Ce ati gatit astazi?
#15181
Postat 20 February 2024 - 09:09 AM
mi-e imi place si crud si gatit si cica e si foarte bun da' nu ma pricep sa-ti zic ce proprietati nutritionale are
in cazul tartei la mine a fost reciclarea resturilor. am pus ramuricile alea verzi care se termina cu frunze ca imi parea rau sa le arunc, le-am fiert inainte impreuna cu resturile de la broccoli (si in felul asta am avut supa vegetala ca sa fac risotto), le-am maruntit si apoi le-am amestecat cu oua si un rest de brinza raclette care statea de citeva luni in frigider
dar binenteles ca poti pune si bacon si tot ce vrei
uite aici:
https://www.artaculi...app=forums&st=0
ar trebui sa-ti iasa 3 pagine de mesaje cu tot ce am postat eu cu fenel, zi-mi daca merge si la tine
daca nu faci cautare avansata, cu fenel, scris de mine sau de toti si apoi sa afiseze rezultatele ca mesaje si gasesti tot felul de idei
#15182
Postat 20 February 2024 - 01:58 PM
Am incercat prima data sa caut doar postari dar, desi am folosit versiunea full, imi arata doar pozele din postari, nu si "povestile". E doar la mine sau e o problema? (E drept ca am facut cautarea de pe telefon).
In schimb am gasit retete cu cealalta cautare, mi-am gasit acu' ocupatie 😁.
#15183
Postat 20 February 2024 - 02:53 PM
#15184
Postat 20 February 2024 - 03:03 PM
#15186
Postat 23 February 2024 - 06:28 PM
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 23 February 2024 - 06:29 PM
#15188
Postat 26 February 2024 - 08:24 PM
Adriana, la 26 February 2024 - 10:40 AM, a spus:
orezul sirbesc cum e?
E foarte bun 😁!
Or fi mai multe retete dar asta o am de la Mino. Tot Mino a zis ca e mai bun daca fierbi orezul separat. Intr-un an am pus la borcan pentru iarna doar legumele, cand aveam chef de orez il fierbeam atunci proaspat si il amestecam cu cateva linguri de ghiveci. Ah, si cu rosiile nu ma complic sa le oparesc - le tai in 2 si le dau pe razatoarea mare pana raman cu coaja in mana, foarte eficienta metoda.
https://chefnicolaie...-pilaf-sarbesc/
#15189
Postat 26 February 2024 - 08:33 PM
#15191
Postat 27 February 2024 - 12:00 AM
clau_ash, la 26 February 2024 - 10:35 PM, a spus:
Wow Clau! Eu fac maximum din 2 muschiuleti, nu cred ca am facut vreodata asa cantitati. Desi ai mei ar manca mai des, fac din an in pasti. Cred ca am ramas cu o trauma de cand am fost in Romania acum cativa ani, toate neamurile la care am fost in vizita ne-au servit cu snitele 🤣!
#15192
Postat 27 February 2024 - 08:45 AM
Azi am in program hamburgeri si coada de bou 🤣🤣
#15193
Postat 27 February 2024 - 08:48 AM
Clau faine tare snitelele, mie imi plac oriunde si oricind
clau_ash, la 27 February 2024 - 08:45 AM, a spus:
Azi am in program hamburgeri si coada de bou 🤣🤣
alea calde furate sint cele mai bune
coada de bou e minunata
#15195
Postat 29 February 2024 - 03:13 PM
Daca aveti pofta de placinte cu branza si ceapa verde dar nu aveti chef de framantat aluatul clasic, merge si reteta de placinte turnate - se amesteca toate ingredientele (kefir, faina, sare, bicarbonat, ou, branza, ceapa, daca va intereseaza va scriu reteta completa) si se toarna in tigaie cu un pic de ulei, se coace sub capac vreo 4 minute , se intorc si se mai coc inca 4 minute fara capac.
Seamana un pic la aspect cu clatitele americane (pancakes), dar in niciun caz nu seamana la gust, in cazul in care ati pus branza si ceapa. Sau, daca aveti soti ca al meu (cam imposibil totusi), s-ar putea sa se pacaleasca singuri. I-am zis ca am facut o reteta noua de placinte si sa-mi spuna cum au iesit. Eu eram in sufragerie si n-am vazut ce "mestereste". Cica trebuia sa pun mai multe... afine 🤔🤣! El a crezut ca sunt pancakes si si-a pus sirop de ciocolata pe deasupra 🤭😬. Ii gasesc niste scuze - incepea sa se insereza dar nu a aprins lumina in bucatarie, in plus aspectul si faptul ca erau niste afine intr-un bol pe masa... Ei, cateodata daca nu stii ce mananci e mai bine 😄. Pe fiica-mea o pacalesc ca nu pun ardei in mancarea de fasole (cica nu-i plac) si ca sunt de fapt rosii, atunci mananca. Dar de la ceapa la afine... Inca nu mi-am revenit 🤣🤣🤣.
Imagini atasate
#15196
Postat 03 March 2024 - 09:42 PM
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 03 March 2024 - 09:43 PM
#15197
Postat 03 March 2024 - 09:58 PM
adi_edi, la 29 February 2024 - 03:13 PM, a spus:
Daca aveti pofta de placinte cu branza si ceapa verde dar nu aveti chef de framantat aluatul clasic, merge si reteta de placinte turnate - se amesteca toate ingredientele (kefir, faina, sare, bicarbonat, ou, branza, ceapa, daca va intereseaza va scriu reteta completa) si se toarna in tigaie cu un pic de ulei, se coace sub capac vreo 4 minute , se intorc si se mai coc inca 4 minute fara capac.
Seamana un pic la aspect cu clatitele americane (pancakes), dar in niciun caz nu seamana la gust, in cazul in care ati pus branza si ceapa. Sau, daca aveti soti ca al meu (cam imposibil totusi), s-ar putea sa se pacaleasca singuri. I-am zis ca am facut o reteta noua de placinte si sa-mi spuna cum au iesit. Eu eram in sufragerie si n-am vazut ce "mestereste". Cica trebuia sa pun mai multe... afine 🤔🤣! El a crezut ca sunt pancakes si si-a pus sirop de ciocolata pe deasupra 🤭😬. Ii gasesc niste scuze - incepea sa se insereza dar nu a aprins lumina in bucatarie, in plus aspectul si faptul ca erau niste afine intr-un bol pe masa... Ei, cateodata daca nu stii ce mananci e mai bine 😄. Pe fiica-mea o pacalesc ca nu pun ardei in mancarea de fasole (cica nu-i plac) si ca sunt de fapt rosii, atunci mananca. Dar de la ceapa la afine... Inca nu mi-am revenit 🤣🤣🤣.
ma intereseaza
dar cind zici de turnata te referi la faptul ca amesteci impreuna ingredientele nu ca mai intii coci o parte apoi a doua?
#15198
Postat 03 March 2024 - 10:47 PM
Asadar:
330 g kefir
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare (mai putin sau deloc daca puneti telemea)
2 oua
160 g faina
1 legatura ceapa verde, tocata
275 g branza de vaci
Se amesteca toate si, cum ziceam, se toarna cateva linguri de aluat in tigaia in care am pus un pic de ulei, se coace cu capac aproximativ 4 minute, pana partea de sus nu mai e lipicioasa, se intoarce si se mai coace inca vreo 4 minute fara capac. Mie mi-au iesit 5 bucati, asa era si in reteta, dar puteti sa le faceti si mai mici.
#15199
Postat 03 March 2024 - 11:23 PM
eu ca turnata cunosc doar prajitura Tanei de demult de aceea nu intelegeam
#15200
Postat 04 March 2024 - 10:47 PM