Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 772 Pagini +
  • « Prima
  • 767
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15361 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,226
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 August 2024 - 02:18 PM

Vezi postareaadi_edi, la 31 August 2024 - 12:20 PM, a spus:

Adriana, uite reteta originala
https://barefootcont...liflower-toasts

grazie, cara :D

#15362 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,578
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 September 2024 - 10:07 PM

Dupa ce am mancat prajitura, am hapait si mamaliga 😄. Am prajit niste bacon si carnati am mai pus si telemea in stratul din mijloc. Deasupra am presarat cascaval si cheddar.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-11242700-1725653225.jpg


#15363 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 932
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 07 September 2024 - 09:57 PM

Oai-lei adi_edi belea mare ce facusi tu acolo 😍😍😍

#15364 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,376
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 08 September 2024 - 12:49 AM

Buna idee cu mamaliga aia in straturi. Si gulasul l-am pus pe lista de facut. Sa va fie de bine.
brain loading....please wait....

#15365 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,226
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 September 2024 - 04:50 PM

Vezi postareaclau_ash, la 07 September 2024 - 09:57 PM, a spus:

Oai-lei adi_edi belea mare ce facusi tu acolo 😍😍😍

mi-ai furat cuvintele :rolleyes:

#15366 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,578
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 September 2024 - 11:03 PM

A fost intr-adevar foarte apreciata mamaliga aia 😁.
Azi am facut niste muschiuleti, fiu-meu ar fi preferat snitele dar n-am avut chef sa stau sa prajesc 🤪. Reteta asta am facut-o de mai multe ori si ne place mult. Mai era si un chutney de cirese pe langa muschiulet in reteta originala dar n-am apucat niciodata sa fac, poate data viitoare. 2 muschiuleti marinati 30 de minute in 3 linguri ulei de masline, 3 linguri mustar Dijon granulat (merge si normal), 3 catei de usturoi taiati grosier, 1 lingurita sare (merge ceva mai multa), 1 lingurita piper, 2 ramurele de rozmarin. Dupa ce s-au marinat se perpelesc in tigaie vreo 2 minute pe fiecare parte, pe urma dati la cuptor aproximativ 15 minute la 425 grade (Fahrenheit). Suculenti, deliciosi, mmmm...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-69591000-1725829473.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 08 September 2024 - 11:04 PM


#15367 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,226
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 September 2024 - 11:59 AM

Buna si ideea asta de furat :thumleft:

#15368 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,578
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 September 2024 - 03:19 AM

Ce avem noi aicea? Cred ca v-am zapacit cu fasolea 😄. Am zis ca daca nu gasesc weekendul asta (care a trecut) ma las pagubasa. Am facut din 5 kile de fasole si 3 de rosii, plus niste ardei, ceapa si frunze de telina si patrunjel. Pot dormi linistita acum 😁.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-78341800-1726536110.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 17 September 2024 - 03:22 AM


#15369 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,226
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 September 2024 - 08:05 AM

Aici e doar verde, nici nu stiu daca am vazut galbena vreodata.
Dar ai pus-o la borcane?

#15370 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,578
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 September 2024 - 08:03 PM

Pus!

Restul de 5 kile le-am oparit si pus la congelator + azi am facut o mancare scazuta, maiine dupa ce vin de la tratament daca n-oi fi prea ametita ii pun si usturoi 😁.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-85184800-1726595920.jpg


#15371 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,226
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 September 2024 - 07:56 AM

Bravissima :-*

#15372 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 932
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 18 September 2024 - 10:39 AM

Vezi postareaadi_edi, la 17 September 2024 - 03:19 AM, a spus:

Ce avem noi aicea? Cred ca v-am zapacit cu fasolea 😄. Am zis ca daca nu gasesc weekendul asta (care a trecut) ma las pagubasa. Am facut din 5 kile de fasole si 3 de rosii, plus niste ardei, ceapa si frunze de telina si patrunjel. Pot dormi linistita acum 😁.



Uiii, la prima vedere am crezut ca sunt cartofi prajiti cu dulceata de chili 😅😅

#15373 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,805
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 September 2024 - 02:38 PM

Bravo Adi! Ce harnicuță ești, eu am pus niște carne de porc la garniță ( în cazul meu borcane) ca așa a fost cerința soțului, azi am făcut magiun de prune cu nucă și fără zahăr și prune pentru prăjituri la borcan, fără zahăr și alea. Sunt incredibil de dulci prunele și strugurii anul ăsta. Nu am mai facut poze, :blackeye:

#15374 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 18 September 2024 - 04:26 PM

Tare bine arata, Adi. Sa inteleg ca pui totul crud si apoi sterilizezi la bain marie?
Am avut si eu fasole galbena in curte dar am pus totul la congelator. Galbena fideluta, cea lata nu prea imi place.

Aceasta postare a fost editata de Ica: 18 September 2024 - 04:27 PM


#15375 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,376
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 September 2024 - 05:01 PM

Si eu am cumparat weekendul care a trecut fasole galbena de la o ferma, culeasa in dimineata aia- au spus ei. Si a fost super frageda, intr-adevar. Am facut o ciorba iar restul am pus-o in pungute la congelator. Daca mai gasesc o sa mai iau.
brain loading....please wait....

#15376 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,376
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 September 2024 - 06:46 PM

Si pentru ca am vorbit de fasole verde mi-am amintit de o mancare pe care mi-o faceau mereu ai mei cand ma duceam acasa vara. Fasole verde cu usturoi pe care le mancam cu muraturi de vara si mamaliga😁. E una din mancarurile alea care suna ciudat dar iti aminteste de casa si de copilarie. Mamaliga nu am facut insa. Imagine atasata: monthly_09_2024/post-178-0-51131800-1726677888.jpeg
brain loading....please wait....

#15377 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,578
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 September 2024 - 07:35 PM

Vezi postareaclau_ash, la 18 September 2024 - 10:39 AM, a spus:



Uiii, la prima vedere am crezut ca sunt cartofi prajiti cu dulceata de chili 😅😅


🤣 sa-mi zici daca gasesti reteta de cartofi prajiti de pus pentru iarna 🤣

#15378 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,578
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 September 2024 - 07:47 PM

Vezi postareaIca, la 18 September 2024 - 04:26 PM, a spus:

Tare bine arata, Adi. Sa inteleg ca pui totul crud si apoi sterilizezi la bain marie?
Am avut si eu fasole galbena in curte dar am pus totul la congelator. Galbena fideluta, cea lata nu prea imi place.


Se fierbe, dar am si sterilizat dupa aceea. Daca vrei pun reteta completa.
Reteta maica-mii zice ca se pune salicilat sau aspirina dar eu n-am pus.
Imi place ca se poate manca asa rece, direct din borcan cand esti student 😁, sau calda, eventual ca garnitura, sau se subtiaza cu apa - se pune in apa care fierbe, se da cateva clocote si gata supa!
Azi am pus niste mujdei peste fasolea de ieri, as putea manca de 3 ori pe zi.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-53156200-1726681691.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 18 September 2024 - 07:48 PM


#15379 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,578
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 September 2024 - 07:53 PM

Blackie, la reteta ta usturoiul se gateste impreuna cu fasolea sau se pune la sfarsit, cum am pus eu? N-am incercat niciodata cu muraturi, dar fasolea asta imi place si fara usturoi, asa dulce dupa ce se caramelizeaza un pic.

#15380 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 18 September 2024 - 08:09 PM

Adi, da, te rog, pune reteta completa. Noua ne place foarte mult din acest motiv si cultivam. Mie imi place asta galbena, din asta fac si salata aia cu maioneza si usturoi si morcovi. Cea verde nu stiu de ce nu-mi place dar asta e, sotul e de principiul " lasa sa fie acolo". Un fel de " sa fie bine ca sa nu fie rau." O folosesc mai mult la ciorbele de legume.

Arata acest topic


  • 772 Pagini +
  • « Prima
  • 767
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi