi dulci de marime medie curatati de coaja si taiati cuburi plus pulpele de pui si am acoperit cu apa reciclata de la fiertul pastelor si am lasat sa fiarba cu capac, am scost pulpele cind carnea incepea sa se desprinda usor de pe os si am adaugat si o cutie de naut (am scos pielicica de pe fiecare bob =)) ) plus garam masala, am mai lasat citeva minute si apoi am strivit cu lingura cit am putut cartofii si am adaugat patrunjelul taiat. tipa de la care m-am inspirat a mai adaugat lapte de cocos si l-a servit cu orez fiert. eu am renuntat la chestiile astea pentru ca stiam ca nu erau pe placul poporului si cum aveam o "piadina" ramasa intr-o punga am incalzit-o pina cind s-a intarit un pic si am mincat cu ea. Am ramas placut surprinsa de faptul ca, desi ceva ciudat pentru gusturile poporului, a fost foarte apreciat, iar eu deasupra mi-am pus tot ceapa prajita de care am mai zis
Imagine atasata: monthly_11_2022/post-4-0-53479100-1668072505.jpeg

#14991 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 November 2022 - 07:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 November 2022 - 11:28 AM, a spus:

eu m-am inspirat dintr-o reteta vazuta pe instagram un curry de cartofi dulci
am rumenit pe toate partile 6 pulpe de pui ca trebuia sa le gatesc cumva, apoi le-am dat la o parte, asta nu era in reteta originala
am inmuiat in uleiul astfel aromat 2 cepe taiate marunt cu putina sare aromata si praf de curry, cind a fost gata am adaugat o sticluta de 250 ml de suc de rosii, 3 cartofi dulci de marime medie curatati de coaja si taiati cuburi plus pulpele de pui si am acoperit cu apa reciclata de la fiertul pastelor si am lasat sa fiarba cu capac, am scost pulpele cind carnea incepea sa se desprinda usor de pe os si am adaugat si o cutie de naut (am scos pielicica de pe fiecare bob :love7: ) plus garam masala, am mai lasat citeva minute si apoi am strivit cu lingura cit am putut cartofii si am adaugat patrunjelul taiat. tipa de la care m-am inspirat a mai adaugat lapte de cocos si l-a servit cu orez fiert. eu am renuntat la chestiile astea pentru ca stiam ca nu erau pe placul poporului si cum aveam o "piadina" ramasa intr-o punga am incalzit-o pina cind s-a intarit un pic si am mincat cu ea. Am ramas placut surprinsa de faptul ca, desi ceva ciudat pentru gusturile poporului, a fost foarte apreciat, iar eu deasupra mi-am pus tot ceapa prajita de care am mai zis
Atasament currypatatedolci.jpeg

Arata bine, si mie-mi place mancarea indiana dar nu prea o gatesc. Am in schimb mereu in casa cutii de mancare din alea ready to eat, doar le incalzesc. Asta e brandul care-mi place din tot ca gasesc pe aici.
Imagine atasata: monthly_11_2022/post-178-0-93611200-1668102468.jpg
Cu orez simplu mancam si noi si naan facut pe loc dupa o reteta rapida cu iaurt.
Noi in seara asta, pohta ce-am pohtit, creier pane.
Imagine atasata: monthly_11_2022/post-178-0-43879500-1668102579.jpg
brain loading....please wait....

#14992 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 947
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 11 November 2022 - 05:53 PM

Azi facui un gratarel si daca tot mi-au ramas ceva lemne dupa ce am terminat carnea am pus vinete pe gratarul cu lemne si ardei grasi pe gratarul cu gaz ca sa termin mai repede😅 inca nu m-am hotarat daca fac salate sau zacusca😒

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-591-0-19335700-1668181876.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-591-0-62279600-1668181903.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-591-0-09216100-1668181930.jpg

#14993 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 November 2022 - 06:48 PM

Ciorbă rădăuțeană și aripioare de pui cu Smântână și mămăligă... Fara poze ca nu am avut timp!

#14994 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 November 2022 - 07:05 PM

Vezi postareaclau_ash, la 11 November 2022 - 05:53 PM, a spus:

Azi facui un gratarel si daca tot mi-au ramas ceva lemne dupa ce am terminat carnea am pus vinete pe gratarul cu lemne si ardei grasi pe gratarul cu gaz ca sa termin mai repede😅 inca nu m-am hotarat daca fac salate sau zacusca😒

Atasament 20221111_174618.jpg

Atasament 20221111_174632.jpg

Atasament 20221111_174649.jpg

Ce interesanta e ideea cu inimi de pui pe gratar, nu m-as fi gandit. Mi-e pofta de-un gratar.
Eu am facut pentru cina o pizza alla napoletana iar pentru maine niste oua umplute.
brain loading....please wait....

#14995 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 947
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 11 November 2022 - 07:43 PM

Blackie nici eu nu am vazut inainte de a veni in Israel inimi de pui pe frigarui la gratar. Copii sunt morti dupa ele. Tot aici am vazut si splina de pui tot asa pe frigarui. E tare buna dar cam sarata.

#14996 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2022 - 01:22 PM

am facut un experiment aseara vazut pe Instagram
daca vreti sa incercati si voi
am pus in castronel un ou si deasupra apa cel putin cit volumul ocupat de ou
apoi in microunde 44 de secunde (ca asa era in video) la 800 watt cit era puterea mea, in video era 850
la mine inca nu era facut si am mai pus de 2 ori cite 10 secunde
greseala mea a fost ca am pus apa peste ou si am lasat-o acolo mai mult pentru ca nu era gata mamaliga, asa ca nu faceti ca mine ci dupa ce ati pus apa puneti-l in microunde, din cauza asta mi s-a ridicat un pic de albus deasupra si nu s-a mai copt pentru ca daca il lasam prea mult iesea prea tare galbenusul
asa a fost aproape perfect, in seara asta mai incerc :love7:
e cea mai rapida si simpla idee de a face oul asa moale
ca sa evitati surprize neplacute puneti mereu capacul de plastic special deasupra
Imagine atasata: monthly_11_2022/post-4-0-64174400-1668424930.jpeg

#14997 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 14 November 2022 - 01:32 PM

Bună idee, eu fac ou moale ochi în tigaia doar unsa cu ulei și cu capacul pus, la foc mic spre potrivit.

#14998 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2022 - 01:54 PM

l-am refacut si acu pentru ca aveam un pic de piure
Imagine atasata: monthly_11_2022/post-4-0-18152900-1668426841.jpeg

#14999 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2022 - 01:59 PM

Vezi postareamino, la 14 November 2022 - 01:32 PM, a spus:

Bună idee, eu fac ou moale ochi în tigaia doar unsa cu ulei și cu capacul pus, la foc mic spre potrivit.

da, ala e ochiul clasic cred, care se face cu ulei sau unt
asta cred ca e în cămașă sau poșat pentru ca se face in apa

#15000 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 November 2022 - 02:06 PM

Matusa Marlena ,mi-a spus ca ea unge polonicul cu ulei sparge oul acolo si il scufunda in apa care fierbe asa obtine ea oul posat ...

Ieri poza cu soare,pizza ,in dreapta e cea cu branza iute si ceapa rosie pt. domnul Geany' :love7:

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-27765000-1668427487.jpg

Azi mamaliguta si cu pulpite cu mujdei(poze pe intunericeala maxima)

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-85721600-1668427520.jpg

Si cu piftelute marinate(cu sos)

Imagine atasata: monthly_11_2022/post-405-0-70381000-1668427578.jpg

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 748
  • 749
  • 750
  • 751
  • 752
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi