Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 759
  • 760
  • 761
  • 762
  • 763
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15201 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 March 2024 - 10:53 AM

Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-343-0-71004300-1709628839.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 05 March 2024 - 10:55 AM


#15202 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 05 March 2024 - 05:08 PM

Vezi postareamino, la 05 March 2024 - 10:53 AM, a spus:

Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei.

In salata ai pus pak choi crud sau oparit?

#15203 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 March 2024 - 10:04 PM

Vezi postareaadi_edi, la 03 March 2024 - 10:47 PM, a spus:

Cred ca le zice turnate pentru ca se... toarna in tigaie, adica nu se framanta/intind ca acelea din aluat cu drojdie.
Asadar:



Am intrat aici acum aproximativ jumătate de oră, am citit, le-am făcut și le-am și mîncat 😃😍
Minunată rețetă! Am făcut cu cantitățile la jumătate, cu pătrunjel verde în loc de ceapă și mi-a rezultat 440 g de compoziție. Am împărțit în 4, deci o gogoașă de 110 g, o porție de 2 gogoși pe persoană a fost suficient. Mulțumesc mult! 🤗😘

Imagine atasata: monthly_03_2024/post-233-0-16309000-1709669060.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2024/post-233-0-48485200-1709669024.jpg

#15204 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 March 2024 - 01:28 AM

Ma bucur ca v-au placut, Carmella! Acum ca ai zis ca n-ai pus ceapa, ma gandeam ca ar merge si cu ceva sunca sau alte "umpluturi".

#15205 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 March 2024 - 08:36 AM

Vezi postareabellamama, la 05 March 2024 - 05:08 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 05 March 2024 - 10:53 AM, a spus:

Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei.

In salata ai pus pak choi crud sau oparit?

Crud

#15206 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 March 2024 - 08:41 AM

Sigur merge. Eu sînt fan verdețuri cu brînză în toate formele, budinci, plăcinte, așa că azi mă duc prin piață să iau ștevie, spanac, urzici și le bag și pe ele în așa ceva 👍

#15207 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 March 2024 - 03:41 PM

Vezi postareamino, la 06 March 2024 - 08:36 AM, a spus:

Vezi postareabellamama, la 05 March 2024 - 05:08 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 05 March 2024 - 10:53 AM, a spus:

Friptura cu salată de pak choi, avocado, castraveți și ardei.

In salata ai pus pak choi crud sau oparit?

Crud

N-am mancat niciodata crud, intotdeauna l-am gatit - de incercat!

#15208 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 March 2024 - 05:30 PM

Eu am facut reteta asta. Nu am pus galbenus in dressing iar rosii au fost adaugate dupa ce am facut poza :blackeye: . Mie nu mi s-a parut ca ar avea vreun gust anume, e ceva fresh si fraged. Eu am asteptat sotul vreo ora si s-a cam muiat pak choi-ul, asa ca data viitoare il pun mai aproape de momentul cand il consum.

#15209 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 March 2024 - 05:01 PM

Supa de dovlecel si morcov (si ceapa si telina 😄), sotului ii place atat de mult ca o bea si rece din cana ca pe smoothie 😖. Nu stiu daca faptul ca legumele sunt calite in unt si frunza de dafin sunt "secretele", dar si eu mananc cate 2 portii 😋.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-02002900-1709823684.jpg


#15210 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,820
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 07 March 2024 - 06:47 PM

Vezi postareaadi_edi, la 07 March 2024 - 05:01 PM, a spus:

Supa de dovlecel si morcov (si ceapa si telina 😄), sotului ii place atat de mult ca o bea si rece din cana ca pe smoothie 😖. Nu stiu daca faptul ca legumele sunt calite in unt si frunza de dafin sunt "secretele", dar si eu mananc cate 2 portii 😋.


Conteaza mult calirea legumelor in unt. Eu le fierb de obicei dar subtiez supa cu lapte si atunci se schimba iar gustul si imi place muuuult mai mult decat daca subtia cu apa in care fierb legumele.

#15211 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2024 - 05:09 PM

Ca în fiecare an :headbang:

Imagine atasata: monthly_03_2024/post-233-0-78192700-1710083341.jpg

#15212 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 March 2024 - 06:54 PM

Mucenici!!!
Am facut si eu dar copti. Eu ii consider desert 😁.

#15213 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 March 2024 - 03:14 PM

Vezi postareaadi_edi, la 10 March 2024 - 06:54 PM, a spus:

Mucenici!!!
Am facut si eu dar copti. Eu ii consider desert 😁.


La mine sînt mic dejun, prînz și cină cînd fac de-ăștia fierți 😁Fac și copți, dar ăștia fierți sînt preferații.

#15214 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2024 - 07:04 PM

Dar sint dulci ca cei copti? sau pot fi si nedulci?

#15215 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 March 2024 - 01:19 AM

Carmella, tu faci mucenicii sau ii cumperi? Unde se gasesc cei de cumparat? Ma gandesc la cei uscati, nu proaspeti. Sotul vine curand in Romania si ma gandeam sa pun mucenicii astia pe lista, ca ma tot intreaba neamurile ce sa-mi trimita. Nici nu stiu daca se gasesc tot timpul, sau e marfa de sezon. Poate in Ardeal nici nu sunt in magazine. In mintea mea sunt un fel de paste in sirop cu nuca 😁. Poate ai mai spus, dar daca gasesc o sa te rog sa-mi zici exact cum i-ai facut. Am si unealta de facut mucenici din astia minusculi, faceam pe vremuri covrigei cu ea, dar nu cred ca ma avant sa fac.

#15216 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 March 2024 - 08:39 AM

Adriana, nu pot fi nedulci. Se fierb în apă cu puțină sare, dar și cu zahăr.
Adi_edi, îi cumpăr gata făcuți, e prea multă muncă la făcut manual și nu am nici aparat. Iar acum sînt variante foarte bune, chiar le iese bine produsul. Eu iau marca Băneasa. Se găsesc în supermarket la raioanele de pîine sau paste făinoase, dar în perioada dinaintea datei cînd ae fac mucenicii, sînt puși peste tot printre rînduri, împreună cu scorțișoară, vanilie, nucă, doar să se servească lumea cu tot ce trebuie.
Eu îi fac așa, o să pun cantitățile aproximative pentru o pungă de 250 g, dar eu fac din minim 2 odată, altfel pierd timpul degeaba 🙂
Se pun la fiert 2 litri de apă cu puțină sare, se adaugă 8 linguri de zahăr, se aduce la fiebere. În timpul acesta se mai pot pune pe rind aromele, vanilie, coajă de portocală și lămîie, puțin rom, scorțișoară, cam după cum vă place vouă. Scorțișoară nu e nevoie să fie toată cîtă vă place vouă, că se poate pune și direct în farfurie. Cind apa fierbe se toarnă mucenicii și se fierb 10 minute. Spre finalul fierberii lor, eu torn și o mînă de nucă măcinată și o las să fiarbă ultimele 2 minute. Asta e tot. În farfurie își adaugă fiecare ce vrea în plus, zahăr, scorțișoară și sigur nuca măcinată și mai mare și mai mică. Asta e tot. Se mănîncă călduți sau reci, chiar de la frigider.
Mucenicii se pot înlocui pentru o curiozitate cu niște paste de formă asemănătoare, eu am mai făcut de-a lungul timpului și cu paste integrale, sau în formă de tuburi scurte, scoici, alfabet.

#15217 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2024 - 11:43 AM

am inteles
ii gasisem eu o data, in mod sigur la un magazin romanesc
dar apoi i-am aruncat cred, ca de gatit nu i-am gatit

#15218 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 13 March 2024 - 03:19 PM

Si eu cu mucenici, bun bun

Imagine atasata: monthly_03_2024/post-591-0-24951300-1710335946.jpg

#15219 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 March 2024 - 08:14 PM

Clau, arata bine! Ai tai par homemade ☺️.

#15220 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 March 2024 - 12:10 AM

Azi o banala mancare de cartofi, morcovi, cu carne. Am zis ca-mi ajunge si pe maine dar n-a ramas prea multa. Unii au mancat cu salata de ardei copti, altii cu salata de varza rosie.
Dupa ce am facut mancarea a trebuit sa merg la o clinica. N-am avut timp sa fac dus, m-am schimbat doar de haine. Cu toate ca am avut si geamul deschis cand am gatit, s-o fi impregnat tare mirosul de ardei copti in par - asistenta m-a intrebat ce am gatit, ca miros nemaipomenit de bine 🤣!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-15656900-1710367769.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-20715100-1710367780.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-16161500-1710367791.jpg


Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 759
  • 760
  • 761
  • 762
  • 763
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi