Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • 772
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15381 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 September 2024 - 08:54 PM

Vezi postareaIca, la 18 September 2024 - 08:09 PM, a spus:

Adi, da, te rog, pune reteta completa. Noua ne place foarte mult din acest motiv si cultivam. Mie imi place asta galbena, din asta fac si salata aia cu maioneza si usturoi si morcovi. Cea verde nu stiu de ce nu-mi place dar asta e, sotul e de principiul " lasa sa fie acolo". Un fel de " sa fie bine ca sa nu fie rau." O folosesc mai mult la ciorbele de legume.

Fix asa si eu, cea verde doar la ciorbe sau daca este in amestecurile de legume congelate din magazin. As fi preferat pentru conserva de fapt fasole din aceea lata , dar in toata piata n-am gasit decat un cosulet.

#15382 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 September 2024 - 09:49 PM

Era sa uit reteta:
5 kg fasole pastai
3 kg rosii
4-5 ardei
4-5 cepe
1/2 l ulei
sare dupa gust
Frunze de telina si patrunjel

Se pune in cratita uleiul, apoi un strat de fasole, se preseaza putin, apoi un strat de ceapa taiata, rosiile si ardeii taiati, se repeta straturile.
Se fierb pana se inmoaie cat va place, se pun in borcane cu salicilat sau aspirina.
Notele mele:
- nu am pus niciun conservant, am sterilizat borcanele si am mai pus si la cuptor jumatate de ora la 235 grade Fahrenheit si apoi le-am lasat acolo la racit. Eu n-am mai facut reteta asta de fasole pana acum dar sper sa stea fara conservant, le-am si fiert pana s-au inmuiat bine ca acum nu prea pot manca legume crude desi mie imi plac in general sa crantane un pic
- rosiile le-am taiat in 2 si le-am dat pe razatoarea mare pana am ramas cu pielita in mana ca n-am vrut sa le pun cu coaja - metoda asta mi se pare mult mai rapida decat oparirea rosiilor pentru inlaturarea cojii

#15383 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 19 September 2024 - 02:00 PM

Multumesc, Adi!

#15384 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 September 2024 - 02:38 PM

am luat azi pastai
o sa le fac cu reteta ta

#15385 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,818
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 September 2024 - 07:10 PM

Să știi Adi ca fasolea asta galbenă rotundă e mai bună decât cea lată. Anul ăsta eu am găsit fasole galbenă lată bună doar când a apărut prima oară, apoi din cauza secetei am nimerit doar bătrână. Și mie îmi place fasolea asta, mult de tot.

#15386 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 19 September 2024 - 07:51 PM

Mino, nu stiu daca din cauza secetei. De vreo 13 ani am in gradina si fideluta verde si fideluta galbena si galbena lata. La prima cultura, sper ca ma exprim bine, e buna, cand culeg a doua oara e atoasa. Vorbesc de cateva randuri, udate, nu stiu, ma gandesc ca asa o fi ea. Fideluta galbena e favorita mea.
Cat priveste reteta lui Adi, incep iar cu intrebarile prostesti, pot folosi congelata? Ca deja am facut operatiunea si in piata nu mai gasesc. As face reteta asta pentru ca mai eliberez si lada. Ma gandesc, totusi, ca nu are ce sa strice.

#15387 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 September 2024 - 08:06 PM

Vezi postareaIca, la 19 September 2024 - 07:51 PM, a spus:

Mino, nu stiu daca din cauza secetei. De vreo 13 ani am in gradina si fideluta verde si fideluta galbena si galbena lata. La prima cultura, sper ca ma exprim bine, e buna, cand culeg a doua oara e atoasa. Vorbesc de cateva randuri, udate, nu stiu, ma gandesc ca asa o fi ea. Fideluta galbena e favorita mea.
Cat priveste reteta lui Adi, incep iar cu intrebarile prostesti, pot folosi congelata? Ca deja am facut operatiunea si in piata nu mai gasesc. As face reteta asta pentru ca mai eliberez si lada. Ma gandesc, totusi, ca nu are ce sa strice.


Cred ca merge si congelata, au zis fetele la dulceturi ca au facut cu fructe congelate, cred ca se aplica si la fasole.
Azi am facut si o portie de ciorba, din ce n-a mai incaput in borcan. Poza e inainte sa-i pun "imbunatatirile" 😋: un pic de mujdei si smantana. N-am mai pus usturoi pana acum la ciorba de fasole, dar ramasese de ieri si cica se poate tine la frigider o zi-doua. Si asa fara adaosuri as fi mancat-o cu pofta, dar asa am crezut ca dau gata toate portiile 😂, am reusit totusi sa ma abtin.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-43786600-1726769245.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 19 September 2024 - 08:07 PM


#15388 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 September 2024 - 08:11 PM

Mino, asa a zis si maica-mea, ca fasolea asta e mai frageda.

#15389 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,818
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 September 2024 - 06:33 AM

Ica, e posibil să mai găsești fasole galbenă, la piață, eu am văzut pe la mine! Mie totuși cel mai mult îmi place fasolea verde pestriță, mi se pare mult mai gustoasă ca cea galbenă.

#15390 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 September 2024 - 07:55 PM

Azi - mancare de telina cu pui si smantana. Nu ne place telina in mod deosebit, am cumparat-o cand am luat si fasolea ca n-am gasit doar frunze, doar atasate la radacina 🤪. Dar dupa reteta asta a iesit chiar buna, servita cu niste pappardelle.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-02637700-1726941085.jpg


#15391 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 September 2024 - 07:57 PM

Chiftelele buclucase de ieri 😄, coapte un pic mai mult decat trebuia. Pe langa carne am pus morcov, cartofi si ceapa, toate rase, ardei gras taiat marunt (am pus portocaliu ca n-am avut rosu, pe de o parte; pe de alta parte asa nu si-a dat seama fiica-mea ca am pus ardei, a crezut ca e morcov), usturoi, patrunjel. La mijloc am pus o bucatica de branza cheddar. Toata lumea a zis ca au fost bune, eu n-am fost prea incantata, poate si de nervii pe care i-am avut cand s-a luat curentul 🤪.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-192-0-68140400-1727373458.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 26 September 2024 - 07:57 PM


#15392 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2024 - 09:16 AM

mie imi place cum arata
cre' ca tie nu-ti plac pentru ca te-a enervat curentul =))

#15393 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 October 2024 - 10:28 PM

Cam liniste pe aici, sper ca sunteti ok, cu toate dezastrele care s-au intamplat in ultimul timp, naturale si cele create de om...
Voi cand mergeti la cumparaturi de obicei aveti in minte meniul pe ziua/saptamana respectiva? Sau cumparati ceva la oferta si va ganditi dupa aceea ce sa faceti cu ingredientul respectiv?
Zilele trecute a cumparat sotul niste dovlecei si vinete ca erau la reduceri. Vinetele am vrut prima data sa le coc si sa fac salata, dar parca imi era pofta de altceva asa ca am facut "soslu patlican" - o mancare turceasca de vinete. Ingredientele sunt aproximativ aceleasi ca la zacusca asa ca nu e de mirare ca ne-a placut mult. Am mai facut gulas, placinta cu spanac, alta cu mere (cu foietajele cumparate 🤪) dar fara poze. Am zis ca trei zile nu mai intru in bucatarie, dar nu am rezolvat dovleceii 🤔.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2024/post-192-0-25363300-1727900953.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 02 October 2024 - 10:32 PM


#15394 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2024 - 02:50 PM

si cum se fac vinetele astea?
eu doar daca imi pun in plan sa fac o anumita reteta caut ingredientele necesare
in rest cumpar ce ma atrage si cind sint acasa imi pun la lucru fantazia :rolleyes:

#15395 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,818
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 October 2024 - 03:04 PM

Adi, eu am făcut niște dovlecei a la Geany, trași la tigaie cu usturoi și mult pătrunjel alături de un cordon bleu. Am mai avut zilele trecute o tocană de ceapă cu coaste de porc.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2024/post-343-0-64131100-1727960598.jpeg


#15396 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 October 2024 - 03:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 October 2024 - 02:50 PM, a spus:

si cum se fac vinetele astea?
eu doar daca imi pun in plan sa fac o anumita reteta caut ingredientele necesare
in rest cumpar ce ma atrage si cind sint acasa imi pun la lucru fantazia :rolleyes:

Prima data am facut dupa reteta Laurei Laurentiu, cantitati fix cum scria acolo. Acum sunt videouri pe tiktok unde iti dai seama in 2 minute daca vrei sa faci o reteta sau nu 😋. Am cautat si alte retete si fiecare avea ceva un pic diferit. Asa ca daca vreti sa faceti mancarea asta, puneti cantitatile dupa gust sau dupa ce aveti in camara😁. La urma urmei, e un fel de tocana de legume, principala fiind vanata.
Pe scurt, se taie vinetele cuburi mai maricele, se stropesc cu ulei din belsug si se dau la cuptor vreo 30 de minute . Intre timp se caleste ceapa, ardeiul rosu, taiate, usturoiul (de data asta doar l-am taiat feliute subtiri), rosii (am pus din conserva). La urma se adauga vinetele si se amesteca cu grija sa nu se sfarame, se mai dau vreo 2 clocote, sare, piper, se mai poate pune putina apa fierbinte daca e necesar. Ardei iute sau alte condimente iuti nu pun ca eu nu pot manca. Ah, uitam de patrunjel 🤪.
https://youtube.com/...i5AYLTmV-S2sPFI

Vezi postareamino, la 03 October 2024 - 03:04 PM, a spus:

Adi, eu am făcut niște dovlecei a la Geany, trași la tigaie cu usturoi și mult pătrunjel alături de un cordon bleu. Am mai avut zilele trecute o tocană de ceapă cu coaste de porc.

Suna bine! Ceva simplu vreau, cred ca asa am sa-i fac, mersi de idee. Cred ca este si subiect cu dovleceii, dar nu ma mai complic acum.

#15397 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 06 October 2024 - 03:01 PM

Ne-am facut pofta de sushi, acu inca cel putin 1 luna nu o sa mai am cereri😅😅, pe platou este jumatate din cantitatea facuta, am facut din 1 kg de orez

Imagine atasata: monthly_10_2024/post-591-0-73225000-1728219622.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2024/post-591-0-64932800-1728219590.jpg

#15398 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 October 2024 - 05:41 PM

Super, Clau! N-am facut niciodata sushi dar tare ma tenteaza, poate ma incumet intr-o zi, ma duc sa gugalesc...

#15399 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 06 October 2024 - 06:25 PM

Nu-i cine stie ce, dar ai nevoie de timp.
Eu am facut de cateva ori si fac eu orezul, tai ce trebuise si o pun pe fiicamea la treaba si de fiecare data mai aduce 1-2 prietene si le pun la lucru 😇😇

#15400 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2024 - 09:38 PM

Vezi postareaclau_ash, la 06 October 2024 - 06:25 PM, a spus:

Nu-i cine stie ce, dar ai nevoie de timp.
Eu am facut de cateva ori si fac eu orezul, tai ce trebuise si o pun pe fiicamea la treaba si de fiecare data mai aduce 1-2 prietene si le pun la lucru 😇😇


frumos asa :)

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • 772
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi