Adriana, la 03 October 2024 - 02:50 PM, a spus:
si cum se fac vinetele astea?
eu doar daca imi pun in plan sa fac o anumita reteta caut ingredientele necesare
in rest cumpar ce ma atrage si cind sint acasa imi pun la lucru fantazia
Prima data am facut dupa reteta Laurei Laurentiu, cantitati fix cum scria acolo. Acum sunt videouri pe tiktok unde iti dai seama in 2 minute daca vrei sa faci o reteta sau nu 😋. Am cautat si alte retete si fiecare avea ceva un pic diferit. Asa ca daca vreti sa faceti mancarea asta, puneti cantitatile dupa gust sau dupa ce aveti in camara😁. La urma urmei, e un fel de tocana de legume, principala fiind vanata.
Pe scurt, se taie vinetele cuburi mai maricele, se stropesc cu ulei din belsug si se dau la cuptor vreo 30 de minute . Intre timp se caleste ceapa, ardeiul rosu, taiate, usturoiul (de data asta doar l-am taiat feliute subtiri), rosii (am pus din conserva). La urma se adauga vinetele si se amesteca cu grija sa nu se sfarame, se mai dau vreo 2 clocote, sare, piper, se mai poate pune putina apa fierbinte daca e necesar. Ardei iute sau alte condimente iuti nu pun ca eu nu pot manca. Ah, uitam de patrunjel 🤪.
https://youtube.com/...i5AYLTmV-S2sPFImino, la 03 October 2024 - 03:04 PM, a spus:
Adi, eu am făcut niște dovlecei a la Geany, trași la tigaie cu usturoi și mult pătrunjel alături de un cordon bleu. Am mai avut zilele trecute o tocană de ceapă cu coaste de porc.
Suna bine! Ceva simplu vreau, cred ca asa am sa-i fac, mersi de idee. Cred ca este si subiect cu dovleceii, dar nu ma mai complic acum.